20 de alimente fără calorii. Ce să mănânci dacă vrei să nu te îngrași

Dacă obișnuiești să ronțăi între mese sau vrei să ai o dietă cu un aport caloric mai mic sigur ai căutat o listă cu alimente fără calorii. Acestea chiar există și nu vorbim despre produse industrializate. Sunt fructe și legume pe care ar trebui să le introduci în meniul tău zilnic.

alimente fără calorii pe o masă gri
Alimentele fără calorii trebuie combinate cu preparate cu proteine de calitate / Shutterstock

Poți să ai gustări peste zi fără să te temi că te vor îngrășa. Ba chiar vei vedea că poți să și slăbești pentru că există alimente fără calorii pe care le poți mânca în ce cantitate vrei tu. Condiția este să nu ai alături de ele niciun adaos, cum sunt sosurile sau dressingurile.

Indiferent de dieta pe care vrei să o ții țelul este să mănânci mai puține calorii decât arzi. În cazul în care vrei să ai deficit caloric este încă important să iei în considerare că ai nevoie de un echilibru în ceea ce privește aportul de nutrienți. Dacă vei consuma numai alimente sărace în calorii cu siguranță la un moment dat vei începe să resimți frustrare și îți va fi foarte foame. Este important să te asiguri că aceste alimente fără calorii conțin și proteine, carbohidrați bogați în fibre și grăsimi sănătoase pentru inimă.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente fără calorii într-o dietă echilibrată

Când fibrele, proteinele și grăsimile sunt consumate împreună, vei simți un grad de sațietate mai mare pentru o perioadă mai lungă de timp. De exemplu, carbohidrații bogați în fibre, cum ar fi cerealele integrale, fructele, fasolea și lintea, îți vor da suficientă energie și nu vei simți că îți este foame la scurt timp după masă.

Proteinele din produse de origine animală sunt esențiale atunci când vrei să slăbești pentru că ajută la menținerea masei musculare și la eliminarea grăsimilor. Lipidele, cum sunt uleiul de măsline extravirgin, somonul și alți pești grași, avocado și nucile, sunt importante pentru că îți dau senzația că ești sătulă după masă.

Pe lista alimentelor fără calorii intră fructe și legume, iar nutriționiștii citați de BodyandSoul.com spun că există chiar și calorii negative. Lisa Moskovitz citată de această publicație menționează că ”o regulă legată de nutriție de care trebuie să ții cont este că dacă ceva sună prea bine ca să fie adevărat chiar este.”

Explicația caloriilor negative este simplă: organismul tău are nevoie de mai multă energie să proceseze anumite alimente decât au acestea. De exemplu, tijele de țelină au 14 calorii pentru o porție însă corpul folosește mai multe pentru a le digera.

Dieta ta nu trebuie să se bazeze exclusiv pe aceste fructe și legume pentru că la sfârșitul zilei te vei simți foarte înfometată și vei ajunge să mănânci exact ce ai evitat toată ziua. O alimentație echilibrată presupune combinarea alimentelor fără calorii cu proteine și grăsimi de calitate, o hidratare adecvată și mișcare.

Nutriționiștii citați de publicația menționată anterior au realizat o listă cu ce ar trebui să consumi dacă vrei să ai un aport caloric cât mai mic.

Mere

52 kcal/ 100 g, 13 g carbohidrați, 2 grame fibre

Merele sunt bogate în quercetină și pectină. Quercetina este un flavonoid, un tip de substanță chimică vegetală naturală care are efecte antioxidante și antiinflamatorii. Pectina este un tip de fibră solubilă care poate ajuta la prevenirea constipației.

De asemenea, este fermentată de bacteriile benefice din colon, care produc acizi grași cu lanț scurt care pot juca un rol în prevenirea bolilor cronice, inclusiv a anumitor tipuri de cancer și afecțiuni intestinale.

Merele au un aport important de potasiu, vitamina C și vitamina A. Află mai multe despre beneficiile consumului de mere.

Caise

45 kcal/ 100 g, 1 g proteine, 11 g carbohidrați, 2 g fibre

Caisele sunt bogate în potasiu, fosfor și beta caroten, acesta din urmă fiind convertit în vitamina A. Ele oferă, de asemenea, calciu, fier, magneziu, vitamina C și acid folic.

Sfeclă

43 kcal/100 g, 1 g proteine, 9 g carbohidrați, 2 g fibre

Sfecla este o sursă foarte bună de acid folic și mangan, dar și de potasiu. Folatul este important pentru sinteza ADN-ului și prevenirea defectelor tubului neural în timpul sarcinii, în timp ce manganul este o componentă a enzimelor antioxidante și ajută la descompunerea glucozei și proteinelor. Potasiul poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale. 

Broccoli

28 kcal/100 g, 2 g proteine, 5 g carbphidrați

Broccoli este plin de vitamine și minerale. Este o sursă excelentă de vitamina C care întărește imunitatea, oferind peste 81 mg, sau aproximativ 135% din necesarul zilnic. Este, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina K , importantă pentru sănătatea oaselor și vindecarea rănilor.

Mineralele din broccoli includ mangan, potasiu și fosfor. Este, de asemenea, o sursă excelentă de acid folic, de vitamina A și de alte vitamine din grupul B.

Conopidă

25 kcal/100 g, 1 g proteine, 4 g carbohidrați, 2 g fibre

Conopida este o sursă excelentă de vitamina C, asigurând jumătate din doza zilnică recomandată pentru un adult. Mai conține vitamina B6 și magneziu. De asemenea, are un aport important de calciu, fier, fosfor, potasiu, zinc, cupru, mangan, fluor.

Țelină

16 kcal/ 100 g, 2 g proteine, 1 g carbohidrați, 1 g fibre

În ciuda conținutului scăzut de calorii, țelina oferă mai mulți micronutrienți. Conține potasiu, acid folic, colină, vitamina A și vitamina K. Țelina are un aport mic de sodiu și fluor natural.

Năsturel

11 kcal/100 g, 2 g proteine, 1 g carbohidrați

Năsturelul este o sursa buna de vitamina C. 100 de grame asigură între 15% și 16% din aportul recomandat din acest micronutrient pentru bărbații adulți și aproximativ 23% din aportul recomandat pentru femeile adulte. Năsturelul conține și vitamina K si vitamina A, potasiu, calciu, magneziu și acid folic.

Usturoi

149 kcal/100 g, 6 g proteine, 33 g carbohidrați, 2 g fibre

Usturoiul conține mai multe vitamine și minerale: vitamina C, zinc, calciu, fier, potasiu, magneziu, vitamina E, vitamina K și mangan, conform USDA.

Grapefruit

32 kcal/100 g, 7 g carbohidrați, 1 g fibre

Grapefruitul este o sursă excelentă de vitamina C, oferind aproape 64% din necesarul zilnic într-o singură porție. Este, de asemenea, o sursă excelentă de beta caroten (pe care organismul îl transformă în vitamina A ), asigurând 28% din necesarul zilnic. Grapefruitul oferă cantități mici de anumite minerale, cum ar fi potasiu, calciu și magneziu.

Fasole verde

31 kcal/100 g, 1 g proteine, 6 g carbohidrați, 2 g fibre

Fasolea verde oferă organismului mai mulți nutrienți cheie, cum ar fi vitamina K, o vitamină solubilă în grăsimi care ajută la coagularea sângelui. O porție de fasole verde nefiertă oferă 16% din aportul zilnic recomandat de vitamina C și 5% din aportul zilnic de vitamina A. Fasolea verde este o sursă bună de acid folic, riboflavină și tiamină, precum și cupru și magneziu .

Kale

49 kcal/100 g, 4 g proteine, 8 g carbohidrați, 3 g fibre

Varza kale este o sursă excelentă de vitamina K, vitamina A și vitamina C. Kale are un aport important de calciu, potasiu, mangan, cupru și unele vitamine din grupul B.

Praz

61 kcal/100 g, 1 g proteine, 14 g carbohidrați, 1 g fibre

Prazul este o sursă foarte bună de vitamina K, dar și de vitamina A, mangan, vitamina C și acid folic. Prazul este, de asemenea, surse bune de fitonutrienți, cum ar fi flavonoidele și polifenolii, care pot proteja celulele de deteriorare, pot reduce riscul de boli cardiovasculare.

Lămâie

29 kcal/100 g, 1 g proteine, 8 g carbohidrați, 2 g fibre

Lămâile sunt o sursă excelentă de vitamina C, oferind peste jumătate (30,7 mg) din aportul zilnic recomandat. Există, de asemenea, are cantități mici de tiamină, vitamina B6 și acid folic. Lămâile nu sunt o sursă bună de minerale, dar în cantități mici: calciu, fier și potasiu.

Salată verde

13 kcal/100 g, 1 g proteine, 2 g carbohidrați, 1 g fibre

Salata verde are un aport mic de aproximativ 1% din valoarea zilnică de calciu, fier, potasiu, acid folic, vitamina K și vitamina C.

Ceapă

40 kcal/100 g, 1 g proteine, 9 g carbohidrați, 1 g fibre

Ceapa oferă o varietate mare de nutrienți , în special vitamina C, vitamina B6, acid folic, potasiu și mangan. De asemenea, conține în cantități mici calciu, fier, magneziu, fosfor, zinc, cupru, seleniu și colină.

Zmeură

52 kcal/ 100 g, 1 g proteine, 11 g carbohidrați, 6 g fibre

Zmeura este bogată în multe vitamine și minerale esențiale: vitamina C, majoritatea vitaminelor B (în special acid folic), vitamina A, vitamina E și vitamina K. Mineralele din zmeură includ calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, cupru, mangan, și seleniu.

Căpșuni

69 kcal/ 100 g, 17 g carbohidrați, 5 g fibre

Căpșunile au un conținut bogat de vitamina C, aproape atingând doza zilnică recomandată la o porție de 200 g. De asemenea, au un aport semnificativ de potasiu, acid folic, calciu și magneziu.

Pepene roșu

30 kcal/100 g, 7 g carbohidrați

Un pepene roșu complet copt are mai mulți nutrienți decât pepenele verde care nu a ajuns la maturitate. O singură porție de pepene verde este o sursă bună de vitamina C și  vitamina A.

Vitamina C ajută la vindecarea rănilor și poate avea proprietăți anti-îmbătrânire și de stimulare a sistemului imunitar.

Vitamina A este importantă pentru sănătatea ochilor. Pepenele roșu mai conține cupru, cid pantotenic, biotină și vitaminele B1 și B6. Află mai multe despre beneficiile consumului de pepene.

Nap

37 kcal/100 g, 1 g proteine, 8 g carbohidrați, 2 g fibre

Napul conține potasiu, fosfor, fier, magneziu, calciu și zinc. De asemenea este și o sursă de vitamine:  vitamina C, tiamină, vitamina B6, vitamina B9, niacină, riboflavină, vitamina E.

Citește și
CELE MAI CITITE
Cornulețe de post cu borș în aluat, umplute cu gem de căpșuni așezate pe un tocător de lemn, alături de un bol cu gem
Cornulețe de post cu borș în aluat și gem de căpșuni
Cornulețe de post cu borș în aluat și gem de căpșuni
Ou prăjit în pâine și decorat cu semințe pe o farfurie neagră, alături de felii de bacon crocante
Ouă prăjite în pâine. Rețetă pentru un mic dejun savuros
Ouă prăjite în pâine. Rețetă pentru un mic dejun savuros
mâncare de cartofi de post servită într-un castron alb
Mâncare de cartofi. O rețetă gustoasă pentru perioada postului
Mâncare de cartofi. O rețetă gustoasă pentru perioada postului
compoturi de fructe pe un fundal alb
Top 6 cele mai bune compoturi de fructe. Ce recomandă specialiștii să ai mereu în cămară
Top 6 cele mai bune compoturi de fructe. Ce recomandă specialiștii să ai mereu în cămară
Focaccia cu rozmarin și roșii uscate
Focaccia cu rozmarin și roșii uscate. Rețetă de pâine italiană
Focaccia cu rozmarin și roșii uscate. Rețetă de pâine italiană
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
un platou plin cu stridii și felii de lămâie
8 motive ca să mănânci cât mai des stridii și 4 modalități de a le găti
8 motive ca să mănânci cât mai des stridii și 4 modalități de a le găti
Mai multe alimente care te ajută să reduci colesterolul puse pe o masă albă
7 alimente care te-ar putea ajuta să reduci colesterolul
7 alimente care te-ar putea ajuta să reduci colesterolul
mai multe superalimente ieftine pe o masă
10 superalimente ieftine pe care e recomandat să le incluzi în dieta ta zilnică
10 superalimente ieftine pe care e recomandat să le incluzi în dieta ta zilnică
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Sparanghel pus pe o farfurie albă
28 martie, 06:03
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta 5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
nucile puse într-un castronel de lemn
28 martie, 05:34
Beneficiile consumului de nuci. De ce e recomandat să le incluzi în dieta ta Beneficiile consumului de nuci. De ce e recomandat să le incluzi în dieta ta
Cinci baghete crocante cu miez pufos
28 martie, 04:45
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Pogăcele cu brânză și unt pe un platou alb cu picior
28 martie, 03:42
Pogăcele cu brânză și unt. Rețetă pentru gustări delicioase Pogăcele cu brânză și unt. Rețetă pentru gustări delicioase
Exemplu de carne marinată pe un tocător de lemn, pentru a înțelege cum să marinezi carnea de porc pentru o friptură cu gust irezistibil
27 martie, 09:35
Cum să marinezi carnea de porc pentru o friptură cu gust irezistibil Cum să marinezi carnea de porc pentru o friptură cu gust irezistibil
Biscuiți Sablé așezați în straturi pe un platou de lemn
27 martie, 08:48
Biscuiți Sablé. Rețetă de fursecuri franțuzești cu unt Biscuiți Sablé. Rețetă de fursecuri franțuzești cu unt
Fulgi de ovăz cu fructe de pădure în vas și în lingură
27 martie, 05:41
Fulgi de ovăz cu fructe de pădure la cuptor. Rețetă pentru un mic dejun sănătos Fulgi de ovăz cu fructe de pădure la cuptor. Rețetă pentru un mic dejun sănătos
Mai mulți prieteni care merg în vizită la o cramă
27 martie, 04:59
Ce trebuie să faci când mergi în vizită la o cramă. Sfaturi pentru o experiență reușită Ce trebuie să faci când mergi în vizită la o cramă. Sfaturi pentru o experiență reușită
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Mâncare de cartofi. O rețetă gustoasă pentru perioada postului
1
Mâncare de cartofi. O rețetă gustoasă pentru perioada postului
Mâncare de cartofi. O rețetă gustoasă pentru perioada postului
Mâncarea de cartofi poate fi foarte gustoasă și sățioasă, chiar și fără ingrediente de origine animală. Cu puțină creativitate și atenție la detalii, mâncarea de cartofi de post poate fi o...
Ficăței de pui cu ceapă. Rețeta pe care o poți prepara la tigaie
2
Ficăței de pui cu ceapă. Rețeta pe care o poți prepara la tigaie
Ficăței de pui cu ceapă. Rețeta pe care o poți prepara la tigaie
Rețeta de ficăței de pui cu ceapă este ușor de preparat. Vei obține un preparat savuros și hrănitor, perfect pentru o cină rapidă în timpul săptămânii. Poți, de asemenea, să adaugi...
Ouă prăjite în pâine. Rețetă pentru un mic dejun savuros
3
Ouă prăjite în pâine. Rețetă pentru un mic dejun savuros
Ouă prăjite în pâine. Rețetă pentru un mic dejun savuros
Pentru că ouăle ochiuri sunt printre cele mai populare alimente pentru micul dejun, încearcă-le și preparate altfel. Îți recomandăm o rețetă de ouă prăjite în pâine. Pâinea toast feliată este cea...
Cornulețe de post cu borș în aluat și gem de căpșuni
4
Cornulețe de post cu borș în aluat și gem de căpșuni
Cornulețe de post cu borș în aluat și gem de căpșuni
Pentru că a început postul și sunt la mare căutare rețetele de dulciuri de post, îți oferim mai jos o rețetă de cornulețe de post cu borș în aluat și umplute...
Top 6 cele mai bune compoturi de fructe. Ce recomandă specialiștii să ai mereu în cămară
5
Top 6 cele mai bune compoturi de fructe. Ce recomandă specialiștii să ai mereu în cămară
Top 6 cele mai bune compoturi de fructe. Ce recomandă specialiștii să ai mereu în cămară
De sute de ani oamenii au conservat fructele pentru a se bucura de ele pe tot parcursul anului. Au fost uscate, transformate în dulceață sau compot, murate sau congelate, atunci când...
Parteneri
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. Sunt în discuţii cu două persoane
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Rezultate Loto azi, 28 martie 2024. Numerele câștigătoare joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Rezultate Loto azi, 28 martie 2024. Numerele câștigătoare joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Rezultate Loto azi, 28 martie 2024. Numerele câștigătoare joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Actorul Kenan İmirzalıoğlu are 49 de ani și o familie frumoasă. E căsătorit din 2016 cu vedeta TV Sinem Kobal
Actorul Kenan İmirzalıoğlu are 49 de ani și o familie frumoasă. E căsătorit din 2016 cu vedeta TV Sinem Kobal
Actorul Kenan İmirzalıoğlu are 49 de ani și o familie frumoasă. E căsătorit din 2016 cu vedeta TV Sinem Kobal
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
Cornulețe umplute cu prune uscate
Cornulețe umplute cu prune uscate
Cornulețe umplute cu prune uscate
7 motive să-ți încurajezi adolescentul să se joace mai mult
7 motive să-ți încurajezi adolescentul să se joace mai mult
7 motive să-ți încurajezi adolescentul să se joace mai mult
Shakira a făcut senzație în timpul concertului ei din Times Square. Mișcările artistei au extaziat fanii
Shakira a făcut senzație în timpul concertului ei din Times Square. Mișcările artistei au extaziat fanii
Shakira a făcut senzație în timpul concertului ei din Times Square. Mișcările artistei au extaziat fanii
Beneficiile pentru sănătate ale lavandei. Cum te poate ajuta această plantă
Beneficiile pentru sănătate ale lavandei. Cum te poate ajuta această plantă
Beneficiile pentru sănătate ale lavandei. Cum te poate ajuta această plantă
fresh
Biscuiți Sablé. Rețetă de fursecuri franțuzești cu unt

Biscuiți Sablé. Rețetă de fursecuri franțuzești cu unt

Biscuiți Sablé. Rețetă de fursecuri franțuzești cu unt

Fulgi de ovăz cu fructe de pădure la cuptor. Rețetă pentru un mic dejun sănătos

Fulgi de ovăz cu fructe de pădure la cuptor. Rețetă pentru un mic dejun sănătos

Cum să marinezi carnea de porc pentru o friptură cu gust irezistibil

Cum să marinezi carnea de porc pentru o friptură cu gust irezistibil

Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească

Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească

Pogăcele cu brânză și unt. Rețetă pentru gustări delicioase

Pogăcele cu brânză și unt. Rețetă pentru gustări delicioase
închide