Ce poți să mănânci la micul dejun ca să nu îți crească glicemia. Sfaturi utile de la specialiști
Micul dejun este una dintre cele mai importante mese ale zilei pentru că influențează modul în care organismul tău va funcționa pe parcursul întregii zile. Un nutriționist te sfătuiește ce să nu combini niciodată pentru a ține în parametrii normali nivelul zahărului din sânge. Descoperă ce poți să mănânci la micul dejun ca să nu îți crească glicemia. Sfaturi utile de la specialiști.
În cazul în care ai un nivel mai ridicat al zahărului din sânge nu înseamnă că trebuie să renunți pentru totdeauna la mâncărurile tale preferate.
Trebuie doar să acorzi mai multă importanță cantităților, dar și modului în care combini ingredientele, potrivit EatThis.com.
Un mic dejun sănătos, cu alimente pline de nutrienți, este un mod bun de a începe ziua bine, cu un nivel al zahărului în sânge optim. Potrivit medicului Amy Goodson, autoarea cărții „The Sports Nutrition Playbook” trebuie să combini proteine cu un aliment bogat în fibre.
Ce poți să mănânci la micul dejun ca să nu îți crească glicemia
Atât proteinele, cât și carbohidrații sunt foarte importanțe pentru un stil de viață sănătos. Acestea sunt importante cu precădere atunci când ai probleme cu glicemia. Carbohidrații pot să ducă la dezechilibre ale zahărului în sânge atunci când nu sunt consumați împreună cu ingrediente care se digeră treptat.
Acest lucru se întâmplă pentru că zaharurile sunt surse de energie rapidă care se și digeră imediat după ce au fost consumate. Totuși, fibrele, care sunt și ele tot carbohidrați, au ritm mai lent de absorbție în organism. Atunci când sunt consumate singure produc și ele probleme. Totuși acestea nu sunt la fel de mari ca atunci când mânci produse cu zahăr adăugat.
Salvarea vine de la preparatele bogate în proteine care au meritul de a încetini digestia. În plus, te vor ajuta să te simți plină pe o perioadă mai lungă de timp. Amy Goodson spune că atunci când se combină carbohidrați bogați în fibre cu proteine nivelul de zahăr din sânge se stabilizează.
Proteinele nu doar că nu cresc nivelul de zahăr din sânge. Îl pot scădea după masă la persoanele suferinde diabet, arată o cercetare publicată în American Journal of Clinical Nutrition.
Ce alimente e recomandat să eviți dacă ai probleme cu glicemia
La prima masă a zilei poți să mănânci ouă fierte, legume și chiar și o felie de pâine integrală. De asemenea, o porție de iaurt grecesc cu fructe de pădure și cereale 100% integrale, fulgi de ovăz cu nuci și semințe.
Carnea slabă cu legume este o variantă foarte bună de mic-dejun sănătos. Dacă ești grăbită îți poți face un smoothie din lapte de vacă, iaurt grecesc, fructe și unt de arahide.
Combinațiile le poți face în funcție de preferințele tale. Nu uita că în categoria alimentelor bogate în fibre intră legumele, cerealele integrale și fructele. În cea a proteinelor sunt iaurtul, brânza, carnea, ouăle, nucile, peștele.
Alege produse care nu au fost prelucrate industrial, fără zahăr adăugat, fără aditivi alimentari și fără o cantitate mare de grăsimi.