5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase
Carnea de miel provine de la oi mai tinere de 12 luni și este fragedă, cu o aromă subtilă. Are opt aminoacizi esențiali în proporții adecvate, proteine de înaltă calitate și este bogată în vitamine B, zinc și fier. Ai toate motivele să mănânci mai des carne de miel. Descoperă și tu 5 garnituri perfecte pentru carnea de miel. Acestea vor completa orice masă.
Galerie foto
Carnea de miel este mai săracă în grăsimi decât alte cărnuri roșii. Cea mai mare parte a grăsimii se află pe exterior, nu marmorată pe toată carnea, așa că este ușor de îndepărtat. Aproximativ 36% dintre grăsimile din carne de miel sunt grăsimi saturate, iar restul sunt grăsimi mono sau polinesaturate.
Nu este greu să introduci carnea de miel în dieta ta. O poți face la cuptor, o poți prăji, iar partea cea mai bună este că o poți servi cu o mare varietate de garnituri. Mâncărurile consistente din cartofi se potrivesc la fel de bine cu legumele, cum ar fi fasolea verde.
Salată de fasole și roșii cherry
Această salată îndrăzneață și consistentă este perfectă pentru orice anotimp. Este o rețetă simplă, plină de culori, texturi și arome contrastante. Este una dintre cele mai bune garnituri pentru carnea de miel.
Ingrediente
- 1 salată cu frunzele tocate grosier
- 200 g roșii cherry
- pătrunjel proaspăt tocat grosier
- 1 praf sare
- 1 praf de piper negru proaspăt măcinat
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 șalotă tocată
- frunze de cimbru proaspăt tocate grosier
- 2 lingurițe de capere tocate grosier
- 1 conservă de fasole
- 2 linguri de oțet de vin roșu
- 100 g brânză pecorino răzuită
Mod de preparare
Într-un castron mare de salată, se amestecă salata, pătrunjelul și un praf de sare.
Într-o tigaie, se încălzește uleiul de măsline extravirgin la foc mediu. Se adăugă șalota, cimbrul și caperele. Se călesc aproximativ 2 minute apoi se adaugă fasolea, oțetul de vin roșu și un praf de sare și piper negru. Se amestecă ușor, astfel încât fasolea să fie acoperită uniform în vinegretă. Se reduce focul și se mai lasă 1-2 minute.
Se pune compoziția din tigaie peste salată și pătrunjel. Se amestecă ușor. Se lasă să se răcească câteva minute, apoi se adaugă pecorino, roșiile cherry tăiate pe jumătate si amestecă din nou. Se servește caldă sau la temperatura camerei.
Legume de primăvară cu usturoi și cimbru
Primele rădăcinoase de primăvară sunt proaspete și dulci. Puse la cuptor se caramelizează cu propriile lor zaharuri capătă o textură perfectă.
Ingrediente
- 2 kg cartofi noi baby, curățați și tăiați pe jumătate
- 4 morcovi , curățași și feliați
- 2 bucăți de păstârnac mari, decojite, tăiate felii
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- piper negru proaspăt măcinat, după gust
- sare, după gust
- 3 căței mari de usturoi, tocați mărunt
- cimbru proaspăt, tocat
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Se pun cartofii, morcovii și păstârnacul într-un singur strat într-o tavă mare pe foaie de copt. Se stropesc legumele cu ulei de măsline, se asezonează cu piper și sare. Apoi se amestecă cu mâinile curate sau cu o lingură mare pentru a acoperi legumele uniform cu ulei și condimente.
Se dau legumele la cuptor 20-25 de minute, până când părțile inferioare încep să se rumenească și legumele încep să se înmoaie. Apoi se întoarc cu o spatulă și se mai lasă încă 10 minute.
Se adaugă usturoiul și frunzele de cimbru, se amestecă și se mai coc încă 5-10 minute.
Varză de Bruxelles caramelizată
Varza de Bruxelles este o legumă bună însă nu se bucură de o prea bună reputație și este de multe ori evitată. Atunci când este caramelizată devine mai dulce și mai fragedă și este una dintre cele mai simple garnituri pentru carnea de miel.
Ingrediente
- 1,5 kg varză de Bruxelles
- 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 1/4 linguriță sare
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Se spală bine varza de Bruxelles. Se taie capetele tulpinii și se îndepărtează orice frunze exterioare libere sau decolorate. Se taie pe jumătate pe lungime. Se tapează cu un prosop de hârtie pentru a se usca.
Se pune varza de Bruxelles pe o tavă mare, pe hârtie de copt. Se stropește cu ulei de măsline și se asezonează cu sare. Se amestecă pentru a se acoperi uniform cu ulei și sare.
Se dă la cuptor până când verzele sunt ușor carbonizate pe margini și aurii pe părțile tăiate, aproximativ 16 -22 de minute. Se servește caldă.
Cartofi crocanți cu parmezan
Pentru această rețetă cel mai bine este să alegi cartofi cu dimensiuni cât mai mici, eventual noi. În funcție de mărime, acești cartofi pot fi tăiați în jumătate sau în sferturi. Află cum prepari cei mai cei mai crocanți cartofi la cuptor.
Ingrediente
- 450 g cartofi
- 3 linguri de ulei de măsline
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță de boia afumată
- 1/2 linguriță de praf de usturoi
- 1/2 linguriță de praf de ceapă
- 1/4 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
- 50 g parmezan
- pătrunjel proaspăt
Mod de preparare
Se pune grătarul de la cuptor în mijlocul cuptorului și se încălzește la 180°C.
Se taie cartofii în jumătate pe lungime. Se pune într-o tavă hârtie de de copt și se așează cartofii. Se adaugă uleiul și toate condimentele și se amestecă bine. Se aranjează cartofii într-un singur strat, cu partea tăiată în jos.
Se dau la cuptor până când partea de jos începe să devină maro-auriu, aproximativ 30 de minute. Între timp parmezanul se dă prin răzătoare și se toacă pătrunjelul.
Se întoarce cu atenție fiecare cartof cu un clește sau cu o spatulă. Se presară parmezan peste cartofi. Se dau din nou la cuptor până când brânza este crocantă și aurie, încă aproximativ 10 minute. Se presară pătrunjel înainte de servire.
Orez cu mentă în stil portughez
Orezul cu mentă este delicios pentru că se fierbe rapid la foc tare. Menta este lăsată puțin în oala cu orez fierbinte, iar preparatul este servit înainte ca orezul să absoarbă pe deplin tot lichidul.
Ingrediente
- 1 l supă de pui
- 20 g unt
- 1 linguriță de sare
- 1 cană de orez alb cu bob lung
- frunze de mentă proaspătă
Mod de preparare
Se pun într-o oală supa, untul și sarea și se pun pe foc mare. Se adaugă orezul și se gătește descoperit, amestecând din când în când, timp de 7 minute. Se amestecă menta și se fierbe până când orezul este fraged, încă aproximativ un minut.
Se ia de pe foc, se acoperă vasul și se lasă 3 minute. Se scot frunzele de mentă și se mai asezonează cu sare dacă este necesar. Se servește cald.