Cum poți face ca pizza congelată să fie gustoasă. Trucuri ușor de aplicat

Pizza congelată poate fi salvarea ta în serile în care nu ai timpul sau starea necesară pentru a găti ceva. Trebuie să ai la congelator măcar una pe care să o pui rapid la cuptor pentru ca în 15-20 de minute să fie gata masa. Este o variantă convenabilă și rapidă. Totuși, parcă nu este la fel de gustoasă precum cea proaspătă. Descoperă cum poți face ca pizza congelată să fie gustoasă. Iată câteva trucuri ușor de aplicat.

pizza congelată care a fost pusă la cuptor
Poți să adaugi toppinguri suplimentare pe pizza congelată / Shutterstock

Poate fi o provocare să transformi o pizza congelată într-o masă bună, mai ales dacă ești iubitoare a celebrului preparat italienesc. Există câteva trucuri pe care le poți folosi pentru a obține un rezultat mai bun.

Toppingurile de pizza pot fi, de asemenea, un aspect important în realizarea unui preparat delicioase. Totuși, nu trebuie subestimate nici aspectele legate de coacere și preparare.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înainte de a pune pizza congelată la cuptor asigură-te că este preîncălzit corespunzător la temperatura specificată pe ambalajul pizzei. În felul acesta se va coace uniform, iar blatul va rămâne crocant.

Dacă ai o tigaie pentru pizza sau o piatră de copt, folosește-o cu încredere. Aceste accesorii conduc căldura mai uniform, ajutând la obținerea unei cruste mai crocante și mai gustoase.

Cum poți face ca pizza congelată să fie mai gustoasă

Chiar dacă pizza este deja încărcată cu toppinguri, adăugarea unor ingrediente proaspete după ce a fost coaptă poate face o mare diferență în ceea ce privește gustul și aspectul.

Adaugă ierburi aromatice proaspete, roșii tăiate, sau felii subțiri de parmezan pentru un plus de prospețime și savoare.

Poți chiar să cumperi doar pizza margherita congelată pentru a o putea personaliza după bunul plac. În felul acesta eviți să o încarci prea tare. În plus, prea multe toppinguri o pot împiedica să se coacă uniform, iar blatul poate deveni moale și umed.

Pentru a te asigura că pizza este coaptă complet, utilizează un termometru pentru alimente pentru a măsura temperatura internă a crustei. Temperatura ar trebui să fie de cel puțin 74°C pentru a asigura distrugerea bacteriilor și a coacerea corespunzătoare a aluatului.

Gătitul unei pizza congelate poate fi un compromis între comoditate și gust, dar cu puțină atenție la detalii și aplicarea unor tehnici de coacere adecvate, poți obține o pizza delicioasă și cât mai aproape de cea proaspătă.

Cum te ajută piatra pentru pizza

Dacă urmează să folosești o piatră pentru pizza trebuie să ai grijă pentru că se poate sparge din cauza șocului termic. Când pizza înghețată este așezată peste piatra fierbinte, poroasă și delicată are loc o schimbare foarte bruscă a temperaturii ce poate duce la crăparea acesteia.

Soluția este să scoți din congelator pizza cu puțin timp înainte de a o găti pentru a-i permite să se decongeleze.

Chiar dacă farmecul pizzei congelate este că te ajută să scapi de tot ceea ce înseamnă planificarea mesei, poți să o decongelezi fără stres. Când vii de la birou, scoate-o pe blatul din bucătărie. Las-o acolo cât timp tu îți organizezi alte treburi prin casă.

În 10-15 minute ar trebui să o poți pune pe piatra de pizza. Cât timp savurezi un pahar de vin ea va fi aburindă, gata de a fi savurată.

Descoperă și cum poți face aluat de pizza de casă. Este o rețetă simplă și delicioasă.

Dacă nu ai o tigaie sau o piatră de copt, încearcă să coci pizza direct pe grătarul cuptorului. Acest lucru permite circulația aerului cald în jurul ei, ajutând la coacerea uniformă a blatului.

Dacă observi că marginile încep să se rumenească prea repede în timpul coacerii, acoperă-le cu folie de aluminiu pentru a evita arderea excesivă. Sigur nu vrei o pizza prea uscată.

Citește și
CELE MAI CITITE
Porții de prăjitură cu prune și crumble
Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
Salată de vinete cu iaurt și usturoi, decorată cu pătrunjel verde
Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor
Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii, într-un vas alb, ceramic
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii
Muffins cu quinoa, brânză și spanac pe un tocător de lemn
Muffins cu quinoa, brânză și spanac. Rețetă pentru un mic dejun consistent
Muffins cu quinoa, brânză și spanac. Rețetă pentru un mic dejun consistent
Chec cu caise și nuci porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit și două cești cu cafea
Chec cu caise și nuci. Un desert parfumat, cu texturi surprinzătoare
Chec cu caise și nuci. Un desert parfumat, cu texturi surprinzătoare
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Trei sarmale servite pe o farfurie albă
Cât timp se pot păstra sarmalele la congelator. Termenul pe care e indicat să nu-l depășești
Cât timp se pot păstra sarmalele la congelator. Termenul pe care e indicat să nu-l depășești
Urzici puse pe un tocător de lemn și care urmează să fie congelate
Cum se congelează urzicile. 4 pași simpli pentru orice gospodină
Cum se congelează urzicile. 4 pași simpli pentru orice gospodină
Gălebenușuri de ouă puse într-un castron negru
Cum să congelezi ouăle. Rezistă până la un an și se pot folosi ca cele proaspete
Cum să congelezi ouăle. Rezistă până la un an și se pot folosi ca cele proaspete
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pâine naan cu usturoi
05:48
Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă
urme albe pe vase
05:00
De ce apar urme albe pe vase după ce le speli la mașină. Sfaturi pentru a scăpa de ele De ce apar urme albe pe vase după ce le speli la mașină. Sfaturi pentru a scăpa de ele
Ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon, decorați cu frunze de busuioc
31 august, 05:55
Ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon, la cuptor Ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon, la cuptor
Ruladă cu caise și brânză dulce porționată pe farfurie și pe platou, alături de o ceașcă de ceai și un bol cu caise
31 august, 05:04
Ruladă cu caise și brânză dulce. Un desert delicat și aromat Ruladă cu caise și brânză dulce. Un desert delicat și aromat
Suc de morcovi concentrat în două sticle cu paie, alături de morcovi proaspeți
30 august, 05:54
Suc de morcovi concentrat. Rețetă sănătoasă, fără conservanți Suc de morcovi concentrat. Rețetă sănătoasă, fără conservanți
Lalele comestibile din roșii cu brânză și ceapă verde, decorate cu fire de mărar
30 august, 05:53
Lalele comestibile din roșii cu brânză și ceapă verde Lalele comestibile din roșii cu brânză și ceapă verde
Salată asortată de legume în oțet, la borcane
29 august, 06:11
Salată asortată de legume în oțet, la borcan. Rețetă de conservă pentru iarnă Salată asortată de legume în oțet, la borcan. Rețetă de conservă pentru iarnă
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi în bol rustic, alături de vinete proaspete, roșii, usturoi și lămâie
29 august, 05:57
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi. Un preparat gustos și aromat Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi. Un preparat gustos și aromat
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Tiramisu de vară fără ouă, cu iaurt și jeleu de piersici
Tiramisu de vară fără ouă, cu iaurt și jeleu de piersici
Tiramisu de vară fără ouă, cu iaurt și jeleu de piersici
Un livrator străin, în comă după ce a fost bătut cu un lemn în Cluj-Napoca
Un livrator străin, în comă după ce a fost bătut cu un lemn în Cluj-Napoca
Un livrator străin, în comă după ce a fost bătut cu un lemn în Cluj-Napoca
Fiul lui Ion Țiriac, “pachet de mușchi la 48 de ani. Imaginile cu care și-a surprins chiar și iubita
Fiul lui Ion Țiriac, “pachet de mușchi” la 48 de ani. Imaginile cu care și-a surprins chiar și iubita
Fiul lui Ion Țiriac, “pachet de mușchi” la 48 de ani. Imaginile cu care și-a surprins chiar și iubita
Ce a făcut Ella Vișan cu ghirlanda pe care a primit-o de la Teo Costache după Insula Iubirii. Simbolul atracției încă rezistă
Ce a făcut Ella Vișan cu ghirlanda pe care a primit-o de la Teo Costache după Insula Iubirii. Simbolul atracției încă rezistă
Ce a făcut Ella Vișan cu ghirlanda pe care a primit-o de la Teo Costache după Insula Iubirii. Simbolul atracției încă rezistă
Hande Erçel a fost văzută pentru prima oară de când s-a despărțit de Hakan Sabanci. Ce a declarat vedeta
Hande Erçel a fost văzută pentru prima oară de când s-a despărțit de Hakan Sabanci. Ce a declarat vedeta
Hande Erçel a fost văzută pentru prima oară de când s-a despărțit de Hakan Sabanci. Ce a declarat vedeta
Puzzle-ul imposibil de rezolvat pentru AI. Oamenii îl termină în doar câteva secunde
Puzzle-ul imposibil de rezolvat pentru AI. Oamenii îl termină în doar câteva secunde
Puzzle-ul imposibil de rezolvat pentru AI. Oamenii îl termină în doar câteva secunde
Ruladă pufoasă cu mere caramelizate și scorțișoară
Ruladă pufoasă cu mere caramelizate și scorțișoară
Ruladă pufoasă cu mere caramelizate și scorțișoară
De ce unii copii sunt mai sensibili decât alții și cum să-i sprijini
De ce unii copii sunt mai sensibili decât alții și cum să-i sprijini
De ce unii copii sunt mai sensibili decât alții și cum să-i sprijini
Detalii mai puțin știute despre logodna lui Taylor Swift cu Travis Kelce. Când a avut, de fapt, loc cererea în căsătorie
Detalii mai puțin știute despre logodna lui Taylor Swift cu Travis Kelce. Când a avut, de fapt, loc cererea în căsătorie
Detalii mai puțin știute despre logodna lui Taylor Swift cu Travis Kelce. Când a avut, de fapt, loc cererea în căsătorie
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
fresh
Lalele comestibile din roșii cu brânză și ceapă verde

Lalele comestibile din roșii cu brânză și ceapă verde

Lalele comestibile din roșii cu brânză și ceapă verde

Suc de morcovi concentrat. Rețetă sănătoasă, fără conservanți

Suc de morcovi concentrat. Rețetă sănătoasă, fără conservanți

Ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon, la cuptor

Ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon, la cuptor

Ruladă cu caise și brânză dulce. Un desert delicat și aromat

Ruladă cu caise și brânză dulce. Un desert delicat și aromat

Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă

Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă
închide