Cum să faci cea mai cremoasă supă. 12 ingrediente care te ajută cu adevărat

Nu există nimic mai bun și mai reconfortant în zilele reci decât un castron cu supă fierbinte. Dacă este și cremoasă, fină și aromată atunci poți avea parte de un adevărat regal culinar. Unde mai pui și că se gătesc destul de simplu și într-un timp scurt. Descoperă cum să faci cea mai cremoasă supă, indiferent de ingredientele din care este preparată.

cea mai cremoasă supă pusă în boluri colorate
Textura cremoasă a supelor poate fi obținută cu ingrediente bogate în amidon / Shutterstock

Pentru a da o textură cremoasă supelor se folosește de obicei smântână, însă există o mulțime de alte variante.

De fapt, poți folosi și legume, și nuci, chiar și pâine mai veche pentru a da supelor tale mai multă consistență și pentru a le transforma într-un preparat gourmet.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să faci cea mai cremoasă supă

Pentru a face cea mai cremoasă supă ai nevoie de câteva ingrediente simple și gustoase. Acestea te vor ajuta să ai rezultatele mult dorite. Dacă îți plac supele cremă, atunci poți încerca una dintre rețele noastre. Mai jos găsești și lista cu trucuri rapide pentru o supă delicioasă.

Mergi pe varianta tradițională și folosește roux

Una dintre cele mai vechi metode de îngroșare a supei este prin tehnica franceză de a face roux. Acesta este un fel de rântaș, preparat din părți egale de grăsime și făină.

Cu cât gătiți mai mult roux-ul, cu atât va deveni mai închis la culoare. Există patru etape care sunt recunoscute în mod obișnuit. Trece de la alb la gălbui, la maro și apoi maro închis. Fiecare nivel este folosit pentru diferite feluri de mâncare.

Roux alb este adesea utilizat pentru supe și sosuri precum bechamel, în timp ce cele mai închise sunt folosite pentru mâncăruri cu arome mai profunde, cum ar fi gumbo, sosuri și tocănițe cu carne.

Cel mai adesea pentru roux este folosit untul, dar poți să pui și ulei, untură sau slănină. Fiecare dintre acestea necesita timpi diferiți de gătire.

Cartofii sunt agentul de îngroșare perfect pentru cea mai cremoasă supă

Cartofii sunt perfecți pentru a face o supă mai groasă și mai cremoasă, dar poți utiliza orice piure de legume în lipsa lor. De cele mai multe ori sunt aleși cartofii pentru că cu în mod natural amidon și un gust neutru.

Din acest motiv pot fi puși în orice fel de supă fără să modifice aroma sau să copleșească gustul celorlalte ingrediente. În plus, cartofii absorb condimentele și alte arome foarte bine, așa că sunt baza perfectă pentru o supă.

Tot ce trebuie să faci este să fierbi cartofii până devin moi, apoi să-i faci piure. Poți face acest pas separat sau îi poți fierbe cu restul ingredientelor.

Trebuie să ții cont de faptul că timpul de fierbere pentru cartofi este mai mare și de aceea trebuie să adaugi restul ingredientelor mai târziu.

Folosește nuci caju

Nucile caju sunt folosite de secole în bucătăriile africane și asiatice. Prin înmuiere în apă fierbinte devin moi. Apoi, când sunt amestecate cu apă sau supă, se transformă într-o pastă catifelată care funcționează ca agent de îngroșare a supei. În plus, au un gust blând și sunt bogate în grăsimi.

Folosește amidon de porumb

Amidonul de porumb nu ar trebui să lipsească din nicio cămară pentru că este util atunci când vrei să obții o supe sau sosuri mai groase.

Are avantajul de a fi ușor de folosit și de a nu avea niciun fel de gust. Amestecul de amidon de porumb cu smântână lichidă este perfect pentru orice tip de sos sau supă. Asigură-te că supa este fierbinte atunci când adaugi amidonul pentru că există riscul ca supa să se taie.

Nu uita de conopidă

Conopida este o legumă foarte versatilă, iar piureul obținut din ea poate fi soluția pentru o supă cremoasă și gustoasă.

Se potrivește în preparate care au în compoziție și usturoi, carne de pui și legume. Pentru o aromă și mai profundă, mai caramelizată, poți să prăjești conopida înainte de a o transforma în piure.

Iaurtul, ingredient surpriză pentru cea mai cremoasă supă

Iaurtul va aduce o aromă plăcută supei, dar și o textură cremoasă. În plus, face parte din diverse bucătării de secole, iar supa de iaurt este mai comună decât ați crede.

În Turcia, yayla çorbasi este o supă de iaurt și orez care este servită ca acompaniament la mesele mai grele. În Siria veți găsi iaurt în supa de miel. Supa rece de iaurt este populară mai ales în Grecia și Bulgaria, unde este foarte consumată vara. 

Cu toate acestea, iaurtul nu se găsește exclusiv în rețetele de supă de iaurt ci poate fi adăugat toate tipurile de supe, inclusiv supă de linte, supă de pui cu tăieței și supă de dovleac. Iaurtul este, de asemenea, o modalitate excelentă de a echilibra supe mai picante.

Folosește pâine veche

Pâinea veche, dar nu mucegăită este un ingredient la îndemână pentru a îngroșa supa. Cel mai simplu mod este să o transformi în crutoane pe care apoi să le presari deasupra supei.

Folosirea pâinii vechi pentru a face supe delicioase este destul de comună mai ales în zona Mării Mediterane. În Spania, la gazpacho se adaugă pâinea veche. În Italia, pancotto este o supă de pâine cu mai multe variante, în funcție de regiune.

În Toscana, supa de ribollita este modalitatea perfectă de a folosi pâinea veche , creată cu un bulion gros de roșii, kale și fasole albă, în timp ce pâinea este adăugată pentru a obține o textură mai densă și mai bogată.

Migdalele aduc textură și aromă

Pulpa migdalelor este cărnoasă, cu un conținut ridicat de grăsimi sănătoase și cu o aromă delicioasă. Când sunt lăsate la înmuiat în apă și apoi procesate într-un blender sau robot de bucătărie se transformă într-o cremă numai bună pentru a îngroșă orice fel de supă.

Migdalele sunt un ingredient crucial în ajo blanco, o supă rece și cremoasă care datează din Evul Mediu în sudul Spaniei.

Combinat cu usturoi și pâine, ajo blanco devine un fel de mâncare delicios În bucătăria marocană vei găsi supă pe bază de migdale făcută cu conopidă, dar migdalele sunt prăjite mai întâi, rezultând o culoare aurie și o aromă care trezește toate simțurile.

Laptele de cocos dă savoare supelor

Laptele de cocos este esențial pentru multe bucătării africane și asiatice și este considerat un element de bază al gătitului thailandez.

Multe dintre curry-urile cremoase și supele din Thailanda au ca bază lapte de cocos, adăugând o dulceață subtilă în timp ce echilibrează arome mai puternice. Din fericire, laptele și smântâna de cocos sunt accesibile și ca preț, și ca disponibilitate.

Laptele de cocos este versatil, putând fi utilizat atât în ​​preparatele sărate, cât și în cele dulci. Îl poți folosi în produse de patiserie și deserturi la fel de ușor ca într-un fel de mâncare de pui la prăjit, în curry și tocănițe și în mai multe rețete de supă.

Faptul că laptele de cocos este un ingredient vegetal înseamnă că este potrivit pentru rețetele vegane și pentru persoanele care au intoleranță la lactoză.

Poți folosi ouă în supe

Ouăle pot părea un ingredient ciudat pentru supă. Gândește-te totuși că este ingredientul care dă bogăție cremelor, sosului carbonara, sosului olandez și chiar maionezei.

Conținutul ridicat de grăsimi din ouă le face un ingredient versatil pentru emulsionare și adăugare de textură alimentelor. Poți face o compoziție din ouă și zeamă de lămâie pe care o amesteci apoi cu puțină supă fierbinte înainte de a o adăuga în oala în care gătești.

Brânza aduce un gust bogat în cea mai cremoasă supă

Brânza este unul dintre acele alimente care pot face aproape orice să aibă un gust mai bun. Este greu să greșești cu brânza, pentru că atât de mulți oameni din întreaga lume o iubesc. Pentru că există mii de sortimente este greu de crezut că nu vei găsi una potrivită și pentru tine.

În plus, există și variante vegetale pe care le poți utiliza în cazul în care ții post sau ești vegetariană. Poți pune brânză feta în supa de roșii sau cheddar în supa cremă de broccoli.

Usturoiul prăjit

Usturoiul prăjit îi aduce o textură moale și îi mai temperează aroma. Poți chiar să îl coci la cuptor întreg alături de alte legume. Pulpa lui este apoi zdrobită și poate fi încorporată în supă pentru a-i da o consistență și o aromă mai interesante.

Citește și
CELE MAI CITITE
Salată de castraveți cu usturoi și mărar în bol rustic, alături de castraveți, usturoi și mărar
Salată de castraveți cu usturoi și mărar, răcoroasă și hidratantă
Salată de castraveți cu usturoi și mărar, răcoroasă și hidratantă
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă porționată pe platou
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Rețeta unui desert aromat și elegant
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Rețeta unui desert aromat și elegant
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori servit pe o farfurie albă
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Înghețată cu aromă intensă de citrice în cornete așezate într-un recipient rustic, alături de felii d citrice
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată pe o farfurie
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
ciuperci proaspete puse pe un tocător
Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare
Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare
O oală plină cu paste puse la fiert
Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire
Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire
bol cu orez cu lapte
Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos
Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Castraveți murați la soare într-un bol și în furculiță
06:43
Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii
Clafoutis cu multe legume și parmezan, decorat cu rozmarin
05:41
Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios
Rețeta de salată argentiniană, cu roșii, brânză telemea și usturoi în bol
25 iulie, 08:04
Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi
Porții de brownie cu afine și cremă de lămâie
25 iulie, 06:15
Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios
ciuperci proaspete puse pe un tocător
24 iulie, 08:06
Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare
Trei roșii umplute alături de capace din roșii și frunze de bucuioc
24 iulie, 08:00
Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete
Două vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval pe o farfurie albă, alături de tacâmuri pentru servire
23 iulie, 08:52
Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval
O oală plină cu paste puse la fiert
23 iulie, 06:49
Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
1
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica este o prăjitură tradițională slovenă, originară din regiunea Prekmurje. Este un desert stratificat, care combină mai multe umpluturi delicioase într-un singur preparat. Fiecare strat contribuie la complexitatea gustului și...
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
2
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Pepenele galben este nu doar delicios și răcoritor, ci și plin de nutrienți esențiali care aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Descoperă si tu câte calorii are pepenele galben. Află cât zahăr...
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
3
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise este un desert delicios, foarte aromat, perfect pentru sezonul caiselor. O poți prepara și mai târziu, în sezonul rece, cu caise din compot. Rețeta nu...
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
4
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
5
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Pentru că murele și zmeura sunt perfecte pentru a le combina în diferite deserturi, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu zmeură și mure. Te vei bucura de un spectacol...
Parteneri
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Admitere facultate 2024. Cea mai râvnită specializare: 61 de candidați se bat pe un loc la buget
Admitere facultate 2024. Cea mai râvnită specializare: 61 de candidați se bat pe un loc la buget
Admitere facultate 2024. Cea mai râvnită specializare: 61 de candidați se bat pe un loc la buget
Reacţia Larisei Drăgulescu după ce a aflat că Marian Drăgulescu se însoară! Ce relaţie poate avea cu logodnica fostului gimnast
Reacţia Larisei Drăgulescu după ce a aflat că Marian Drăgulescu se însoară! Ce relaţie poate avea cu logodnica fostului gimnast
Reacţia Larisei Drăgulescu după ce a aflat că Marian Drăgulescu se însoară! Ce relaţie poate avea cu logodnica fostului gimnast
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Elon Musk susține că ar fi fost păcălit să ajute la moartea copilului său transgender: Mi-am pierdut fiul
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
Clafoutis cu legume și brânză feta
Clafoutis cu legume și brânză feta
Clafoutis cu legume și brânză feta
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
fresh
Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare

Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare

Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi

Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi

Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios

Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios

Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii

Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii
închide