Legume la borcan în saramură, pentru iarnă

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă dorești să te bucuri și în sezonul rece de gustul delicios al legumelor de grădină, nu ezita să le conservi și la borcane, pe lângă cele pe care le pui la congelator. Îți oferim în acest scop o rețetă de legume la borcan în saramură, pentru iarnă.

Legume la borcan în saramură. Borcane cu mazăre,păstăi de fasole,dovlecei și morcovi
Galerie foto

Galerie foto

Legumele nu se fierb timp îndelungat în saramură pentru că se mai pătrund și în timp ce se răcesc / Shutterstock

Poți conserva în același mod, dar în borcane diferite păstăi de fasole, mazăre, morcovi și dovlecei. Le conservi în saramură pentru a le putea folosi mai târziu în toate tipurile de preparate. Le poți folosi la supe și la ciorbe, la mâncăruri scăzute, dar și la salate sau la diferite aperitive. Doar le scurgi de saramură și le adaugi în preparatul respectiv. Poți folosi chiar și saramura la anumite preparate.

Chiar dacă găsești o parte dintre aceste legume și în sezonul rece, pe piață, gustul lor va fi diferit de gustul legumelor de vară, crescute natural, în grădină. Nu ezita să profiți de sezonul legumelor de grădină pentru a le conserva. Pune câteva pachete de legume și la congelator, pentru că se conservă perfect și în acest mod.

Descoperă aici și cum se congelează dovleceii, în funcție de modul de preparare al acestora. În continuare vei descoperi lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de Legume la borcan în saramură.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pe care va trebui să-l faci pentru a conserva legumele la borcan este să pregătești borcanele. Spală bine borcanele și capacele aferente, clătește-le bine și sterilizează-le. Apoi te poți ocupa și de pregătirea legumelor.

Cum pui legume la borcan în saramură

Cantitățile legumelor nu sunt relevante pentru rețetă. Important este să să ții cont de proporția de sare în funcție de capacitatea borcanului.

Spală bine toate legumele și pune-le la scurs. Pentru a conserva păstăi de fasole în saramură, acestora li se îndepărtează vârfurile, iar dacă sunt de dimensiuni mai mari, se rup în bucăți mai mici, apoi se îndeasă bine în borcanele sterilizate.

Dovleceii se toacă în cuburi sau în bucăți mai lunci. Nu li se îndepărtează coaja decât dacă sunt mai maturi. Tot dacă sunt maturi li se îndepărtează și semințele.

Boabele de mazăre se sortează, pentru a le alege pe cele mai sănătoase. Se pot pune și morcovi în borcanele cu mazăre, curățați și tocați în bucăți mai mici. Curăță și morcovii și optează pentru cei mai mici și de mărimi aproximativ egale.

Umple cu aceste legume, dar separat, 3/4 din capacitatea borcanelor. Punem în fiecare borcan câte o linguriță de sare pentru murături. Apoi completează cu apă până la gâtul borcanelor.

Închide bine capacele borcanelor și așază borcanele în cratițe. Pune la baza acestora câte un ștergar de bucătărie curat. Apoi umple cratițele cu apă până la gâtul borcanelor. Este recomandat să folosești borcane de aceeași dimensiune.

Punem cratițele cu borcanele pe flacăra aragazului și fierbe-le timp de 30 de minute din momentul în care începe apa să fiarbă. După stingerea focului, lasă borcanele în apa fierbinte din cratițe, până când se răcesc complet. Le scurgi de apă, le ștergi și le etichetezi, apoi le treci în cămară.

În sezonul rece te vei bucura din plin de aceste legume la borcan în saramură, folosindu-le la mâncărurile preferate.

Dacă mai dorești și alte rețete de conserve pentru iarnă, mai poți pregăti și rețeta de mâncare de fasole verde la borcan, pentru iarnă.

Citește și
Legume la borcan în saramură. Borcane cu mazăre,păstăi de fasole,dovlecei și morcovi
Galerie foto

Galerie foto

Borcane cu legume conservate în saramură
Colaj de poze cu legume spălate și tocate pentru a fi conservate
+0
CELE MAI CITITE
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, într-o tigaie wok
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Pui cu mazăre și mentă în bol alb, alături de felii de pâine
Pui cu mazăre și mentă. Rețetă pentru un prânz gustos și hrănitor
Pui cu mazăre și mentă. Rețetă pentru un prânz gustos și hrănitor
Paste cu vinete coapte și ardei multicolori, presărate cu parmezan
Paste cu vinete coapte și ardei multicolori, presărate cu parmezan
Paste cu vinete coapte și ardei multicolori, presărate cu parmezan
Porții de prăjitură cu zmeură și aluat fraged
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Zacuscă de fasole boabe pe felie de pâine și în bol cu lingură de lemn
Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională
Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională
Supă concentrată de legume în cană metalică
Supă concentrată de legume, perfectă ca bază pentru alte preparate
Supă concentrată de legume, perfectă ca bază pentru alte preparate
Gem de coacăze cu mure în borcan și în linguriță
Gem de coacăze cu mure, aromat, dulce-acrișor și vibrant
Gem de coacăze cu mure, aromat, dulce-acrișor și vibrant
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Chec cu caise și nuci porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit și două cești cu cafea
05:45
Chec cu caise și nuci. Un desert parfumat, cu texturi surprinzătoare Chec cu caise și nuci. Un desert parfumat, cu texturi surprinzătoare
Salată de vinete cu iaurt și usturoi, decorată cu pătrunjel verde
05:06
Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor
Porții de prăjitură cu prune și crumble
25 august, 06:06
Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii, într-un vas alb, ceramic
25 august, 05:41
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar în bol cu lingură, felii de pâine și crenguțe de mărar
24 august, 06:19
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești
Tartă Tatin cu piersici porționată și servită cu o cupă de înghețată
24 august, 05:04
Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
23 august, 06:28
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
Porții de prăjitură cu zmeură și aluat fraged
23 august, 05:32
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Zoë Kravitz și Harry Styles au fost surprinși în Londra într-o ipostază tandră. Se zvonește că ar forma un cuplu
Zoë Kravitz și Harry Styles au fost surprinși în Londra într-o ipostază tandră. Se zvonește că ar forma un cuplu
Zoë Kravitz și Harry Styles au fost surprinși în Londra într-o ipostază tandră. Se zvonește că ar forma un cuplu
Poliţiştii îl caută pe Gânj în tunelurile subterane construite de Ceauşescu. Este liber de o lună şi jumătate
Poliţiştii îl caută pe Gânj în tunelurile subterane construite de Ceauşescu. Este liber de o lună şi jumătate
Poliţiştii îl caută pe Gânj în tunelurile subterane construite de Ceauşescu. Este liber de o lună şi jumătate
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci de la statul român lună de lună
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci de la statul român lună de lună
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci de la statul român lună de lună
Mesajul tranșant pe care Ella Vișan l-a transmis după imaginile de aseară cu ispita Teo. Nu vă lăsați păcăliți
Mesajul tranșant pe care Ella Vișan l-a transmis după imaginile de aseară cu ispita Teo. "Nu vă lăsați păcăliți"
Mesajul tranșant pe care Ella Vișan l-a transmis după imaginile de aseară cu ispita Teo. "Nu vă lăsați păcăliți"
Hande Erçel și Hakan Sabanci s-ar fi despărțit. Ce se vehiculează în presa din Turcia
Hande Erçel și Hakan Sabanci s-ar fi despărțit. Ce se vehiculează în presa din Turcia
Hande Erçel și Hakan Sabanci s-ar fi despărțit. Ce se vehiculează în presa din Turcia
Cele mai accesate site-uri în urmă cu 30 de ani. Cei mai mulți tineri nu au auzit niciodată de ele
Cele mai accesate site-uri în urmă cu 30 de ani. Cei mai mulți tineri nu au auzit niciodată de ele
Cele mai accesate site-uri în urmă cu 30 de ani. Cei mai mulți tineri nu au auzit niciodată de ele
Supă deasă din legume de vară
Supă deasă din legume de vară
Supă deasă din legume de vară
Ce să faci când copilul nu vrea să socializeze
Ce să faci când copilul nu vrea să socializeze
Ce să faci când copilul nu vrea să socializeze
Jennifer Lopez arată senzațional în primul trailer oficial al viitorului ei film, Kiss Of The Spider Woman. Când va fi lansată pelicula
Jennifer Lopez arată senzațional în primul trailer oficial al viitorului ei film, „Kiss Of The Spider Woman”. Când va fi lansată pelicula
Jennifer Lopez arată senzațional în primul trailer oficial al viitorului ei film, „Kiss Of The Spider Woman”. Când va fi lansată pelicula
Remedii naturale pentru căderea părului. Ce poți face pentru a opri pierderea firelor
Remedii naturale pentru căderea părului. Ce poți face pentru a opri pierderea firelor
Remedii naturale pentru căderea părului. Ce poți face pentru a opri pierderea firelor
fresh
Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon

Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi

Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi

Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești

Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești

Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii

Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii

Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor

Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor
închide