Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai plictisit de textura lui moale, îl poți îmbunătăți adăugând un ingredient special. Iată cum poți prepara un drob crocant cu care să îți uimești musafirii.
Rețeta de drob este simplă și îi poți aduce schimbări doar dacă schimbi raportul între ingrediente sau adaugi condimente noi. Indiferent cum o prepari, deși gustul se schimbă, textura moale și fragedă rămâne aceeași.
Dacă vrei să schimbi acest lucru poți adăuga în compoziție un ingredient care va influența în mod pozitiv aroma, se potrivește cu restul compoziției și aduce și o consistență crocantă.
Cum poți prepara un drob crocant
Vei avea nevoie de ceapă prăjită, potrivit Daily Meal. Nici nu trebuie să faci ceva deosebit, pentru că ingredientul acesta se găsește pe raftul oricărui supermarket. Doar desfaci cutia și pui bucățelele mici și crocante în compoziția ta de drob.
Pentru o tavă vei avea nevoie de aproximativ 100 g, dar dacă vrei poți adăuga și mai multă, dar și mai puțină. Poți testa punând într-o parte a tăvii o cantitate mai mare și în alta una mai mică, apoi alegi să mergi mai departe cu varianta care ți se potrivește mai bine.
Poți chiar să presari la final pe deasupra ceapă prăjită, dacă vrei să ai un drob crocant.
Chipsurile de cartofi zdrobite sunt o alegere bună atunci când vine vorba de a adăuga o textură crocantă în drob. Dacă vrei să dai și un gust unic, alege chipsuri cu arome diferite.
O altă metodă de a aduce un plus de consistență drobului este să îl învelești în bacon. Cât timp va sta la cuptor grăsimea se va topi și se va integra în compoziție dându-i un gust senzațional, iar baconul va deveni crocant. Vei obține un drob foarte gustos, cu un aspect interesant și apetisant.
Ceapa prăjită este secretul unei texturi perfecte
Ceapa prăjită adaugă savoare și textură în preparatele în care este adăugată.
Ceapa prăjită se potrivește bine în rețete care au în mod normal texturi mai omogenizate, cum sunt budincile sau drobul. În cazul drobului, nu doar că aduce o surpriză plăcută la nivel de textură, dar aroma sa intensă se combină și se completează bine cu compoziția de carne.
Ceapa prăjită își pierde textura crocantă crocantul în timp. Umiditatea din aer se absoarbe în crusta prăjită și o înmoaie.
Acest proces se accelerează atunci când ceapa este pusă într-un mediu umed, cum este drobul. Așa că nu te aștepta să ai un drob crocant pentru mai multe zile, dar măcar rămâi cu aroma intensă de ceapă.