Tu ce îți iei la pachet pentru prânzul de la birou? Iată 5 idei din care să te inspiri
Pachetul pentru prânzul de la birou poate fi la fel de delicios ca un preparat comandat de la restaurant. Cu câteva salate care combină proteine și legume proaspete poți să-ți acoperi nevoile nutritive, fără să muncești prea mult la prepararea lor. Tu ce îți iei la pachet pentru prânzul de la birou? Descoperă cinci idei din care să te inspiri.
Pentru pachetul de la birou poți pregăti carne la grătar cu salată sau altă garnitură, poți lua resturile rămase de la cina de cu o seară înainte.
Poți să pregăti o salată care să aibă toate ingredientele tale preferate. În plus, nici nu trebuie să îți mai bați capul cu încălzitul.
Salată de pui cu avocado
Sosul de avocado este excepțional de cremos și sănătos și se potrivește perfect cu această salată de pui. Salata se poate servi pe o felie de pâine prăjită sau simplă dacă vrei un prânz cu conținut scăzut de carbohidrați.
Ingrediente
- 1 avocado copt, tăiat pe jumătate fără sâmbure
- 70 ml sos de iaurt cu usturoi
- 1 ardei iute murat tocat
- 1 lingură oțet de vin alb
- ¼ linguriță de sare
- ¼ linguriță de piper măcinat
- 200 g pui gătit mărunțit sau tocat
- 100 g țelină tăiată cubulețe
- 70 g ceapă roșie tăiată cubulețe
Mod de preparare
Avocado se mărunțește într-un robot de bucătărie, apoi se adaugă sosul de iaurt cu usturoi. Se adaugă ardeiul iute murat, oțetul, sarea și piperul. Se mixează până se omogenizează apoi se transferă într-un castron.
Se adaugă puiul, țelina și ceapa roșie și se amestecă cu o spatulă de silicon. Se servește la temperatura camerei sau se dă la frigider până se răcește, aproximativ 2 ore.
Salată de ton, fasole albă și mărar
Tot nu ai decis tu ce îți iei la pachet pentru prânzul de la birou? Iată o rețetă de salată de ton cu fasole albă și mărar. Combinația de ton cu fasole este minunată, chiar dacă la prima vedere pare neobișnuită. Sosul de lămâie și piper leagă toate ingredientele între ele.
Ingrediente
- 425 g fasole albă fiartă
- 140 g ton din conservă scurs
- 1 ceapă roșie tocată
- 3 lingurițe de miere
- 1 linguriță de muștar Dijon
- 2 linguri de maioneză light
- 2 linguri de oțet
- mărar uscat
- 2 linguri ulei de măsline
- ⅛ linguriță sare
- 400 g baby spanac
- 500 g sfeclă cuburi, fiartă și răcită
- 1 crenguță de mărar proaspăt tocat
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare
Se amestecă fasolea, tonul și ceapa într-un castron mare. Pentru dressing, se amestecă într-un castron mic trei linguri de muștar, maioneza, o lingură de oțet, o linguriță de mărar uscat și piperul. Se adăugă dressingul la amestecul de ton și se amestecă ușor. Se acoperă și se răcește 2-4 ore.
Se pregătește vinegreta. Se combină uleiul și o lingură de oțet, o linguriță rămasă de muștar, sare și mărar uscat într-un borcan mic cu capac cu șurub. Se acoperă și se agită bine. Se combină spanacul și sfecla într-un castron mare. Înainte de servire se toarnă vinegreta peste amestecul de spanac.
Pentru a servi, tapetați patru farfurii de servire cu amestec de spanac. Deasupra se pune amestec de ton.
Quinoa cu năut mediteranean
Quinoa și năutul vor aduce un aport important de proteine pe bază de plante. Poți să prepari această salată în cantități mai mari și să o păstrezi la frigider pentru 4-5 zile.
Ingrediente
- 200 g ardei roșii copți
- 70 g migdale tăiate
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin, împărțit
- 1 cățel mic de usturoi, tocat
- 1 linguriță de boia
- ½ linguriță de chimen măcinat
- ¼ linguriță de pastă de ardei roșu măcinat
- 500 g quinoa fiartă
- 100 g măsline Kalamata
- 70 g ceapă roșie tocată mărunt
- 420 g năut (conservă)
- 200 g castraveți tăiați cubulețe
- 70 g brânză feta mărunțită
- pătrunjel proaspăt tocat mărunt
Mod de preparare
Se pun ardeii, migdalele, două linguri de ulei, usturoiul, boiaua de ardei, chimenul și pasta de ardei roșu într-un robot de bucătărie. Se transferă în piure și se omogenizează.
Se adaugă quinoa, măslinele, ceapa roșie și ulei de măsline. Pentru servire, se împarte amestecul de quinoa în 4 boluri și se acoperă cu cantități egale de năut, castraveți și sos de ardei roșu. Se presară feta si pătrunjel.
Salată Cobb
Salata Cobb clasică conține șuncă, însă carnea de pui este mai săracă în grăsimi, așa că și preparatul va fi mai sărac în calorii.
Ingrediente
- o salată iceberg tocată
- 1 pulpă de pui prăjită, tăiată cubulețe
- 1 tulpină de țelină, tăiată cubulețe
- 1 morcov, tăiat cubulețe
- 1 ou fiert tare, tăiat cubulețe
- 50 g blue cheese mărunțită
- 50 ml vinaigretă cu miere și muștar
Mod de preparare
Se aranjează salată verde, pui, țelină, morcov, ou și brânză albastră într-un castron de salată sau într-un recipient care se poate închide etanș. Înainte de servire, se stropește cu dressing.
Cuscus cu legume
Cuscusul cu legume este un preparat pentru care te vor invidia toți colegii tăi datorită diversității de arome și de texturi.
Ingrediente
- 1 ardei roșu, tăiat pe jumătate, fără semințe
- 1 ardei galben, tăiat pe jumătate, fără semințe
- 1 dovlecel
- 4 căței de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 ceapă roșie, feliată gros
- 1 linguriță de semințe de chimen
- 1 lingură de pastă de harissa
- 50 g migdale
- 250 g cuscus
- 300 ml supă de legume fierbinte
- coaja și zeama de la 1 lămâie
- mentă proaspătă, tocată
Mod de preparare
Se încinge cuptorul la 200°C. Se taie ardeii și dovleceii în bucăți mici. Se pun toate legumele într-o tavă de copt, se adăugă usturoiul, 2 linguri de ulei și condimente, apoi se amestecă și se lasă 20 de minute. Apoi se pun ceapa, chimenul, harissa și migdalele. Se mai lasă încă 20 de minute, apoi se răcește.
Se pune cușcușul într-un castron mare, se pune peste supa de pui, se acoperă și se lasă deoparte 10 minute. Se amestecă cu o furculiță ca să fie mai pufos.
Într-un castron se amestecă coaja și sucul de lămâie și cu ulei. Se adaugă usturoiul care a fost la cuptor zdrobit și menta. Se toarnă peste legume, apoi se amestecă cu cușcușul.