Melcișori cu dovleac și scorțișoară, glazurați cu cremă de brânză
Printre deserturile pe care ți-ai propus să le prepari cu dovleac plăcintar, încearcă și rețeta de melcișori cu dovleac și scorțișoară, glazurați cu cremă de brânză. Rețeta este ușor adaptată după rețeta clasică de cinnamon rolls.
Galerie foto
Melcișorii cu dovleac plăcintar în aluat sunt și delicioși, dar au și aspect îmbietor. Și sunt foarte consistenți. Merită preparați pentru deliciul dulce al zilei, dar și pentru pauza de masă de la birou. Tot ce ai de făcut pentru acești melcișori este să prepari un aluat dospit, care conține și dovleac copt. Timpul de dospire este mai scurt decât al aluatului clasic de pâine. Iar dacă nu ai timp pentru coacerea dovleacului, poți folosi dovleac răzuit și caramelizat, adaptând acestuia cantitatea de făină.
Aluatul poate fi aromatizat cu vanilie, coajă de lămâie sau de portocală. Umplutura va rămâne cea clasică de unt cu zahăr și cu scorțișoară. Crema de brânză cu care vei glazura melcișorii după coacere, o poți aromatiza cu vanilie. O poți înlocui, dacă dorești, cu glazură de lămâie sau de ciocolată albă. Indiferent de combinația pentru care optezi, melcișorii vor fi extrem de delicioși.
Descoperă aici și o rețetă de chec cu dovleac copt și glazură de ciocolată albă. Iar în continuare poți urmări rețeta detaliată pentru melcișori cu dovleac și scorțișoară, glazurați cu cremă de brânză.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea melcișorilor constă în pregătirea aluatului. Acesta necesită un timp scurt de frământare și tot un timp scurt de dospire. Iar în intervalul de timp cât aluatul stă la dospit, te poți ocupa de pregătirea celorlalte elemente ale rețetei.
Cum prepari aluatul pentru melcișori cu dovleac și scorțișoară
Pune drojdia într-un bol și adaugă peste ea o lingură de zahăr și 2-3 linguri de lapte cald. Amestecă aceste ingrediente până când se dizolvă drojdia și zahărul. Lasă bolul cu amestecul rezultat deoparte timp de 10 minute, pentru a se activa drojdia.
Trece făina prin sită în bolul de frământare și creează o adâncitură la mijlocul ei. Într-un alt bol, amestecă untul moale cu zahărul până când devine spumos. Adaugă gălbenușurile, un praf de sare și miezul de dovleac copt. Omogenizează bine compoziția rezultată și adaug-o în adâncitura din făină, împreună cu drojdia activată. Începe să amesteci toate aceste compoziții, înglobând și făina din bol, în timp ce torni câte puțin din laptele cald. Frământă puțin aluatul și lasă-l la odihnit 20 de minute, acoperit cu o folie.
Cum modelezi și coci melcișorii cu dovleac și scorțișoară
După ce as-au scurs cele 20 de minute de dospire a aluatului, răstoarnă-l pe masa presărată cu făină. Cu ajutorul sucitorului întinde-l într-o foaie de 5-6 mm grosime. Unge toată suprafața foii cu unt moale, apoi presară peste acesta pudra de scorțișoară amestecată cu zahărul.
Rulează ușor foaia de aluat și decupează din ea felii rotunde cu grosimea de aproximativ 2 cm. Așază rondelele de aluat cu dovleac și scorțișoară într-o formă de copt unsă cu unt și tapetată cu făină, la mici distanțe unele față de altele. Lasă-le să se mai dezvolte pentru 10-15 minute și pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pune forma de copt în cuptorul cald și coace melcișorii pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-i să se răcorească ușor în forma de copt și ocupă-te de prepararea glazurii.
Pentru aceasta, amestecă într-un bol untul moale și crema de brânză timp de câteva secunde. Adaugă zahărul pudră și un praf de sare. Amestecă în continuare energic, până când rezultă o cremă pufoasă și lucioasă.
Glazurează cu această cremă delicioșii melcișori cu dovleac și scorțișoară. Răsfață-i pe cei dragi cu ei.
Vezi aici cum se prepară și rețeta clasică de rulouri cu scorțișoară.
Galerie foto