Tu ce îți iei la pachet pentru prânzul de la birou? Iată 5 idei din care să te inspiri

Pachetul pentru prânzul de la birou poate fi la fel de delicios ca un preparat comandat de la restaurant. Cu câteva salate care combină proteine și legume proaspete poți să-ți acoperi nevoile nutritive, fără să muncești prea mult la prepararea lor. Tu ce îți iei la pachet pentru prânzul de la birou? Descoperă cinci idei din care să te inspiri.

femeie care mănâncă pachet pentru prânzul de la birou
Un pachet pentru prânzul de la birou ar trebui să conțină în principal proteine și legume / Profimedia Images

Pentru pachetul de la birou poți pregăti carne la grătar cu salată sau altă garnitură, poți lua resturile rămase de la cina de cu o seară înainte.

Poți să pregăti o salată care să aibă toate ingredientele tale preferate. În plus, nici nu trebuie să îți mai bați capul cu încălzitul.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Salată de pui cu avocado

Sosul de avocado este excepțional de cremos și sănătos și se potrivește perfect cu această salată de pui. Salata se poate servi pe o felie de pâine prăjită sau simplă dacă vrei un prânz cu conținut scăzut de carbohidrați.

Salată de avocado și pui într-un bol mare și alb
Sosul de avocado este excepțional de cremos și sănătos și se potrivește perfect cu această salată / Profimedia Images

Ingrediente

  • 1 avocado copt, tăiat pe jumătate fără sâmbure
  • 70 ml sos de iaurt cu usturoi
  • 1 ardei iute murat tocat
  • 1 lingură oțet de vin alb
  • ¼ linguriță de sare
  • ¼ linguriță de piper măcinat
  • 200 g pui gătit mărunțit sau tocat
  • 100 g țelină tăiată cubulețe
  • 70 g ceapă roșie tăiată cubulețe

Mod de preparare

Avocado se mărunțește într-un robot de bucătărie, apoi se adaugă sosul de iaurt cu usturoi. Se adaugă ardeiul iute murat, oțetul, sarea și piperul. Se mixează până se omogenizează apoi se transferă într-un castron.

Se adaugă puiul, țelina și ceapa roșie și se amestecă cu o spatulă de silicon. Se servește la temperatura camerei sau se dă la frigider până se răcește, aproximativ 2 ore.

Salată de ton, fasole albă și mărar

Tot nu ai decis tu ce îți iei la pachet pentru prânzul de la birou? Iată o rețetă de salată de ton cu fasole albă și mărar. Combinația de ton cu fasole este minunată, chiar dacă la prima vedere pare neobișnuită. Sosul de lămâie și piper leagă toate ingredientele între ele.

Salată de ton și fasole pusă într-o farfurie albă
Salată de ton și fasole conține o mulțime de proteine / Shutterstock

Ingrediente

  • 425 g fasole albă fiartă
  • 140 g ton din conservă scurs
  • 1 ceapă roșie tocată
  • 3 lingurițe de miere
  • 1 linguriță de muștar Dijon
  • 2 linguri de maioneză light
  • 2 linguri de oțet
  • mărar uscat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • ⅛ linguriță sare
  • 400 g baby spanac
  • 500 g sfeclă cuburi, fiartă și răcită
  • 1 crenguță de mărar proaspăt tocat
  • piper proaspăt măcinat

Mod de preparare

Se amestecă fasolea, tonul și ceapa într-un castron mare. Pentru dressing, se amestecă într-un castron mic trei linguri de muștar, maioneza, o lingură de oțet, o linguriță de mărar uscat și piperul. Se adăugă dressingul la amestecul de ton și se amestecă ușor. Se acoperă și se răcește 2-4 ore.

Se pregătește vinegreta. Se combină uleiul și o lingură de oțet, o linguriță rămasă de muștar, sare și mărar uscat într-un borcan mic cu capac cu șurub. Se acoperă și se agită bine. Se combină spanacul și sfecla într-un castron mare. Înainte de servire se toarnă vinegreta peste amestecul de spanac. 

Pentru a servi, tapetați patru farfurii de servire cu amestec de spanac. Deasupra se pune amestec de ton. 

Quinoa cu năut mediteranean

Quinoa și năutul vor aduce un aport important de proteine ​​pe bază de plante. Poți să prepari această salată în cantități mai mari și să o păstrezi la frigider pentru 4-5 zile.

Salata de quinoa pusă în două boluri transparente
Salata de quinoa este în acelați timp hrănitoare și ușoară/ Profimedia Images

Ingrediente

  • 200 g ardei roșii copți
  • 70 g migdale tăiate
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin, împărțit
  • 1 cățel mic de usturoi, tocat
  • 1 linguriță de boia
  • ½ linguriță de chimen măcinat
  • ¼ linguriță de pastă de ardei roșu măcinat
  • 500 g quinoa fiartă
  • 100 g măsline Kalamata
  • 70 g ceapă roșie tocată mărunt
  • 420 g năut (conservă)
  • 200 g  castraveți tăiați cubulețe
  • 70 g brânză feta mărunțită
  • pătrunjel proaspăt tocat mărunt

Mod de preparare

Se pun ardeii, migdalele, două linguri de ulei, usturoiul, boiaua de ardei, chimenul și pasta de ardei roșu într-un robot de bucătărie. Se transferă în piure și se omogenizează.

Se adaugă quinoa, măslinele, ceapa roșie și ulei de măsline. Pentru servire, se împarte amestecul de quinoa în 4 boluri și se acoperă cu cantități egale de năut, castraveți și sos de ardei roșu. Se presară feta si pătrunjel.

Salată Cobb

Salata Cobb clasică conține șuncă, însă carnea de pui este mai săracă în grăsimi, așa că și preparatul va fi mai sărac în calorii.

Salata cobb pusă într-o farfurie mare
Salata cobb este specific americană/ Shutterstock

Ingrediente

  • o salată iceberg tocată
  • 1 pulpă de pui prăjită, tăiată cubulețe
  • 1 tulpină de țelină, tăiată cubulețe
  • 1 morcov, tăiat cubulețe
  • 1 ou fiert tare, tăiat cubulețe
  • 50 g blue cheese mărunțită
  • 50 ml vinaigretă cu miere și muștar

Mod de preparare

Se aranjează salată verde, pui, țelină, morcov, ou și brânză albastră într-un castron de salată sau într-un recipient care se poate închide etanș. Înainte de servire, se stropește cu dressing.

Cuscus cu legume

Cuscusul cu legume este un preparat pentru care te vor invidia toți colegii tăi datorită diversității de arome și de texturi.

salata de cușcuș  pusă în trei boluri mai mici
În salata de cuscus poți pune ce legume îți dorești/ Profimedia Images

Ingrediente

  • 1 ardei roșu, tăiat pe jumătate, fără semințe
  • 1 ardei galben, tăiat pe jumătate, fără semințe
  • 1 dovlecel
  • 4 căței de usturoi 
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 ceapă roșie, feliată gros
  • 1 linguriță de semințe de chimen
  • 1 lingură de pastă de harissa
  • 50 g migdale
  • 250 g cuscus
  • 300 ml supă de legume fierbinte
  • coaja și zeama de la 1 lămâie
  • mentă proaspătă, tocată

Mod de preparare

Se încinge cuptorul la 200°C. Se taie ardeii și dovleceii în bucăți mici. Se pun toate legumele într-o tavă de copt, se adăugă usturoiul, 2 linguri de ulei și condimente, apoi se amestecă și se lasă 20 de minute. Apoi se pun ceapa, chimenul, harissa și migdalele. Se mai lasă încă 20 de minute, apoi se răcește.

Se pune cușcușul într-un castron mare, se pune peste supa de pui, se acoperă și se lasă deoparte 10 minute. Se amestecă cu o furculiță ca să fie mai pufos.

Într-un castron se amestecă coaja și sucul de lămâie și cu ulei. Se adaugă usturoiul care a fost la cuptor zdrobit și menta. Se toarnă peste legume, apoi se amestecă cu cușcușul.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două porții de brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată pe o farfurie cu furculiță
Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată
Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată
bruschete cu ton și avocado
Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase
Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase
banane foarte coapte
Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread
Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread
Două porții de ciorbă ardelenească de varză cu smântână și mărar verde
Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust
Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust
Ma’amoul
Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională
Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Salata de fructe pusă într-un bol alb
Salată de fructe. Rețeta cu echilibrul perfect între dulce și acrișor
Salată de fructe. Rețeta cu echilibrul perfect între dulce și acrișor
salate aperitiv rapide puse într-un colaj
Galerie foto
Rețete rapide de salate aperitiv. Sunt ușor de făcut și vor cuceri orice invitat
Rețete rapide de salate aperitiv. Sunt ușor de făcut și vor cuceri orice invitat
Deserturi rapide de Paște puse pe o masă albă
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Frittata cu broccoli, brânză și legume porționată pe o spatulă și în vas
06:59
Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană
humus de sfeclă
05:50
Cum se face humusul de sfeclă roșie. Rețeta cremoasă care arată spectaculos Cum se face humusul de sfeclă roșie. Rețeta cremoasă care arată spectaculos
Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi în bol alb, și verdeață în alt bol
05:07
Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi
Cât se ține slănina la sare
2 noiembrie, 05:46
Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară
cartofi copți crocanți
2 noiembrie, 05:22
Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă
anghinarea
2 noiembrie, 05:05
Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari
prea multă sare în mâncare
1 noiembrie, 05:57
Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația
Murături asortate în saramură
1 noiembrie, 05:44
Murături asortate în saramură. Rețete de murături și trucuri pentru conserve de iarnă Murături asortate în saramură. Rețete de murături și trucuri pentru conserve de iarnă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Budincă de conopidă cu brânză și smântână, cremoasă, fină și plină de savoare
Budincă de conopidă cu brânză și smântână, cremoasă, fină și plină de savoare
Budincă de conopidă cu brânză și smântână, cremoasă, fină și plină de savoare
Cum ne încălzim iarna mai ieftin și eficient, fără să sacrificăm confortul. Lecţii de la alte ţări europene
Cum ne încălzim iarna mai ieftin și eficient, fără să sacrificăm confortul. Lecţii de la alte ţări europene
Cum ne încălzim iarna mai ieftin și eficient, fără să sacrificăm confortul. Lecţii de la alte ţări europene
Acuze fără precedent la adresa milionarului român care are un salariu de 33.000 de euro pe lună: amp;#8220;Tâlhăria e tâlhărie!”
Acuze fără precedent la adresa milionarului român care are un salariu de 33.000 de euro pe lună: amp;#8220;Tâlhăria e tâlhărie!”
Acuze fără precedent la adresa milionarului român care are un salariu de 33.000 de euro pe lună: amp;#8220;Tâlhăria e tâlhărie!”
Cum arată acum Radu Coșarcă și Monica Nicolici, foștii prezentatori ai Observatorului de la Antena 1 din anii 2000
Cum arată acum Radu Coșarcă și Monica Nicolici, foștii prezentatori ai Observatorului de la Antena 1 din anii 2000
Cum arată acum Radu Coșarcă și Monica Nicolici, foștii prezentatori ai Observatorului de la Antena 1 din anii 2000
Urmează un nou proiect profesional pentru Bergüzar Korel. Despre ce este vorba și unde va putea fi văzută vedeta
Urmează un nou proiect profesional pentru Bergüzar Korel. Despre ce este vorba și unde va putea fi văzută vedeta
Urmează un nou proiect profesional pentru Bergüzar Korel. Despre ce este vorba și unde va putea fi văzută vedeta
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Pumpkin Spice Latte. Băutura toamnei, parfumată și catifelată
Pumpkin Spice Latte. Băutura toamnei, parfumată și catifelată
Pumpkin Spice Latte. Băutura toamnei, parfumată și catifelată
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
fresh
Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația

Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația

Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația

Murături asortate în saramură. Rețete de murături și trucuri pentru conserve de iarnă

Murături asortate în saramură. Rețete de murături și trucuri pentru conserve de iarnă

Cum să folosești condimentele indiene în bucătărie. 8 idei de mâncare în care le poți pune

Cum să folosești condimentele indiene în bucătărie. 8 idei de mâncare în care le poți pune

Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă

Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă

Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari

Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari
închide