Ciorbă de spanac și urzici. Rețetă gustoasă și sănătoasă

Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului: Prânz
bucătăria: Românească

Ciorbă de spanac și urzici este vedeta sezonului de primăvară. Profită din plin de vitaminele pe care aceste două plante le conțin și oferă-i organismului tău un boost de energie. Combinația de spanac și urzici, într-o ciorbă delicioasă, este tot ce îți trebuie în această perioadă.  

Publicat: 10 iulie 2022, 17:11 / Actualizat: 22 iulie 2022, 13:05
Ciorbă de spanac și urzici e vedeta sezonului de primăvară / RețeteFelDeFel.Ro

Pentru a prepara rețeta de ciorbă de spanac și urzici poți să folosești spanac proaspăt sau poți să cumperi spanac congelat. Cum este primăvară, îți recomandăm să faci o plimbare până în piață și să cumperi spanac proaspăt.

Beneficiile spanacului pentru sănătatea organismului sunt recunoscute în întreaga lume. Acesta contribuie la îmbunătățirea sistemului imunitar, fiind o plantă bogată în vitaminele A, C și B2. Urzicile ajută și ele la funcționarea optimă a sistemului imunitar, iar combinația dintre aceste două plante nu poate decât să fie benefică pentru sănătatea organismului tău.

Îți oferim rețeta completă pentru a prepara și tu această rețetă gustoasă și sănătoasa. Descoperă mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.

Ingrediente

Mod de preparare

Spală bine spanacul, curăță urzicile și opărește-le pe rând, timp de 2 minute. Apoi, scurge-le și toacă-le mărunt. Taie șunculița în fâșiuțe subțiri.

Pune pe foc oala în care vei prepara ciorba. Pune uleiul și călește șunculița, dacă îți place gustul ei intens. În caz contrar, poți să omiți din lista de ingrediente. Această ciorbă de spanac și urzici va fi delicioasă chiar și în absența ei.

Toacă ceapa și ardeiul și apoi adaugă-le în oală. Adaugă și morcovul ras și călește-le pe toate până se înmoaie.

După ce ai călit totul bine, adaugă o lingură de sare, orezul și verdețurile tocate mărunt. Acoperă totul cu apă și lasă conținutul la fiert până când se gătește orezul, timp de aproximativ 30 de minute.

Pune roșiile și borșul sau zeama de lămâie și mai dă o data în clocot. La final adaugă oul bătut.

Această ciorbă de spanac și urzici poate fi savurată alături de pâine de casă caldă, pufoasă și gustoasă.      

Cum să faci pâine de casă

Mirosul și gustul deosebite al pâinii de casă completează perfect aroma deosebită a ciorbei de spanac și urzici.

Ca să faci o pâine de casă bună ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1,2 kg făină albă de grâu
  • 800 ml apă
  • 50 g drojdie proaspătă sau 14 g uscată
  • 1 lingură de sare
  • 1 linguriță de zahăr
  • 4-5 linguri de ulei de măsline.

Pâine de casă – Mod de preparare

Prima dată cerne făina. Pune-o într-un vas înalt și adaugă peste sarea. Dizolvă drojdia în puțină apă caldă și las-o să crească. Poți să adaugi și o lingură de zahăr.

După 10 minute, toarnă drojdia în mijlocul făinii și începe să frămânți bine. Adaugă treptat câte puțin din apa caldă cu ulei de măsline și frământă până când aluatul devine elastic și moale.

Acoperă vasul cu un prosop și lasă-l la dospit o oră.

După ce a crescut, pune-l pe masa de lucru și împarte-l în câte forme vrei să faci. Din această cantitate îți ies aproximativ două pâini de mărime medie.

După ce ai pus pâinea în tăvi, unge suprafața lor cu apă călduță și pune semințe, sare sau lasă-le așa. Lasă la crescut, în tavă, încă aproximativ 30 de minute și apoi bagă tăvile la cuptor. Ai grijă să preîncălzești cuptorul la 200-220 °C. Lasă-le la copt aproximativ 40-50 de minute, până când pâinea se rumenește frumos.

Poftă bună!

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Te-ar mai putea interesa și
Cum se congelează urzicile. 4 pași simpli pentru orice gospodină
Cum se congelează urzicile. 4 pași simpli pentru orice gospodină
Piure de urzici cremos și delicios. Rețetă de primăvară
Piure de urzici cremos și delicios. Rețetă de primăvară
Ciorbă de urzici cu orez, prânzul de care ai nevoie pentru a învinge astenia de primăvară
Ciorbă de urzici cu orez, prânzul de care ai nevoie pentru a învinge astenia de primăvară
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
07:24
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
06:57
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
06:50
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște
06:15
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
06:00
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
1 mai, 07:55
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
1 mai, 06:59
De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos
1 mai, 06:43
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...

Parteneri

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
O tânără a refuzat să plătească la casele self-pay, deşi avea doar un pachet de gumă. Luată la întrebări, şi-a motivat alegerea
O tânără a refuzat să plătească la casele self-pay, deşi avea doar un pachet de gumă. Luată la întrebări, şi-a motivat alegerea
Iubita celui mai mare rival al lui Gigi Becali este de o frumuseţe răpitoare. Imagini rare cu femeia
Iubita celui mai mare rival al lui Gigi Becali este de o frumuseţe răpitoare. Imagini rare cu femeia
Rugăciune puternică pentru Joia Mare din Săptămâna Patimilor. Rugăciune pentru sănătate și spor în casă
Rugăciune puternică pentru Joia Mare din Săptămâna Patimilor. Rugăciune pentru sănătate și spor în casă
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore înainte de a-și închide contul
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore înainte de a-și închide contul
Fructe bogate în magneziu. Cum îți pot completa alimentația
Fructe bogate în magneziu. Cum îți pot completa alimentația
fresh

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob

7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob

Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte

Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc

Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc