Ciorbă de perișoare cu dovlecei și tăiței, pentru un prânz savuros
Dacă te numeri printre cei care adoră ciorba de perișoare tradițională, încearcă și rețeta de ciorbă de perișoare cu dovlecei și tăiței, pentru un prânz savuros. Este mai gustoasă și mai sățioasă, cu așa bogăție de ingrediente.
Galerie foto
Ciorba de perișoare tradițională este foarte adorată în rândul consumatorilor de carne. Rețeta este foarte versatilă. Perișoarele se pot prepara din orice tip de carne sau din amestec. Pot fi preparate și din carne de pește. În supă se pot adăuga o mulțime de legume pentru gust deosebit și consistență. Și metodele de acrit ciorba sunt multiple. Poți folosi suc de lămâie, oțet, zeamă de varză sau zeamă de murături, dar și fructe verzi precum corcodușele, caisele sau strugurii.
Pentru un gust mai deosebit perișoarele se prepară din carne de porc proaspătă, amestecată cu șuncă afumată, dar și puțină țelină răzuită. Tăițeii adăugați spre final de fierbere vor îngroșa ciorba și nu va mai fi nevoie de pâine la masă. Dacă ai timp și vrei să te aventurezi mai mult prin bucătărie, poți prepara și tăițeii în casă – descoperă aici rețeta.
Urmărește mai jos rețeta detaliată cu listă de ingrediente și pași necesari pentru a prepara și tu varianta de ciorbă de perișoare cu dovlecei și tăiței.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi vei pregăti perișoarele, pentru a le avea la îndemână când le vei adăuga în ciorbă. Legumele se pătrund într-un timp scurt și nu vei avea timp să pregătești ulterior perișoarele.
Pașii necesari rețetei de ciorbă de perișoare cu dovlecei și tăiței
Toacă cele două tipuri de carne și amestecă-le într-un vas.
Curăță ceapa și țelina, dă-le pe răzătoare și adaugă-le peste amestecul de carne tocată. Mai adaugă un ou, sare și piper și amestecă bine ingredientele până când rezultă o compoziție omogenă. Formează perișoarele de mărimea unei nuci și le lăsăm deoparte.
Curăță și toacă legumele pentru ciorbă în cuburi. Așază o cratiță pe flacăra aragazului și adaugă uleiul în ea. Când acesta este încins călește ușor mai întâi ceapa cu morcovii. Apoi adaugă țelina și dovleceii. Amestecăm ușor ingredientele timp de 5-6 minute, pentru a se întrepătrunde aromele. Apoi toarnă apa fierbinte. Lasă legumele să fiarbă 10-15 minute, apoi adaugă tăițeii și perișoarele.
Mai fierbe delicioasa ciorbă de perișoare cu dovlecei și tăiței până când perișoarele se vor ridica la suprafață. Înlătură spuma care se formează și potrivește gustul ciorbei cu sare și piper.
În ultimele 5-6 minute de fierbere adaugă suc de lămâie, după gust. Poți potrivi gustul acru al ciorbei și în timpul servirii. Tot la final de fierbere sau în timpul servirii poți adăuga și verdeață tocată.
Iar dacă mai dorești să prepari și alte variante ale acestei ciorbe, poți încerca varianta cu carne de pește.
Galerie foto