Covrigi cu susan. Delicii pentru micul dejun

timpul de preparare
Timp de gătire: 20 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Mic dejun
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă nu mai știi ce să prepari pentru deliciul familiei la micul dejun, îți recomandăm rețeta de covrigi cu susan. Sunt perfecți pentru a fi savurați simpli, cu o cană de ceai sau cafea, ori alături de o brânză cremoasă. Au un exterior rumen și crocant, iar interiorul moale și aerat.

Covrigi cu susan alături de un pahar cu ceai
Secretul acestor covrigi stă în opărirea aluatului înainte de coacere / Shutterstock

Covrigii sunt una dintre cele mai iubite gustări de panificație. Cuceresc prin echilibrul perfect dintre textura exterioară fermă și interiorul moale, ușor aerat. Opărirea în apă cu bicarbonat le conferă acea coajă ușor rumenă și lucioasă, specifică covrigilor bavarezi sau celor de inspirație germană. Deși rețeta este simplă, fiecare etapă de pregătire contribuie la obținerea unui rezultat deosebit.

Citește și

Gustul acestor covrigi este ușor sărat, cu accente subtile de aluat dospit. Iar susanul adaugă o aromă ușor prăjită, completând perfect textura crocantă. Sunt ideali pentru a fi savurați dimineața, dar și ca gustare pe parcursul zilei. Se potrivesc atât cu unt și miere, pentru un contrast dulce-sărat, cât și cu hummus, brânzeturi sau chiar unt de arahide, pentru o variantă mai sățioasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Indiferent dacă îi prepari pentru un mic dejun sau o gustare la drum, acești covrigi cu susan vor cuceri pe oricine cu textura și aroma lor autentică. Descoperă mai jos lista de ingrediente și pașii de urmat pentru a-i prepara și tu.

Ingrediente

Mod de preparare

Această rețetă de covrigi necesită mai mulți pași de preparare, față de alte rețete. Se începe cu prepararea aluatului și dospirea aferentă, apoi modelarea covrigilor, opărirea în apă cu bicarbonat și coacerea.

Iată cum prepari covrigi cu susan

Mai întâi pregătește aluatul. Într-un bol mic, dizolvă drojdia în 100 ml apă călduță, adaugă zahărul și lasă amestecul să stea 10 minute, până devine spumos.

Într-un bol mare, cerne făina și adaugă sarea. Toarnă drojdia activată peste făină și începe să frămânți, adăugând treptat restul de apă călduță și uleiul.

Frământă aluatul timp de 10-12 minute, până devine elastic și ușor nelipicios. Dacă este nevoie, mai adaugă puțină făină.

Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă aluatul la dospit într-un loc cald timp de 1 oră, până își dublează volumul.

După dospire, răstoarnă aluatul pe suprafața de lucru ușor înfăinată.

Împarte-l în 8-10 bucăți egale și rulează fiecare bucată într-un șnur lung de aproximativ 40 cm.

Formează covrigii aducând capetele șnurului în formă de U, apoi răsucește-le de două ori și prinde-le la bază, formând clasicul inel de covrig.

Descoperă și o rețetă de covrigi polonezi.

Opărirea covrigilor

Pune 1,5 litri de apă la fiert într-o cratiță largă și adaugă bicarbonatul de sodiu.

Când apa clocotește, scufundă câte 1-2 covrigi timp de 30 de secunde, apoi scoate-i cu o spumieră și așază-i pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Presară susan și, opțional, sare grunjoasă peste covrigi.

Preîncălzește cuptorul la 200°C.

Coace covrigii timp de 18-22 minute, până devin aurii și crocanți la exterior.

Scoate-i din cuptor și lasă-i să se răcească pe un grătar.

Acești covrigi au un echilibru perfect între crusta crocantă, dată de opărire, și miezul pufos. Susanul adaugă o notă ușor prăjită și aromată, completând gustul bogat al aluatului. Se potrivesc de minune atât cu preparate dulci, cum ar fi gemul sau mierea, cât și cu brânzeturi, hummus sau unt.

Citește și
CELE MAI CITITE
ouă expirate
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Biscuiți cu mentă în coș cu ștergar, decorați cu frunze de mentă
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
Pâine rustică cu făină albă și mălai porționată pe un tocător de lemn, alături de boabe de porumb
Pâine rustică cu făină albă și mălai. Rețetă de la bunica
Pâine rustică cu făină albă și mălai. Rețetă de la bunica
Omletă cu sparanghel și cartofi porționată pe un tocător de lemn
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Prăjitura Kardinalschnitte porționată pe un platou, cu o spatulă de tort
Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă
Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Pâine rustică cu făină albă și mălai porționată pe un tocător de lemn, alături de boabe de porumb
Pâine rustică cu făină albă și mălai. Rețetă de la bunica
Pâine rustică cu făină albă și mălai. Rețetă de la bunica
Rulouri cu căpșuni și glazură de lămâie
Rulouri cu căpșuni și glazură de lămâie. Rețeta simplă pe care o vei adora
Rulouri cu căpșuni și glazură de lămâie. Rețeta simplă pe care o vei adora
Chifle Laugenbrot decorate cu sare graulată
Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană
Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două pahare pline cu kombucha
17:13
(P) Ingredientele care fac din kombucha un aliat al sănătății (P) Ingredientele care fac din kombucha un aliat al sănătății
Porții de tartă cu ciocolată albă și zmeură, una într-o mână
05:24
Tartă cu ciocolată albă și zmeură, elegantă și ușor de preparat Tartă cu ciocolată albă și zmeură, elegantă și ușor de preparat
Pui întreg la cuptor cu unt si ierburi aromate, alături de legume în tavă
05:20
Pui întreg la cuptor cu unt și ierburi aromate, pentru un prânz savuros Pui întreg la cuptor cu unt și ierburi aromate, pentru un prânz savuros
Două cornete cu înghețată cu lavandă și flori de lavandă
9 iulie, 05:22
Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence
Porții de cartofi dulci cu guacamole și năut crocant
9 iulie, 05:19
Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi
Focaccia cu cartofi și rozmarin secționată
8 iulie, 05:36
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă
Două cupe de înghețată de afine cu mascarpone, alături de afine proaspete și frunze de mentă
8 iulie, 05:21
Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant
Panna cotta cu jeleu de zmeură. pe o farfurie albă, decorată cu zmeură și frunze de mentă
7 iulie, 05:20
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Dacă te-ai născut în aceste luni, ai o aură magnetică. Ce arată experții
Dacă te-ai născut în aceste luni, ai o aură magnetică. Ce arată experții
Dacă te-ai născut în aceste luni, ai o aură magnetică. Ce arată experții
Avertismentul primit de un cuplu după ce şi-a rezervat şezlongul cu un prosop 30 de minute, la hotel în Spania
Avertismentul primit de un cuplu după ce şi-a rezervat şezlongul cu un prosop 30 de minute, la hotel în Spania
Avertismentul primit de un cuplu după ce şi-a rezervat şezlongul cu un prosop 30 de minute, la hotel în Spania
Care este amp;#8220;secretul” iubitei milionarului care a renunţat la cetăţenia română. E cu 24 de ani mai tânără decât el
Care este amp;#8220;secretul” iubitei milionarului care a renunţat la cetăţenia română. E cu 24 de ani mai tânără decât el
Care este amp;#8220;secretul” iubitei milionarului care a renunţat la cetăţenia română. E cu 24 de ani mai tânără decât el
Gestul neobișnuit făcut de Emmanuel Macron față de Printesa Kate, în timpul vizitei istorice din Marea Britanie
Gestul neobișnuit făcut de Emmanuel Macron față de Printesa Kate, în timpul vizitei istorice din Marea Britanie
Gestul neobișnuit făcut de Emmanuel Macron față de Printesa Kate, în timpul vizitei istorice din Marea Britanie
Ersin Arıcı și-a sărbătorit ziua de naștere. Beril Pozam i-a transmis un mesaj emoționant
Ersin Arıcı și-a sărbătorit ziua de naștere. Beril Pozam i-a transmis un mesaj emoționant
Ersin Arıcı și-a sărbătorit ziua de naștere. Beril Pozam i-a transmis un mesaj emoționant
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jeleu de coacăze roșii, pentru deserturi
Jeleu de coacăze roșii, pentru deserturi
Jeleu de coacăze roșii, pentru deserturi
Alimente care îți redau energia pentru întreaga zi
Alimente care îți redau energia pentru întreaga zi
Alimente care îți redau energia pentru întreaga zi
Zayn Malik a vorbit deschis despre momentele în care s-a confruntat cu rasismul: Toți au râs de asiatic
Zayn Malik a vorbit deschis despre momentele în care s-a confruntat cu rasismul: „Toți au râs de asiatic”
Zayn Malik a vorbit deschis despre momentele în care s-a confruntat cu rasismul: „Toți au râs de asiatic”
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
fresh
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant

Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant

Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence

Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence

Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi

Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi

Tartă cu ciocolată albă și zmeură, elegantă și ușor de preparat

Tartă cu ciocolată albă și zmeură, elegantă și ușor de preparat
închide