Cum să gătești varza de Bruxelles ca să nu mai fie amară. Sfaturi utile pentru preparate delicioase

Varza de Bruxelles nu este foarte populară, deși este foarte versatilă și ușor de preparat. În plus, are o mulțime de vitamine și minerale, ceea ce o face perfectă pentru mesele în familie. Cu toate acestea este trecută cu vederea mai ales din cauza faptului că uneori poate fi amară. Descoperă cum să gătești varza de Bruxelles ca să nu mai fie amară. Sfaturi utile de la specialiști.

O farfurie albă plină cu varza de Bruxelles
Înlătură frunzele exterioare ale verzei de Bruxelles pentru a scăpa de gustul amar / Shutterstock

Poți scăpa de gustul amar al verzei de Bruxelles lăsând-o să se gătească pentru o perioadă mai lungă de timp, dar vei obține o legumă foarte moale și deloc apetisantă.

Primul pas pe care trebuie să îl faci este să îndepărtezi stratul exterior de frunze, care va tinde să fie mai amar, potrivit Food Republic.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să gătești varza de Bruxelles ca să nu mai fie amară

Una dintre tehnicile care îți vor fi de ajutor pentru a scăpa de gustul amar al verzei de Bruxelles este blanșarea. Este un procedeu folosit în bucătăriile de restaurant, dar îl poți folosi și acasă foarte ușor.

Nu doar că vei obține gustul și textura potrivite, dar vei păstra și culoarea intensă a legumei. Nu trebuie decât să pui o oală cu apă la foc și când clocotește să pui cu ajutorul unei spatule verzele. Le lași 1-2 minute, după care le scoți pe un pat de gheață.

Vor mai sta acolo tot 1-2 minute, cât să se oprească procesul de gătire și legumele să își păstreze consistența. Este recomandat să le tai pe jumătate sau pe sfert, dacă sunt mai mari. În felul acesta se vor găti uniform.

După ce iei varza de Bruxelles de pe patul de gheață, o lași puțin să se usuce sau o tapotezi cu un prosop de bucătărie și o poți folosi în preparate. Pot fi prăjite sau coapte, în baie de ulei, la air fryer sau la cuptor.

Condimente și ingrediente potrivite pentru varza de Bruxelles

Gustul amar nu este întotdeauna rău. Într-o combinație potrivită, poate deveni un element care echilibrează ingredientele.

De aceea, este ideal ca pe lângă varza de Bruxelles trebuie să ai elemente care să pot contrabalansa gustul său amar. Acesta este unul dintre motivele pentru care siropul de arțar a devenit un ingredient atât de popular în preparatele cu varză de Bruxelles.

Dulceața sa se potrivește perfect cu notele amare, iar zahărul ajută la caramelizarea verzei și la scoaterea în evidență a propriei lor dulcețe. La fel de bine se potrivesc și zahărul brun și mierea.

Poți atenua gustul amar și cu un strop de aciditate. Sucul de lămâie sau oțetul de mere sunt ingrediente potrivite pentru preparatele din varză de Bruxelles. Un alt ingredient cheie este grăsimea, care ajută la obținerea unei texturi crocante la exterior.

De aceea, este recomandat să adaugi bacon, slănină sau alt tip de carne grasă. Dacă ești vegetariană poți folosi ulei de avocado. În preparatele cu varză de Bruxelles mai poți adăuga și nuci pentru un plus de textură.

Cum se servește varza de Bruxelles

Preparatele din varză de Bruxelles pot fi servite în diverse moduri, în funcție de preferințele personale și de rețeta specifică.

Varza de Bruxelles poate fi servită ca o garnitură delicioasă alături de felurile principale de carne, pește sau alte preparate. De asemenea, atunci când este prăjită sau coaptă poate fi un aperitiv sau un fel de mâncare minunat.

Varza de Bruxelles tăiată subțire poate fi un ingredient minunat în salate. Poți să o combini cu alte legume proaspete, fructe, nuci și dressing-uri pentru a crea o salată gustoasă și hrănitoare.

Poate fi adăugată în supe, tocane sau ciorbe pentru a aduce o notă de dulceață și savoare. Varza de Bruxelles prăjită sau coaptă poate fi folosită ca garnitură pentru pizza.

Citește și
CELE MAI CITITE
Trei porții din prăjitura Cartof
Prăjitura Cartof. Rețeta unui desert clasic, din copilărie
Prăjitura Cartof. Rețeta unui desert clasic, din copilărie
Croissante rapide, unul secționat
Croissante rapide. Rețetă pentru un mic dejun savuros
Croissante rapide. Rețetă pentru un mic dejun savuros
Porție de ciorbă de cartofi cu pipote de pui
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Foietaj cu ciocolată pe o farfurie cu zmeură și mentă
Foietaj cu ciocolată. Un desert rapid, simplu și bun
Foietaj cu ciocolată. Un desert rapid, simplu și bun
Budincă de ciocolată pe platou și o porție pe farfurie
Budincă de ciocolată. Rețetă de desert simplu și rapid
Budincă de ciocolată. Rețetă de desert simplu și rapid
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
tocătorul de plastic din bucătărie
Tu cât de des schimbi tocătorul de plastic din bucătărie? Semnul care îți arată că e momentul să o faci
Tu cât de des schimbi tocătorul de plastic din bucătărie? Semnul care îți arată că e momentul să o faci
înlocuitori pentru zahăr în prăjituri
10 înlocuitori pentru zahăr în prăjituri. Ce alternative sănătoase ai pentru deserturi delicioase
10 înlocuitori pentru zahăr în prăjituri. Ce alternative sănătoase ai pentru deserturi delicioase
curățarea blatului de bucătărie cu o lavetă
7 greșeli pe care le faci în bucătărie care te pot îmbolnăvi
7 greșeli pe care le faci în bucătărie care te pot îmbolnăvi
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Prăjitură cu iaurt și cocos porționată oe farfurie, alături de fructe proaspete și un set de ceai
05:52
Prăjitură cu iaurt și cocos. Un desert fin, aerat și parfumat Prăjitură cu iaurt și cocos. Un desert fin, aerat și parfumat
Porție de ciorbă de pește în bol negru cu pâine, pe un tocător
05:47
Ciorbă de pește. Rețetă tradițională din bucătăria dobrogeană Ciorbă de pește. Rețetă tradițională din bucătăria dobrogeană
Ruladă cu cremă de unt și lapte condensat, decorată cu ciocolată, porționată
24 ianuarie, 05:37
Ruladă cu cremă de unt și lapte condensat. Un desert fin și delicios Ruladă cu cremă de unt și lapte condensat. Un desert fin și delicios
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi, într-un bol negru
24 ianuarie, 05:16
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Chec din albușuri cu ciocolată albă, merișoare și fistic porționat pe un tocător de lemn
23 ianuarie, 05:44
Chec din albușuri cu ciocolată albă, merișoare și fistic. Un desert plin de arome Chec din albușuri cu ciocolată albă, merișoare și fistic. Un desert plin de arome
Budincă de ciocolată pe platou și o porție pe farfurie
23 ianuarie, 05:27
Budincă de ciocolată. Rețetă de desert simplu și rapid Budincă de ciocolată. Rețetă de desert simplu și rapid
Pâine țărănească cu jumări în aluat, porționată pe un tocător cu jumări proaspete
22 ianuarie, 06:20
Pâine țărănească cu jumări în aluat, pentru mese savuroase Pâine țărănească cu jumări în aluat, pentru mese savuroase
Foietaj cu ciocolată pe o farfurie cu zmeură și mentă
22 ianuarie, 05:19
Foietaj cu ciocolată. Un desert rapid, simplu și bun Foietaj cu ciocolată. Un desert rapid, simplu și bun
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...
Parteneri
Aurul negru: fructul plin de vitamine care reglează glicemia și tensiunea arterială
Aurul negru: fructul plin de vitamine care reglează glicemia și tensiunea arterială
Aurul negru: fructul plin de vitamine care reglează glicemia și tensiunea arterială
Cât costă să faci nunta în 2025. Preţurile de pornire de la Târgul de Nunţi
Cât costă să faci nunta în 2025. Preţurile de pornire de la Târgul de Nunţi
Cât costă să faci nunta în 2025. Preţurile de pornire de la Târgul de Nunţi
El e românul care are un salariu 33.000 de euro pe lună. Are acelaşi loc de muncă din 2013
El e românul care are un salariu 33.000 de euro pe lună. Are acelaşi loc de muncă din 2013
El e românul care are un salariu 33.000 de euro pe lună. Are acelaşi loc de muncă din 2013
Cele mai noi episoade ale serialului Ana,Mi-ai fost scrisă în ADN au condus clasamentul audienţelor pe toate categoriile de public
Cele mai noi episoade ale serialului Ana,Mi-ai fost scrisă în ADN au condus clasamentul audienţelor pe toate categoriile de public
Cele mai noi episoade ale serialului Ana,Mi-ai fost scrisă în ADN au condus clasamentul audienţelor pe toate categoriile de public
Cansu Tosun și Erkan Kolçak Köstendil trăiesc una dintre cele mai frumoase povești de iubire. Actrița i-a dedicat un mesaj emoționant soțului său celebru
Cansu Tosun și Erkan Kolçak Köstendil trăiesc una dintre cele mai frumoase povești de iubire. Actrița i-a dedicat un mesaj emoționant soțului său celebru
Cansu Tosun și Erkan Kolçak Köstendil trăiesc una dintre cele mai frumoase povești de iubire. Actrița i-a dedicat un mesaj emoționant soțului său celebru
Cum sunt afectați copiii de timpul petrecut în fața ecranului. Doar 90 de minute pe zi pot avea un impact semnificativ
Cum sunt afectați copiii de timpul petrecut în fața ecranului. Doar 90 de minute pe zi pot avea un impact semnificativ
Cum sunt afectați copiii de timpul petrecut în fața ecranului. Doar 90 de minute pe zi pot avea un impact semnificativ
Muffins cu quinoa, brânză și spanac
Muffins cu quinoa, brânză și spanac
Muffins cu quinoa, brânză și spanac
Activități de iarnă care ajută la dezvoltarea fizică a copiilor
Activități de iarnă care ajută la dezvoltarea fizică a copiilor
Activități de iarnă care ajută la dezvoltarea fizică a copiilor
Justin Bieber a făcut senzație în Aspen, pozând în lenjerie intimă neagră. Zilele trecute, cântărețul a atras atenția într-un set alb
Justin Bieber a făcut senzație în Aspen, pozând în lenjerie intimă neagră. Zilele trecute, cântărețul a atras atenția într-un set alb
Justin Bieber a făcut senzație în Aspen, pozând în lenjerie intimă neagră. Zilele trecute, cântărețul a atras atenția într-un set alb
Alimentele esențiale care pot reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare. Ce rol pot avea în dieta ta
Alimentele esențiale care pot reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare. Ce rol pot avea în dieta ta
Alimentele esențiale care pot reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare. Ce rol pot avea în dieta ta
fresh
Budincă de ciocolată. Rețetă de desert simplu și rapid

Budincă de ciocolată. Rețetă de desert simplu și rapid

Budincă de ciocolată. Rețetă de desert simplu și rapid

Chec din albușuri cu ciocolată albă, merișoare și fistic. Un desert plin de arome

Chec din albușuri cu ciocolată albă, merișoare și fistic. Un desert plin de arome

Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi

Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi

Ruladă cu cremă de unt și lapte condensat. Un desert fin și delicios

Ruladă cu cremă de unt și lapte condensat. Un desert fin și delicios

Ciorbă de pește. Rețetă tradițională din bucătăria dobrogeană

Ciorbă de pește. Rețetă tradițională din bucătăria dobrogeană
închide