Melcișori cu dovleac și scorțișoară, glazurați cu cremă de brânză

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Printre deserturile pe care ți-ai propus să le prepari cu dovleac plăcintar, încearcă și rețeta de melcișori cu dovleac și scorțișoară, glazurați cu cremă de brânză. Rețeta este ușor adaptată după rețeta clasică de cinnamon rolls.

Ravă cu melcișori cu dovleac și cremă de brânză
Galerie foto

Galerie foto

Crema de brânză se poate înlocui cu glazură de lămâie / Shutterstock

Melcișorii cu dovleac plăcintar în aluat sunt și delicioși, dar au și aspect îmbietor. Și sunt foarte consistenți. Merită preparați pentru deliciul dulce al zilei, dar și pentru pauza de masă de la birou. Tot ce ai de făcut pentru acești melcișori este să prepari un aluat dospit, care conține și dovleac copt. Timpul de dospire este mai scurt decât al aluatului clasic de pâine. Iar dacă nu ai timp pentru coacerea dovleacului, poți folosi dovleac răzuit și caramelizat, adaptând acestuia cantitatea de făină.

Citește și

Aluatul poate fi aromatizat cu vanilie, coajă de lămâie sau de portocală. Umplutura va rămâne cea clasică de unt cu zahăr și cu scorțișoară. Crema de brânză cu care vei glazura melcișorii după coacere, o poți aromatiza cu vanilie. O poți înlocui, dacă dorești, cu glazură de lămâie sau de ciocolată albă. Indiferent de combinația pentru care optezi, melcișorii vor fi extrem de delicioși.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și o rețetă de chec cu dovleac copt și glazură de ciocolată albă. Iar în continuare poți urmări rețeta detaliată pentru melcișori cu dovleac și scorțișoară, glazurați cu cremă de brânză.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea melcișorilor constă în pregătirea aluatului. Acesta necesită un timp scurt de frământare și tot un timp scurt de dospire. Iar în intervalul de timp cât aluatul stă la dospit, te poți ocupa de pregătirea celorlalte elemente ale rețetei.

Cum prepari aluatul pentru melcișori cu dovleac și scorțișoară

Pune drojdia într-un bol și adaugă peste ea o lingură de zahăr și 2-3 linguri de lapte cald. Amestecă aceste ingrediente până când se dizolvă drojdia și zahărul. Lasă bolul cu amestecul rezultat deoparte timp de 10 minute, pentru a se activa drojdia.

Trece făina prin sită în bolul de frământare și creează o adâncitură la mijlocul ei. Într-un alt bol, amestecă untul moale cu zahărul până când devine spumos. Adaugă gălbenușurile, un praf de sare și miezul de dovleac copt. Omogenizează bine compoziția rezultată și adaug-o în adâncitura din făină, împreună cu drojdia activată. Începe să amesteci toate aceste compoziții, înglobând și făina din bol, în timp ce torni câte puțin din laptele cald. Frământă puțin aluatul și lasă-l la odihnit 20 de minute, acoperit cu o folie.

Cum  modelezi și coci melcișorii cu dovleac și scorțișoară

După ce as-au scurs cele 20 de minute de dospire a aluatului, răstoarnă-l pe masa presărată cu făină. Cu ajutorul sucitorului întinde-l într-o foaie de 5-6 mm grosime. Unge toată suprafața foii cu unt moale, apoi presară peste acesta pudra de scorțișoară amestecată cu zahărul.

Rulează ușor foaia de aluat și decupează din ea felii rotunde cu grosimea de aproximativ 2 cm. Așază rondelele de aluat cu dovleac și scorțișoară într-o formă de copt unsă cu unt și tapetată cu făină, la mici distanțe unele față de altele. Lasă-le să se mai dezvolte pentru 10-15 minute și pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pune forma de copt în cuptorul cald și coace melcișorii pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-i să se răcorească ușor în forma de copt și ocupă-te de prepararea glazurii.

Pentru aceasta, amestecă într-un bol untul moale și crema de brânză timp de câteva secunde. Adaugă zahărul pudră și un praf de sare. Amestecă în continuare energic, până când rezultă o cremă pufoasă și lucioasă.

Glazurează cu această cremă delicioșii melcișori cu dovleac și scorțișoară. Răsfață-i pe cei dragi cu ei.

Vezi aici cum se prepară și rețeta clasică de rulouri cu scorțișoară.

Citește și
Rulouri cu dovleac, glazurate cu cremă de brânză în tava de copt
Galerie foto

Galerie foto

Un melcișor cu dovleac și scorțișoară secționat cu furculița pe farfurie
Melcișori cu dovleac și scorțișoară, glazurați cu cremă de brânză în tava de copt
Ravă cu melcișori cu dovleac și cremă de brânză
+21
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză porționată pe o farfurie rotundă, alături de un bol cu mure
Galerie foto
Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos
Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos
Porție de cheesecake cu cremă de fistic. decorată cu trandafir roșu
Galerie foto
Cheesecake cu fistic. Un desert delicios, cu aspect spectaculos
Cheesecake cu fistic. Un desert delicios, cu aspect spectaculos
Porții de tartă cu zmeură și cremă de brânză, pe un suport negru
Galerie foto
Tartă cu zmeură și cremă de brânză, decorată cu pesmet de biscuiți
Tartă cu zmeură și cremă de brânză, decorată cu pesmet de biscuiți
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
10:49
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cremă de avocado cu cacao în două pahare, decorată cu frunze de mentă, o linguriță și un avocado secționat în două
31 martie, 10:43
Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
30 martie, 13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Medicii încearcă să reconstruiască chipul salvamontistului sfâşiat de urs. Oamenii încă se tem, deşi bestia a fost ucisă
Medicii încearcă să reconstruiască chipul salvamontistului sfâşiat de urs. Oamenii încă se tem, deşi bestia a fost ucisă
Medicii încearcă să reconstruiască chipul salvamontistului sfâşiat de urs. Oamenii încă se tem, deşi bestia a fost ucisă
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: „Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește”
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: „Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește”
Chefi la cuțite, 1 aprilie 2025. Au ieșit scântei între chef Richard Abou Zaki și chef Ștefan Popescu. Ce surpriză au avut jurații
Chefi la cuțite, 1 aprilie 2025. Au ieșit scântei între chef Richard Abou Zaki și chef Ștefan Popescu. Ce surpriză au avut jurații
Chefi la cuțite, 1 aprilie 2025. Au ieșit scântei între chef Richard Abou Zaki și chef Ștefan Popescu. Ce surpriză au avut jurații
Teoria Pământului Mov ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
fresh
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
închide