Cocktail Dirty Shirley, băutura care a redevenit celebră după aproape un secol
Dirty Shirley este un cocktail special pentru zilele de vară. Este un amestec inedit de tărie, bere, grenadină și apă minerală, colorat și aromat, perfect pentru o petrecere cu prietenii.
Cocktailul Dirty Shirley a născut multe povești, mai ales privind originea sa. Cel mai probabil a fost preparat pentru prima dată în anii 1930-1940, atunci când actrița Shirley Temple cucerea ecranele. Tânara vedetă nu a vrut să aibă nimic de-a face cu băutura. A declar chiar după 50 de ani de la inventarea ei că i se pare un amestec de zaharuri, că e ceva ”urât”, potrivit Liquor.com.
Shirley Temple a mers chiar în instanță de două ori pentru a-și apăra numele împotriva companiilor care încearcă să vândă o versiune îmbuteliată a cocktail-ului. Pentru o perioadă băutura și-a pierdut din celebritate, însă a fost redescoperită în 2021 când a redevenit populară pe mai multe rețele sociale.
Ingrediente
Mod de preparare
Se umple un pahar înalt cu gheață. Se adaugă votca și grenadina, apoi berea cu ghimbir și apa minerală. Se amestecă până se omogenizează. Se decorează cu o cireașă maraschino.
O altă băutură răcoritoare care a cucerit lumea e Kombucha slushie. Ai aici rețeta și pașii de preparare.
Sfaturi pentru a prepara Dirty Shirley
Dirty Shirley este un coctktail a cărui rețetă poate fi modificată în funcție de preferințe. Baza o constituie votca și berea de ghimbir cu o concentrație scăzută de alcool. Lor li se adaugă un sirop de fructe, o băutură acidulată nealcoolică și multă gheață.
Unele variante ale cocktail-ului conțin grenadină care este un sirop îndulcit de rodie, însă poate fi înlocuit cu sirop de merișoare. Dacă siropul de fructe nu este îndulcit se poate pune zahăr, de preferat brut, sau melasă. În loc de apă minerală simplă se poate pune o băutură carbogazoasă cu aromă de limetă sau de lămâie.
Indiferent de ce ingrediente folosești trebuie să fii atentă la cantitatea de zahăr conținută de acestea. Dirty Shirley nu trebuie să fie un cocktail foarte dulce, ci mai degrabă răcoritor. Fiecare dintre ingrediente trebuie să-și facă simțită prezența, iar prea mult zahăr va acoperi aromele.