Ce să nu comanzi niciodată la un restaurant specializat în burgeri, potrivit experților

Burgerii pot fi preparate cu adevărat rafinate dacă sunt gătiți corect și ingredientele folosite sunt de calitate. În caz contrar, te poți alege nu doar cu o dezamăgire, dar și cu dureri de stomac. Pentru a evita astfel de situații, află ce să nu comanzi niciodată la un restaurante specializate în burgeri.

Publicat: 13 octombrie 2022, 07:06 / Actualizat: 13 octombrie 2022, 17:47
Un om care ține un burger în mână, la un restaurant
Încearcă să mănânci burgeri în restaurante cu recenzii bune / Shutterstock

Burgerii sunt la modă de ceva vreme așa încât era normal să apară și restaurante specializate în burgeri. Fiecare se întrece în rețete care mai de care mai rafinate, cu carne venită din diverse colțuri ale lumii, cu sosuri inedite și o experiență culinară unică.

Ce să nu comanzi niciodată la un restaurante specializate în burgeri

Experții de la EatThis îți recomandă să fii atentă atunci când comanzi mâncare în restaurante specializate în burgeri pentru că riști să fii dezamăgită. Carnea pentru burgeri are nevoie de o atenție deosebită la fel ca cea pentru friptura de vită. Contează foarte mult modul în care este gătită, iar tehnica de lucru poate influența calitatea finală a preparatului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nu trebuie să confunzi burgerii de la restaurantele de tip fast-food cu cei de la restaurantele specializate în burgeri. La localurile din urmă poți să îți personalizezi preparatul. În primul rând poți spune cât de făcută să fie carnea sau poți alege combinații de sosuri pentru ca totul să fie pe gustul tău.

Citește și

La ce trebuie să fii atentă atunci când comanzi burgeri

Indiferent dacă este un restaurant mic de cartier sau unul condus de un chef cu renume, ceea ce contează cel mai mult este temperatura la care este gătită carnea. Acest aspect influențează calitatea burgerilor mai mult decât carnea folosită. Nu are nicio importanță dacă bucătarul comandă carne dintr-o sursă foarte bună dacă nu știe să o gătească. Dacă o ține prea mult pe foc, vei avea un burger cu textura unei gume de mestecat.

Temperatura la care este gătită carnea pentru burgeri influențează atât gustul, cât și textura preparatului. Atunci când sunt well-done, vor fi foarte uscați la interior și arși la exterior. În plus vor pierde o mare parte din aromă, dar și din textura specifică pe care o are carnea de vită.

Cel mai bine este să ceri un burger medium sau medium rare. Interiorul cărnii trebuie să aibă 165°C. Un bucătar profesionist va avea un termometru special pentru a putea face aceste măsurători. Carnea va avea gradul de umiditate perfect. Vei simți cum grăsimea ți se topește în gură eliberând aromele și lăsându-te să te bucuri de o carne de vită de calitate. Ideal este ca în carnea de burger să existe un raport de 80:20 -carne:grăsime pentru a obține un echilibru al aromelor și o textură perfectă.

Cum alegi un restaurant bun, specializat în burgeri

Din cauza faptului că pentru burgeri se folosește carnea tocată te poate speria un buger medium sau medium rare. Acesta va avea o culoare mult prea roșie și vei avea impresia că vezi și sânge pe alocuri. Însă trebuie să ai încredere, pentru că așa arată un burger făcut în mod profesionist.

Evident că trebuie să te asiguri că alegi un restaurant specializat în burgeri cu o reputație bună. Singura situație în carnea gătită medium rare nu este sigură pentru consum este atunci când nu este manipulată cu grijă.

Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjitura Deliciu cu nuci și caramel porționată pe platou
Prăjitura Deliciu cu nuci și caramel, pentru momente deosebite
Prăjitura Deliciu cu nuci și caramel, pentru momente deosebite
Bomboane de cocos cu migdale și cremă de brânză
Bomboane de cocos cu migdale și cremă de brânză
Bomboane de cocos cu migdale și cremă de brânză
Joulutorttu. Rețetă de desert tradițional finlandez
Joulutorttu. Rețetă de desert tradițional finlandez
Joulutorttu. Rețetă de desert tradițional finlandez
Glazura regală - Royal Icing în bol și pe telul mixerului
Glazura regală - Royal Icing. Rețeta celui mai elegant decor de prăjituri
Glazura regală - Royal Icing. Rețeta celui mai elegant decor de prăjituri
piadina pusă pe un blat negru
Piadina, pâinea specială a italienilor. Cum o poți face chiar la tine acasă
Piadina, pâinea specială a italienilor. Cum o poți face chiar la tine acasă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
cartofi copți la cuptor electric și serviți într-o cratiță neagră
Cum se fac cartofii copți la cuptorul electric. La ce temperatură se gătesc și cât se lasă de fapt
Cum se fac cartofii copți la cuptorul electric. La ce temperatură se gătesc și cât se lasă de fapt
cel mai bun aluat pentru plăcinte pus într-o formă specială
Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat
Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat
persoana care folosește cuptorul cu microunde
Cum programezi cuptorul cu microunde pentru ca mâncarea să se încălzească uniform
Cum programezi cuptorul cu microunde pentru ca mâncarea să se încălzească uniform
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Rulouri din carne de porc cu ciuperci, în sos de vin alb cu piure de cartofi și salată, alături de ciuperci proaspete
09:21
Rulouri din carne de porc cu ciuperci, în sos de vin alb Rulouri din carne de porc cu ciuperci, în sos de vin alb
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată pe un suport de lemn
05:56
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă
Piftie de curcan pe o farfurie
05:17
Piftie de curcan. Rețeta unui preparat tradițional pentru sărbători Piftie de curcan. Rețeta unui preparat tradițional pentru sărbători
Fursecuri cu unt și gem și două borcane cu gem
21 decembrie, 05:51
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
Coaste de porc la cuptor porționate pe platou, alături de roșii proaspete
21 decembrie, 05:02
Coaste de porc la cuptor, frăgezite cu vin roșu Coaste de porc la cuptor, frăgezite cu vin roșu
Blat de tort cu mac secționat
21 decembrie, 05:02
Blat de tort cu mac. Un blat cu aspect spectaculos Blat de tort cu mac. Un blat cu aspect spectaculos
Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită prăjiți
20 decembrie, 06:35
Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită
Ruladă din piept de curcan la cuptor pe un tocător de lemn
20 decembrie, 06:32
Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...
Parteneri
Zodii care s-au născut să fie lideri. Află dacă te numeri printre ele
Zodii care s-au născut să fie lideri. Află dacă te numeri printre ele
Zodii care s-au născut să fie lideri. Află dacă te numeri printre ele
Cât costă trei zile de vacanţă la mare, în regim all inclusive, de Crăciun. Turiştii sunt aşteptaţi cu mese festive şi cadouri
Cât costă trei zile de vacanţă la mare, în regim all inclusive, de Crăciun. Turiştii sunt aşteptaţi cu mese festive şi cadouri
Cât costă trei zile de vacanţă la mare, în regim all inclusive, de Crăciun. Turiştii sunt aşteptaţi cu mese festive şi cadouri
„Neica nimeni, care nu au făcut nimic! Aruncă cu lături” Diana Şucu, reacţie vehementă după ce soţul său a cumpărat Genoa
„Neica nimeni, care nu au făcut nimic! Aruncă cu lături” Diana Şucu, reacţie vehementă după ce soţul său a cumpărat Genoa
„Neica nimeni, care nu au făcut nimic! Aruncă cu lături” Diana Şucu, reacţie vehementă după ce soţul său a cumpărat Genoa
Mireasa: Confesiuni revine cu un nou sezon exclusiv în AntenaPLAY. Cine prezintă și ce vor putea vedea fanii emisiunii
Mireasa: Confesiuni revine cu un nou sezon exclusiv în AntenaPLAY. Cine prezintă și ce vor putea vedea fanii emisiunii
Mireasa: Confesiuni revine cu un nou sezon exclusiv în AntenaPLAY. Cine prezintă și ce vor putea vedea fanii emisiunii
Apariția extrem de elegantă a actriței Eiza González la Red Sea Film Festival. Ținuta cu care a întors toate privirile
Apariția extrem de elegantă a actriței Eiza González la Red Sea Film Festival. Ținuta cu care a întors toate privirile
Apariția extrem de elegantă a actriței Eiza González la Red Sea Film Festival. Ținuta cu care a întors toate privirile
Modelul AI care te poate proteja de recunoașterea facială, potrivit experților. Cum funcționează Chameleon
Modelul AI care te poate proteja de recunoașterea facială, potrivit experților. Cum funcționează Chameleon
Modelul AI care te poate proteja de recunoașterea facială, potrivit experților. Cum funcționează Chameleon
Chec cu ciocolată și gem de caise în compoziție
Chec cu ciocolată și gem de caise în compoziție
Chec cu ciocolată și gem de caise în compoziție
Cum să gestionezi emoțiile copiilor în timpul sărbătorilor
Cum să gestionezi emoțiile copiilor în timpul sărbătorilor
Cum să gestionezi emoțiile copiilor în timpul sărbătorilor
Justin și Hailey Bieber au fost fotografiați în aeroportul din Los Angeles. Cei doi îndrăgostiți s-au întors dintr-o vacanță în Costa Rica
Justin și Hailey Bieber au fost fotografiați în aeroportul din Los Angeles. Cei doi îndrăgostiți s-au întors dintr-o vacanță în Costa Rica
Justin și Hailey Bieber au fost fotografiați în aeroportul din Los Angeles. Cei doi îndrăgostiți s-au întors dintr-o vacanță în Costa Rica
Alimente care pot afecta nivelurile de colesterol. Ce efecte poate avea consumul acestora
Alimente care pot afecta nivelurile de colesterol. Ce efecte poate avea consumul acestora
Alimente care pot afecta nivelurile de colesterol. Ce efecte poate avea consumul acestora
fresh
Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită

Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită

Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită

Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte

Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte

Tartă cu gem și ciocolată, decorată cu migdale și jeleuri

Tartă cu gem și ciocolată, decorată cu migdale și jeleuri

Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive

Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive

Blat de tort cu mac. Un blat cu aspect spectaculos

Blat de tort cu mac. Un blat cu aspect spectaculos
închide