Cum să faci cea mai cremoasă supă. 12 ingrediente care te ajută cu adevărat

Nu există nimic mai bun și mai reconfortant în zilele reci decât un castron cu supă fierbinte. Dacă este și cremoasă, fină și aromată atunci poți avea parte de un adevărat regal culinar. Unde mai pui și că se gătesc destul de simplu și într-un timp scurt. Descoperă cum să faci cea mai cremoasă supă, indiferent de ingredientele din care este preparată.

cea mai cremoasă supă pusă în boluri colorate
Textura cremoasă a supelor poate fi obținută cu ingrediente bogate în amidon / Shutterstock

Pentru a da o textură cremoasă supelor se folosește de obicei smântână, însă există o mulțime de alte variante.

De fapt, poți folosi și legume, și nuci, chiar și pâine mai veche pentru a da supelor tale mai multă consistență și pentru a le transforma într-un preparat gourmet.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să faci cea mai cremoasă supă

Pentru a face cea mai cremoasă supă ai nevoie de câteva ingrediente simple și gustoase. Acestea te vor ajuta să ai rezultatele mult dorite. Dacă îți plac supele cremă, atunci poți încerca una dintre rețele noastre. Mai jos găsești și lista cu trucuri rapide pentru o supă delicioasă.

Mergi pe varianta tradițională și folosește roux

Una dintre cele mai vechi metode de îngroșare a supei este prin tehnica franceză de a face roux. Acesta este un fel de rântaș, preparat din părți egale de grăsime și făină.

Cu cât gătiți mai mult roux-ul, cu atât va deveni mai închis la culoare. Există patru etape care sunt recunoscute în mod obișnuit. Trece de la alb la gălbui, la maro și apoi maro închis. Fiecare nivel este folosit pentru diferite feluri de mâncare.

Roux alb este adesea utilizat pentru supe și sosuri precum bechamel, în timp ce cele mai închise sunt folosite pentru mâncăruri cu arome mai profunde, cum ar fi gumbo, sosuri și tocănițe cu carne.

Cel mai adesea pentru roux este folosit untul, dar poți să pui și ulei, untură sau slănină. Fiecare dintre acestea necesita timpi diferiți de gătire.

Cartofii sunt agentul de îngroșare perfect pentru cea mai cremoasă supă

Cartofii sunt perfecți pentru a face o supă mai groasă și mai cremoasă, dar poți utiliza orice piure de legume în lipsa lor. De cele mai multe ori sunt aleși cartofii pentru că cu în mod natural amidon și un gust neutru.

Din acest motiv pot fi puși în orice fel de supă fără să modifice aroma sau să copleșească gustul celorlalte ingrediente. În plus, cartofii absorb condimentele și alte arome foarte bine, așa că sunt baza perfectă pentru o supă.

Tot ce trebuie să faci este să fierbi cartofii până devin moi, apoi să-i faci piure. Poți face acest pas separat sau îi poți fierbe cu restul ingredientelor.

Trebuie să ții cont de faptul că timpul de fierbere pentru cartofi este mai mare și de aceea trebuie să adaugi restul ingredientelor mai târziu.

Folosește nuci caju

Nucile caju sunt folosite de secole în bucătăriile africane și asiatice. Prin înmuiere în apă fierbinte devin moi. Apoi, când sunt amestecate cu apă sau supă, se transformă într-o pastă catifelată care funcționează ca agent de îngroșare a supei. În plus, au un gust blând și sunt bogate în grăsimi.

Folosește amidon de porumb

Amidonul de porumb nu ar trebui să lipsească din nicio cămară pentru că este util atunci când vrei să obții o supe sau sosuri mai groase.

Are avantajul de a fi ușor de folosit și de a nu avea niciun fel de gust. Amestecul de amidon de porumb cu smântână lichidă este perfect pentru orice tip de sos sau supă. Asigură-te că supa este fierbinte atunci când adaugi amidonul pentru că există riscul ca supa să se taie.

Nu uita de conopidă

Conopida este o legumă foarte versatilă, iar piureul obținut din ea poate fi soluția pentru o supă cremoasă și gustoasă.

Se potrivește în preparate care au în compoziție și usturoi, carne de pui și legume. Pentru o aromă și mai profundă, mai caramelizată, poți să prăjești conopida înainte de a o transforma în piure.

Iaurtul, ingredient surpriză pentru cea mai cremoasă supă

Iaurtul va aduce o aromă plăcută supei, dar și o textură cremoasă. În plus, face parte din diverse bucătării de secole, iar supa de iaurt este mai comună decât ați crede.

În Turcia, yayla çorbasi este o supă de iaurt și orez care este servită ca acompaniament la mesele mai grele. În Siria veți găsi iaurt în supa de miel. Supa rece de iaurt este populară mai ales în Grecia și Bulgaria, unde este foarte consumată vara. 

Cu toate acestea, iaurtul nu se găsește exclusiv în rețetele de supă de iaurt ci poate fi adăugat toate tipurile de supe, inclusiv supă de linte, supă de pui cu tăieței și supă de dovleac. Iaurtul este, de asemenea, o modalitate excelentă de a echilibra supe mai picante.

Folosește pâine veche

Pâinea veche, dar nu mucegăită este un ingredient la îndemână pentru a îngroșa supa. Cel mai simplu mod este să o transformi în crutoane pe care apoi să le presari deasupra supei.

Folosirea pâinii vechi pentru a face supe delicioase este destul de comună mai ales în zona Mării Mediterane. În Spania, la gazpacho se adaugă pâinea veche. În Italia, pancotto este o supă de pâine cu mai multe variante, în funcție de regiune.

În Toscana, supa de ribollita este modalitatea perfectă de a folosi pâinea veche , creată cu un bulion gros de roșii, kale și fasole albă, în timp ce pâinea este adăugată pentru a obține o textură mai densă și mai bogată.

Migdalele aduc textură și aromă

Pulpa migdalelor este cărnoasă, cu un conținut ridicat de grăsimi sănătoase și cu o aromă delicioasă. Când sunt lăsate la înmuiat în apă și apoi procesate într-un blender sau robot de bucătărie se transformă într-o cremă numai bună pentru a îngroșă orice fel de supă.

Migdalele sunt un ingredient crucial în ajo blanco, o supă rece și cremoasă care datează din Evul Mediu în sudul Spaniei.

Combinat cu usturoi și pâine, ajo blanco devine un fel de mâncare delicios În bucătăria marocană vei găsi supă pe bază de migdale făcută cu conopidă, dar migdalele sunt prăjite mai întâi, rezultând o culoare aurie și o aromă care trezește toate simțurile.

Laptele de cocos dă savoare supelor

Laptele de cocos este esențial pentru multe bucătării africane și asiatice și este considerat un element de bază al gătitului thailandez.

Multe dintre curry-urile cremoase și supele din Thailanda au ca bază lapte de cocos, adăugând o dulceață subtilă în timp ce echilibrează arome mai puternice. Din fericire, laptele și smântâna de cocos sunt accesibile și ca preț, și ca disponibilitate.

Laptele de cocos este versatil, putând fi utilizat atât în ​​preparatele sărate, cât și în cele dulci. Îl poți folosi în produse de patiserie și deserturi la fel de ușor ca într-un fel de mâncare de pui la prăjit, în curry și tocănițe și în mai multe rețete de supă.

Faptul că laptele de cocos este un ingredient vegetal înseamnă că este potrivit pentru rețetele vegane și pentru persoanele care au intoleranță la lactoză.

Poți folosi ouă în supe

Ouăle pot părea un ingredient ciudat pentru supă. Gândește-te totuși că este ingredientul care dă bogăție cremelor, sosului carbonara, sosului olandez și chiar maionezei.

Conținutul ridicat de grăsimi din ouă le face un ingredient versatil pentru emulsionare și adăugare de textură alimentelor. Poți face o compoziție din ouă și zeamă de lămâie pe care o amesteci apoi cu puțină supă fierbinte înainte de a o adăuga în oala în care gătești.

Brânza aduce un gust bogat în cea mai cremoasă supă

Brânza este unul dintre acele alimente care pot face aproape orice să aibă un gust mai bun. Este greu să greșești cu brânza, pentru că atât de mulți oameni din întreaga lume o iubesc. Pentru că există mii de sortimente este greu de crezut că nu vei găsi una potrivită și pentru tine.

În plus, există și variante vegetale pe care le poți utiliza în cazul în care ții post sau ești vegetariană. Poți pune brânză feta în supa de roșii sau cheddar în supa cremă de broccoli.

Usturoiul prăjit

Usturoiul prăjit îi aduce o textură moale și îi mai temperează aroma. Poți chiar să îl coci la cuptor întreg alături de alte legume. Pulpa lui este apoi zdrobită și poate fi încorporată în supă pentru a-i da o consistență și o aromă mai interesante.

Citește și
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Clătite de post cu apă minerală servite pe o farfurie gri
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
mâncare pentru diete care previn îmbătrânirea
4 diete care ar putea să prevină semnele îmbătrânirii. Ce să consumi pentru un corp sănătos
4 diete care ar putea să prevină semnele îmbătrânirii. Ce să consumi pentru un corp sănătos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Cât se ține carnea de miel la cuptor
03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
26 aprilie, 09:17
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Friptură fragedă de curcan la cuptor pe o masă neagră
26 aprilie, 09:08
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
condimente pentru carnea de miel
25 aprilie, 08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
25 aprilie, 06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani. Momentul care îi poate schimba total viaţa
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani. Momentul care îi poate schimba total viaţa
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani. Momentul care îi poate schimba total viaţa
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala zombie care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: Este o formă de respect
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
fresh
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
închide