Cum păstrezi pâinea proaspătă timp de 3 săptămâni. Un truc simplu și la îndemâna oricui
Pâinea este alimentul pe care majoritatea dintre noi îl consumă aproape zilnic. De aceea este necesar să fim atenți la prospețimea ei pentru că mucegăiește foarte repede, mai ales în lunile de vară. Acesta este un articol care te poate ajuta să afli cum păstrezi pâinea proaspătă timp de până la 3 săptămâni.
Sigilarea și depozitarea corespunzătoare, precum și punerea în frigider atunci când este necesar pot ajuta la prevenirea mucegaiului. Astfel crește termenul de valabilitate al unei pâini.
Cum păstrezi pâinea proaspătă: depozitarea
Pentru a păstra prospețimea pâinii cât mai mult timp, pune pâinea într-o pungă și strânge-o bine la gură. Secretul este să faci câteva găuri în pungă pentru a permite aerului rece să intre. Pune punga în frigider într-un loc mai puțin afectat de deschiderea frecventă a ușii. Cu cât pâinea este mai proaspătă, cu atât va ține mai mult. Este important să nu se formeze condens în pungă ca să nu apară mucegaiul.
Când faci găuri mici în pungă, pâinea se va usca treptat. În funcție de asta, poți să faci câte găuri consideri că e nevoie.
Dacă este prima oară când aplici metoda asta, este recomandat să verifici punga des. După prima noapte petrecută la frigider, verifică starea pâinii și ajustează găurile sau schimbă punga dacă este necesar.
Acest truc funcționează datorită temperaturii scăzute din frigider, iar reducerea umidității încetinește formarea mucegaiului. Tot ce trebuie să faci este să găsești echilibrul potrivit pentru aerare.
Ce ți se poate întâmpla dacă mănânci pâine mucegăită
Dacă ai ales o pâine mai mare și nu ai apucat să o bagi la frigider, este bine să verifici dacă a apărut mucegaiul înainte să o consumi. Deoarece de regulă pâinea conține conservanți, termenul de valabilitate este redus, deci se alterează repede. Primul gând este dacă vei păți ceva. Ei bine, te poți relaxa.
Nu vei păți nimic grav, mai ales dacă ai un sistem imunitar sănătos. Pentru a-ți ajuta organismul dacă ai apucat să guști din pâinea mucegăită, poți să bei o cană de ceai verde. Acesta poate fi combinat cu o mulțime de alte ierburi medicinale, pentru un aport mai mare de substanțe benefice sănătății.
Este bine să ai grijă totuși pentru că mucegaiul este un tip de ciupercă la care poți fi alergic fără să știi. O altă problemă pot fi microtoxinele din mucegai. Și acestea pot fi periculoase consumate în cantități mari. În concluzie, nu este un pericol dacă ai muscat dintr-un sandwich cu pâine mucegăită. Acum poți evita asta pentru că știi cum păstrezi pâinea proaspătă.