Cum poți face croissant cu ciocolată chiar la tine acasă

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Croissantul este unul dintre cele mai rafinate produse se patiserie. Nu se poate să nu te îmbie cu mirosul lui bogat de unt. Atunci când este cald este cu atât mai bun, mai apetisant. Pentru că le găsești destul de rar preparate cum trebuie, poți încerca să faci pain au chocolat la tine acasă. Descoperă în cele ce urmează cum poți face croissant cu ciocolată chiar la tine acasă. Sfaturi pentru a obține cel mai bun desert.

Croissant cu ciocolată servit pe un tocător de lemn
Pentru croissant cu ciocolată de casă ai nevoie de unt de calitate / Shutterstock

Nu este ușor să faci acasă croissant cu ciocolată. Nu este nici cea mai economică rețetă. Totuși, merită să încerci măcar din când în când, pentru că vei descoperi ce înseamnă cu adevărat răsfățul simțurilor. Se va desface în straturi foarte subțiri, va avea o coajă ușor crocantă, iar gustul bogat de unt nu se compară cu nimic altceva.

Citește și

Ingrediente

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mod de preparare

Se taie untul în patru felii și se pun în vasul unui mixer electric cu suport dotat cu cârlig pentru aluat. Apoi se adaugă făina, zahărul, sarea și drojdia.

Cum prepari rețeta de croissant cu ciocolată

Se pornește mixerul la viteză mică spre medie și se mixează un minut până când se combină ingredientele. Cu mixerul în funcțiune, se toarnă încet laptele.

După ce a fost pus tot laptele, se dă mixerul la viteză medie și se frământă aluatul timp de cel puțin 5 minute. În cazul în care se frământă cu mâna se respectă aceiași timpi. Aluatul va fi moale. Dacă după 5 minute aluatul este prea lipicios, se mai mixează până se desprinde de pe marginile vasului.

Se scoate aluatul din bolul mixerului și, cu mâinile înfăinate, se modelează într-o bilă. Se așează pe o tavă tapetă ușor cu făină. Se aplatizează ușor aluatul și se acoperă cu folie de plastic. Se vă da la rece pentru 30 de minute.

Cât timp se lasă aluatul la frigider

Se scoate aluatul din frigider, se scoate din tavă pe o suprafață înfăinată și se aplatizează cu mâinile. Apoi se întinde într-un dreptunghi cu dimensiunile de 36×25 cm. Trebuie să aibă exact forma și dimensiunile acestea.

Se pune aluatul întins înapoi pe tavă, se acoperă cu folie de plastic și se dă la frigider pentru minimum 4 ore.

Într-un castron mare, folosind un mixer de mână se bat untul și făina până când se omogenizează. se transferă pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Folosind o lingură sau o spatulă mică, se netezește compoziția într-un dreptunghi de 18 × 25 cm. Se dă la rece pentru 30 de minute.

Laminarea aluatului

Se întinde aluatul de croissant într-un dreptunghi mare pe un blat ușor înfăinat. Se așează stratul de unt în centrul aluatului și se îndoaie fiecare capăt al aluatului peste el.

Se sigilează marginile aluatului peste stratul de unt cât de bine se poate cu ajutorul degetelor. Pe un blat ușor înfăinat, se modelează aluatul într-un dreptunghi de 25×50 cm. Se îndoaie aluatul în treimi pe lungime, ca și cum pe o o scrisoare.

Dacă aluatul este acum prea cald pentru a fi lucrat, se pune pentru 30 de minute la frigider acoperit cu folie de aluminiu.

Apoi se întoarce aluatul astfel încât capătul scurt să fie îndreptat spre persoana care îl lucrează. Se întinde din nou într-un dreptunghi de 25×50 cm, apoi se îndoaie pe lungime în treimi. Se mai dă la rece pentru 30 de minute.

Se scoate aluatul de la frigider și se întinde din nou într-un dreptunghi de 25×50 cm. Apoi se îndoaie în treimi pe lungime.

După aceasta a treia prelucrare se pune aluatul îndoit pe tava de copt tapetată, se acoperă cu folie de plastic și se lasă la frigider pentru 4 ore sau peste noapte.

Formarea croissantelor

Se scoate aluatul din frigider. Pe un blat ușor înfăinat, se întinde într-un dreptunghi de 20 × 50 cm. Folosind un tăietor de pizza sau un cuțit ascuțit, se taie aluatul în jumătate pe verticală.

Fiecare dreptunghi subțire va avea 10 cm lățime. Apoi se taie 3 felii egale pe orizontală, obținând 8 dreptunghiuri de 10 × 12 cm. Se taie fiecare dreptunghi în jumătate pe lungime, astfel încât să rezulte 16 dreptunghiuri de 10 × 12 cm.

Se lucrează cu câte un dreptunghi pe rând. Folosind degetele sau un sucitor, se întinde pentru a avea aproximativ 20 cm lungime. Se pun câteva bucăți mici de ciocolată într-un singur strat la un capăt și se rulează strâns aluatul în jurul ciocolatei.

Se repetă pașii cu aluatul rămas, așezând cornurile formate pe 2 tăvi cu hârtie de copt, câte 8 pe foaie. Se acoperă lejer cu folie de plastic și se lasă să se odihnească la temperatura camerei timp de o oră. Apoi se dau la frigider pentru 1-12 ore.

Coacerea croissantelor de ciocolată

Se preîncălzește cuptorul la 204°C.

Se bat ingredientele pentru uns. Se scot croasantele din frigider și se ung ușor cu compoziția de ou. Se dau la cuptor 20 de minute. Se rotesc tăvile la jumătatea timpului de coacere. Dacă croasantele par să se ardă se reduce temperatura la 190°C.

Se scot croasantele cu ciocolată din cuptor și se lasă să se răcească câteva minute înainte de servire. Se pot pudra zahăr.

Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
maioneză de post de la mănăstire
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
cartofii țărănești cu ceapă
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
carne de curcan pe un tocător
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Gutui coapte cu nuci și miere pe o farfurie cu furculiță și într-un bol de sticlă
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
tartă franțuzească cu ciocolată
Tartă franțuzească cu ciocolată. Rețeta unui desert perfect pentru iubitorii de dulciuri speciale
Tartă franțuzească cu ciocolată. Rețeta unui desert perfect pentru iubitorii de dulciuri speciale
Urme albe pe ciocolată
Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci
Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci
Croissante rapide, unul secționat
Galerie foto
Croissante rapide. Rețetă pentru un mic dejun savuros
Croissante rapide. Rețetă pentru un mic dejun savuros
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Augsburger Zwetschgendatschi
05:33
Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez
Pastă de mici preparată în casă, într-un vas alb, oval
29 noiembrie, 06:41
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Supă finlandeză de somon în bol alb
29 noiembrie, 05:53
Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare
Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară în bol oval, o lingură și mere proaspete
29 noiembrie, 05:16
Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară. Un preparat dulceag și aromat Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară. Un preparat dulceag și aromat
marry me chicken
28 noiembrie, 10:01
Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken
persoana care încălzește mâncare la microunde
28 noiembrie, 09:53
10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde 10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda, prăjiți
28 noiembrie, 06:52
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
sos de roșii
27 noiembrie, 10:13
De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Shaorma de casă. Rețetă delicioasă, făcută exact pe placul tău
Shaorma de casă. Rețetă delicioasă, făcută exact pe placul tău
Shaorma de casă. Rețetă delicioasă, făcută exact pe placul tău
Motivul pentru care 6.500 de avioane Airbus au rămas la sol provocând haos pe aeroporturi din întreaga lume
Motivul pentru care 6.500 de avioane Airbus au rămas la sol provocând haos pe aeroporturi din întreaga lume
Motivul pentru care 6.500 de avioane Airbus au rămas la sol provocând haos pe aeroporturi din întreaga lume
Afacerea în care a pierdut 25 de milioane de euro românul celebru care are avion privat, dar merge cu metroul
Afacerea în care a pierdut 25 de milioane de euro românul celebru care are avion privat, dar merge cu metroul
Afacerea în care a pierdut 25 de milioane de euro românul celebru care are avion privat, dar merge cu metroul
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
fresh
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda

Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda

Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda

10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde

10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde

Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken

Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken

Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească

Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească

Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare

Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare
închide