Cum să faci cea mai cremoasă supă. 12 ingrediente care te ajută cu adevărat

Nu există nimic mai bun și mai reconfortant în zilele reci decât un castron cu supă fierbinte. Dacă este și cremoasă, fină și aromată atunci poți avea parte de un adevărat regal culinar. Unde mai pui și că se gătesc destul de simplu și într-un timp scurt. Descoperă cum să faci cea mai cremoasă supă, indiferent de ingredientele din care este preparată.

cea mai cremoasă supă pusă în boluri colorate
Textura cremoasă a supelor poate fi obținută cu ingrediente bogate în amidon / Shutterstock

Pentru a da o textură cremoasă supelor se folosește de obicei smântână, însă există o mulțime de alte variante.

De fapt, poți folosi și legume, și nuci, chiar și pâine mai veche pentru a da supelor tale mai multă consistență și pentru a le transforma într-un preparat gourmet.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să faci cea mai cremoasă supă

Pentru a face cea mai cremoasă supă ai nevoie de câteva ingrediente simple și gustoase. Acestea te vor ajuta să ai rezultatele mult dorite. Dacă îți plac supele cremă, atunci poți încerca una dintre rețele noastre. Mai jos găsești și lista cu trucuri rapide pentru o supă delicioasă.

Mergi pe varianta tradițională și folosește roux

Una dintre cele mai vechi metode de îngroșare a supei este prin tehnica franceză de a face roux. Acesta este un fel de rântaș, preparat din părți egale de grăsime și făină.

Cu cât gătiți mai mult roux-ul, cu atât va deveni mai închis la culoare. Există patru etape care sunt recunoscute în mod obișnuit. Trece de la alb la gălbui, la maro și apoi maro închis. Fiecare nivel este folosit pentru diferite feluri de mâncare.

Roux alb este adesea utilizat pentru supe și sosuri precum bechamel, în timp ce cele mai închise sunt folosite pentru mâncăruri cu arome mai profunde, cum ar fi gumbo, sosuri și tocănițe cu carne.

Cel mai adesea pentru roux este folosit untul, dar poți să pui și ulei, untură sau slănină. Fiecare dintre acestea necesita timpi diferiți de gătire.

Cartofii sunt agentul de îngroșare perfect pentru cea mai cremoasă supă

Cartofii sunt perfecți pentru a face o supă mai groasă și mai cremoasă, dar poți utiliza orice piure de legume în lipsa lor. De cele mai multe ori sunt aleși cartofii pentru că cu în mod natural amidon și un gust neutru.

Din acest motiv pot fi puși în orice fel de supă fără să modifice aroma sau să copleșească gustul celorlalte ingrediente. În plus, cartofii absorb condimentele și alte arome foarte bine, așa că sunt baza perfectă pentru o supă.

Tot ce trebuie să faci este să fierbi cartofii până devin moi, apoi să-i faci piure. Poți face acest pas separat sau îi poți fierbe cu restul ingredientelor.

Trebuie să ții cont de faptul că timpul de fierbere pentru cartofi este mai mare și de aceea trebuie să adaugi restul ingredientelor mai târziu.

Folosește nuci caju

Nucile caju sunt folosite de secole în bucătăriile africane și asiatice. Prin înmuiere în apă fierbinte devin moi. Apoi, când sunt amestecate cu apă sau supă, se transformă într-o pastă catifelată care funcționează ca agent de îngroșare a supei. În plus, au un gust blând și sunt bogate în grăsimi.

Folosește amidon de porumb

Amidonul de porumb nu ar trebui să lipsească din nicio cămară pentru că este util atunci când vrei să obții o supe sau sosuri mai groase.

Are avantajul de a fi ușor de folosit și de a nu avea niciun fel de gust. Amestecul de amidon de porumb cu smântână lichidă este perfect pentru orice tip de sos sau supă. Asigură-te că supa este fierbinte atunci când adaugi amidonul pentru că există riscul ca supa să se taie.

Nu uita de conopidă

Conopida este o legumă foarte versatilă, iar piureul obținut din ea poate fi soluția pentru o supă cremoasă și gustoasă.

Se potrivește în preparate care au în compoziție și usturoi, carne de pui și legume. Pentru o aromă și mai profundă, mai caramelizată, poți să prăjești conopida înainte de a o transforma în piure.

Iaurtul, ingredient surpriză pentru cea mai cremoasă supă

Iaurtul va aduce o aromă plăcută supei, dar și o textură cremoasă. În plus, face parte din diverse bucătării de secole, iar supa de iaurt este mai comună decât ați crede.

În Turcia, yayla çorbasi este o supă de iaurt și orez care este servită ca acompaniament la mesele mai grele. În Siria veți găsi iaurt în supa de miel. Supa rece de iaurt este populară mai ales în Grecia și Bulgaria, unde este foarte consumată vara. 

Cu toate acestea, iaurtul nu se găsește exclusiv în rețetele de supă de iaurt ci poate fi adăugat toate tipurile de supe, inclusiv supă de linte, supă de pui cu tăieței și supă de dovleac. Iaurtul este, de asemenea, o modalitate excelentă de a echilibra supe mai picante.

Folosește pâine veche

Pâinea veche, dar nu mucegăită este un ingredient la îndemână pentru a îngroșa supa. Cel mai simplu mod este să o transformi în crutoane pe care apoi să le presari deasupra supei.

Folosirea pâinii vechi pentru a face supe delicioase este destul de comună mai ales în zona Mării Mediterane. În Spania, la gazpacho se adaugă pâinea veche. În Italia, pancotto este o supă de pâine cu mai multe variante, în funcție de regiune.

În Toscana, supa de ribollita este modalitatea perfectă de a folosi pâinea veche , creată cu un bulion gros de roșii, kale și fasole albă, în timp ce pâinea este adăugată pentru a obține o textură mai densă și mai bogată.

Migdalele aduc textură și aromă

Pulpa migdalelor este cărnoasă, cu un conținut ridicat de grăsimi sănătoase și cu o aromă delicioasă. Când sunt lăsate la înmuiat în apă și apoi procesate într-un blender sau robot de bucătărie se transformă într-o cremă numai bună pentru a îngroșă orice fel de supă.

Migdalele sunt un ingredient crucial în ajo blanco, o supă rece și cremoasă care datează din Evul Mediu în sudul Spaniei.

Combinat cu usturoi și pâine, ajo blanco devine un fel de mâncare delicios În bucătăria marocană vei găsi supă pe bază de migdale făcută cu conopidă, dar migdalele sunt prăjite mai întâi, rezultând o culoare aurie și o aromă care trezește toate simțurile.

Laptele de cocos dă savoare supelor

Laptele de cocos este esențial pentru multe bucătării africane și asiatice și este considerat un element de bază al gătitului thailandez.

Multe dintre curry-urile cremoase și supele din Thailanda au ca bază lapte de cocos, adăugând o dulceață subtilă în timp ce echilibrează arome mai puternice. Din fericire, laptele și smântâna de cocos sunt accesibile și ca preț, și ca disponibilitate.

Laptele de cocos este versatil, putând fi utilizat atât în ​​preparatele sărate, cât și în cele dulci. Îl poți folosi în produse de patiserie și deserturi la fel de ușor ca într-un fel de mâncare de pui la prăjit, în curry și tocănițe și în mai multe rețete de supă.

Faptul că laptele de cocos este un ingredient vegetal înseamnă că este potrivit pentru rețetele vegane și pentru persoanele care au intoleranță la lactoză.

Poți folosi ouă în supe

Ouăle pot părea un ingredient ciudat pentru supă. Gândește-te totuși că este ingredientul care dă bogăție cremelor, sosului carbonara, sosului olandez și chiar maionezei.

Conținutul ridicat de grăsimi din ouă le face un ingredient versatil pentru emulsionare și adăugare de textură alimentelor. Poți face o compoziție din ouă și zeamă de lămâie pe care o amesteci apoi cu puțină supă fierbinte înainte de a o adăuga în oala în care gătești.

Brânza aduce un gust bogat în cea mai cremoasă supă

Brânza este unul dintre acele alimente care pot face aproape orice să aibă un gust mai bun. Este greu să greșești cu brânza, pentru că atât de mulți oameni din întreaga lume o iubesc. Pentru că există mii de sortimente este greu de crezut că nu vei găsi una potrivită și pentru tine.

În plus, există și variante vegetale pe care le poți utiliza în cazul în care ții post sau ești vegetariană. Poți pune brânză feta în supa de roșii sau cheddar în supa cremă de broccoli.

Usturoiul prăjit

Usturoiul prăjit îi aduce o textură moale și îi mai temperează aroma. Poți chiar să îl coci la cuptor întreg alături de alte legume. Pulpa lui este apoi zdrobită și poate fi încorporată în supă pentru a-i da o consistență și o aromă mai interesante.

Citește și
CELE MAI CITITE
Paste cu mazăre și pesto de busuioc, presărate cu parmezan și frunze de busuioc, în farfurie cu furculiță
Paste cu mazăre și pesto de busuioc. Un preparat ideal pentru o masă de vară
Paste cu mazăre și pesto de busuioc. Un preparat ideal pentru o masă de vară
Supă concentrată de legume în cană metalică
Supă concentrată de legume, perfectă ca bază pentru alte preparate
Supă concentrată de legume, perfectă ca bază pentru alte preparate
Salată de cartofi cu ouă fierte și ceapă roșie murată în bol, alături de un bol cu cartofi, unul cu ouă fierte și unul cu ceapă roșie
Salată de cartofi cu ouă fierte și ceapă roșie murată
Salată de cartofi cu ouă fierte și ceapă roșie murată
Cobbler cu prune în tavă, alături de un bol cu prune
Cobbler cu prune. Rețeta unui desert rustic, reconfortant și aromat
Cobbler cu prune. Rețeta unui desert rustic, reconfortant și aromat
Porție de cheesecake cu jeleu de caise pe farfurie, alături de platoul cu cheesecake și caise proaspete
Cheesecake cu jeleu de caise. Un desert delicios și spectaculos
Cheesecake cu jeleu de caise. Un desert delicios și spectaculos
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
File de somon preparat la airfryer
(P) Seri speciale în doi: 7 idei pentru un date night de poveste
(P) Seri speciale în doi: 7 idei pentru un date night de poveste
ouă expirate
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Mai multe timpuri de ciuperci puse pe un platou alb
Unde se depozitează corect ciupercile. Cât timp se pot păstra
Unde se depozitează corect ciupercile. Cât timp se pot păstra
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Vinete cu brânză și parmezan la cuptor, pe o farfurie albă, cu furculiță și cuțit
05:53
Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor
Vinete evantai cu mozzarella și roșii pe o farfurie, alături de cuțit și furculiță
15 august, 10:21
Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos
Păstăi de fasole pane pe o farfurie albastră
15 august, 09:43
Păstăi de fasole pane. Crocante la exterior, fragede și dulci la interior Păstăi de fasole pane. Crocante la exterior, fragede și dulci la interior
Salată cu ton și ouă fierte pe o farfurie, alături de boluri cu ingrediente
14 august, 05:54
Salată cu ton și ouă fierte, simplă, rapidă și consistentă Salată cu ton și ouă fierte, simplă, rapidă și consistentă
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, în bol și într-o cratiță ținută în mâini
14 august, 05:49
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent
Porții de Brownie cu mousse de ciocolată
13 august, 10:15
Brownie cu mousse de ciocolată. Un desert cu gust irezistibil Brownie cu mousse de ciocolată. Un desert cu gust irezistibil
Degețele din piept de pui, preparate în crustă din fulgi de porumb pe o farfurie, alături de un bol cu sos de roșii și un bol cu sos de iaurt
13 august, 09:37
Degețele din piept de pui, preparate în crustă din fulgi de porumb Degețele din piept de pui, preparate în crustă din fulgi de porumb
Chec cu mozzarella și șuncă porționat pe farfurie
12 august, 06:29
Chec cu mozzarella și șuncă. Rețetă de gustare delicioasă și sățioasă Chec cu mozzarella și șuncă. Rețetă de gustare delicioasă și sățioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Semnul zodiacal de care nu te poți îndepărta. Ce arată astrele
Semnul zodiacal de care nu te poți îndepărta. Ce arată astrele
Semnul zodiacal de care nu te poți îndepărta. Ce arată astrele
Primarii care şi-au îngropat în datorii instituţia. Suntem hoţi cu toţii
Primarii care şi-au îngropat în datorii instituţia. "Suntem hoţi cu toţii"
Primarii care şi-au îngropat în datorii instituţia. "Suntem hoţi cu toţii"
Milionarul celebru pe care l-au amp;#8220;distrus” jocurile de noroc şi investiţiile proaste: amp;#8220;Ştiam că vine falimentul”
Milionarul celebru pe care l-au amp;#8220;distrus” jocurile de noroc şi investiţiile proaste: amp;#8220;Ştiam că vine falimentul”
Milionarul celebru pe care l-au amp;#8220;distrus” jocurile de noroc şi investiţiile proaste: amp;#8220;Ştiam că vine falimentul”
Ce mașini are Mattia Carnessali de la Insula Iubirii sezonul 9. Ispita conduce bolizi de lux
Ce mașini are Mattia Carnessali de la Insula Iubirii sezonul 9. Ispita conduce bolizi de lux
Ce mașini are Mattia Carnessali de la Insula Iubirii sezonul 9. Ispita conduce bolizi de lux
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Ce a cauzat anul fără vară în 1816. Milioane de oameni au murit din cauza schimbărilor globale
Ce a cauzat „anul fără vară” în 1816. Milioane de oameni au murit din cauza schimbărilor globale
Ce a cauzat „anul fără vară” în 1816. Milioane de oameni au murit din cauza schimbărilor globale
Ceapă roșie marinată la borcan
Ceapă roșie marinată la borcan
Ceapă roșie marinată la borcan
Îți faci copilul de rușine? De ce această metodă de disciplină nu funcționează
Îți faci copilul de rușine? De ce această metodă de disciplină nu funcționează
Îți faci copilul de rușine? De ce această metodă de disciplină nu funcționează
Taylor Swift a anunțat lansarea unui nou album. Discul este intitulat The Life of a Showgirl
Taylor Swift a anunțat lansarea unui nou album. Discul este intitulat „The Life of a Showgirl”
Taylor Swift a anunțat lansarea unui nou album. Discul este intitulat „The Life of a Showgirl”
De ce nu ne amintim visele și ce putem face pentru a le reține
De ce nu ne amintim visele și ce putem face pentru a le reține
De ce nu ne amintim visele și ce putem face pentru a le reține
fresh
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent

Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent

Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent

Salată cu ton și ouă fierte, simplă, rapidă și consistentă

Salată cu ton și ouă fierte, simplă, rapidă și consistentă

Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos

Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos

Păstăi de fasole pane. Crocante la exterior, fragede și dulci la interior

Păstăi de fasole pane. Crocante la exterior, fragede și dulci la interior

Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor

Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor
închide