Chifle cu piure de dovleac, în formă de dovleac

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Pentru că dovlecii sunt vedetele toamnei, iar rețetele cu dovleac sunt la mare căutare, îți recomandăm să-ți surprinzi familia preparând o rețetă de chifle cu piure de dovleac.

Publicat: 18 noiembrie 2022, 06:00
Șapte chifle în formă de dovleac, cu dovleac în aluat în tavă, alături de doi dovleci pe un ștergar
Galerie foto

Galerie foto

După coacere, sfoara de legătură a chiflelor se îndepărtează, iar în loc de codițe se folosesc mici batoane de scorțișoară / Profimedia Images

Dovleacul, este un aliment foarte des folosit, atât la deserturi, cât și la preparate sărate. Cea mai des preparată rețetă este cea de plăcinte cu dovleac. Însă nici rețeta de supă cremă nu este mai prejos. Este simplă de preparat, este gustoasă și cremoasă, dar și frumos colorată. Este adorată chiar și de copii.

Vezi aici cum se prepară rețeta de supă cremă de dovleac, plină de savoare și culoare. Este o supă foarte cremoasă, plăcut aromată și are una dintre cele mai plăcute culori ale toamnei. Miezul dovleacului este ideal de adăugat și în diferite aluaturi, pentru a le oferi culori și texturi deosebite. Un exemplu ți-l oferim în rețeta chiflelor pe care o poți urmări mai jos.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a frământa aluatul pentru chifle, este necesară pregătirea dovleacului plăcintar. Taie dovleacul în felii mai mici și îndepărtează partea cu semințe și coaja. Apoi răzuiește miezul dovleacului și pune-l la călit într-o tigaie adâncă în care ai adăugat uleiul. Amestecă dovleacul în uleiul înfierbântat până când se pătrunde bine. Adaugă sare, apoi pasează bine dovleacul și lasă-l se tempereze ușor.

Cum prepari chifle cu piure de dovleac

Trece făina prin sită într-un bol de frământare. Creează o adâncitură la mijlocul ei și pune acolo drojdia amestecată cu zahărul și puțină apă caldă. Lasă maiaua de drojdie să se activeze până când se formează multe bule de aer la suprafață. Apoi, adaugă dovleacul răzuit și ușor cald. Amestecă bine ingredientele de la mijlocul bolului cu făina, picurând câte puțin și din apa caldă.

Frământă aluatul din bol până când devine consistent și nelipicios. Acoperă-l cu un ștergar și lasă-l la dospit timp de o oră. După ce aluatul s-a dospit și și-a dublat volumul, împarte-l în 8-10 părți. Modelează fiecare parte de aluat în formă sferică. Cu ajutorul unor sfori de bucătărie leagă fiecare bilă de aluat în șase sau opt secțiuni. Astfel vei da formă de dovleac chiflelor.

Pune chiflele în tava unsă cu puțin ulei, acoperă-le cu un ștergar curat. Mai lasă-le să se dezvolte timp de 20-30 de minute. Cu 10-12 minute înainte de a le introduce la cuptor, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Unge chiflele cu gălbenuș de ou diluat cu puțin lapte și pune tava în cuptorul încălzit. Coace minunatele chifle cu piure de dovleac, în formă de dovleac pentru 30-35 de minute, la la 180 de grade Celsius. După coacere, îndepărtează sforile de legătură tăindu-le cu vârful unei forfecuțe. Decorează-le cu batoane mici de scorțișoară în loc de codițe. Iar dacă le dorești dulci, poți presăra zahăr pudră peste ele. Sau, poți prepara o rețetă de chifle pufoase cu stafide și miere, perfecte pentru momentele dulci din zi.

Citește și
Chifle în formă de dovleac, cu dovleac în alua presărate cu zahăr, în tava de copt, alături de o ceașcă cu cafeat
Galerie foto

Galerie foto

Șapte chifle în formă de dovleac, cu dovleac în aluat în tavă, alături de doi dovleci pe un ștergar
Tavă cu chifle introdusă în cuptor de mâinile unei gospodine
Pasul de modelare a chiflelor în formă de dovleac, folosind sfori de bucătărie
+21
CELE MAI CITITE
Ouă cu spanac în sos de roșii, într-o tigaie cu furculiță
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Două eclere cu vanilie și căpșuni pe o farfurie, alături de două cești albe și un bol cu căpșuni
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Porții de tartă cu brânză și sparanghel verde
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Tartă cu sparanghel și roșii uscate porționată
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni în bol, alături de căpșuni și avocado
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Dovleac cu carne tocată și brânză de burduf în tigaie
Galerie foto
Dovleac cu carne tocată și brânză de burduf la cuptor
Dovleac cu carne tocată și brânză de burduf la cuptor
Spaghete cu dovleac și șuncă afumată în tigaie
Galerie foto
Spaghete cu dovleac și șuncă afumată. Rețetă delicioasă, de toamnă
Spaghete cu dovleac și șuncă afumată. Rețetă delicioasă, de toamnă
Două boluri cu budincă de dovleac cu brânză și semințe
Galerie foto
Budincă de dovleac cu brânză și semințe. Rețetă de budincă sărată
Budincă de dovleac cu brânză și semințe. Rețetă de budincă sărată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
12 mai, 07:56
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Compot de rubarbă cu căpșuni în borcan, alături de un polonic, tije de rubarbă și un bol cu căpșuni
11 mai, 06:13
Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară
5 porții de mini Pavlova cu mousse de căpșuni
10 mai, 09:38
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
O bucătărie aranjată de designeri
9 mai, 13:33
Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P) Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P)
Tartă cu sparanghel și roșii uscate porționată
9 mai, 06:07
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Două eclere cu vanilie și căpșuni pe o farfurie, alături de două cești albe și un bol cu căpșuni
9 mai, 05:44
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni în bol, alături de căpșuni și avocado
8 mai, 09:12
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă
Porții de tartă cu brânză și sparanghel verde
7 mai, 05:59
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
1
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
2
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
4
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budinca de chia cu banane este un desert sănătos, ușor de preparat și perfect pentru orice moment al zilei. Aceasta combină beneficiile semințelor de chia, bogate în fibre și acizi grași...
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
5
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană este o prăjitură din bucătăria italiană colorată și incredibil de aromată, care își are originile în Sicilia. Este o adevărată operă de artă dulce. Conține ricotta, fructe confiate, blat...
Parteneri
Horoscopul săptămânii 12 mai – 18 mai 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul săptămânii 12 mai – 18 mai 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul săptămânii 12 mai – 18 mai 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
Dezastrul anunţat dacă România va vota îndepărtarea de UE. 62% din patroni vorbesc despre concedieri
Dezastrul anunţat dacă România va vota îndepărtarea de UE. 62% din patroni vorbesc despre concedieri
Dezastrul anunţat dacă România va vota îndepărtarea de UE. 62% din patroni vorbesc despre concedieri
„Ce-aveţi cu mine?” Milionarul român cu 3 pensii s-a revoltat şi a spus cât primeşte lunar de la stat!
„Ce-aveţi cu mine?” Milionarul român cu 3 pensii s-a revoltat şi a spus cât primeşte lunar de la stat!
„Ce-aveţi cu mine?” Milionarul român cu 3 pensii s-a revoltat şi a spus cât primeşte lunar de la stat!
Mireasa, sezon 6. Gabriela și Valentin au făcut nunta. Cum a arătat ea în rochie de mireasă și ce imagini au apărut cu ei
Mireasa, sezon 6. Gabriela și Valentin au făcut nunta. Cum a arătat ea în rochie de mireasă și ce imagini au apărut cu ei
Mireasa, sezon 6. Gabriela și Valentin au făcut nunta. Cum a arătat ea în rochie de mireasă și ce imagini au apărut cu ei
Ana Brenda Contreras a publicat noi fotografii cu burtica de gravidă. Urmează să devină mămică în doar câteva zile
Ana Brenda Contreras a publicat noi fotografii cu burtica de gravidă. Urmează să devină mămică în doar câteva zile
Ana Brenda Contreras a publicat noi fotografii cu burtica de gravidă. Urmează să devină mămică în doar câteva zile
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Chec cu verdețuri și parmezan. Rețetă de chec sărat și aromat
Chec cu verdețuri și parmezan. Rețetă de chec sărat și aromat
Chec cu verdețuri și parmezan. Rețetă de chec sărat și aromat
Testul de sarcină fals-negativ. De ce apare și ce spun specialiștii
Testul de sarcină fals-negativ. De ce apare și ce spun specialiștii
Testul de sarcină fals-negativ. De ce apare și ce spun specialiștii
Shakira s-a reunit cu Wyclef Jean pentru a interpreta Hips Dont Lie. Piesa a împlinit 20 de ani 
Shakira s-a reunit cu Wyclef Jean pentru a interpreta „Hips Don’t Lie”. Piesa a împlinit 20 de ani 
Shakira s-a reunit cu Wyclef Jean pentru a interpreta „Hips Don’t Lie”. Piesa a împlinit 20 de ani 
De ce crapă călcâiele. Tratamente pentru călcâie crăpate și metode de prevenție
De ce crapă călcâiele. Tratamente pentru călcâie crăpate și metode de prevenție
De ce crapă călcâiele. Tratamente pentru călcâie crăpate și metode de prevenție
fresh
Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară

Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară

Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară

Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori

Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
închide