Cea mai bună budincă de ciocolată de casă
Rețeta de budincă de ciocolată de casă este atât de ușor de făcut încât nu va mai fi nevoie să cumperi plicurile cu mix-uri din care să o prepari. Ai nevoie de doar câteva ingrediente și în 10 minute este gata.
Budinca de ciocolată de casă va fi foarte cremoasă și fină dacă respecți instrucțiunile de preparare. În primul rând, primul pas pe care trebuie să îl faci este să amesteci toate ingredientele uscate înainte de le încorpora și pe cele umede. Vei folosi un tel pentru această procedură. Apoi, adaugă laptele puțin câte puțin, amestecând constant cu telul până când compoziția începe să se îngroașe. Tebuie să rămână fină și cremoasă. Vei amesteca cu telul până când vei lua budinca de pe foc.
Ingrediente
Mod de preparare
Într-o tigaie cu fund dublu se amestecă zahărul, pudra de cacao, amidonul de porumb și sarea. Apoi se pune laptele puțin câte puțin, amestecând continuu. Se aduce la punctul de fierbere și se lasă 2 minute continuându-se amestecarea. Se ia de pe foc și se adaugă untul și vanilia. Se împarte în vase individuale și se dă la rece. Se decorează cu frișcă.
Ai aici și rețeta de la prăjitura televizor, în care poți integra budinca de casă.
Sfaturi necesare pentru budincă de ciocolată de casă
Pentru budinca de ciocolată de casă este recomandat să folosești lapte de vacă integral. Grăsimea face budinca să aibă o textură pufoasă și cremoasă. Mai mult, poți folosi smântână lichidă pentru un gust mai puternic. Nu trebuie decât să înlocuiești jumătate din cantitatea de lapte cu smântână pentru gătit cu 35% conținut de grăsime. Laptele degresat sau variantele vegetale nu sunt potrivite pentru că desertul nu se va îngroșa suficient.
Pudra de cacao pe care o folosești pentru acest desert trebuie să fie și ea nedegresată pentru a aduce aroma puternică, dar și grăsimea de care are nevoie budinca pentru a fi cremoasă. Untul de asemenea trebuie să aibă 82% grăsime. În ceea ce privește zahărul, poți folosi atât zahăr brun, cât și zahăr alb.
Budinca de ciocolată se poate servi ca atare, dar și combinată cu frișcă, înghețată sau cu fulgi de ciocolată deasupra. Mai poți folosi pentru decor fructe de pădure proaspete sau congelate, biscuiți mărunțiți sau diverse tipuri de bomboane de mici dimensiuni. Budinca poate fi folosită și ca ingredient pentru alte deserturi.