Compot de struguri, simplu și rapid de preparat

Fără coacere

Pentru că este sezonul strugurilor dulci și aromați, nu ezita să-i conservi și pentru mai târziu, pentru a te bucura de gustul lor delicios. Începe cu rețeta de compot de struguri, simplă și rapid de preparat.

Publicat: 24 septembrie 2022, 08:17

Galerie foto

Compotul de struguri se poate aromatiza cu scorțișoară sau vanilie / Shutterstock

Compoturile reprezintă modul cel mai simplu de a conserva aroma fructelor la borcane pentru iarnă. Se prepară rapid și nu necesită decât 2-3 ingrediente în plus față de fructele folosite. Prin prepararea compoturilor păstrezi fructele întregi mult timp și te poți bucura de proprietățile acestora.

Citește și

Strugurii fac parte dintre fructele cu cel mai mic indice glicemic, dar sunt și săraci în calorii. Pot fi introduși fără probleme în dieta zilnică, în plin sezon. Chiar dacă sunt săraci în calorii, aceștia conțin multe vitamine și minerale și aduc o mulțime de beneficii organismului.

Mai sunt bogați în antioxidanți și substanțe ce contribuie la detoxifierea colonului, a ficatului și a rinichilor. Au un conținut mare de apă și contribuie la hidratarea organismului, dar și la un tranzit intestinal sănătos. Chiar și strugurii din compot își mențin o parte din aceste proprietăți. Îți oferim în acest scop rețeta de preparare a compotului pentru a te bucura și mai târziu de beneficiile strugurilor.

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a începe pregătirea ingredientelor pentru compot, pregătește borcanele. Spală bine borcanele și capacele și sterilizează-le înainte de folosire.

Îți oferim în acest scop un articol cu metode de sterilizate a sticlelor și borcanelor pentru conserve.

Cum prepari compot de struguri pentru iarnă

După ce ai pregătit borcanele și capacele aferente, poți pregăti strugurii și celelalte ingrediente pentru compot.

Spală bine strugurii, înainte de a desface boabele de pe ciorchini și lasă-i în site la scurs. După scurgere poți desface, cu atenție, boabele de struguri. Alege struguri copți, dar cu boabele mai ferme pentru a nu se sparge pe parcursul conservării. Alege struguri din cei cu cât mai puține semințe, pentru a-i putea folosi ulterior și la rețetele de deserturi.

Vezi aici și o rețetă de prăjitură cu struguri și ciocolată albă!

Umple borcanele cu boabe de struguri și îndeasă-le cu grijă să încapă cât mai multe. Dacă dorești compotul aromat, adaugă în borcane și câte un baton de vanilie sau de scorțișoară.

Pune câte două linguri de zahăr în borcanul de 800 de ml și o lingură în cel de 400 de ml. Poți adăuga sau reduce cantitatea de zahăr în funcție de cât de dulci sunt strugurii. Apoi completează cu apă rece până la umplerea borcanelor. Închide-le ermetic cu capacele din dotare. Așază un ștergar de bucătărie, curat, la baza unei cratițe cu pereți mai înalți. Adaugă borcanele cu compot de struguri în cratiță și toarnă apă până la gâtul borcanelor.

Așază cratița pe flacăra aragazului și fierbe borcanele pentru 20-25 de minute de când apa începe să fiarbă. După stingerea focului, lasă-le să se răcească lent în apa din cratiță. Apoi le ștergi, le etichetezi cu data preparării și le poți trece în cămară.

Te vei bucura la iarnă de gustul delicios al compotului, savurat la mic dejun. Poți folosi compotul și pentru rețete de deserturi cum ar fi clasica rețetă a tortului Diplomat.

Citește și
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cele mai noi articole hellotaste
06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
26 aprilie, 09:17
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
26 aprilie, 09:08
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
25 aprilie, 08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
25 aprilie, 06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...

Parteneri

Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
O fetiță din SUA le-a spus părinților că are un monstru în cameră. Ce au descoperit apoi i-a șocat: "Părea că e sânge pe pereții roz ai fiicei mele"
O fetiță din SUA le-a spus părinților că are un monstru în cameră. Ce au descoperit apoi i-a șocat: "Părea că e sânge pe pereții roz ai fiicei mele"
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
fresh

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă