rețetă tradițională

Ciorbă de cartofi cu zeamă de varză. Un preparat rustic și plin de savoare
Supe / Ciorbe | 11 aprilie 2025

Ciorbă de cartofi cu zeamă de varză. Un preparat rustic și plin de savoare

Rețeta de ciorbă de cartofi cu zeamă de varză este un preparat tradițional, perfect pentru un prânz delicios. Este foarte apreciat în bucătăria românească, mai ales în zonele rurale unde ingredientele simple sunt transformate în mâncăruri sățioase și gustoase.

Ciorbă de cartofi cu zeamă de varză. Un preparat rustic și plin de savoare
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Galerie foto
Supe / Ciorbe | 28 martie 2025

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Dacă nu mai știi ce să gătești pentru o masă de prânz dintr-o zi de post încearcă rețeta de borș de fasole albă. Este o ciorbă tradițională românească, apreciată pentru gustul său echilibrat, acrișor și aromat.

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Galerie foto
Aperitive | 27 martie 2025

Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Dacă ești în căutare de rețete delicioase, pentru gustări zilnice, trece pe lista de preparat și rețeta de plăcintă creață cu brânză sărată. Este un preparat tradițional, specific bucătăriilor balcanice și românești. Plăcinta este apreciată pentru textura sa aerată la interior și crocantă la exterior, datorită modului în care foile sunt încrețite.

Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Mâncare de ștevie. Rețetă tradițională românească
Mâncăruri de post | 21 martie 2025

Mâncare de ștevie. Rețetă tradițională românească

Această mâncare de ștevie este un preparat simplu, dar extrem de gustos, care aduce primăvara în farfurie. Prepară și tu rețeta pe care ți-o oferim detaliată mai jos, pentru a te bucura de gustul și beneficiile șteviei.

Mâncare de ștevie. Rețetă tradițională românească
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Galerie foto
Friptură / Grătar | 20 februarie 2025

Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale

Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de prânz este garantat.

Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Ciorbă de pește. Rețetă tradițională din bucătăria dobrogeană
Galerie foto
Pește | 25 ianuarie 2025

Ciorbă de pește. Rețetă tradițională din bucătăria dobrogeană

Rețeta de ciorbă de pește este un preparat tradițional românesc. Este bogată în arome proaspete și un gust intens de pește, echilibrat de legume și verdețuri. Fie că vorbim de varianta lipovenească, dunăreană sau cea pescărească din Delta Dunării, această ciorbă este o adevărată simfonie de savori. Dulceața legumelor se îmbină armonios cu gustul ușor sărat al peștelui proaspăt.

Ciorbă de pește. Rețetă tradițională din bucătăria dobrogeană
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Galerie foto
Garnituri | 24 ianuarie 2025

Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi

Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga fină, îmbogățită cu unt, și ciupercile aromate, sotate cu usturoi.

Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Galerie foto
Supe / Ciorbe | 18 ianuarie 2025

Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent

Pentru atunci când se strânge toată familia la masa de prânz, o ciorbă de cartofi cu pipote de pui poate fi alegerea ideală. Este o mâncare tradițională românească, cunoscută pentru gustul său bogat și echilibrul perfect între consistență și savoare.

Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită
Galerie foto
Friptură / Grătar | 20 decembrie 2024

Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită

Dacă nu ai preparat până acum cârnații, îți oferim mai jos o rețetă de cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită. Rețeta este una tradițională în bucătăria românească și este ideală pentru mesele Sărbătorilor de iarnă.

Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită
Varză călită cu cârnați afumați. Rețetă tradițională românească
Galerie foto
Garnituri | 11 octombrie 2024

Varză călită cu cârnați afumați. Rețetă tradițională românească

Rețeta de varză călită cu cârnați afumați este rețeta unui preparat tradițional românesc, foarte îndrăgit pentru aromele sale bogate și gustul sățios. Această mâncare este perfectă pentru zilele răcoroase de toamnă și iarnă. Este o combinație savuroasă între dulceața verzei și gustul afumat și condimentat al cârnaților.

Varză călită cu cârnați afumați. Rețetă tradițională românească
Pui cu smântână și ciuperci. Rețetă ca la bunica acasă
Galerie foto
Garnituri | 25 septembrie 2024

Pui cu smântână și ciuperci. Rețetă ca la bunica acasă

Dacă nu mai știi ce să prepari delicios pentru un prânz alături de familie, rețeta de pui cu smântână și ciuperci poate fi opțiunea ideală. Este o rețetă veche, ca la bunica acasă. Este simplă și ușor de preparat, iar ingredientele sunt dintre cele mai accesibile.

Pui cu smântână și ciuperci. Rețetă ca la bunica acasă
Papanași cu iaurt în aluat, serviți cu dulceață și smântână
Galerie foto
Desert | 30 august 2024

Papanași cu iaurt în aluat, serviți cu dulceață și smântână

Dacă îți plac papanașii tradiționali și ești în căutare de rețete interesante, poți încerca și rețeta de papanași cu iaurt în aluat. Preparați în acest mod papanașii ies mai pufoși și mai moi.

Papanași cu iaurt în aluat, serviți cu dulceață și smântână
Chisăliță de prune. Rețetă tradițională din bucătăria românească
Galerie foto
Desert | 29 august 2024

Chisăliță de prune. Rețetă tradițională din bucătăria românească

Chisăliță de prune este un desert tradițional românesc, specific regiunilor din nordul țării, cum ar fi Maramureș și Bucovina. Este un desert rustic, cu rădăcini adânci în tradițiile culinare ale României rurale. Acest preparat dulce-acrișor este o combinație simplă de prune, apă și zahăr, fiartă până când fructele își eliberează aromele și se formează un sirop delicios. Chisălița poate fi servită atât caldă, cât și rece, și este perfectă ca desert ușor sau gustare.

Chisăliță de prune. Rețetă tradițională din bucătăria românească
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Galerie foto
Aperitive | 4 mai 2024

Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște

Dacă vrei să dai un alt aspect drobului pentru masa de Paște, îți recomandăm și încerci rețeta de drob în aluat fraged sub formă de coroniță.

Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă
Galerie foto
Aperitive | 30 aprilie 2024

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

Dacă nu te-ai decis ce rețetă de drob să prepari pentru mesele Sărbătorilor Pascale, îți recomandăm să încerci rețeta de drob de miel pufos pentru Paște. Este una dintre cele mai bune rețete tradiționale de aperitiv pentru masa de Paște.

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă
Ciulama de pipote cu ciuperci. Cea mai bună rețetă pentru un prânz în familie
Galerie foto
Garnituri | 1 februarie 2024

Ciulama de pipote cu ciuperci. Cea mai bună rețetă pentru un prânz în familie

Dacă îți place rețeta tradițională de ciulama de ciuperci sau cea de pui, cu siguranță vei adora și rețeta de ciulama de pipote cu ciuperci. Rețeta este perfectă pentru o masă de prânz consistentă, servită în familie.

Ciulama de pipote cu ciuperci. Cea mai bună rețetă pentru un prânz în familie
Iahnie de fasole cu ciolan. Rețeta tradițională
Rețete de mâncare | 27 decembrie 2023

Iahnie de fasole cu ciolan. Rețeta tradițională

Dacă nu știi ce să pregătești pentru a fi în ton cu vremea, încearcă o oală de iahnie de fasole cu ciolan este întotdeauna o idee bună.

Iahnie de fasole cu ciolan. Rețeta tradițională
Pogăcele cu jumări de porc. Rețetă tradițională
Galerie foto
Aluaturi | 27 decembrie 2023

Pogăcele cu jumări de porc. Rețetă tradițională

Dacă ai preparat jumări de porc sau ai procurat din comerț, după ce îți satisfaci pofta cu ele, include-le și în alte rețete de preparate culinare. Una dintre acestea, pe care ți-o oferim mai jos, este rețeta de pogăcele cu jumări de porc.

Pogăcele cu jumări de porc. Rețetă tradițională
Plăcintă dobrogeană cu brânză sărată. Rețetă tradițională
Galerie foto
Aperitive | 7 octombrie 2023

Plăcintă dobrogeană cu brânză sărată. Rețetă tradițională

Dacă nu ai încercat până acum rețeta tradițională de plăcintă dobrogeană cu brânză sărată, o poți face acum, inspirându-te din rețeta pe care ți-o oferim mai jos.

Plăcintă dobrogeană cu brânză sărată. Rețetă tradițională
Brânzoaice. Rețetă tradițională de plăcinte cu brânză
Galerie foto
Desert | 2 octombrie 2023

Brânzoaice. Rețetă tradițională de plăcinte cu brânză

Dacă îți este dor de gustul deserturilor tradiționale, pe care le preparau bunicile în copilărie, poți prepara rețeta de brânzoaice. Aroma de brânză cu stafide și vanilie îți va parfuma casa și îți va aduce aminte de momentele dulci din copilărie.

Brânzoaice. Rețetă tradițională de plăcinte cu brânză
Colivă. Rețetă tradițională din străbuni
Galerie foto
Desert | 3 mai 2023

Colivă. Rețetă tradițională din străbuni

Rețeta de colivă aparține bucătăriei tradiționale românești și se prepară doar pentru anumite ritualuri religioase. Se prepară din grâu sau arpacaș și reprezintă o ofrandă adusă de credincioși la biserică spre sfințire în anumite zile acceptate de orânduirile bisericești.

Colivă. Rețetă tradițională din străbuni
Drob de pui cu ouă de prepeliță. O alternativă la drobul de miel
Galerie foto
Aperitive | 8 aprilie 2023

Drob de pui cu ouă de prepeliță. O alternativă la drobul de miel

Dacă ești în căutarea unei rețete de drob, dar nu vrei să optezi pentru carnea de miel, îți recomandăm să încerci rețeta de drob de pui cu ouă de prepeliță. Este un drob mai ușor ca gust și mai spectaculos cu acele ouă micuțe.

Drob de pui cu ouă de prepeliță. O alternativă la drobul de miel
Mucenici moldovenești de post. Rețetă tradițională românească
Galerie foto
Desert | 5 martie 2023

Mucenici moldovenești de post. Rețetă tradițională românească

Pentru ziua de 9 Martie, în care se comemorează cei 40 de Sfinți Mucenici din Sevastia, îți recomandăm să prepari și tu rețeta tradițională de mucenici moldovenești de post.

Mucenici moldovenești de post. Rețetă tradițională românească
Sarmale în foi de varză murată. Rețetă tradițională pentru masa de Crăciun
Galerie foto
Rețete de mâncare | 23 decembrie 2022

Sarmale în foi de varză murată. Rețetă tradițională pentru masa de Crăciun

Pe lângă rețetele de friptură din carne de porc și cele de cozonac, nelipsită pentru masa de Crăciun este și rețeta de sarmale în foi de varză murată. Este una dintre preferatele românilor și nu numai cu ocazia sărbătorilor de iarnă, ci și la diferite evenimente mai speciale.

Sarmale în foi de varză murată. Rețetă tradițională pentru masa de Crăciun
Pastă din jumări. Rețetă tradițională ardelenească
Galerie foto
Aperitive | 15 decembrie 2022

Pastă din jumări. Rețetă tradițională ardelenească

Dacă îți plac jumările și obișnuiești să le consumi în mod clasic sau incluse în preparate culinare, încearcă și rețeta tradițională ardelenească de pastă din jumări. Este delicioasă savurată ca aperitiv pe felii de pâine prăjită.

Pastă din jumări. Rețetă tradițională ardelenească
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor într-o farfurie cu furculiță
05:22
Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni porționat
14 mai, 05:45
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți pe un platou negru cu linguriță, căpșuni, banane și fulgi de migdale
13 mai, 06:08
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, în bol alb și o crenguță de rozmarin
13 mai, 05:02
Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
12 mai, 07:56
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Compot de rubarbă cu căpșuni în borcan, alături de un polonic, tije de rubarbă și un bol cu căpșuni
11 mai, 06:13
Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară
5 porții de mini Pavlova cu mousse de căpșuni
10 mai, 09:38
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
O bucătărie aranjată de designeri
9 mai, 13:33
Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P) Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P)
Vezi cele mai noi articole
închide