Cum să faci cea mai cremoasă supă. 12 ingrediente care te ajută cu adevărat

Nu există nimic mai bun și mai reconfortant în zilele reci decât un castron cu supă fierbinte. Dacă este și cremoasă, fină și aromată atunci poți avea parte de un adevărat regal culinar. Unde mai pui și că se gătesc destul de simplu și într-un timp scurt. Descoperă cum să faci cea mai cremoasă supă, indiferent de ingredientele din care este preparată.

cea mai cremoasă supă pusă în boluri colorate
Textura cremoasă a supelor poate fi obținută cu ingrediente bogate în amidon / Shutterstock

Pentru a da o textură cremoasă supelor se folosește de obicei smântână, însă există o mulțime de alte variante.

De fapt, poți folosi și legume, și nuci, chiar și pâine mai veche pentru a da supelor tale mai multă consistență și pentru a le transforma într-un preparat gourmet.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să faci cea mai cremoasă supă

Pentru a face cea mai cremoasă supă ai nevoie de câteva ingrediente simple și gustoase. Acestea te vor ajuta să ai rezultatele mult dorite. Dacă îți plac supele cremă, atunci poți încerca una dintre rețele noastre. Mai jos găsești și lista cu trucuri rapide pentru o supă delicioasă.

Mergi pe varianta tradițională și folosește roux

Una dintre cele mai vechi metode de îngroșare a supei este prin tehnica franceză de a face roux. Acesta este un fel de rântaș, preparat din părți egale de grăsime și făină.

Cu cât gătiți mai mult roux-ul, cu atât va deveni mai închis la culoare. Există patru etape care sunt recunoscute în mod obișnuit. Trece de la alb la gălbui, la maro și apoi maro închis. Fiecare nivel este folosit pentru diferite feluri de mâncare.

Roux alb este adesea utilizat pentru supe și sosuri precum bechamel, în timp ce cele mai închise sunt folosite pentru mâncăruri cu arome mai profunde, cum ar fi gumbo, sosuri și tocănițe cu carne.

Cel mai adesea pentru roux este folosit untul, dar poți să pui și ulei, untură sau slănină. Fiecare dintre acestea necesita timpi diferiți de gătire.

Cartofii sunt agentul de îngroșare perfect pentru cea mai cremoasă supă

Cartofii sunt perfecți pentru a face o supă mai groasă și mai cremoasă, dar poți utiliza orice piure de legume în lipsa lor. De cele mai multe ori sunt aleși cartofii pentru că cu în mod natural amidon și un gust neutru.

Din acest motiv pot fi puși în orice fel de supă fără să modifice aroma sau să copleșească gustul celorlalte ingrediente. În plus, cartofii absorb condimentele și alte arome foarte bine, așa că sunt baza perfectă pentru o supă.

Tot ce trebuie să faci este să fierbi cartofii până devin moi, apoi să-i faci piure. Poți face acest pas separat sau îi poți fierbe cu restul ingredientelor.

Trebuie să ții cont de faptul că timpul de fierbere pentru cartofi este mai mare și de aceea trebuie să adaugi restul ingredientelor mai târziu.

Folosește nuci caju

Nucile caju sunt folosite de secole în bucătăriile africane și asiatice. Prin înmuiere în apă fierbinte devin moi. Apoi, când sunt amestecate cu apă sau supă, se transformă într-o pastă catifelată care funcționează ca agent de îngroșare a supei. În plus, au un gust blând și sunt bogate în grăsimi.

Folosește amidon de porumb

Amidonul de porumb nu ar trebui să lipsească din nicio cămară pentru că este util atunci când vrei să obții o supe sau sosuri mai groase.

Are avantajul de a fi ușor de folosit și de a nu avea niciun fel de gust. Amestecul de amidon de porumb cu smântână lichidă este perfect pentru orice tip de sos sau supă. Asigură-te că supa este fierbinte atunci când adaugi amidonul pentru că există riscul ca supa să se taie.

Nu uita de conopidă

Conopida este o legumă foarte versatilă, iar piureul obținut din ea poate fi soluția pentru o supă cremoasă și gustoasă.

Se potrivește în preparate care au în compoziție și usturoi, carne de pui și legume. Pentru o aromă și mai profundă, mai caramelizată, poți să prăjești conopida înainte de a o transforma în piure.

Iaurtul, ingredient surpriză pentru cea mai cremoasă supă

Iaurtul va aduce o aromă plăcută supei, dar și o textură cremoasă. În plus, face parte din diverse bucătării de secole, iar supa de iaurt este mai comună decât ați crede.

În Turcia, yayla çorbasi este o supă de iaurt și orez care este servită ca acompaniament la mesele mai grele. În Siria veți găsi iaurt în supa de miel. Supa rece de iaurt este populară mai ales în Grecia și Bulgaria, unde este foarte consumată vara. 

Cu toate acestea, iaurtul nu se găsește exclusiv în rețetele de supă de iaurt ci poate fi adăugat toate tipurile de supe, inclusiv supă de linte, supă de pui cu tăieței și supă de dovleac. Iaurtul este, de asemenea, o modalitate excelentă de a echilibra supe mai picante.

Folosește pâine veche

Pâinea veche, dar nu mucegăită este un ingredient la îndemână pentru a îngroșa supa. Cel mai simplu mod este să o transformi în crutoane pe care apoi să le presari deasupra supei.

Folosirea pâinii vechi pentru a face supe delicioase este destul de comună mai ales în zona Mării Mediterane. În Spania, la gazpacho se adaugă pâinea veche. În Italia, pancotto este o supă de pâine cu mai multe variante, în funcție de regiune.

În Toscana, supa de ribollita este modalitatea perfectă de a folosi pâinea veche , creată cu un bulion gros de roșii, kale și fasole albă, în timp ce pâinea este adăugată pentru a obține o textură mai densă și mai bogată.

Migdalele aduc textură și aromă

Pulpa migdalelor este cărnoasă, cu un conținut ridicat de grăsimi sănătoase și cu o aromă delicioasă. Când sunt lăsate la înmuiat în apă și apoi procesate într-un blender sau robot de bucătărie se transformă într-o cremă numai bună pentru a îngroșă orice fel de supă.

Migdalele sunt un ingredient crucial în ajo blanco, o supă rece și cremoasă care datează din Evul Mediu în sudul Spaniei.

Combinat cu usturoi și pâine, ajo blanco devine un fel de mâncare delicios În bucătăria marocană vei găsi supă pe bază de migdale făcută cu conopidă, dar migdalele sunt prăjite mai întâi, rezultând o culoare aurie și o aromă care trezește toate simțurile.

Laptele de cocos dă savoare supelor

Laptele de cocos este esențial pentru multe bucătării africane și asiatice și este considerat un element de bază al gătitului thailandez.

Multe dintre curry-urile cremoase și supele din Thailanda au ca bază lapte de cocos, adăugând o dulceață subtilă în timp ce echilibrează arome mai puternice. Din fericire, laptele și smântâna de cocos sunt accesibile și ca preț, și ca disponibilitate.

Laptele de cocos este versatil, putând fi utilizat atât în ​​preparatele sărate, cât și în cele dulci. Îl poți folosi în produse de patiserie și deserturi la fel de ușor ca într-un fel de mâncare de pui la prăjit, în curry și tocănițe și în mai multe rețete de supă.

Faptul că laptele de cocos este un ingredient vegetal înseamnă că este potrivit pentru rețetele vegane și pentru persoanele care au intoleranță la lactoză.

Poți folosi ouă în supe

Ouăle pot părea un ingredient ciudat pentru supă. Gândește-te totuși că este ingredientul care dă bogăție cremelor, sosului carbonara, sosului olandez și chiar maionezei.

Conținutul ridicat de grăsimi din ouă le face un ingredient versatil pentru emulsionare și adăugare de textură alimentelor. Poți face o compoziție din ouă și zeamă de lămâie pe care o amesteci apoi cu puțină supă fierbinte înainte de a o adăuga în oala în care gătești.

Brânza aduce un gust bogat în cea mai cremoasă supă

Brânza este unul dintre acele alimente care pot face aproape orice să aibă un gust mai bun. Este greu să greșești cu brânza, pentru că atât de mulți oameni din întreaga lume o iubesc. Pentru că există mii de sortimente este greu de crezut că nu vei găsi una potrivită și pentru tine.

În plus, există și variante vegetale pe care le poți utiliza în cazul în care ții post sau ești vegetariană. Poți pune brânză feta în supa de roșii sau cheddar în supa cremă de broccoli.

Usturoiul prăjit

Usturoiul prăjit îi aduce o textură moale și îi mai temperează aroma. Poți chiar să îl coci la cuptor întreg alături de alte legume. Pulpa lui este apoi zdrobită și poate fi încorporată în supă pentru a-i da o consistență și o aromă mai interesante.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
înlocuitori ai zahărului puși pe un blat gri
Cum poți limita adaosul de zahăr din prăjituri. Sfaturi pentru a păstra gustul delicios
Cum poți limita adaosul de zahăr din prăjituri. Sfaturi pentru a păstra gustul delicios
O masă pe care se află mai multe lămâi
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Cum se prăjesc migdalele
Cum se prăjesc migdalele acasă. 3 variante ușor de preparat
Cum se prăjesc migdalele acasă. 3 variante ușor de preparat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cremă de avocado cu cacao în două pahare, decorată cu frunze de mentă, o linguriță și un avocado secționat în două
31 martie, 10:43
Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
30 martie, 13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
24 martie, 07:23
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
3 zodii care vor avea noroc și succes începând cu 31 martie 2025. Norocul începe atunci când crezi în ceea ce îți dorești
3 zodii care vor avea noroc și succes începând cu 31 martie 2025. Norocul începe atunci când crezi în ceea ce îți dorești
3 zodii care vor avea noroc și succes începând cu 31 martie 2025. Norocul începe atunci când crezi în ceea ce îți dorești
Ploi, vijelii şi grindină în mai multe zone din ţară. ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Ploi, vijelii şi grindină în mai multe zone din ţară. ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Ploi, vijelii şi grindină în mai multe zone din ţară. ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Cornel Dinu s-a plâns de pensia pe care o primește de la statul român! S-a comparat cu Elisabeta Lipă, care încasează, lunar, o sumă uriașă
Cornel Dinu s-a plâns de pensia pe care o primește de la statul român! S-a comparat cu Elisabeta Lipă, care încasează, lunar, o sumă uriașă
Cornel Dinu s-a plâns de pensia pe care o primește de la statul român! S-a comparat cu Elisabeta Lipă, care încasează, lunar, o sumă uriașă
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Chefi la cuțite, 31 martie 2025. Cine a câștigat a zecea amuletă. Ce concurenți au impresionat jurații
Chefi la cuțite, 31 martie 2025. Cine a câștigat a zecea amuletă. Ce concurenți au impresionat jurații
Chefi la cuțite, 31 martie 2025. Cine a câștigat a zecea amuletă. Ce concurenți au impresionat jurații
Mormântul unui faraon necunoscut a fost găsit în Egipt. Cum a rămas ascuns până acum
Mormântul unui faraon necunoscut a fost găsit în Egipt. Cum a rămas ascuns până acum
Mormântul unui faraon necunoscut a fost găsit în Egipt. Cum a rămas ascuns până acum
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Mituri și adevăruri despre alergiile de primăvară la copii
Mituri și adevăruri despre alergiile de primăvară la copii
Mituri și adevăruri despre alergiile de primăvară la copii
Kim Kardashian a fost criticată pentru că și-a lăsat fiica să apară într-un videoclip muzical considerat nepotrivit. North West are doar 11 ani
Kim Kardashian a fost criticată pentru că și-a lăsat fiica să apară într-un videoclip muzical considerat „nepotrivit”. North West are doar 11 ani
Kim Kardashian a fost criticată pentru că și-a lăsat fiica să apară într-un videoclip muzical considerat „nepotrivit”. North West are doar 11 ani
Prima oră de viață a bebelușului, ora magică. Cum poate influența sănătatea inimii nou-născutului
Prima oră de viață a bebelușului, ora magică. Cum poate influența sănătatea inimii nou-născutului
Prima oră de viață a bebelușului, ora magică. Cum poate influența sănătatea inimii nou-născutului
fresh
Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
închide