Cum poți face ca pizza congelată să fie gustoasă. Trucuri ușor de aplicat
Pizza congelată poate fi salvarea ta în serile în care nu ai timpul sau starea necesară pentru a găti ceva. Trebuie să ai la congelator măcar una pe care să o pui rapid la cuptor pentru ca în 15-20 de minute să fie gata masa. Este o variantă convenabilă și rapidă. Totuși, parcă nu este la fel de gustoasă precum cea proaspătă. Descoperă cum poți face ca pizza congelată să fie gustoasă. Iată câteva trucuri ușor de aplicat.
Poate fi o provocare să transformi o pizza congelată într-o masă bună, mai ales dacă ești iubitoare a celebrului preparat italienesc. Există câteva trucuri pe care le poți folosi pentru a obține un rezultat mai bun.
Toppingurile de pizza pot fi, de asemenea, un aspect important în realizarea unui preparat delicioase. Totuși, nu trebuie subestimate nici aspectele legate de coacere și preparare.
Înainte de a pune pizza congelată la cuptor asigură-te că este preîncălzit corespunzător la temperatura specificată pe ambalajul pizzei. În felul acesta se va coace uniform, iar blatul va rămâne crocant.
Dacă ai o tigaie pentru pizza sau o piatră de copt, folosește-o cu încredere. Aceste accesorii conduc căldura mai uniform, ajutând la obținerea unei cruste mai crocante și mai gustoase.
Cum poți face ca pizza congelată să fie mai gustoasă
Chiar dacă pizza este deja încărcată cu toppinguri, adăugarea unor ingrediente proaspete după ce a fost coaptă poate face o mare diferență în ceea ce privește gustul și aspectul.
Adaugă ierburi aromatice proaspete, roșii tăiate, sau felii subțiri de parmezan pentru un plus de prospețime și savoare.
Poți chiar să cumperi doar pizza margherita congelată pentru a o putea personaliza după bunul plac. În felul acesta eviți să o încarci prea tare. În plus, prea multe toppinguri o pot împiedica să se coacă uniform, iar blatul poate deveni moale și umed.
Pentru a te asigura că pizza este coaptă complet, utilizează un termometru pentru alimente pentru a măsura temperatura internă a crustei. Temperatura ar trebui să fie de cel puțin 74°C pentru a asigura distrugerea bacteriilor și a coacerea corespunzătoare a aluatului.
Gătitul unei pizza congelate poate fi un compromis între comoditate și gust, dar cu puțină atenție la detalii și aplicarea unor tehnici de coacere adecvate, poți obține o pizza delicioasă și cât mai aproape de cea proaspătă.
Cum te ajută piatra pentru pizza
Dacă urmează să folosești o piatră pentru pizza trebuie să ai grijă pentru că se poate sparge din cauza șocului termic. Când pizza înghețată este așezată peste piatra fierbinte, poroasă și delicată are loc o schimbare foarte bruscă a temperaturii ce poate duce la crăparea acesteia.
Soluția este să scoți din congelator pizza cu puțin timp înainte de a o găti pentru a-i permite să se decongeleze.
Chiar dacă farmecul pizzei congelate este că te ajută să scapi de tot ceea ce înseamnă planificarea mesei, poți să o decongelezi fără stres. Când vii de la birou, scoate-o pe blatul din bucătărie. Las-o acolo cât timp tu îți organizezi alte treburi prin casă.
În 10-15 minute ar trebui să o poți pune pe piatra de pizza. Cât timp savurezi un pahar de vin ea va fi aburindă, gata de a fi savurată.
Descoperă și cum poți face aluat de pizza de casă. Este o rețetă simplă și delicioasă.
Dacă nu ai o tigaie sau o piatră de copt, încearcă să coci pizza direct pe grătarul cuptorului. Acest lucru permite circulația aerului cald în jurul ei, ajutând la coacerea uniformă a blatului.
Dacă observi că marginile încep să se rumenească prea repede în timpul coacerii, acoperă-le cu folie de aluminiu pentru a evita arderea excesivă. Sigur nu vrei o pizza prea uscată.