Motivul surprinzător pentru care trebuie să păstrezi apa în care au fiert pastele
Apa în care au fiert pastele ajunge de obicei săfie aruncată, deși ar trebui să o păstrezi pentru că poate fi folosită pentru a înnobila diverse preparate. Iată care este motivul surprinzător pentru care trebuie să păstrezi apa în care au fiert pastele.
Pastele se gătesc ușor, însă există câteva trucuri pentru ca acestea să fie perfecte. Apa în care au fiert poate transforma un sos banal într-unul extrem de gustos, potrivit SimplyRecipes.com. Înainte de vărsa pastele într-o strecurătoare pune sub ea un vas în care să colectezi apa.
De ce este specială apa în care au fiert pastele
Atunci când fierbi pastele poți observa că apa își schimbă consistența. Acest lucru se întâmplă din cauza amidonului pe care îl conțin pastele, care acționează ca un liant. Când este combinat cu unt sau ulei, ia naștere o emulsie extrem de gustoasă. Acesta este motivul surprinzător pentru care trebuie să păstrezi apa în care au fiert pastele.
Emulsia leagă toate elementele sosului și îl face cremos. Dacă folosești apa în care au fiert pastele nu trebuie să te mai temi că vei avea un sos uscat. Îți oferim o rețetă de sos de roșii aromat, ideal pentru paste sau pentru pizza de casă.
Cum folosești apa de la paste pentru pregătirea sosurilor
Pentru a putea folosi apa de la paste este nevoie să pui în oală o cantitate suficientă de apă, dar fără să exagerezi. Apa trebuie să acopere pastele. Nu uita să iei în calcul faptul că o parte din ea se va evapora în timpul fierberii. Nu uita că este foarte important modul în care alegi să depozitezi pastele. Află mai multe despre cum poți să depozitezi pastele pentru a le păstra mai mul timp.
Când vine vorba de apa folosită pentru pregătirea pastelor, amintește-ți că nu trebuie să pui nici prea multă pentru că nu vei mai avea cantitatea de amidon necesară. În funcție de forma pastelor, 1 l de apă ar trebui să fie necesar. Acesta se folosește pentru a fierbe în jur de 400 g de paste. De asemenea, este important să adaugi și o lingură de sare pentru a intensifica aromele. Sosul este ideal pentru a oferi un gust special preparatelor tale, acesta este motivul surprinzător pentru care trebuie să păstrezi apa în care au fiert pastele.
Cum se păstrează apa în care au fiert pastele
Dacă vrei să folosești apa în care au fiert pastele pentru a face sos, atunci vei avea nevoie de o cană de apă pentru aproximativ 400 g de paste.
Apa de la paste poate fi scoasă cu ajutorul unui polonic atunci când acestea sunt aproape gătite. O altă variantă este să scoți pastele din vas cu ajutorul unei palete speciale. Apa va rămâne acolo și tu vei folosi cât îți trebuie. A treia metodă este să pui un vas sub strecurătoarea în care verși pastele gătite.
Ce trebuie să respecți atunci când vine vorba de apa folosită la fierberea pastelor
Pentru a face sosuri este nevoie să pui apa în care au fiert pastele cât se poate de fierbinte. Nu trebuie să pui de la început foarte multă. Pentru a-ți da seama de ce cantitate de apă ai nevoie trebuie să vezi dacă sosul acoperă bine toate pastele.
Dacă sosul pare foarte gros, atunci adaugă câtă puțină apă până când ajunge la consistența pe care tu o dorești. De asemenea, dacă crezi că sosul nu este suficient de cremos poți să pui din apa în care au fiert pastele puțin câte puțin. Amestecă bine până când sosul are textura pe care tu o cauți. Pentru că multe persoane sunt iubitoare de paste, îți recomandăm o rețetă de paste cu năut și sos de roșii. Această rețetă este perfectă pentru o cină în familie.