rețetă tradițională

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
Galerie foto
Desert | 16 decembrie 2025

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Rețeta de cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci este una dintre cele mai iubite, pentru că îmbină tradiția cu un strop de răsfăț modern. Este cozonacul care dispare primul de pe masă, cel pentru care se mai taie o felie mică.

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Garnituri | 2 decembrie 2025

Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Puține preparate reușesc să surprindă atât de bine esența bucătăriei românești precum această varză călită cu coaste de porc.

Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă
Galerie foto
Garnituri | 1 decembrie 2025

Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă

Rețeta de fasole cu ciolan afumat este una dintre acele rețete de mâncare care adună în același vas simplitatea, răbdarea și aromele temeinice ale bucătăriei românești. E o mâncare ce vorbește despre tradiție și familii strânse în jurul mesei.

Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Galerie foto
Friptură / Grătar | 29 noiembrie 2025

Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească

Rețeta de pastă de mici preparată în casă este rețeta unuia dintre acele preparate care îți permit să controlezi fiecare detaliu: gustul, textura, suculența și aroma finală.

Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
Galerie foto
Friptură / Grătar | 28 noiembrie 2025

Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda

Dacă vrei să prepari cârnați în casă și nu știi ce rețetă să alegi, îți recomandăm să încerci rețeta de cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda.

Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Galerie foto
Mâncăruri de post | 27 noiembrie 2025

Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post

Această rețetă de varză călită cu morcovi și ceapă este una dintre acele rețete care surprind prin simplitate, dar și prin profunzimea gustului. Din doar câteva ingrediente accesibile, se construiește un fel de mâncare cald, parfumat, sățios și surprinzător de bogat.

Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust
Supe / Ciorbe | 28 octombrie 2025

Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust

Rețeta de ciorbă ardelenească de varză cu smântână este un exemplu perfect al felului în care bucătăria transilvăneană reușește să păstreze gustul bogat și aromele autentice chiar și atunci când lipsește ingredientul principal al regiunii afumătura.

Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust
Ciorbă de cartofi cu zeamă de varză. Un preparat rustic și plin de savoare
Supe / Ciorbe | 11 aprilie 2025

Ciorbă de cartofi cu zeamă de varză. Un preparat rustic și plin de savoare

Rețeta de ciorbă de cartofi cu zeamă de varză este un preparat tradițional, perfect pentru un prânz delicios. Este foarte apreciat în bucătăria românească, mai ales în zonele rurale unde ingredientele simple sunt transformate în mâncăruri sățioase și gustoase.

Ciorbă de cartofi cu zeamă de varză. Un preparat rustic și plin de savoare
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Galerie foto
Supe / Ciorbe | 28 martie 2025

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Dacă nu mai știi ce să gătești pentru o masă de prânz dintr-o zi de post încearcă rețeta de borș de fasole albă. Este o ciorbă tradițională românească, apreciată pentru gustul său echilibrat, acrișor și aromat.

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Galerie foto
Aperitive | 27 martie 2025

Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Dacă ești în căutare de rețete delicioase, pentru gustări zilnice, trece pe lista de preparat și rețeta de plăcintă creață cu brânză sărată. Este un preparat tradițional, specific bucătăriilor balcanice și românești. Plăcinta este apreciată pentru textura sa aerată la interior și crocantă la exterior, datorită modului în care foile sunt încrețite.

Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Mâncare de ștevie. Rețetă tradițională românească
Mâncăruri de post | 21 martie 2025

Mâncare de ștevie. Rețetă tradițională românească

Această mâncare de ștevie este un preparat simplu, dar extrem de gustos, care aduce primăvara în farfurie. Prepară și tu rețeta pe care ți-o oferim detaliată mai jos, pentru a te bucura de gustul și beneficiile șteviei.

Mâncare de ștevie. Rețetă tradițională românească
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Galerie foto
Friptură / Grătar | 20 februarie 2025

Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale

Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de prânz este garantat.

Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Ciorbă de pește. Rețetă tradițională din bucătăria dobrogeană
Galerie foto
Pește | 25 ianuarie 2025

Ciorbă de pește. Rețetă tradițională din bucătăria dobrogeană

Rețeta de ciorbă de pește este un preparat tradițional românesc. Este bogată în arome proaspete și un gust intens de pește, echilibrat de legume și verdețuri. Fie că vorbim de varianta lipovenească, dunăreană sau cea pescărească din Delta Dunării, această ciorbă este o adevărată simfonie de savori. Dulceața legumelor se îmbină armonios cu gustul ușor sărat al peștelui proaspăt.

Ciorbă de pește. Rețetă tradițională din bucătăria dobrogeană
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Galerie foto
Garnituri | 24 ianuarie 2025

Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi

Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga fină, îmbogățită cu unt, și ciupercile aromate, sotate cu usturoi.

Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Galerie foto
Supe / Ciorbe | 18 ianuarie 2025

Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent

Pentru atunci când se strânge toată familia la masa de prânz, o ciorbă de cartofi cu pipote de pui poate fi alegerea ideală. Este o mâncare tradițională românească, cunoscută pentru gustul său bogat și echilibrul perfect între consistență și savoare.

Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită
Galerie foto
Friptură / Grătar | 20 decembrie 2024

Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită

Dacă nu ai preparat până acum cârnații, îți oferim mai jos o rețetă de cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită. Rețeta este una tradițională în bucătăria românească și este ideală pentru mesele Sărbătorilor de iarnă.

Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită
Varză călită cu cârnați afumați. Rețetă tradițională românească
Galerie foto
Garnituri | 11 octombrie 2024

Varză călită cu cârnați afumați. Rețetă tradițională românească

Rețeta de varză călită cu cârnați afumați este rețeta unui preparat tradițional românesc, foarte îndrăgit pentru aromele sale bogate și gustul sățios. Această mâncare este perfectă pentru zilele răcoroase de toamnă și iarnă. Este o combinație savuroasă între dulceața verzei și gustul afumat și condimentat al cârnaților.

Varză călită cu cârnați afumați. Rețetă tradițională românească
Pui cu smântână și ciuperci. Rețetă ca la bunica acasă
Galerie foto
Garnituri | 25 septembrie 2024

Pui cu smântână și ciuperci. Rețetă ca la bunica acasă

Dacă nu mai știi ce să prepari delicios pentru un prânz alături de familie, rețeta de pui cu smântână și ciuperci poate fi opțiunea ideală. Este o rețetă veche, ca la bunica acasă. Este simplă și ușor de preparat, iar ingredientele sunt dintre cele mai accesibile.

Pui cu smântână și ciuperci. Rețetă ca la bunica acasă
Papanași cu iaurt în aluat, serviți cu dulceață și smântână
Galerie foto
Desert | 30 august 2024

Papanași cu iaurt în aluat, serviți cu dulceață și smântână

Dacă îți plac papanașii tradiționali și ești în căutare de rețete interesante, poți încerca și rețeta de papanași cu iaurt în aluat. Preparați în acest mod papanașii ies mai pufoși și mai moi.

Papanași cu iaurt în aluat, serviți cu dulceață și smântână
Chisăliță de prune. Rețetă tradițională din bucătăria românească
Galerie foto
Desert | 29 august 2024

Chisăliță de prune. Rețetă tradițională din bucătăria românească

Chisăliță de prune este un desert tradițional românesc, specific regiunilor din nordul țării, cum ar fi Maramureș și Bucovina. Este un desert rustic, cu rădăcini adânci în tradițiile culinare ale României rurale. Acest preparat dulce-acrișor este o combinație simplă de prune, apă și zahăr, fiartă până când fructele își eliberează aromele și se formează un sirop delicios. Chisălița poate fi servită atât caldă, cât și rece, și este perfectă ca desert ușor sau gustare.

Chisăliță de prune. Rețetă tradițională din bucătăria românească
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Galerie foto
Aperitive | 4 mai 2024

Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște

Dacă vrei să dai un alt aspect drobului pentru masa de Paște, îți recomandăm și încerci rețeta de drob în aluat fraged sub formă de coroniță.

Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă
Galerie foto
Aperitive | 30 aprilie 2024

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

Dacă nu te-ai decis ce rețetă de drob să prepari pentru mesele Sărbătorilor Pascale, îți recomandăm să încerci rețeta de drob de miel pufos pentru Paște. Este una dintre cele mai bune rețete tradiționale de aperitiv pentru masa de Paște.

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă
Ciulama de pipote cu ciuperci. Cea mai bună rețetă pentru un prânz în familie
Galerie foto
Garnituri | 1 februarie 2024

Ciulama de pipote cu ciuperci. Cea mai bună rețetă pentru un prânz în familie

Dacă îți place rețeta tradițională de ciulama de ciuperci sau cea de pui, cu siguranță vei adora și rețeta de ciulama de pipote cu ciuperci. Rețeta este perfectă pentru o masă de prânz consistentă, servită în familie.

Ciulama de pipote cu ciuperci. Cea mai bună rețetă pentru un prânz în familie
Iahnie de fasole cu ciolan. Rețeta tradițională
Rețete de mâncare | 27 decembrie 2023

Iahnie de fasole cu ciolan. Rețeta tradițională

Dacă nu știi ce să pregătești pentru a fi în ton cu vremea, încearcă o oală de iahnie de fasole cu ciolan este întotdeauna o idee bună.

Iahnie de fasole cu ciolan. Rețeta tradițională
Pogăcele cu jumări de porc. Rețetă tradițională
Galerie foto
Aluaturi | 27 decembrie 2023

Pogăcele cu jumări de porc. Rețetă tradițională

Dacă ai preparat jumări de porc sau ai procurat din comerț, după ce îți satisfaci pofta cu ele, include-le și în alte rețete de preparate culinare. Una dintre acestea, pe care ți-o oferim mai jos, este rețeta de pogăcele cu jumări de porc.

Pogăcele cu jumări de porc. Rețetă tradițională
Plăcintă dobrogeană cu brânză sărată. Rețetă tradițională
Galerie foto
Aperitive | 7 octombrie 2023

Plăcintă dobrogeană cu brânză sărată. Rețetă tradițională

Dacă nu ai încercat până acum rețeta tradițională de plăcintă dobrogeană cu brânză sărată, o poți face acum, inspirându-te din rețeta pe care ți-o oferim mai jos.

Plăcintă dobrogeană cu brânză sărată. Rețetă tradițională
Brânzoaice. Rețetă tradițională de plăcinte cu brânză
Galerie foto
Desert | 2 octombrie 2023

Brânzoaice. Rețetă tradițională de plăcinte cu brânză

Dacă îți este dor de gustul deserturilor tradiționale, pe care le preparau bunicile în copilărie, poți prepara rețeta de brânzoaice. Aroma de brânză cu stafide și vanilie îți va parfuma casa și îți va aduce aminte de momentele dulci din copilărie.

Brânzoaice. Rețetă tradițională de plăcinte cu brânză
Colivă. Rețetă tradițională din străbuni
Galerie foto
Desert | 3 mai 2023

Colivă. Rețetă tradițională din străbuni

Rețeta de colivă aparține bucătăriei tradiționale românești și se prepară doar pentru anumite ritualuri religioase. Se prepară din grâu sau arpacaș și reprezintă o ofrandă adusă de credincioși la biserică spre sfințire în anumite zile acceptate de orânduirile bisericești.

Colivă. Rețetă tradițională din străbuni
Drob de pui cu ouă de prepeliță. O alternativă la drobul de miel
Galerie foto
Aperitive | 8 aprilie 2023

Drob de pui cu ouă de prepeliță. O alternativă la drobul de miel

Dacă ești în căutarea unei rețete de drob, dar nu vrei să optezi pentru carnea de miel, îți recomandăm să încerci rețeta de drob de pui cu ouă de prepeliță. Este un drob mai ușor ca gust și mai spectaculos cu acele ouă micuțe.

Drob de pui cu ouă de prepeliță. O alternativă la drobul de miel
Mucenici moldovenești de post. Rețetă tradițională românească
Galerie foto
Desert | 5 martie 2023

Mucenici moldovenești de post. Rețetă tradițională românească

Pentru ziua de 9 Martie, în care se comemorează cei 40 de Sfinți Mucenici din Sevastia, îți recomandăm să prepari și tu rețeta tradițională de mucenici moldovenești de post.

Mucenici moldovenești de post. Rețetă tradițională românească
Sarmale în foi de varză murată. Rețetă tradițională pentru masa de Crăciun
Galerie foto
Rețete de mâncare | 23 decembrie 2022

Sarmale în foi de varză murată. Rețetă tradițională pentru masa de Crăciun

Pe lângă rețetele de friptură din carne de porc și cele de cozonac, nelipsită pentru masa de Crăciun este și rețeta de sarmale în foi de varză murată. Este una dintre preferatele românilor și nu numai cu ocazia sărbătorilor de iarnă, ci și la diferite evenimente mai speciale.

Sarmale în foi de varză murată. Rețetă tradițională pentru masa de Crăciun
Pastă din jumări. Rețetă tradițională ardelenească
Galerie foto
Aperitive | 15 decembrie 2022

Pastă din jumări. Rețetă tradițională ardelenească

Dacă îți plac jumările și obișnuiești să le consumi în mod clasic sau incluse în preparate culinare, încearcă și rețeta tradițională ardelenească de pastă din jumări. Este delicioasă savurată ca aperitiv pe felii de pâine prăjită.

Pastă din jumări. Rețetă tradițională ardelenească
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porții de turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată
06:24
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor în bol alb , trei căpățâni de usturoi și un bol cu condimente
05:42
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt pe un tocător de lemn rotund și două cutii de cadouri
05:35
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Piftie de pește pe o farfurie albă, decorată cu felii de lămâie
17 decembrie, 10:06
Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă pe un suport rustic din lemn
17 decembrie, 06:36
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat pe un platou alb de lemn
17 decembrie, 05:43
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
turtă dulce în coșuleț
16 decembrie, 07:47
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
cele 5 sosuri mamă
16 decembrie, 07:40
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Vezi cele mai noi articole
închide