Rețeta de varză călită cu cârnați afumați este rețeta unui preparat tradițional românesc, foarte îndrăgit pentru aromele sale bogate și gustul sățios. Această mâncare este perfectă pentru zilele răcoroase de toamnă și iarnă. Este o combinație savuroasă între dulceața verzei și gustul afumat și condimentat al cârnaților.
Varză călită cu cârnați afumați. Rețetă tradițională româneascăDacă nu mai știi ce să prepari delicios pentru un prânz alături de familie, rețeta de pui cu smântână și ciuperci poate fi opțiunea ideală. Este o rețetă veche, ca la bunica acasă. Este simplă și ușor de preparat, iar ingredientele sunt dintre cele mai accesibile.
Pui cu smântână și ciuperci. Rețetă ca la bunica acasăDacă îți plac papanașii tradiționali și ești în căutare de rețete interesante, poți încerca și rețeta de papanași cu iaurt în aluat. Preparați în acest mod papanașii ies mai pufoși și mai moi.
Papanași cu iaurt în aluat, serviți cu dulceață și smântânăChisăliță de prune este un desert tradițional românesc, specific regiunilor din nordul țării, cum ar fi Maramureș și Bucovina. Este un desert rustic, cu rădăcini adânci în tradițiile culinare ale României rurale. Acest preparat dulce-acrișor este o combinație simplă de prune, apă și zahăr, fiartă până când fructele își eliberează aromele și se formează un sirop delicios. Chisălița poate fi servită atât caldă, cât și rece, și este perfectă ca desert ușor sau gustare.
Chisăliță de prune. Rețetă tradițională din bucătăria româneascăDacă vrei să dai un alt aspect drobului pentru masa de Paște, îți recomandăm și încerci rețeta de drob în aluat fraged sub formă de coroniță.
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de PașteDacă nu te-ai decis ce rețetă de drob să prepari pentru mesele Sărbătorilor Pascale, îți recomandăm să încerci rețeta de drob de miel pufos pentru Paște. Este una dintre cele mai bune rețete tradiționale de aperitiv pentru masa de Paște.
Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetăDacă îți place rețeta tradițională de ciulama de ciuperci sau cea de pui, cu siguranță vei adora și rețeta de ciulama de pipote cu ciuperci. Rețeta este perfectă pentru o masă de prânz consistentă, servită în familie.
Ciulama de pipote cu ciuperci. Cea mai bună rețetă pentru un prânz în familieDacă nu știi ce să pregătești pentru a fi în ton cu vremea, încearcă o oală de iahnie de fasole cu ciolan este întotdeauna o idee bună.
Iahnie de fasole cu ciolan. Rețeta tradiționalăDacă ai preparat jumări de porc sau ai procurat din comerț, după ce îți satisfaci pofta cu ele, include-le și în alte rețete de preparate culinare. Una dintre acestea, pe care ți-o oferim mai jos, este rețeta de pogăcele cu jumări de porc.
Pogăcele cu jumări de porc. Rețetă tradiționalăDacă nu ai încercat până acum rețeta tradițională de plăcintă dobrogeană cu brânză sărată, o poți face acum, inspirându-te din rețeta pe care ți-o oferim mai jos.
Plăcintă dobrogeană cu brânză sărată. Rețetă tradiționalăDacă îți este dor de gustul deserturilor tradiționale, pe care le preparau bunicile în copilărie, poți prepara rețeta de brânzoaice. Aroma de brânză cu stafide și vanilie îți va parfuma casa și îți va aduce aminte de momentele dulci din copilărie.
Brânzoaice. Rețetă tradițională de plăcinte cu brânzăRețeta de colivă aparține bucătăriei tradiționale românești și se prepară doar pentru anumite ritualuri religioase. Se prepară din grâu sau arpacaș și reprezintă o ofrandă adusă de credincioși la biserică spre sfințire în anumite zile acceptate de orânduirile bisericești.
Colivă. Rețetă tradițională din străbuniDacă ești în căutarea unei rețete de drob, dar nu vrei să optezi pentru carnea de miel, îți recomandăm să încerci rețeta de drob de pui cu ouă de prepeliță. Este un drob mai ușor ca gust și mai spectaculos cu acele ouă micuțe.
Drob de pui cu ouă de prepeliță. O alternativă la drobul de mielPentru ziua de 9 Martie, în care se comemorează cei 40 de Sfinți Mucenici din Sevastia, îți recomandăm să prepari și tu rețeta tradițională de mucenici moldovenești de post.
Mucenici moldovenești de post. Rețetă tradițională româneascăPe lângă rețetele de friptură din carne de porc și cele de cozonac, nelipsită pentru masa de Crăciun este și rețeta de sarmale în foi de varză murată. Este una dintre preferatele românilor și nu numai cu ocazia sărbătorilor de iarnă, ci și la diferite evenimente mai speciale.
Sarmale în foi de varză murată. Rețetă tradițională pentru masa de CrăciunDacă îți plac jumările și obișnuiești să le consumi în mod clasic sau incluse în preparate culinare, încearcă și rețeta tradițională ardelenească de pastă din jumări. Este delicioasă savurată ca aperitiv pe felii de pâine prăjită.
Pastă din jumări. Rețetă tradițională ardelenească