Mai întâi vei pregăti cartofii, dacă nu îi folosești deja preparați într-una din variantele enumerate mai sus. Spală bine cartofii și pune-i la fiert în apă cât să fie bine acoperiți, fără a-i decoji. Alege pentru această rețetă cartofii albi. Aceștia au un conținut mai bogat în amidon, în comparație cu cei roșii.
Când apa atinge punctul de fierbere, adaugă și o linguriță de sare. Sarea este benefică pentru fierberea mai rapidă a cartofilor și pentru intensificarea gustului acestora. După fierbere scurge cartofii de apa fierbinte și trece-i prin jet de apă rece. Astfel vei stopa procesul termic și poți să cureți cartofii mai repede. Pasează cartofii curățați împreună cu untul, așa cum procedezi la rețeta clasică de piure de cartofi.
Cum prepari crochete de cartofi cu cașcaval
Peste piureul de cartofi răcit, adaugă cașcavalul răzuit și oul. Presară sare, piper, un praf de nucșoară și unul de boia de ardei și amestecă bine compoziția. Potrivește textura cu 1-2 linguri de făină. Opțional, poți adăuga verdeață tocată mărunt: pătrunjel, mărar, busuioc, etc.
Pune puțin ulei pe mâini și ia din compoziția de crochete. Modelează-le în mâini sub formă alungită sau sub formă de bile. Trece-le prin pesmet pe toate părțile, apoi așază-le pe un blat presărat cu pesmet. Pentru un gust mai deosebit, amestecă pesmetul și cu puțin parmezan răzuit.
După ce ai terminat de format toate crochetele rumenește-le rapid în ulei încins, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.
Lasă-le să se prepare până când devin aurii, apoi transferă-le pe prosoape de hârtie. După ce mai elimină din ulei, transferă-le pe platourile de servire. Poți servi delicioasele crochete de cartofi cu cașcaval calde sau reci, simple, cu diferite sosuri sau cu diferite salate și garnituri.
Descoperă și o rețetă de clătite cu șuncă și cașcaval, ideală pentru micul dejun.