Cum să tai ananasul. Sfaturi simple și utile

De câte ori nu ai renunțat la a cumpăra ananas pentru că nu îți place să îl tai? Nu ești singura persoană căreia i se întâmplă acest lucru. Să tai un ananas poate fi dificil și pentru cei mai îndemânatici dintre noi. Descoperă și tu cum să tai ananasul. Iată câteva sfaturi simple și utile de la specialiști pe care le poți aplica la tine în bucătărie.

O persoană care taie ușor ananasul
Ca să tai ușor ananasul ai nevoie de un cuțit ascuțit și de un tocător / Shutterstock

Nu este ușor să tai un ananas, dar cu puțină atenție poți reuși. Însă, înainte de ajunge să tai fructul trebuie să știi să îl alegi. Sezonul potrivit pentru a cumpăra ananas este din mai până în iulie. Atunci este ajuns la maturitate. Caută-l pe cel cu coaja galbenă și miroase-i partea de jos. Ar trebui să fie parfumat. De asemenea, este indicat să îl apeși puțin. Dacă rămâne ferm, atunci îl poți cumpăra.

Odată ce ai ales fructul perfect, dacă urmezi ghidul nostru care îți arată cum să tai ananasul vei obține bucăți numai bune pentru o gustare.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să tai ananasul

Ai nevoie de doar un tocător și un cuțit bine ascuțit pentru a tăia ananasul repede și bine, potrivit BonAppetit.com.

Taie capătul de sus și pe cel de jos

Pune ananasul pe un tocător curat. Alege un cuțit bine ascuțit, fără zimți. Ține ananasul bine cu mâna în care nu ai cuțitul și taie capetele de sus și de jos.

Nu e nevoie să tai mai mult de 6-7 mm pentru a nu pierde prea mult din pulpă. Acum ai o bază pe care să așezi ananasul pentru a putea să îl cureți mai bine.

Curăță coaja

Ține ananasul „în picioare” și fixează-l cu mâna în care nu ai cuțitul. Pornind de sus, taie coaja, fără să depășești 6-7 mm. Urmează forma naturală a fructului. Repetă acest pas până când cureți coaja de pe toată suprafața ananasului.

Scoate toți țepii

În acest moment ai un ananas aproape curat, cu o formă cilindrică. Totuși este nevoie să mai faci un pas pentru ca acesta să fie perfect pentru consum.

Folosind un cuțit foarte ascuțit scoate toți țepii și toate punctele negre care au rămas pe pulpa ananasului.

Descoperă mai multe și despre beneficiile consumului de ananas. Iată de ce e recomandat să-l incluzi în dieta zilnică.

Alege în ce formă îl tai

Poți să alegi dacă tai ananasul felii, cubulețe sau fâșii. Oricum ai face te vei bucura de un fruct cu o mulțime de vitamine, minerale, cu un gust proaspăt și răcoritor.

Găsește cotorul

Păstrând ananasul în picioare, caută locul în care este cotorul, partea mai fibroasă din mijlocul ananasului. Pune cuțitul în dreptul lui. Taie pe lângă el, de sus în jos. Pune pulpa deoparte.

Repetă operațiunea până când termini. Cotorul îl poți arunca.

B Taie ananasul în felii rotunde

O variantă pentru a tăia ananasul este să îl tai în felii rotunde, urmând să îi scoți cotorul cu ajutorul unei forme metalice, potrivit EatThis.

Taie pulpa ananasului în bucăți mai mici

Ia fiecare bucată de pulpă obținută și feliaz-o după cum vrei. Dacă vrei să faci salată este recomandat să tai cubulețe cât mai mici.

De ce ai nevoie pentru a tăia ananasul

Ca să tai cât mai ușor ananasul ai nevoie de un tocător și câteva cuțite bine ascuțite. La fel de bine ai putea folosi un aparat special creat pentru a scoate cotorul ananasului. Totuși, dacă nu consumi atât de des acest fruct nu este nevoie să investești în așa ceva.

Aparatul care scoate cotorul ananasului este util mai ales dacă îți dorești să folosești coaja fructului pentru a pune în ea anumite băuturi sau pentru a decora masa. De asemenea, poți face salată de fructe pe care să o servești în coajă.

Cum se păstrează ananasul

După ce feliat ananasul îl poți pune într-un vas închis ermetic dacă nu îl consumi imediat. Poate sta la frigider pentru 2-3 zile.

Dacă știi că nu poți să îl consumi imediat, poți congela ananasul pentru mai târziu. Pentru a face acest lucru așează bucățile de fruct pe un singur strat pe o hârtie de copt și lasă-le la congelator pentru câteva ore. Când au devenit suficient de tari, scoate-le și pune-le în pungi de congelator.

Citește și
CELE MAI CITITE
Tort Raffaello
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Două pahare cu Tiramisu cu cremă de cocos
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Coaja de portocală confiată
Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert
Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert
shaorma cu pui făcută în casă
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi
Coaste de porc cu mere și rozmarin pe o farfurie
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
brânză congelată
Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura
Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura
ouă la temperatura camerei
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
femeie făcând piure de cartofi
Ți se pare că piureul de cartofi este mai bun la restaurant? Iată de ce
Ți se pare că piureul de cartofi este mai bun la restaurant? Iată de ce
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
baharat
05:57
Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală
hugo fără alcool rețeta
05:56
Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool
Prăjitură Căsuța de iarnă secționată pe un platou și o porție pe farfurie, în decor de iarnă
05:45
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
brânză congelată
12 decembrie, 05:30
Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura
persoană care gătește somon
12 decembrie, 05:25
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește 5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
pui portughez cu orez
12 decembrie, 05:09
Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui
Două porții de ciorbă de varză acră cu cartofi
11 decembrie, 05:00
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
11 decembrie, 04:42
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Motivul surprinzător pentru care riscul de cancer este diminuat atunci când faci sport frecvent. Ce arată specialiștii
Motivul surprinzător pentru care riscul de cancer este diminuat atunci când faci sport frecvent. Ce arată specialiștii
Motivul surprinzător pentru care riscul de cancer este diminuat atunci când faci sport frecvent. Ce arată specialiștii
Măsuri de urgenţă la Spitalul de Pediatrie din Iaşi: Internări sistate şi apă oprită, din cauza unei bacterii
Măsuri de urgenţă la Spitalul de Pediatrie din Iaşi: Internări sistate şi apă oprită, din cauza unei bacterii
Măsuri de urgenţă la Spitalul de Pediatrie din Iaşi: Internări sistate şi apă oprită, din cauza unei bacterii
Dumitru Dragomir a anunţat care e românul care a dat o lovitură colosală. Suma e ameţitoare
Dumitru Dragomir a anunţat care e românul care a dat o lovitură colosală. Suma e ameţitoare
Dumitru Dragomir a anunţat care e românul care a dat o lovitură colosală. Suma e ameţitoare
Antonia, în mijlocul unui coșmar medical, după o intervenție estetică. Ce a pățit artista: Putea fi un final tragic
Antonia, „în mijlocul unui coșmar medical”, după o intervenție estetică. Ce a pățit artista: „Putea fi un final tragic”
Antonia, „în mijlocul unui coșmar medical”, după o intervenție estetică. Ce a pățit artista: „Putea fi un final tragic”
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Modele de comunicare în familie
Modele de comunicare în familie
Modele de comunicare în familie
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
fresh
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos

Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos

Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos

Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea

Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea

Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post

Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post

5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește

5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește

Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui

Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui
închide