5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase


Carnea de miel provine de la oi mai tinere de 12 luni și este fragedă, cu o aromă subtilă. Are opt aminoacizi esențiali în proporții adecvate, proteine ​​de înaltă calitate și este bogată în vitamine B, zinc și fier. Ai toate motivele să mănânci mai des carne de miel. Descoperă și tu 5 garnituri perfecte pentru carnea de miel. Acestea vor completa orice masă.

Cartofi și morcovi la cuptor puși alături de carnea de miel
Galerie foto

Galerie foto

Cartofii și legumele sunt cele mai bune garnituri pentru carnea de miel / Shutterstock

Carnea de miel este mai săracă în grăsimi decât alte cărnuri roșii. Cea mai mare parte a grăsimii se află pe exterior, nu marmorată pe toată carnea, așa că este ușor de îndepărtat. Aproximativ 36% dintre grăsimile din carne de miel sunt grăsimi saturate, iar restul sunt grăsimi mono sau polinesaturate. 

Nu este greu să introduci carnea de miel în dieta ta. O poți face la cuptor, o poți prăji, iar partea cea mai bună este că o poți servi cu o mare varietate de garnituri. Mâncărurile consistente din cartofi se potrivesc la fel de bine cu legumele, cum ar fi fasolea verde.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Salată de fasole și roșii cherry

Această salată îndrăzneață și consistentă este perfectă pentru orice anotimp. Este o rețetă simplă, plină de culori, texturi și arome contrastante. Este una dintre cele mai bune garnituri pentru carnea de miel.

Salata de fasole servită într-o farfurie verde
Salata de fasole este potrivită cu carnea de miel gătită la cuptor/ Shutterstock

Ingrediente

  • 1 salată cu frunzele tocate grosier
  • 200 g roșii cherry
  • pătrunjel proaspăt tocat grosier
  • 1 praf sare
  • 1 praf de piper negru proaspăt măcinat
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 șalotă tocată
  • frunze de cimbru proaspăt tocate grosier
  • 2 lingurițe de capere tocate grosier
  • 1 conservă de fasole 
  • 2 linguri de oțet de vin roșu
  • 100 g brânză pecorino răzuită

Mod de preparare

Într-un castron mare de salată, se amestecă salata, pătrunjelul și un praf de sare.

Într-o tigaie, se încălzește uleiul de măsline extravirgin la foc mediu. Se adăugă șalota, cimbrul și caperele. Se călesc aproximativ 2 minute apoi se adaugă fasolea, oțetul de vin roșu și un praf de sare și piper negru. Se amestecă ușor, astfel încât fasolea să fie acoperită uniform în vinegretă. Se reduce focul și se mai lasă 1-2 minute. 

Se pune compoziția din tigaie peste salată și pătrunjel. Se amestecă ușor. Se lasă să se răcească câteva minute, apoi se adaugă pecorino, roșiile cherry tăiate pe jumătate si amestecă din nou. Se servește caldă sau la temperatura camerei. 

Legume de primăvară cu usturoi și cimbru

Primele rădăcinoase de primăvară sunt proaspete și dulci. Puse la cuptor se caramelizează cu propriile lor zaharuri capătă o textură perfectă.

Morcovi și postârnac, la cuptor, serviți pe o farfurie gri
Morcovii și păstârnacul la cuptor sunt foarte dulci / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 kg cartofi noi baby, curățați și tăiați pe jumătate
  • 4 morcovi , curățași și feliați
  • 2 bucăți de păstârnac mari, decojite, tăiate felii
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • piper negru proaspăt măcinat, după gust
  • sare, după gust
  • 3 căței mari de usturoi, tocați mărunt
  • cimbru proaspăt, tocat

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Se pun cartofii, morcovii și păstârnacul într-un singur strat într-o tavă mare pe foaie de copt. Se stropesc legumele cu ulei de măsline, se asezonează cu piper și sare. Apoi se amestecă cu mâinile curate sau cu o lingură mare pentru a acoperi legumele uniform cu ulei și condimente.

Se dau legumele la cuptor 20-25 de minute, până când părțile inferioare încep să se rumenească și legumele încep să se înmoaie. Apoi se întoarc cu o spatulă și se mai lasă încă 10 minute.

Se adaugă usturoiul și frunzele de cimbru, se amestecă și se mai coc încă 5-10 minute.

Varză de Bruxelles caramelizată

Varza de Bruxelles este o legumă bună însă nu se bucură de o prea bună reputație și este de multe ori evitată. Atunci când este caramelizată devine mai dulce și mai fragedă și este una dintre cele mai simple garnituri pentru carnea de miel.

Varza de Bruxelles gătită și servită într-o farfurie albă
Prin gătirea la cuptor varza de Bruxelles își pierde din gustul amar / Shutterstock

Ingrediente

  • 1,5 kg varză de Bruxelles
  • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 1/4 linguriță sare

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Se spală bine varza de Bruxelles. Se taie capetele tulpinii și se îndepărtează orice frunze exterioare libere sau decolorate. Se taie pe jumătate pe lungime. Se tapează cu un prosop de hârtie pentru a se usca.

Se pune varza de Bruxelles pe o tavă mare, pe hârtie de copt. Se stropește cu ulei de măsline și se asezonează cu sare. Se amestecă pentru a se acoperi uniform cu ulei și sare.

Se dă la cuptor până când verzele sunt ușor carbonizate pe margini și aurii pe părțile tăiate, aproximativ 16 -22 de minute. Se servește caldă.

Cartofi crocanți cu parmezan

Pentru această rețetă cel mai bine este să alegi cartofi cu dimensiuni cât mai mici, eventual noi. În funcție de mărime, acești cartofi pot fi tăiați în jumătate sau în sferturi. Află cum prepari cei mai cei mai crocanți cartofi la cuptor.

Cartofii la cuptor aromatizați cu parmezan și serviți într-o farfurie albă
Cartofii la cuptor se potrivesc cu orice fel de carne de miel / Shutterstock

Ingrediente

  • 450 g cartofi
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de boia afumată
  • 1/2 linguriță de praf de usturoi
  • 1/2 linguriță de praf de ceapă
  • 1/4 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • 50 g parmezan
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

Se pune grătarul de la cuptor în mijlocul cuptorului și se încălzește la 180°C.

Se taie cartofii în jumătate pe lungime. Se pune într-o tavă hârtie de de copt și se așează cartofii. Se adaugă uleiul și toate condimentele și se amestecă bine. Se aranjează cartofii într-un singur strat, cu partea tăiată în jos.

Se dau la cuptor până când partea de jos începe să devină maro-auriu, aproximativ 30 de minute. Între timp parmezanul se dă prin răzătoare și se toacă pătrunjelul.

Se întoarce cu atenție fiecare cartof cu un clește sau cu o spatulă. Se presară parmezan peste cartofi. Se dau din nou la cuptor până când brânza este crocantă și aurie, încă aproximativ 10 minute. Se presară pătrunjel înainte de servire.

Orez cu mentă în stil portughez

Orezul cu mentă este delicios pentru că se fierbe rapid la foc tare. Menta este lăsată puțin în oala cu orez fierbinte, iar preparatul este servit înainte ca orezul să absoarbă pe deplin tot lichidul.

Orezul cu mentă servit într-o farfurie albă
Orezul cu mentă se potrivește cu carnea de miel gătită la tigaie / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 l supă de pui
  • 20 g unt
  • 1 linguriță de sare
  • 1 cană de orez alb cu bob lung
  • frunze de mentă proaspătă

Mod de preparare

Se pun într-o oală supa, untul și sarea și se pun pe foc mare. Se adaugă orezul și se gătește descoperit, amestecând din când în când, timp de 7 minute. Se amestecă menta și se fierbe până când orezul este fraged, încă aproximativ un minut.

Se ia de pe foc, se acoperă vasul și se lasă 3 minute. Se scot frunzele de mentă și se mai asezonează cu sare dacă este necesar. Se servește cald.

Citește și
CELE MAI CITITE
Chec cu dovleac și nuci porționat
Chec cu dovleac și nuci. Esența toamnei într-o felie parfumată
Chec cu dovleac și nuci. Esența toamnei într-o felie parfumată
tartă franțuzească cu ciocolată
Tartă franțuzească cu ciocolată. Rețeta unui desert perfect pentru iubitorii de dulciuri speciale
Tartă franțuzească cu ciocolată. Rețeta unui desert perfect pentru iubitorii de dulciuri speciale
Brownie de sfeclă roșie
Brownie de sfeclă roșie. Prăjitura umedă care cucerește pe oricine
Brownie de sfeclă roșie. Prăjitura umedă care cucerește pe oricine
carne de pui și condimente pe o masă
Cele mai bune condimente pentru carnea de pui. Cum să o faci delicioasă
Cele mai bune condimente pentru carnea de pui. Cum să o faci delicioasă
Coșulețe din aluat foietaj cu brânzeturi și bacon pe un tocător de lemn
Coșulețe din aluat foietaj cu brânzeturi și bacon, pentru gustări deosebite
Coșulețe din aluat foietaj cu brânzeturi și bacon, pentru gustări deosebite
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
carne de miel pusă într-o tavă
6 greșeli pe care le faci când gătești carne de miel. Cum poți să le eviți
6 greșeli pe care le faci când gătești carne de miel. Cum poți să le eviți
preparate dintr-un meniu de Paște fără miel puse pe o masă albă
Galerie foto
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
Porție de friptură de miel cu vin și usturoi, alături de un cuțit, usturoi și roșii cherry
Galerie foto
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
chilli con carne
10:30
Chilli con carne, rețeta cu gust intens ca în Texas Chilli con carne, rețeta cu gust intens ca în Texas
ouă turcești
10:23
Ouă poșate cu iaurt și unt aromat. Rafinamentul micului dejun turcesc Ouă poșate cu iaurt și unt aromat. Rafinamentul micului dejun turcesc
Supă de sfeclă roșie
06:01
Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust
sfecla roșie la cuptor cu iaurt aromat
16 noiembrie, 06:45
Sfeclă roșie la cuptor cu iaurt aromat. Rețeta de care ai nevoie pentru o masă specială Sfeclă roșie la cuptor cu iaurt aromat. Rețeta de care ai nevoie pentru o masă specială
prăjitură răsturnată cu prune
16 noiembrie, 06:18
Cum faci acasă o prăjitură răsturnată cu prune perfectă. Simplă, aromată, spectaculoasă Cum faci acasă o prăjitură răsturnată cu prune perfectă. Simplă, aromată, spectaculoasă
Chai Latte
16 noiembrie, 05:34
Chai Latte, băutura care îmbină ritualul ceaiului indian cu plăcerea occidentală a cafelei Chai Latte, băutura care îmbină ritualul ceaiului indian cu plăcerea occidentală a cafelei
camembert la cuptor
15 noiembrie, 06:25
Camembert la cuptor. Pare o rețetă pretențioasă, dar e gata rapid și are gust delicios Camembert la cuptor. Pare o rețetă pretențioasă, dar e gata rapid și are gust delicios
Baba Ganoush
15 noiembrie, 06:14
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Britney Spears și surorile Kardashian au planificat o petrecere în pijamale. Ce imagini au publicat vedetele în mediul online
Britney Spears și surorile Kardashian au planificat o petrecere în pijamale. Ce imagini au publicat vedetele în mediul online
Britney Spears și surorile Kardashian au planificat o petrecere în pijamale. Ce imagini au publicat vedetele în mediul online
Arafat, despre riscul ca nava cu 4.000 de tone de GPL să explodeze: Un impact pe o rază de până la 5 km
Arafat, despre riscul ca nava cu 4.000 de tone de GPL să explodeze: Un impact pe o rază de până la 5 km
Arafat, despre riscul ca nava cu 4.000 de tone de GPL să explodeze: Un impact pe o rază de până la 5 km
Ion Țiriac se teme de un amp;#8220;mare război”. România şi ţările din Europa, lovite de unde nu se aşteaptă
Ion Țiriac se teme de un amp;#8220;mare război”. România şi ţările din Europa, lovite de unde nu se aşteaptă
Ion Țiriac se teme de un amp;#8220;mare război”. România şi ţările din Europa, lovite de unde nu se aşteaptă
Cine este Arșenica Cocean, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia de la Chefi la cuțite, sezonul 16. Ce a dezvăluit despre ea
Cine este Arșenica Cocean, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia de la Chefi la cuțite, sezonul 16. Ce a dezvăluit despre ea
Cine este Arșenica Cocean, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia de la Chefi la cuțite, sezonul 16. Ce a dezvăluit despre ea
Kerem Bürsin este din nou îndrăgostit? Ce se vehiculează în presa din Turcia despre actorul din Dragostea plutește în aer
Kerem Bürsin este din nou îndrăgostit? Ce se vehiculează în presa din Turcia despre actorul din Dragostea plutește în aer
Kerem Bürsin este din nou îndrăgostit? Ce se vehiculează în presa din Turcia despre actorul din Dragostea plutește în aer
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Sarmale de post cu soia granulată
Sarmale de post cu soia granulată
Sarmale de post cu soia granulată
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Căderea părului la menopauză: care sunt cauzele și opțiunile de tratament
Căderea părului la menopauză: care sunt cauzele și opțiunile de tratament
Căderea părului la menopauză: care sunt cauzele și opțiunile de tratament
fresh
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post

Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post

Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post

Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar

Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar

Camembert la cuptor. Pare o rețetă pretențioasă, dar e gata rapid și are gust delicios

Camembert la cuptor. Pare o rețetă pretențioasă, dar e gata rapid și are gust delicios

Cum faci acasă o prăjitură răsturnată cu prune perfectă. Simplă, aromată, spectaculoasă

Cum faci acasă o prăjitură răsturnată cu prune perfectă. Simplă, aromată, spectaculoasă

Sfeclă roșie la cuptor cu iaurt aromat. Rețeta de care ai nevoie pentru o masă specială

Sfeclă roșie la cuptor cu iaurt aromat. Rețeta de care ai nevoie pentru o masă specială
închide