rețetă tradițională

Varză călită cu cârnați afumați. Rețetă tradițională românească
Galerie foto
Garnituri | 11 octombrie 2024

Varză călită cu cârnați afumați. Rețetă tradițională românească

Rețeta de varză călită cu cârnați afumați este rețeta unui preparat tradițional românesc, foarte îndrăgit pentru aromele sale bogate și gustul sățios. Această mâncare este perfectă pentru zilele răcoroase de toamnă și iarnă. Este o combinație savuroasă între dulceața verzei și gustul afumat și condimentat al cârnaților.

Varză călită cu cârnați afumați. Rețetă tradițională românească
Pui cu smântână și ciuperci. Rețetă ca la bunica acasă
Galerie foto
Garnituri | 25 septembrie 2024

Pui cu smântână și ciuperci. Rețetă ca la bunica acasă

Dacă nu mai știi ce să prepari delicios pentru un prânz alături de familie, rețeta de pui cu smântână și ciuperci poate fi opțiunea ideală. Este o rețetă veche, ca la bunica acasă. Este simplă și ușor de preparat, iar ingredientele sunt dintre cele mai accesibile.

Pui cu smântână și ciuperci. Rețetă ca la bunica acasă
Papanași cu iaurt în aluat, serviți cu dulceață și smântână
Galerie foto
Desert | 30 august 2024

Papanași cu iaurt în aluat, serviți cu dulceață și smântână

Dacă îți plac papanașii tradiționali și ești în căutare de rețete interesante, poți încerca și rețeta de papanași cu iaurt în aluat. Preparați în acest mod papanașii ies mai pufoși și mai moi.

Papanași cu iaurt în aluat, serviți cu dulceață și smântână
Chisăliță de prune. Rețetă tradițională din bucătăria românească
Galerie foto
Desert | 29 august 2024

Chisăliță de prune. Rețetă tradițională din bucătăria românească

Chisăliță de prune este un desert tradițional românesc, specific regiunilor din nordul țării, cum ar fi Maramureș și Bucovina. Este un desert rustic, cu rădăcini adânci în tradițiile culinare ale României rurale. Acest preparat dulce-acrișor este o combinație simplă de prune, apă și zahăr, fiartă până când fructele își eliberează aromele și se formează un sirop delicios. Chisălița poate fi servită atât caldă, cât și rece, și este perfectă ca desert ușor sau gustare.

Chisăliță de prune. Rețetă tradițională din bucătăria românească
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Galerie foto
Aperitive | 4 mai 2024

Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște

Dacă vrei să dai un alt aspect drobului pentru masa de Paște, îți recomandăm și încerci rețeta de drob în aluat fraged sub formă de coroniță.

Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă
Galerie foto
Aperitive | 30 aprilie 2024

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

Dacă nu te-ai decis ce rețetă de drob să prepari pentru mesele Sărbătorilor Pascale, îți recomandăm să încerci rețeta de drob de miel pufos pentru Paște. Este una dintre cele mai bune rețete tradiționale de aperitiv pentru masa de Paște.

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă
Ciulama de pipote cu ciuperci. Cea mai bună rețetă pentru un prânz în familie
Galerie foto
Garnituri | 1 februarie 2024

Ciulama de pipote cu ciuperci. Cea mai bună rețetă pentru un prânz în familie

Dacă îți place rețeta tradițională de ciulama de ciuperci sau cea de pui, cu siguranță vei adora și rețeta de ciulama de pipote cu ciuperci. Rețeta este perfectă pentru o masă de prânz consistentă, servită în familie.

Ciulama de pipote cu ciuperci. Cea mai bună rețetă pentru un prânz în familie
Iahnie de fasole cu ciolan. Rețeta tradițională
Rețete de mâncare | 27 decembrie 2023

Iahnie de fasole cu ciolan. Rețeta tradițională

Dacă nu știi ce să pregătești pentru a fi în ton cu vremea, încearcă o oală de iahnie de fasole cu ciolan este întotdeauna o idee bună.

Iahnie de fasole cu ciolan. Rețeta tradițională
Pogăcele cu jumări de porc. Rețetă tradițională
Galerie foto
Aluaturi | 27 decembrie 2023

Pogăcele cu jumări de porc. Rețetă tradițională

Dacă ai preparat jumări de porc sau ai procurat din comerț, după ce îți satisfaci pofta cu ele, include-le și în alte rețete de preparate culinare. Una dintre acestea, pe care ți-o oferim mai jos, este rețeta de pogăcele cu jumări de porc.

Pogăcele cu jumări de porc. Rețetă tradițională
Plăcintă dobrogeană cu brânză sărată. Rețetă tradițională
Galerie foto
Aperitive | 7 octombrie 2023

Plăcintă dobrogeană cu brânză sărată. Rețetă tradițională

Dacă nu ai încercat până acum rețeta tradițională de plăcintă dobrogeană cu brânză sărată, o poți face acum, inspirându-te din rețeta pe care ți-o oferim mai jos.

Plăcintă dobrogeană cu brânză sărată. Rețetă tradițională
Brânzoaice. Rețetă tradițională de plăcinte cu brânză
Galerie foto
Desert | 2 octombrie 2023

Brânzoaice. Rețetă tradițională de plăcinte cu brânză

Dacă îți este dor de gustul deserturilor tradiționale, pe care le preparau bunicile în copilărie, poți prepara rețeta de brânzoaice. Aroma de brânză cu stafide și vanilie îți va parfuma casa și îți va aduce aminte de momentele dulci din copilărie.

Brânzoaice. Rețetă tradițională de plăcinte cu brânză
Colivă. Rețetă tradițională din străbuni
Galerie foto
Desert | 3 mai 2023

Colivă. Rețetă tradițională din străbuni

Rețeta de colivă aparține bucătăriei tradiționale românești și se prepară doar pentru anumite ritualuri religioase. Se prepară din grâu sau arpacaș și reprezintă o ofrandă adusă de credincioși la biserică spre sfințire în anumite zile acceptate de orânduirile bisericești.

Colivă. Rețetă tradițională din străbuni
Drob de pui cu ouă de prepeliță. O alternativă la drobul de miel
Galerie foto
Aperitive | 8 aprilie 2023

Drob de pui cu ouă de prepeliță. O alternativă la drobul de miel

Dacă ești în căutarea unei rețete de drob, dar nu vrei să optezi pentru carnea de miel, îți recomandăm să încerci rețeta de drob de pui cu ouă de prepeliță. Este un drob mai ușor ca gust și mai spectaculos cu acele ouă micuțe.

Drob de pui cu ouă de prepeliță. O alternativă la drobul de miel
Mucenici moldovenești de post. Rețetă tradițională românească
Galerie foto
Desert | 5 martie 2023

Mucenici moldovenești de post. Rețetă tradițională românească

Pentru ziua de 9 Martie, în care se comemorează cei 40 de Sfinți Mucenici din Sevastia, îți recomandăm să prepari și tu rețeta tradițională de mucenici moldovenești de post.

Mucenici moldovenești de post. Rețetă tradițională românească
Sarmale în foi de varză murată. Rețetă tradițională pentru masa de Crăciun
Galerie foto
Rețete de mâncare | 23 decembrie 2022

Sarmale în foi de varză murată. Rețetă tradițională pentru masa de Crăciun

Pe lângă rețetele de friptură din carne de porc și cele de cozonac, nelipsită pentru masa de Crăciun este și rețeta de sarmale în foi de varză murată. Este una dintre preferatele românilor și nu numai cu ocazia sărbătorilor de iarnă, ci și la diferite evenimente mai speciale.

Sarmale în foi de varză murată. Rețetă tradițională pentru masa de Crăciun
Pastă din jumări. Rețetă tradițională ardelenească
Galerie foto
Aperitive | 15 decembrie 2022

Pastă din jumări. Rețetă tradițională ardelenească

Dacă îți plac jumările și obișnuiești să le consumi în mod clasic sau incluse în preparate culinare, încearcă și rețeta tradițională ardelenească de pastă din jumări. Este delicioasă savurată ca aperitiv pe felii de pâine prăjită.

Pastă din jumări. Rețetă tradițională ardelenească
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
cele mai bune chiftele de post
11:20
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Brioșe cu piure de dovleac și merișoare
07:58
Brioșe cu piure de dovleac și merișoare. Rețeta de care ai nevoie pentru o gustare sănătoasă Brioșe cu piure de dovleac și merișoare. Rețeta de care ai nevoie pentru o gustare sănătoasă
vin fiert cu condimente
05:46
Condimente pentru vinul fiert. Ce să adaugi pentru un gust aromat și intens Condimente pentru vinul fiert. Ce să adaugi pentru un gust aromat și intens
vin fiert cu scorțisoară și piper servit în două căni
1 decembrie, 06:19
Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat
Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză porționată pe o farfurie rotundă, alături de un bol cu mure
1 decembrie, 06:04
Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos
Porție de bulgur cu roșii și usturoi în farfurie, decorată cu pătrunjel verde, alături de legume proaspete
1 decembrie, 05:04
Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză
Porție de cheesecake cu cremă de fistic. decorată cu trandafir roșu
30 noiembrie, 06:48
Cheesecake cu fistic. Un desert delicios, cu aspect spectaculos Cheesecake cu fistic. Un desert delicios, cu aspect spectaculos
Trifle cu aromă de cafea și coniac în vas de sticlă, un bol cu zmeură și lingurițe
30 noiembrie, 05:46
Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos
Vezi cele mai noi articole
închide