Chec cu iaurt și cireșe în formă de guguluf, glazurat cu ciocolată
Printre rețetele cu fructe de sezon pe care vrei să le încerci vara aceasta, trece pe listă și rețeta de chec cu iaurt și cireșe, glazurat cu ciocolată. Nu este o rețetă complexă, iar gustul și aspectul checului cuceresc negreșit.
Galerie foto
Checurile cu iaurt sunt o opțiune versatilă și simplă pentru un desert sau o gustare rapidă. Textura lor este moale și umedă. Iar împreună cu posibilitatea de a adăuga diverse ingrediente pentru a varia gustul, fac din acest chec un favorit printre deserturi.
Rețetele de chec cu iaurt sunt foarte versatile. Le poți prepara simple sau cu adaos de cacao. Le mai poți prepara cu adaos de fructe proaspete, uscate, dropsuri de ciocolată și multe altele. Un exemplu din categoria acestui desert pe care ți-l recomandăm pentru testare îl poți descoperi la rețeta de chec umed cu fructe de pădure și glazură fructată.
Descoperă mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării rețetei de chec cu iaurt și cireșe
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor necesare compoziției de chec cu iaurt. Lasă untul la temperatura camerei timp de 15-20 de minute, pentru a deveni moale și a-l putea amesteca bine în compoziția de chec. Între timp spală cireșele, îndepărtează sâmburii din ele și pune-le într-o sită la scurs.
Trece făina prin sită împreună cu praful de copt și un praf de sare. Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Unge forma de chec cu unt moale și presară făină.
Cum prepari rețeta de chec cu iaurt și cireșe
Pentru a prepara compoziția de chec, folosește mixerul și amestecă untul moale cu zahărul până când obții o compoziție cremoasă. Adăugă pe rând ouăle și omogenizează bine compoziția după fiecare.
Adaugă iaurtul și esența, în timp ce amesteci intens pentru omogenizare. Apoi adaugă treptat amestecul de făină cu praful de copt și sare.
Întinde aluatul pentru chec uniform în tava de copt.
Presară pe deasupra cireșele și presează-le ușor în interiorul aluatului.
Pune tava în cuptorul încălzit și coace checul pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius.
După coacere, lasă-l 10 minute să se tempereze în forma de copt. Apoi îl răstorni pe un platou rotund și îl lași să se răcească.
Cum prepari glazura de ciocolată
Într-o crăticioară încălzește frișca lichidă până aproape de punctul de fierbere. Stinge focul și adaugă ciocolata mărunțită în frișca încălzită. Amestecă intens până când aceasta este topită și compoziția omogenizată.
Lasă glazura să se tempereze 10 minute, apoi întinde-o frumos peste deliciosul chec cu iaurt și cireșe.
Porționează checul după ce glazura devine fermă.
Dacă dorești o rețetă și mai specială de chec, îți recomandăm rețeta de chec șah cu ciocolată și zmeură.
Galerie foto