5 rețete cu carne de miel pe care să le încerci la masa de Paște

Carnea de miel este vedeta sărbătorii de Paște. Se poate găti în multe feluri astfel încât să fie delicioasă și să o aprecieze chiar și cei care spun de obicei că nu le place. Cu condimentele potrivite carnea de miel poate deveni preferata ta. Iată 5 rețete cu carne de miel pe care să le încerci la masa de Paște.

Coaste de miel pe un blat de lemn pentru a ilustra una dintre cele 5 rețete cu carne de miel pentru Paște
Carnea de miel este foarte versatilă și poate fi preparată în multe feluri / Shutterstock

Carnea de miel se gătește foarte ușor și este destul de versatilă. Se poate toca, poți face ragu sau gyros, se poate folosi la tocănițe, fripturi, tajine, ciorbe. Se poate servi alături de cartofi copți cu ceapă, morcovi caramelizați, orez cu șofran.

Cotlete de miel înăbușite

Cotletele de miel se fac rapid și se servesc cu mai multe garnituri de la salată verde la murături, orez, cușcuș, piure de cartofi albi sau dulci, sau de conopidă. Este una dintre acele rețete cu carne de miel care poate fi gătită în orice moment al anului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Cotlete de miel pe o farfurie gri oranmentate cu rozmarin
Cotletele cu carne de miel se pot servi cu salată sau cu garnitură de cartofi / Shutterstock

Ingrediente

  • 4 cotlete mari de miel
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 2 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • 4 linguri de unt, împărțit
  • 1 ceapă, tocată
  • 2 morcovi medii, curățați de coajă și tocați mărunt
  • 3 căței de usturoi, tocați
  • 2 linguri de pastă de tomate
  • 500 ml supă de vită
  • 400 ml sos de roșii
  • 2 crenguțe de rozmarin
  • 30 ml vin roșu
  • piure de cartofi, pentru servire

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se asezonează cotletele de miel cu sare și piper. Într-un oală cu fund gros se încinge uleiul la foc mare. Apoi se adaugă carnea de miel și se gătește până devin aurii, aproximativ 4 minute pe fiecare parte. Dacă nu încap oală, se gătesc pe rând astfel încât să nu fie înghesuite. Se scot și se pun pe o farfurie. 

Într-o altă oală se topesc 2 linguri de unt la foc mediu. Se adaugă ceapa și morcovii și se gătesc până se înmoaie, 4 minute. Apoi se pune usturoiul și se lasă 1 minut, după care se adaugă pasta de roșii și se amestecă. 

Se pun supa de vită și sosul de roșii și după ce compoziția a dat în clocot se pun cotletele de miel. Se pune rozmarinul și se lasă să clocotească. Apoi vasul se acoperă și se dă la cuptor pentru 2 ore. Apoi se scoate mielul din oală și se scoate carnea de pe os. Rozmarinul se aruncă.

Se pune vinul la fiert într-o oală mică. Se lasă să clocotească, apoi se reduce focul și se lasă să fiarbă până se îngroașă, 10 minute. Se amestecă restul de 2 linguri de unt. Se servește cu piure de cartofi și cu sos de vin.

Citește și

Friptură de miel

Friptura de miel nu trebuie asezonată decât cu cimbru, rozmarin, sare, usturoi și piper. Se servește cu garnitură de cartofi sau o salată de primăvară.

Friptură de miel servită pe un tocător de lemn
Friptura de miel este unul dintre preparatele clasice de pe masa de Paște / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 kg pulpă de miel legată cu sfoară de măcelar
  • 4 căței de usturoi, tocați
  • rozmarin proaspăt
  • cimbru proaspăt tocat
  • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin, împărțit
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 1 kg baby cartofi, tăiați pe jumătate dacă sunt mari

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C și se pune grătarul cuptorului în treimea inferioară a cuptorului. Într-un castron mic, se amestecă usturoiul, rozmarinul, cimbrul, 1 lingură de ulei, sarea și piperul. Cu această compoziție se freacă pulpa de miel.

Cartofii se pun într-o tacă și se amestecă cu uleiul rămas, sare și piper. Carnea de miel se pune deasupra lor și se dau la cuptor la aproximativ 1 oră. Apoi se lasă să se odihnească 15 minute, se îndepărtează sfoara și se feliază friptura.

Cea mai ușoară rețetă de coaste de miel

Coastele de miel se pot servi cu legume trase la tigaie, în special, sparanghel, risotto, salată farro, cartofi copți sau salată de spanac. Este una dintre acele rețete cu carne de miel pe care o va adora toată familia.

Două coaste de miel servite pe un tocător de lemn
Coastele de miel trebuie să fie suculente / Shutterstock

Ingrediente

  • 3 căței de usturoi
  • frunze proaspete de rozmarin
  • cimbru proaspăt
  • 1/2 linguriță de sare
  • 2 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • 8 coaste de miel
  • piper negru proaspăt măcinat
  • pătrunjel proaspăt tocat, pentru ornat
  • felii de lămâie, pentru servire

Mod de preparare

Într-un robot de bucătărie se procesează usturoiul, rozmarinul, cimbrul și sarea. Când sunt mărunțite se pune ulei de măsline și se mai procesează până compoziția are textura unei paste.

Se pun coastele de miel pe o tavă de cuptor mai adâncă și se asezonează peste tot cu sare și piper. se masează cu paste de ierburi și se lasă să stea la temperatura camerei timp de 1 oră.

Între timp, se preîncălzește cuptorul la 220°C. Se dă tava cu coaste de miel la cuptor și se lasă 25-30 de minute pentru rare sau mai mult dacă se vrea să fie mai bine făcute. Se scot și se lasă să se odihnească 15 minute înainte de a tăia cotletele. Se presară cu pătrunjel și se servesc cu felii de lămâie.

Tajine de miel marocan

Dacă nu ai oala specifică, tajine, poți să gătești acest fel de mâncare într-o oală tip cuptor olandez și va fi la fel de gustos.

Tajine marocan de miel servite în vase frumos colorate
Tajine de miel în stil marocan se servește fierbinte / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 kg pulpă de miel dezosată tăiată în bucăți
  • sare
  • 750 ml supă de pui
  • 200 g caise uscate
  • 3 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • 1 ceapa medie, tocată
  • 4 căței de usturoi, feliați
  • 2 lingurițe de ghimbir proaspăt tocat
  • 2 linguri de pastă de tomate
  • 1 baton de scorțișoară
  • 1 praf mic de sofran
  • 1/2 linguriță de turmeric măcinat
  • 1/2 linguriță de coriandru
  • 1/4 linguriță de cardamom măcinat
  • 1/4 linguriță de nucșoară măcinată
  • 1/4 linguriță de cuișoare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • coriandru proaspăt tocat, plus mai mult pentru garnitură
  • 100 g migdale prăjite mărunțite
  • frunze de mentă, pentru servire
  • cușcuș fiert, pentru servire

Mod de preparare

Într-un castron mare, se pune carnea de miel și se freacă cu 2 lingurițe de sare. Se lasă apoi să stea la temperatura camerei timp de 1 oră sau peste noapte la frigider.  

Într-o cratiță mică, la foc mediu, se pune la fiert supa de pui. Se ia de pe foc și se adaugă caisele uscate. Se lasă să stea cel puțin 15 minute. 

Într-un tajin sau cuptor olandez se încălzește uleiul la foc mediu. Se pune carnea de miel și se gătește până devine aurie, aproximativ 4 minute pe parte. Se scoate și se lasă pe o farfurie.

Se dă focul mai mic și se pune ceapa. Se gătește până se înmoaie, 5 minute. Apoi se pun usturoiul și ghimbirul și se lasă 1 minut. După aceea se adaugă pasta de roșii și se amestecă. Se pun batonul se scorțișoară, șofranul și  restul condimentelor și se mai lasă încă 1 minut.

După aceea se pun carnea de miel, caisele și supa de pui și se asezonează cu sare și pipee. Se lasă să fiarbă până compoziția clocotește, apoi se reduce focul, se acoperă vasul și se lasă să fiarbă până când mielul este fraged și lichidul scade, aproximativ 1 oră și jumătate. 

Se ia de pe foc și se pune coriandrul. Se ornează cu migdale prăjite, mentă și mai mult coriandru. Se servește peste cușcuș cald.

Cea mai bună tocană de miel

Tocană de miel aromată este cremoasă și poate fi o masă mai confortabilă când primăvara devine capricioasă și vremea este rece. Este una dintre acele rețete cu carne de miel care poate fi servită atât la prânz, cât și la cină. Încearcă și rețeta de stufat cu carne de miel.

O tocană de miel servită într-o farfurie neagră
Tocana de miel se poate servi în orice perioadă a anului / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 lingură de ulei vegetal
  • 1 kg pulpă de miel tăiată bucăți
  • 1 ceapă tocată
  • 2 morcovi, curățați de coajă și tăiați rondele
  • 2 tulpini de țelină, tocate
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 3 căței de usturoi, tocați
  • 60 g pastă de tomate
  • 1 lingură de chimen măcinat
  • 1 lingură de boia afumată
  • 1,5 l cupă de vită
  • 250 ml vin roșu 
  • 1 lingură de sos Worcestershire
  • 3 crenguțe de rozmarin proaspăt
  • 2 foi de dafin
  • 1 kg cartofi noi, tăiați pe jumătate
  • 1/4 c. 
  • pătrunjel proaspat tocat, pentru ornat

Mod de preparare

Se încălzește uleiul la foc mare într-un cuptor olandez mare. Se adaugă carnea de miel și se gătește pe toate părțile până se prăjește, 10 minute, lucrând în reprize dacă este necesar. Se transferă pe o farfurie. 

În aceeași oală, se călesc ceapa, morcovii și țelina până când se înmoaie, timp de 5 minute. Se asezonează cu sare și piper. Se adaugă usturoiul, pasta de roșii, chimenul și boiaua și se gătesc 2 minute. 

Apoi se aduce din nou carnea de miel în oală, se adaugă supa, vinul, sosul Worcestershire, rozmarinul și foile de dafin. Se lasă să fiarbă apoi se reduce focul. Se asezonează cu sare și piper, apoi se acoperă și se mai lasă să fiarbă încă 30 de minute. Apoi se pun cartofii și se mai lasă să fiarbă încă 30 de minute sau până când s-au fiert și aceștia. Se scot frunzele de dafin și rozmarinul și se ornează cu pătrunjel.

Citește și
CELE MAI CITITE
Porții de kugel de cartofi
Kugel de cartofi. Rețetă tradițională evreiască
Kugel de cartofi. Rețetă tradițională evreiască
salată shuba
Salata shuba, cea mai populară și sofisticată rețetă rusească
Salata shuba, cea mai populară și sofisticată rețetă rusească
Persoană servind Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale
Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale
Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale
Croissante rapide, unul secționat
Croissante rapide. Rețetă pentru un mic dejun savuros
Croissante rapide. Rețetă pentru un mic dejun savuros
Porție de ciorbă de cartofi cu pipote de pui
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Două mâini de femeie care curăță un ou de coajă
5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul
5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul
Salate pentru masa de Paște puse pe o masă mare
Galerie foto
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale, gata de servit
Galerie foto
Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale
Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pâine țărănească cu jumări în aluat, porționată pe un tocător cu jumări proaspete
06:20
Pâine țărănească cu jumări în aluat, pentru mese savuroase Pâine țărănească cu jumări în aluat, pentru mese savuroase
Foietaj cu ciocolată pe o farfurie cu zmeură și mentă
05:19
Foietaj cu ciocolată. Un desert rapid, simplu și bun Foietaj cu ciocolată. Un desert rapid, simplu și bun
Trei porții din prăjitura Cartof
21 ianuarie, 06:56
Prăjitura Cartof. Rețeta unui desert clasic, din copilărie Prăjitura Cartof. Rețeta unui desert clasic, din copilărie
Prăjitura cu iaurt și fructe decorată cu frunze de mentă
21 ianuarie, 05:59
Prăjitura cu iaurt și fructe. Rețeta unui desert simplu, fără coacere Prăjitura cu iaurt și fructe. Rețeta unui desert simplu, fără coacere
pad thai
20 ianuarie, 12:39
Cum prepari acasă pad thai, celebrul preparat thailandez Cum prepari acasă pad thai, celebrul preparat thailandez
Salata de fructe pusă într-un bol alb
20 ianuarie, 06:12
Salată de fructe. Rețeta cu echilibrul perfect între dulce și acrișor Salată de fructe. Rețeta cu echilibrul perfect între dulce și acrișor
filet mignon
19 ianuarie, 05:33
Vrei o friptură de vită de calitate? Iată cum prepari acasă filet mignon Vrei o friptură de vită de calitate? Iată cum prepari acasă filet mignon
sfecla tăiată
19 ianuarie, 05:09
Cel mai bun mod de a păstra sfecla. Poate rezista până la câteva luni Cel mai bun mod de a păstra sfecla. Poate rezista până la câteva luni
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...
Parteneri
Tartă Tatin cu pere. Un desert simplu, aromat și delicios
Tartă Tatin cu pere. Un desert simplu, aromat și delicios
Tartă Tatin cu pere. Un desert simplu, aromat și delicios
Salariile funcționarilor din Senat, revoltaţi de concedieri. Au și pensii speciale de 6.100 lei în medie
Salariile funcționarilor din Senat, revoltaţi de concedieri. Au și pensii speciale de 6.100 lei în medie
Salariile funcționarilor din Senat, revoltaţi de concedieri. Au și pensii speciale de 6.100 lei în medie
Ce mesaj a putut primi soţia milionarului care îşi construieşte un castel în România, în ziua în care aniversa opt ani de căsnicie
Ce mesaj a putut primi soţia milionarului care îşi construieşte un castel în România, în ziua în care aniversa opt ani de căsnicie
Ce mesaj a putut primi soţia milionarului care îşi construieşte un castel în România, în ziua în care aniversa opt ani de căsnicie
Pepe și Alina Pușcaș, primele declarații despre sezonul 21 din super show-ul transformărilor, Te cunosc de undeva!
Pepe și Alina Pușcaș, primele declarații despre sezonul 21 din super show-ul transformărilor, Te cunosc de undeva!
Pepe și Alina Pușcaș, primele declarații despre sezonul 21 din super show-ul transformărilor, Te cunosc de undeva!
Cum arată actrița care a interpretat-o pe Carlota în Maria la del barrio la 30 de ani de la premiera telenovelei. Rebeca Manríquez are 65 de ani
Cum arată actrița care a interpretat-o pe Carlota în Maria la del barrio la 30 de ani de la premiera telenovelei. Rebeca Manríquez are 65 de ani
Cum arată actrița care a interpretat-o pe Carlota în Maria la del barrio la 30 de ani de la premiera telenovelei. Rebeca Manríquez are 65 de ani
Apple iPhone SE 4 ar avea un nou design controversat. Ce informații neoficiale au fost scurse pe Internet
Apple iPhone SE 4 ar avea un nou design controversat. Ce informații neoficiale au fost scurse pe Internet
Apple iPhone SE 4 ar avea un nou design controversat. Ce informații neoficiale au fost scurse pe Internet
Chec cu iaurt și portocale. Un desert pufos și aromat
Chec cu iaurt și portocale. Un desert pufos și aromat
Chec cu iaurt și portocale. Un desert pufos și aromat
Cum să alegi activitățile extracurriculare potrivite pentru copilul tău
Cum să alegi activitățile extracurriculare potrivite pentru copilul tău
Cum să alegi activitățile extracurriculare potrivite pentru copilul tău
Justin Bieber a transmis un mesaj sincer despre soția sa, Hailey, în mijlocul speculațiilor privind problemele din căsnicia lor 
Justin Bieber a transmis un mesaj sincer despre soția sa, Hailey, în mijlocul speculațiilor privind problemele din căsnicia lor 
Justin Bieber a transmis un mesaj sincer despre soția sa, Hailey, în mijlocul speculațiilor privind problemele din căsnicia lor 
Băuturi care pot ameliora constipația. Ce efecte pot avea asupra acestei tulburări digestive
Băuturi care pot ameliora constipația. Ce efecte pot avea asupra acestei tulburări digestive
Băuturi care pot ameliora constipația. Ce efecte pot avea asupra acestei tulburări digestive
fresh
Prăjitura Cartof. Rețeta unui desert clasic, din copilărie

Prăjitura Cartof. Rețeta unui desert clasic, din copilărie

Prăjitura Cartof. Rețeta unui desert clasic, din copilărie

Prăjitura cu iaurt și fructe. Rețeta unui desert simplu, fără coacere

Prăjitura cu iaurt și fructe. Rețeta unui desert simplu, fără coacere

Salată de fructe. Rețeta cu echilibrul perfect între dulce și acrișor

Salată de fructe. Rețeta cu echilibrul perfect între dulce și acrișor

Cum prepari acasă pad thai, celebrul preparat thailandez

Cum prepari acasă pad thai, celebrul preparat thailandez

Foietaj cu ciocolată. Un desert rapid, simplu și bun

Foietaj cu ciocolată. Un desert rapid, simplu și bun
închide