Idei de mic-dejun pentru dieta cu deficit caloric
Dieta cu deficit caloric este un plan alimentar structurat care restricționează aportul caloric zilnic și are scopul de a ajuta la pierderea în greutate. Dacă vrei să urmezi acest regim alimentar trebuie să consumi aproximativ 1.200 până la 1.500 de calorii pe zi. Iată câteva idei de mic-dejun pentru dieta cu deficit caloric.
Galerie foto
Dieta săracă în calorii poate fi eficientă, dar necesită multă disciplină. În mod ideal, ar trebui să discuți cu un medic înainte de a începe o astfel de dietă. În primul rând, trebuie să îți faci un set de analize, apoi trebuie să îți recomande suplimente alimentare care să suplimenească lipsa de nutrienți.
Idei de mic-dejun pentru dieta cu deficit caloric
Oamenii de știință au studiat dietele sărace în calorii încă din anii 1980 pornind de la niște studii mai mici care afirmau că aceste planuri de alimentație restrictive ar putea încetini procesul de îmbătrânire. Încă nu există suficiente dovezi pentru a sprijini aceste cercetări.
Dieta hipocalorică nu este recomandată tuturor. De exemplu femeile însărcinate sau care alăptează (care au nevoie de suficiente calorii pentru a-și susține bebelușii în creștere, precum și pentru ele) și sportivii (care au nevoie de energie din suficiente calorii pentru a performa), nu au de ce să apeleze la un astfel de regim alimentar.
Dacă totuși vrei să ții această dietă și medicul tău spune că o poți face în siguranță, avem pentru tine câteva idei pentru mic-dejun pentru dieta cu deficit caloric.
Omletă cu ciuperci
Total calorii: 91 calorii
Ingrediente: 1 ou mediu: 78 calorii, 100 g ciuperci proaspete tocate: 13 calorii
Mod de preparare
Se toacă ciupercile și se călesc ușor într-o tigaie cu o linguriță de apă. Între timp se bate oul într-un castron și se toarnă peste ciuperci. Se gătește până când oul devine auriu și pufos. .
Iaurt grecesc cu fructe de pădure și caise
Total calorii: 96 calorii
Ingrediente: 50 g zmeură: 19 calorii, 3 linguri iaurt grecesc fără grăsimi: 24 calorii, 50 g căpșuni: 16 calorii, 50 g mure: 20 calorii, 1 caisă proaspătă: 17 calorii
Mod de preparare
Caisa se spală și se taie mărunt. Se spală și restul de fructe. Li se îndepărtează frunzele și se taie felii. Într-un pahar mai mare se pun 3 linguri de iaurt grecesc. Deasupra se adaugă bucățile de fructe.
Omletă cu spanac
Total calorii: 94 calorii.
Ingrediente: 1 ou mediu: 78 calorii, 60 g spanac proaspăt: 16 calorii
Mod de preparare
Se sparge și se bate oul într-un castron, apoi se adaugă într-o tigaie mică antiaderentă. Se așteaptă până când partea de jos a omletei este gătită și apoi se pune spanacul. Se adaugă sarea și piper.
Omletă cu șuncă
Total calorii: 97 calorii
Ingrediente: 1 ou mediu: 78 calorii, 1 felie subțire de șuncă: 19 calorii
Mod de preparare
Se bate oul într-un castron și se toarnă într-o tigaie mică încinsă. Se adaugă felia de șuncă. Se servește caldă.
Fulgi de ovăz cu zmeură
Total calorii: 196 calorii
Ingrediente: 40 g ovăz: 149 calorii, 125 ml lapte de migdale: 42 calorii, 10 g zmeură: 5 calorii
Mod de preparare
Dacă îți faci ovăz peste noapte cu lapte de migdale cu un conținut scăzut de grăsimi și doar adaugi câteva fructe de zmeură, micul dejun va avea puțin sub 200 de calorii și te va menține sătulă pentru toată dimineața. Pune ovăzul într-un castron, adaugă lapte și păstrează la frigider peste noapte.
Află de aici care sunt cele mai mari beneficii ale consumului de zmeură.
Ouă poșate pe pâine prăjită
Total calorii: 189 calorii
Ingrediente: 1 felie de pâine integrală (22g): 50 de calorii, 1/2 linguriță de unt: 13 calorii, două ouă medii: 126 de calorii
Mod de preparare
Se prăjește pâinea, se unge cu unt și se acoperă cu 2 ouă poșate.
Ai aici și o altă rețetă cu ouă poșate. Specialiștii spun că combinația dintre acestea și sparanghel este absolut delicioasă.
Ciuperci portobello cu ou
Total calorii: 100 calorii
Ingrediente: 1 ou mediu: 78 calorii, 1 ciupercă portobello: 22 calorii
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la maximum. Se pune ciuperca pe o tavă de copt antiaderentă și se pulverizează cu ulei. Se lasă 5 minute, după care se întoarce, se mai stropește cu puțin ulei și se dă la cuptor încă 2 minute.
Între timp se încinge o tigaie antiaderentă. Se sparge oul și se prăjește 4 minute, până se întărește. Se pune deasupra ciupercii. Se condimentează cu piper negru proaspăt măcinat.
Ovăz cu afine
Total calorii: 100 calorii
Ingrediente: 25 g afine congelate: 13 calorii, 50 g iaurt natural fără grăsimi: 22 calorii, 25 g ovăz: 65 calorii
Mod de preparare
Se amestecă afinele cu iaurtul fără grăsimi și cu ovăzul. Acestea sunt cele mai bune sfaturi pentru a pierde în greutate cu ajutorul fulgilor de ovăz.