Chec cu rahat multicolor și cocos. Cum poți oferi savoare și culoare rețetei tale
Dacă adori checul și ești în căutare de rețete cu combinații interesante de ingrediente, îți oferim o rețetă de chec cu rahat multicolor și cocos. Te vei bucura de un desert plin de savoare și culoare, dar și o explozie de arome.
Rețetele de chec sunt printre primele rețete de deserturi cu care bucătarii își încep aventura în bucătărie. De asemeni, sunt și printre cele mai simple rețete pentru că se prepară ușor și nu necesită ingrediente complexe. Sunt și foarte versatile pentru că se pot prepara în mai multe feluri. Poți prepara checuri clasice cu ouă, unt sau ulei și făină, dar le poți prepara și în varianta de post. Poți adăuga în compoziția checurilor diferite ingrediente pentru un plus de culoare și savoare. Printre ingredientele care oferă checurilor gust deosebit și aspect spectaculos se numără și fructele. Poți adăuga fructe uscate sau proaspete, dar și bucăți de ciocolată, rahat de fructe sau diferite semințe și cereale.
Un exemplu de chec dintre cele amintite mai sus îl poți descoperi la rețeta de chec umed cu fructe de pădure și glazură fructată. iar în continuare vei descoperi lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru un delicios și spectaculos chec cu rahat multicolor și cocos.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pe care îl faci când vrei să prepari un desert, este să consulți lista de ingrediente și să le aduni pe masa de lucru. Sunt anumite ingrediente care necesită un timp de încălzire la temperatura camerei, precum ouăle, untul și făina.
Iar înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru aluatul de chec, pregătește tava sau tăvile de copt și pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Cum prepari chec cu rahat multicolor și cocos
Ia două boluri și separă albușurile de gălbenușuri în ele. Presară puțină sare și peste albușuri, dar și peste gălbenușuri. Amestecă bine gălbenușurile și adaugă uleiul.
Amestecă energic și albușurile, până când devin spumoase. Adaugă, treptat, zahărul și amestecă-le energic până când obții o bezea foarte fermă. Peste bezea adaugă amestecul de gălbenușuri cu ulei și încorporează-le ușor în compoziție cu o spatulă. Amestecă de sus în jos cu mișcări circulare, pentru a obține o compoziție aerată.
Trece prin sită făina amestecată cu praful de copt și încorporează-le în compoziție.
Împarte aluatul de chec în două părți , dar nu chiar egale. În partea mai mică adaugă pudra de cacao, iar în cealaltă parte nuca de cocos. Întinde aluatul cu nucă de cocos în cele două tăvi, iar deasupra lui întinde aluatul cu cacao. Presară bucățile de rahat multicolor și agită ușor tăvile pentru a pătrunde rahatul mai în interior.
Pune tăvile în cuptor și coace deliciosul chec cu rahat multicolor și cocos pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se răcească, decorează-l cu zahăr pudră și porționează-l. Va arăta spectaculos în secțiune.
Descoperă și o rețetă spectaculoasă de chec cu afine și lămâie, decorat cu glazură Royal Icing.