Cremă de zahăr ars cu mere, o combinație perfectă între caramel și fructe

timpul de preparare
Timp de gătire: 1 oră
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Rețeta de cremă de zahăr ars cu mere este un desert delicios care îmbină într-un mod plăcut aroma de caramel, cu notele acrișoare ale merelor. Se poate servi atât rece, cât și caldă, la micul-dejun, gustare sau la desert. Este timpul să o treci pe lista ta de preparate de încercat!

Crema de zahăr ars cu mere
Crema de zahăr ars cu mere se poate găti și în vase mai mici / Shutterstock

Crema de zahăr ars cu mere este un desert potrivit atât pentru zilele reci de toamnă, dar și vara. Este răcoritor, cu o combinație neașteptată de dulce și acrișor. Deși pare complicat de realizat, respectând câteva sfaturi vei reuși să îți impresionezi oaspeții și familia.

Citește și

Zahărul caramelizat este una dintre cele mai importante componente ale acestui desert așa că trebuie să acorzi o atenție deosebită acestui pas. Atunci când topești zahărul, asigură-te că supraveghezi cu atenție întreg procesul, deoarece se poate arde ușor. Este important să nu-l supraîncălzești, altfel va avea un gust amar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru acest desert este foarte importantă textură. Dacă vrei să fie cremoasă, trebuie să folosești o baie de apă în timpul coacerii. În felul acesta căldura de va distribui uniform, iar desertul se va găti egal pe toată suprafața.

La fel de important este să bați ouăle suficient de mult pentru a le face spumoase. Totuși, nu exagera, altfel crema ar putea deveni prea aerată.

O cantitate mică de scorțișoară măcinată adaugă o notă caldă și aromată care se potrivește perfect cu aromele de mere. Extractul de vanilie aduce o aromă bogată și subtilă, completând gustul dulce-alcoolic al caramelului și al merelor.

Mere dulci și suculente, cum ar fi Mărul Gala, Mărul Honeycrisp sau Mărul Fuji, sunt alegeri excelente pentru această rețetă. Aceste soiuri de mere rezistă bine coacerii și aduc o dulceață naturală delicioasă.

Ingrediente

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 160°C. Se pune un vas de copt adânc într-o tavă mai mare pentru a pregăti o baie de apă. Se încălzește o tigaie mare la foc mediu. Se pune zahărul în tigaie și se lasă să se topească și să devină auriu, amestecând continuu. Nu trebuie să se ardă.

Cum prepari rețeta de cremă de zahăr ars cu mere

Când zahărul s-a topit și are o culoare auriu închis, se toarnă în vasul de copt pregătit, distribuindu-l uniform pe fundul vasului.

Într-o cratiță, se încălzește laptele până ajunge aproape de punctul de fierbere. Apoi se ia de pe foc și se lasă să se răcească. Într-un bol mare, se bat ouăle până devin spumoase. Se adaugă treptat laptele cald peste ouă, amestecând încontinuu. Apoi se pune esența de vanilie și se amestecă bine. Se așează merele tăiate în cuburi sau felii peste stratul de zahăr topit din vasul de copt. Se toarnă amestecul de ouă și lapte peste merele din vasul de copt.

Se pune tava în cuptorul preîncălzit și se toarnă apă fierbinte în tavă, până la jumătatea vasului de copt, pentru a crea baia de apă. Se coace crema de zahăr ars cu mere timp de aproximativ 45-60 de minute sau până când marginea cremei s-a întărit și centrul este încă ușor ondulat.

După ce este gata coaptă, se scoate tava din cuptor și se lasă crema să se răcească complet înainte de a o servi.

Pentru servire, se răstoarnă cu grijă crema de zahăr ars cu mere pe un platou de servire sau în farfurii individuale. Se poți decora cu puțină scorțișoară măcinată sau frunze de mentă.

Cum se servește crema de zahăr ars cu mere

Crema de zahăr ars cu mere poate fi servită atât caldă, cât și rece, în funcție de preferințe. Poate fi acompaniată de o înghețată de vanilie, o stropitură de frișcă sau doar simplă, cu puțină scorțișoară deasupra.

Poți păstra crema de zahăr ars cu mere în frigider timp de 2-3 zile, acoperită bine cu folie de plastic sau cu un capac ermetic.

Este recomandabil să o servești la temperatura camerei sau să o încălzești ușor înainte de servire pentru a-i reactiva aroma.

Citește și
CELE MAI CITITE
Plăcinta cu mere de post 12 linguri
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Cinci chiftele de orez cu ciuperci, glazurate cu ketchup
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos în bol, garnisit cu condimente și pătrunjel verde, alături de o furculiță, un bol cu condimente și unul cu sare
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Mai multe borcane cu murături asortate
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
desert de toamnă servit pe o farfurie neagră
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tort de banane cu caramel și ciocolată pe un platou verde cu picior
Galerie foto
Tort de banane cu caramel și ciocolată, pentru momentele dulci
Tort de banane cu caramel și ciocolată, pentru momentele dulci
Nuci cu cremă caramel de post în bol
Galerie foto
Nuci cu cremă caramel de post. Rețeta copilăriei, reinterpretată
Nuci cu cremă caramel de post. Rețeta copilăriei, reinterpretată
Crema de zahăr ars cu blat de pandișpan pusă pe o farfurie albă
Cremă de zahăr ars cu blat de pandișpan. Un desert simplu și savuros
Cremă de zahăr ars cu blat de pandișpan. Un desert simplu și savuros
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Paste cu broccoli și măsline, garnisite cu roșii deshidratate, ardei roșu și multă verdeață într-un bol alb cu furculiță
08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Porție de supă cremă de dovleac cu usturoi copt în bol cu lingură, alături de usturoi proaspăt
06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz
05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
Felii de dovleac copt picant pe farfurie, cu crenguțe de rozmarin
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
chec cu banane și nuci porționat și pus pe un blat de lemn
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
Porție de mâncare de mazăre cu morcovi în bol, pe un ștergar
20 noiembrie, 04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
lipie libaneză pusă într-un coș de lemn
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Pasta pomodoro servite pe o farfurie albă
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...
Parteneri
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. "Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă"
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. "Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă"
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Secretul întunecat al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
fresh
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
închide