Înghețată cu biscuiți, din doar trei ingrediente
Înghețata cu biscuiți este un desert decadent și cremos, perfect pentru iubitorii de biscuiți și de înghețată. Este o înghețată mai consistentă, care oferă savoare, răcoare, dar și sățietate.
Combinația de lapte condensat și frișcă naturală bătută, oferă o textură fină și bogată compoziției de înghețată. În același timp, bucățile de biscuiți adaugă un contrast crocant și un gust intens de cacao. Este o rețetă simplă și rapidă, care se prepară fără a avea nevoie de aparat de înghețată. Te poți bucura de gustul ei și efectul revigorant în zilele călduroase de vară, dar și în alte momente ale anului.
Înghețata este unul dintre cele mai populare deserturi din lume. Iar originile sale sunt surprinzător de vechi și diverse, traversând mai multe culturi și perioade istorice. Această delicatesă răcoritoare a trecut de la deserturi rezervate regilor și nobilimii la un produs popular și accesibil tuturor. Astfel a devenit un simbol al bucuriei și al răsfățului în zilele toride de vară. Rețetele sunt versatile și le poți adapta după preferințe.
Citește și: De unde provine înghețata și care este istoria sa. Iar în continuare îți oferim rețeta completă pentru a prepara și tu celor dragi înghețată cu biscuiți, din doar trei ingrediente.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea biscuiților. Cei mai populari pentru prepararea acestei înghețate sunt biscuiții umpluți. Poți folosi și alt timp de biscuiți, dar pentru un gust delicios și consistență, folosește unii umpluți cu cremă.
Zdrobește biscuiții în bucăți mici. Poți folosi un robot de bucătărie sau îi poți pune într-o pungă și îi zdrobești cu un sucitor. Nu trebuie să fie foarte mărunțiți, bucățile mai mari vor da o textură plăcută înghețatei.
Descoperă și o rețetă de biscuiți de banane cu fulgi de ovăz și bucăți de ciocolată, pe care îi poți folosi la delicioasa înghețată.
Cum prepari delicioasa înghețată cu biscuiți, din doar trei ingrediente
Într-un bol mare, pune smântâna pentru frișcă rece, abia scoasă din frigider. Introdu mixerul în ea și amestec-o până când devine fermă, dar nu complet bătută (aproximativ 3-4 minute la viteză medie).
Scoate și laptele condensat de la rece și adaugă-l peste frișca bătută. Cu cât ingredientele sunt mai reci, cu atât timpul de preparare, dar și reușita înghețatei va fi mai sigură. Încorporează treptat amestecul de lapte condensat în frișca bătută, folosind o spatulă și mișcări de pliere pentru a menține compoziția aerată.
Adaugă bucățile de biscuiți și amestecă ușor pentru a le distribui uniform în compoziția de înghețată. Păstrează câteva bucăți de biscuiți sau chiar biscuiți întregi și pentru decor.
Toarnă compoziția de înghețată într-un recipient etanș și nivelează-i suprafața.
Acoperă recipientul cu folie alimentară sau un capac. Pune-l în congelator pentru cel puțin 4-6 ore, de preferat peste noapte.
Înainte de servire scoate delicioasa înghețată cu biscuiți din congelator și las-o aproximativ 10 minute la temperatura camerei. Folosește o lingură specială de înghețată pentru a forma cupe și servește înghețata în boluri sau cornete.
Pentru data următoare când mai dorești să prepari un astfel de desert răcoros, poți încerca rețeta de înghețată de caise cu sos caramel sărat.