Cum să tai ananasul. Sfaturi simple și utile

De câte ori nu ai renunțat la a cumpăra ananas pentru că nu îți place să îl tai? Nu ești singura persoană căreia i se întâmplă acest lucru. Să tai un ananas poate fi dificil și pentru cei mai îndemânatici dintre noi. Descoperă și tu cum să tai ananasul. Iată câteva sfaturi simple și utile de la specialiști pe care le poți aplica la tine în bucătărie.

O persoană care taie ușor ananasul
Ca să tai ușor ananasul ai nevoie de un cuțit ascuțit și de un tocător / Shutterstock

Nu este ușor să tai un ananas, dar cu puțină atenție poți reuși. Însă, înainte de ajunge să tai fructul trebuie să știi să îl alegi. Sezonul potrivit pentru a cumpăra ananas este din mai până în iulie. Atunci este ajuns la maturitate. Caută-l pe cel cu coaja galbenă și miroase-i partea de jos. Ar trebui să fie parfumat. De asemenea, este indicat să îl apeși puțin. Dacă rămâne ferm, atunci îl poți cumpăra.

Odată ce ai ales fructul perfect, dacă urmezi ghidul nostru care îți arată cum să tai ananasul vei obține bucăți numai bune pentru o gustare.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să tai ananasul

Ai nevoie de doar un tocător și un cuțit bine ascuțit pentru a tăia ananasul repede și bine, potrivit BonAppetit.com.

Taie capătul de sus și pe cel de jos

Pune ananasul pe un tocător curat. Alege un cuțit bine ascuțit, fără zimți. Ține ananasul bine cu mâna în care nu ai cuțitul și taie capetele de sus și de jos.

Nu e nevoie să tai mai mult de 6-7 mm pentru a nu pierde prea mult din pulpă. Acum ai o bază pe care să așezi ananasul pentru a putea să îl cureți mai bine.

Curăță coaja

Ține ananasul „în picioare” și fixează-l cu mâna în care nu ai cuțitul. Pornind de sus, taie coaja, fără să depășești 6-7 mm. Urmează forma naturală a fructului. Repetă acest pas până când cureți coaja de pe toată suprafața ananasului.

Scoate toți țepii

În acest moment ai un ananas aproape curat, cu o formă cilindrică. Totuși este nevoie să mai faci un pas pentru ca acesta să fie perfect pentru consum.

Folosind un cuțit foarte ascuțit scoate toți țepii și toate punctele negre care au rămas pe pulpa ananasului.

Descoperă mai multe și despre beneficiile consumului de ananas. Iată de ce e recomandat să-l incluzi în dieta zilnică.

Alege în ce formă îl tai

Poți să alegi dacă tai ananasul felii, cubulețe sau fâșii. Oricum ai face te vei bucura de un fruct cu o mulțime de vitamine, minerale, cu un gust proaspăt și răcoritor.

Găsește cotorul

Păstrând ananasul în picioare, caută locul în care este cotorul, partea mai fibroasă din mijlocul ananasului. Pune cuțitul în dreptul lui. Taie pe lângă el, de sus în jos. Pune pulpa deoparte.

Repetă operațiunea până când termini. Cotorul îl poți arunca.

B Taie ananasul în felii rotunde

O variantă pentru a tăia ananasul este să îl tai în felii rotunde, urmând să îi scoți cotorul cu ajutorul unei forme metalice, potrivit EatThis.

Taie pulpa ananasului în bucăți mai mici

Ia fiecare bucată de pulpă obținută și feliaz-o după cum vrei. Dacă vrei să faci salată este recomandat să tai cubulețe cât mai mici.

De ce ai nevoie pentru a tăia ananasul

Ca să tai cât mai ușor ananasul ai nevoie de un tocător și câteva cuțite bine ascuțite. La fel de bine ai putea folosi un aparat special creat pentru a scoate cotorul ananasului. Totuși, dacă nu consumi atât de des acest fruct nu este nevoie să investești în așa ceva.

Aparatul care scoate cotorul ananasului este util mai ales dacă îți dorești să folosești coaja fructului pentru a pune în ea anumite băuturi sau pentru a decora masa. De asemenea, poți face salată de fructe pe care să o servești în coajă.

Cum se păstrează ananasul

După ce feliat ananasul îl poți pune într-un vas închis ermetic dacă nu îl consumi imediat. Poate sta la frigider pentru 2-3 zile.

Dacă știi că nu poți să îl consumi imediat, poți congela ananasul pentru mai târziu. Pentru a face acest lucru așează bucățile de fruct pe un singur strat pe o hârtie de copt și lasă-le la congelator pentru câteva ore. Când au devenit suficient de tari, scoate-le și pune-le în pungi de congelator.

Citește și
CELE MAI CITITE
Cornulețe de post cu ciocolată și nuci
Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post
Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post
Plăcinte preparate la tigaie cu cartofi și mărar, una secționată și decorate cu mărar proaspăt
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Mâncare de ardei copți cu roșii în bol și pe felie de pâine
Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post
Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post
Bol cu varză călită, ceapă verde, ceapă galbenă, varză tocată pe tocător cu cuțit
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda, prăjiți
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cât se ține slănina la sare
Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară
Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară
anghinarea
Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari
Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari
prea multă sare în mâncare
Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația
Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
vinete parmigiana
2 decembrie, 05:52
Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian
tartă cu pere și ciocolată
2 decembrie, 05:40
Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide
Varză călită cu coaste de porc în bol
2 decembrie, 05:30
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
salată de sfeclă
1 decembrie, 06:00
Salată cu sfeclă roșie. 3 rețete de salate cu sfeclă în combinații de gust surprinzătoare Salată cu sfeclă roșie. 3 rețete de salate cu sfeclă în combinații de gust surprinzătoare
Fasole cu ciolan afumat
1 decembrie, 05:18
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă
Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan
1 decembrie, 05:04
Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan
legume la cuptor
30 noiembrie, 06:56
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
rețete cu sfeclă
30 noiembrie, 05:55
Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Fashion Awards 2025 s-a transformat într-un podium al ținutelor excentrice. Ce vedete au fost judecate pe covorul roșu
Fashion Awards 2025 s-a transformat într-un podium al ținutelor excentrice. Ce vedete au fost judecate pe covorul roșu
Fashion Awards 2025 s-a transformat într-un podium al ținutelor excentrice. Ce vedete au fost judecate pe covorul roșu
Clienţii, uimiţi de preţurile la peşte. Cum să coste 40 de lei?
Clienţii, uimiţi de preţurile la peşte. "Cum să coste 40 de lei?"
Clienţii, uimiţi de preţurile la peşte. "Cum să coste 40 de lei?"
Cine este Adi Vasile, noul prezentator Survivor, Faimoşi vs Războinici
Cine este Adi Vasile, noul prezentator Survivor, Faimoşi vs Războinici
Cine este Adi Vasile, noul prezentator Survivor, Faimoşi vs Războinici
Chefi la cuțite, 2 decembrie 2025. Cine a câștigat ultima amuletă din sezonul 16. Surpriză uriașă pentru chef Orlando Zaharia
Chefi la cuțite, 2 decembrie 2025. Cine a câștigat ultima amuletă din sezonul 16. Surpriză uriașă pentru chef Orlando Zaharia
Chefi la cuțite, 2 decembrie 2025. Cine a câștigat ultima amuletă din sezonul 16. Surpriză uriașă pentru chef Orlando Zaharia
Afra Saraçoğlu își sărbătorește ziua de naștere. Vedeta a fost surprinsă de prieteni
Afra Saraçoğlu își sărbătorește ziua de naștere. Vedeta a fost surprinsă de prieteni
Afra Saraçoğlu își sărbătorește ziua de naștere. Vedeta a fost surprinsă de prieteni
WhatsApp nu mai permite ChatGPT și Copilot pe platformă. Cum vor fi înlocuiți chatboții
WhatsApp nu mai permite ChatGPT și Copilot pe platformă. Cum vor fi înlocuiți chatboții
WhatsApp nu mai permite ChatGPT și Copilot pe platformă. Cum vor fi înlocuiți chatboții
(P) Mâncare tradițională la târgurile de Crăciun din România: gusturi care țin loc de amintiri
(P) Mâncare tradițională la târgurile de Crăciun din România: gusturi care țin loc de amintiri
(P) Mâncare tradițională la târgurile de Crăciun din România: gusturi care țin loc de amintiri
Ce spune aspectul burticii de gravidă despre bebelușul tău
Ce spune aspectul burticii de gravidă despre bebelușul tău
Ce spune aspectul burticii de gravidă despre bebelușul tău
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
De ce vine ciclul de 2 ori pe lună? Medic ginecolog: Nu e normal, mai ales dacă apar și anumite simptome
De ce vine ciclul de 2 ori pe lună? Medic ginecolog: „Nu e normal, mai ales dacă apar și anumite simptome”
De ce vine ciclul de 2 ori pe lună? Medic ginecolog: „Nu e normal, mai ales dacă apar și anumite simptome”
fresh
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă

Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă

Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă

Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan

Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan

Salată cu sfeclă roșie. 3 rețete de salate cu sfeclă în combinații de gust surprinzătoare

Salată cu sfeclă roșie. 3 rețete de salate cu sfeclă în combinații de gust surprinzătoare

Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian

Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian
închide