Ce poți să faci cu resturile de smoothie ca să eviți risipa
Îți place să îți faci smoothie în fiecare zi, dar nu știi ce să faci cu ceea ce îți rămâne? Descoperă ce poți să faci cu resturile de smoothie ca să eviți risipa. Sfaturi utile de la specialiștii în bucătărie.
Smoothieurile sunt una dintre cele mai hrănitoare și mai rapide soluții pentru mic-dejun și gustări. În plus, sunt extrem de versatile, astfel încât poți să combini orice ingredient după nevoile și placul tău. Poți pune doar fructe sau doar legume sau le poți combina între ele adăugând diverse tipuri de lapte vegetal, pudre proteice, iaurt sau chiar ciocolată sau condimente.
Se întâmplă deseori să faci cantități mai mari decât ai nevoie. Muți smoothie din blender în frigider și de acolo ajunge la chiuvetă. Poate nu mai ai poftă de el, ți se pare că a prins un miros ciudat sau pur și simplu vrei ceva proaspăt.
Așa ajungi să arunci cantități destul de mari de produse. Dacă nu vrei să mai faci acest lucru, iată ce soluție ai la îndemână.
Ce poți să faci cu resturile de smoothie
Prima variantă este să cântărești totul exact și să prepari cât smoothie ai nevoie. În cazul acesta vei rămâne cu 2/3 de morcov, ½ de sfeclă, cu pungi de spanac desfăcute și câte și mai câte legume.
Le vei arunca și pe ele la un moment dat pentru că nu vei mai avea ce face cu ele. Încearcă când ai timp și rețeta de smoothie cu unt de arahide și banane.
Cum să păstrezi resturi de smoothie câteva luni
Soluția este mult mai la îndemână decât te-ai gândit. Prepară smoothie din legume mai mici ca dimensiune, pune în pahare cantitatea pe care vrei să o consumi la o masă (mic dejun sau gustare). Smoothie rămas pune-l în forme de gheață sau forme de înghețată.
Pungile de gheață nu sunt tocmai potrivite pentru acest truc. Îți va fi destul de greu să scoți de acolo bucățile de smoothie înghețate pentru că se vor lipi de plastic. Cele mai potrivite sunt formele de gheață de silicon. Îți va fi foarte ușor să scoți smoothie atunci când vei vrea să îl consumi.
Dacă ai o cantitate mai mare o poți pune chiar în forme mai încăpătoare. Atunci când le decongelezi să le consumi tot sub formă de smoothie, spun cei de la Parade.com.
Atunci când folosești formele de înghețată vei avea o gustare rece ce-ți va fi perfectă în zilele caniculare de vară. Această variantă este foarte potrivită mai ales pentru smoothie-urile care au în compoziție diverse sortimente de lapte vegetal sau iaurt grecesc.
Cum să păstrezi resturile de smoothie în siguranță
Indiferent ce variantă alegi, ai grijă să acoperi recipientul pentru ca smoothie să nu capteze din mirosurile altor produse pe care le ai ai la congelator. Dacă acestea nu sunt prevăzute din fabrică cu un capac poți să le pui în pungi speciale cu zip lock pentru a le feri de incidente neplăcute.
Smoothie poate fi păstrat la congelator pentru aproximativ 3 luni. Totuși, ține cont de faptul ca atunci când decizi să îl păstrezi așa trebuie să îl congelezi cât este încă proaspăt, ci nu după ce a stat în frigider câteva zile.
În felul acesta își va păstra toate calitățile nutritive, dar și gustul și mirosul intacte.