Cremă de zahăr ars cu blat de pandișpan. Un desert simplu și savuros

timpul de preparare
Timp de gătire: 1 oră
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Rețeta de cremă de zahăr ars cu blat de pandișpan este simplă și rapidă. Cream de zahăr ars cu blat de pandișpan poate fi un desert perfect pentru un weekend cu familia, chiar și un tort pentru zile speciale. Are o consistență atât de cremoasă încât îl vor îndrăgi toți de la mic la mare.

Crema de zahăr ars cu blat de pandișpan pusă pe o farfurie albă
Crema de zahăr ars cu blat de pandișpan se servește rece, de la frigider / Shutterstock

Pentru a obține cea mai bună cremă de zahăr ars trebuie să ai în primul rând un vas termorezistent gros care să nu lase zahărul să se ardă. Tot pentru a evita acest lucru este necesar să ai răbdare și să nu dai foarte tare. O flacără medie este perfectă.

Odată ce zahărul începe să se topească, poți să-l amesteci ușor cu o spatulă de lemn pentru a asigura topirea uniformă. Evită amestecul excesiv sau constant pentru a preveni cristalizarea zahărului. Lucrul cu caramelul fierbinte poate fi periculos. Fii atent și folosește mănuși de bucătărie și alte măsuri de protecție pentru a preveni arsurile.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De asemenea, este important ca atunci când dai crema de zahăr ars la cuptor să pui în tavă apă fierbinte suficientă. Verifică din când în când și mai completează în cazul în care s-a evaporat. În felul acesta desertul se va coace uniform și va avea consistența cremoasă pe care toată lumea o iubește.

Ingrediente

Mod de preparare

Într-un vas termorezistent cu diametrul de 22 cm se pune zahărul și se lasă să se topească amestecând constant. Când devine lichid se întinde uniform pe fundul vasului și apoi se lasă deoparte să se răcească.

Cum prepari rețeta de cremă de vanilie

Între timp, se bat bine ouăle și zahărul până capătă consistența unei creme. Apoi se pune laptele și se mixează până își triplează volumul și devin ca o crema. Se adaugă apoi laptele și esența de vanilie. Se mixează bine până când toate ingredientele se omogenizează. compoziția rezultată se toarnă în vasul cu zahăr caramelizat.

Cum prepari blatul pentru rețeta de cremă de zahăr ars cu blat de pandișpan

Pentru blat se pun într-un castron ouăle și un praf de sare și se bat bine. După ce și-au dublat volumul se pun zahărul și esența de vanilie și se încorporează. Crema rezultată ar trebui să aibă o culoare deschisă, aproape albă. După aceea se pun laptele și uleiul și se mixează la viteză mică până se încorporează.

Într-un alt vas se amestecă bine făina cu praful de copt și apoi se pune în compoziția de lapte și ouă. Se pune puțin câte puțin, amestecându-se cu o spatulă de jos în sus. Apoi se toarnă peste crema de zahăr ars, în centrul acesteia, fără să se niveleze.

Vasul termorezistent se pune într-o tavă de cuptor adâncă. Apoi se pune în tavă apă fiartă până la jumătatea vasului cu cremă de zahăr ars. Cuptorul se preîncălzește la 180°C. Apoi se pune cu atenție tava și se lasă să se coacă aproximativ o oră. După aceea, se scoate și se lasă să se răcească. Apoi se poate răsturna pe un paltou și se dă la rece.

Cum se servește crema de zahăr ars cu blat de pandișpan

Crema de zahăr ars cu blat de pandișpan trebuie dată la rece pentru câteva ore și apoi se poate servi. Se potrivește bine cu frișcă, cremă de vanilie sau înghețată.

Dacă vrei să aduci un contrast de gusturi poți să o decorezi cu fructe proaspete—zmeură, vișine fără sâmburi, căpșuni, felii de mango, boabe de rodie sau cu sos de fructe. La fel de potrivite sunt și dulceața sau fructele din compot cu condiția să le scurgi de zeamă.

Poți turna o cantitate mică de caramel topit peste crema de zahăr ars înainte de a o servi. În felul acesta vei intensifica aroma și gustul de caramel. Caramelul topit se poate întinde cu o lingură pentru a crea un design elegant pe suprafața cremei.

Citește și
CELE MAI CITITE
Patru porții din prăjitura cu foi fragede și cremă caramel pe o farfurie
Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată
Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată
Cremă de lămâie cu ananas pe o farfurie cu felii de lămâie și frunze de mentă
Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic
Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată, decorată cu frunze de mentă
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros
Sirop de mentă în pahar și în sticle, alături de frunze de mentă
Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant
Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant
Cassata Siciliană porționată pe o farfurie și pe platou
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cassata Siciliană porționată pe o farfurie și pe platou
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Blat simplu pentru tort pe un platou alb
Galerie foto
Blat simplu pentru tort și idei de creme potrivite blatului
Blat simplu pentru tort și idei de creme potrivite blatului
Blat de tort cu mac secționat
Galerie foto
Blat de tort cu mac. Un blat cu aspect spectaculos
Blat de tort cu mac. Un blat cu aspect spectaculos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Chifle Laugenbrot decorate cu sare graulată
05:22
Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, decorate cu zahăr pudră, alături de o sită cu zahăr
27 aprilie, 09:59
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente
Cassata Siciliană porționată pe o farfurie și pe platou
26 aprilie, 15:06
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Sirop de mentă în pahar și în sticle, alături de frunze de mentă
25 aprilie, 05:53
Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant
Cremă de lămâie cu ananas pe o farfurie cu felii de lămâie și frunze de mentă
24 aprilie, 05:40
Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată, decorată cu frunze de mentă
23 aprilie, 09:24
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros
Patru porții din prăjitura cu foi fragede și cremă caramel pe o farfurie
22 aprilie, 06:57
Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată
Două bucăți de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel
21 aprilie, 05:08
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
3 semne zodiacale pun capăt ghinionului în luna mai 2025. Află dacă te numeri printre ele
3 semne zodiacale pun capăt ghinionului în luna mai 2025. Află dacă te numeri printre ele
3 semne zodiacale pun capăt ghinionului în luna mai 2025. Află dacă te numeri printre ele
Cât a ajuns să coste o caserolă de 500 de grame de căpşune româneşti. Scumpirile se simt şi la cireşe sau caise
Cât a ajuns să coste o caserolă de 500 de grame de căpşune româneşti. Scumpirile se simt şi la cireşe sau caise
Cât a ajuns să coste o caserolă de 500 de grame de căpşune româneşti. Scumpirile se simt şi la cireşe sau caise
Milionarul care a renunţat la cetăţenia română, aroganţă alături de iubita cu 24 de ani mai tânără
Milionarul care a renunţat la cetăţenia română, aroganţă alături de iubita cu 24 de ani mai tânără
Milionarul care a renunţat la cetăţenia română, aroganţă alături de iubita cu 24 de ani mai tânără
Horoscopul săptămânal 28 aprilie - 4 mai 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Horoscopul săptămânal 28 aprilie - 4 mai 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Horoscopul săptămânal 28 aprilie - 4 mai 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Finala X Factor 2025. Momente spectaculoase pregătite de concurenți și un singur câștigător al premiului de 100.000 de Euro
Finala X Factor 2025. Momente spectaculoase pregătite de concurenți și un singur câștigător al premiului de 100.000 de Euro
Finala X Factor 2025. Momente spectaculoase pregătite de concurenți și un singur câștigător al premiului de 100.000 de Euro
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Ciorbă de ștevie cu franjuri de ouă
Ciorbă de ștevie cu franjuri de ouă
Ciorbă de ștevie cu franjuri de ouă
Lecțiile pe care tații ar trebuie să le predea fiilor lor
Lecțiile pe care tații ar trebuie să le predea fiilor lor
Lecțiile pe care tații ar trebuie să le predea fiilor lor
Rita Ora și-a făcut o schimbare radicală de look. Cum arată cu părul negru și breton
Rita Ora și-a făcut o schimbare radicală de look. Cum arată cu părul negru și breton
Rita Ora și-a făcut o schimbare radicală de look. Cum arată cu părul negru și breton
Cum îți poți organiza dieta pentru a preveni balonarea. Ce alimente pot provoca acest simptom digestiv
Cum îți poți organiza dieta pentru a preveni balonarea. Ce alimente pot provoca acest simptom digestiv
Cum îți poți organiza dieta pentru a preveni balonarea. Ce alimente pot provoca acest simptom digestiv
fresh
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene

Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene

Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene

Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente

Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente

Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană

Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană
închide