Motivul surprinzător pentru care trebuie să păstrezi apa în care au fiert pastele

Apa în care au fiert pastele ajunge de obicei săfie aruncată, deși ar trebui să o păstrezi pentru că poate fi folosită pentru a înnobila diverse preparate. Iată care este motivul surprinzător pentru care trebuie să păstrezi apa în care au fiert pastele.

Publicat: 18 octombrie 2022, 07:00
O oală gri cu apă clocotită și paste, deasupra căreia se află un polonic plin cu paste spiralate
Apa în care au fiert pastele are amidon care dă consistență altor preparate / Shutterstock

Pastele se gătesc ușor, însă există câteva trucuri pentru ca acestea să fie perfecte. Apa în care au fiert poate transforma un sos banal într-unul extrem de gustos, potrivit SimplyRecipes.com. Înainte de vărsa pastele într-o strecurătoare pune sub ea un vas în care să colectezi apa.

De ce este specială apa în care au fiert pastele

Atunci când fierbi pastele poți observa că apa își schimbă consistența. Acest lucru se întâmplă din cauza amidonului pe care îl conțin pastele, care acționează ca un liant. Când este combinat cu unt sau ulei, ia naștere o emulsie extrem de gustoasă. Acesta este motivul surprinzător pentru care trebuie să păstrezi apa în care au fiert pastele.

Emulsia leagă toate elementele sosului și îl face cremos. Dacă folosești apa în care au fiert pastele nu trebuie să te mai temi că vei avea un sos uscat. Îți oferim o rețetă de sos de roșii aromat, ideal pentru paste sau pentru pizza de casă.

Cum folosești apa de la paste pentru pregătirea sosurilor

Pentru a putea folosi apa de la paste este nevoie să pui în oală o cantitate suficientă de apă, dar fără să exagerezi. Apa trebuie să acopere pastele. Nu uita să iei în calcul faptul că o parte din ea se va evapora în timpul fierberii. Nu uita că este foarte important modul în care alegi să depozitezi pastele. Află mai multe despre cum poți să depozitezi pastele pentru a le păstra mai mul timp.

Când vine vorba de apa folosită pentru pregătirea pastelor, amintește-ți că nu trebuie să pui nici prea multă pentru că nu vei mai avea cantitatea de amidon necesară. În funcție de forma pastelor, 1 l de apă ar trebui să fie necesar. Acesta se folosește pentru a fierbe în jur de 400 g de paste. De asemenea, este important să adaugi și o lingură de sare pentru a intensifica aromele. Sosul este ideal pentru a oferi un gust special preparatelor tale, acesta este motivul surprinzător pentru care trebuie să păstrezi apa în care au fiert pastele.

Citește și

Cum se păstrează apa în care au fiert pastele

Dacă vrei să folosești apa în care au fiert pastele pentru a face sos, atunci vei avea nevoie de o cană de apă pentru aproximativ 400 g de paste.

Apa de la paste poate fi scoasă cu ajutorul unui polonic atunci când acestea sunt aproape gătite. O altă variantă este să scoți pastele din vas cu ajutorul unei palete speciale. Apa va rămâne acolo și tu vei folosi cât îți trebuie. A treia metodă este să pui un vas sub strecurătoarea în care verși pastele gătite.

Ce trebuie să respecți atunci când vine vorba de apa folosită la fierberea pastelor

Pentru a face sosuri este nevoie să pui apa în care au fiert pastele cât se poate de fierbinte. Nu trebuie să pui de la început foarte multă. Pentru a-ți da seama de ce cantitate de apă ai nevoie trebuie să vezi dacă sosul acoperă bine toate pastele.

Dacă sosul pare foarte gros, atunci adaugă câtă puțină apă până când ajunge la consistența pe care tu o dorești. De asemenea, dacă crezi că sosul nu este suficient de cremos poți să pui din apa în care au fiert pastele puțin câte puțin. Amestecă bine până când sosul are textura pe care tu o cauți. Pentru că multe persoane sunt iubitoare de paste, îți recomandăm o rețetă de paste cu năut și sos de roșii. Această rețetă este perfectă pentru o cină în familie.

Citește și
CELE MAI CITITE
Chiftele de orez pe o farfurie albă, una secționată și pe un platou de lemn
Chiftele de orez. Rețetă rapidă și ușor de preparat
Chiftele de orez. Rețetă rapidă și ușor de preparat
Maioneză de avocado în bol alb cu lingură, alături de două jumătăți de avocado
Maioneză de avocado. Rețetă simplă și delicioasă
Maioneză de avocado. Rețetă simplă și delicioasă
Regina Elisaneta a II-a în timp ce tăia un tort
Ce mânca Regina Elisabeta în fiecare zi. Consuma aceste preparate de la vârsta de doi ani
Ce mânca Regina Elisabeta în fiecare zi. Consuma aceste preparate de la vârsta de doi ani
Douaă Bruschette cu roșii și măsline pe un tocător de lemn, alături de un bol cu ingredientele necesare și un ștergar roșu
Bruschette cu roșii și măsline. Rețetă de gustare simplă
Bruschette cu roșii și măsline. Rețetă de gustare simplă
fursecuri cu fulgi de ovăzpe un platou de lemn
3 rețete cu fulgi de ovăz. Le poți prepara pentru orice masă a zilei
3 rețete cu fulgi de ovăz. Le poți prepara pentru orice masă a zilei
Te-ar mai putea interesa și
Alimente congelate în caserole care stau pe un blat alb de lemn
6 alimente congelate care nu trebuie să-ți lipsească din casă
6 alimente congelate care nu trebuie să-ți lipsească din casă
Un cofraj cu ouă fierte la intervale de timp diferite și aranjat pe un platou albastru
Cât timp se fierb ouăle. Trucuri utile pentru gospodine
Cât timp se fierb ouăle. Trucuri utile pentru gospodine
Un blat de lemn pe care se află o oală cu apă fiartă și paste pentru a ilustra cum se fierb pastele al dente
Cum să fierbi paste al dente. Sfaturi de la un chef un italian
Cum să fierbi paste al dente. Sfaturi de la un chef un italian
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
O masă plină de alimentare care îți cresc masa musculară
08:00
5 obiceiuri alimentare care îți cresc masa musculară 5 obiceiuri alimentare care îți cresc masa musculară
Bol cu cartofi copți în coajă, presărați cu usturoi și cimbru verde, pe un ștergar alb cu albastru, alături de tacâmuri de servire
07:00
Cartofi întregi la cuptor, cu cimbru și usturoi Cartofi întregi la cuptor, cu cimbru și usturoi
Pateu de măsline cu capere într-un vas rustic, metalic și pe o felie de pâine
06:00
Pateu de măsline cu capere. Un aperitiv gustos, de post Pateu de măsline cu capere. Un aperitiv gustos, de post
Falafel sau chifteluțe din năut într-un bol, una secționată
25 noiembrie, 08:00
Falafel. Rețetă de chifteluțe din năut Falafel. Rețetă de chifteluțe din năut
Cartofi aromați la cuptor, așezați pe o hârtie și pe un tocător de lemn și presărați cu crenguțe de rozmarin și cimbru
25 noiembrie, 07:00
Cartofi aromați la cuptor. Rețetă simplă de post Cartofi aromați la cuptor. Rețetă simplă de post
O masă pe care se află alimente care îți cresc colesterolul
25 noiembrie, 06:00
4 alimente care îți cresc colesterolul. Ce spun specialiștii despre aceste produse 4 alimente care îți cresc colesterolul. Ce spun specialiștii despre aceste produse
Alimente congelate în caserole care stau pe un blat alb de lemn
24 noiembrie, 08:00
6 alimente congelate care nu trebuie să-ți lipsească din casă 6 alimente congelate care nu trebuie să-ți lipsească din casă
Porție de supă cremă de mazăre cu mentă într-o farfurie albă, alături de o legătură de pătrunjel verde și o ceașcă cu boabe de mazăre
24 noiembrie, 07:00
Supă cremă de mazăre cu mentă, colorată și aromată Supă cremă de mazăre cu mentă, colorată și aromată
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Maioneză de avocado în bol alb cu lingură, alături de două jumătăți de avocado
1
Maioneză de avocado. Rețetă simplă și delicioasă
Maioneză de avocado. Rețetă simplă și delicioasă
Dacă îți plac salatele sau aperitivele cu maioneză și în perioadele de post te poți bucura de astfel de combinații pentru că există și rețete de maioneză de post. Una dintre...
Chiftele de orez pe o farfurie albă, una secționată și pe un platou de lemn
2
Chiftele de orez. Rețetă rapidă și ușor de preparat
Chiftele de orez. Rețetă rapidă și ușor de preparat
Dacă te întrebi ce să mai prepari pentru a-i impresiona pe cei dragi cu gustări simple, dar delicioase, prepară chiftele de orez. Rețeta este simplă, rapidă și ușor de preparat. Chiftelele...
Regina Elisaneta a II-a în timp ce tăia un tort
3
Ce mânca Regina Elisabeta în fiecare zi. Consuma aceste preparate de la vârsta de doi ani
Ce mânca Regina Elisabeta în fiecare zi. Consuma aceste preparate de la vârsta de doi ani
Regina Elisabeta a II-a era recunoscută pentru modestia ei în ceea ce privește mâncarea. Fostul ei bucătar, a povestit care erau preferințele culinare are regretatei suverane. Hai să aflăm împreună ce...
Prăjitură cu banană și fulgi de ovăz pe un tocător
4
Prăjitură cu banană și fulgi de ovăz. Desertul sănătos fără zahăr și fără gluten
Prăjitură cu banană și fulgi de ovăz. Desertul sănătos fără zahăr și fără gluten
Combinația de banană și fulgi de ovăz poate fi desertul pe care îl căutai atunci când voiai să mănânci ceva dulce și sănătos. Nu conține zahăr, nici gluten sau lactoză, așa...
Falafel sau chifteluțe din năut într-un bol, una secționată
5
Falafel. Rețetă de chifteluțe din năut
Falafel. Rețetă de chifteluțe din năut
Dacă dorești să poposești pentru inspirația culinară și în bucătăriile altor popoare, încearcă rețeta de chifteluțe din năut cunoscute sub denumirea de Falafel. Este o rețetă din bucătăria libaneză. Este unul...
Parteneri
Ce spune despre tine anotimpul în care te-ai născut. Tipul de personalitate pe care îl poți avea

Ce spune despre tine anotimpul în care te-ai născut. Tipul de personalitate pe care îl poți avea

Ce spune despre tine anotimpul în care te-ai născut. Tipul de personalitate pe care îl poți avea
Justiţiarul din Berceni a încălcat ordinul de restricţie la câteva ore după montarea brăţării de monitorizare. Era la mai puţin de 200 de metri de fosta iubită

Justiţiarul din Berceni a încălcat ordinul de restricţie la câteva ore după montarea brăţării de monitorizare. Era la mai puţin de 200 de metri de fosta iubită

Justiţiarul din Berceni a încălcat ordinul de restricţie la câteva ore după montarea brăţării de monitorizare. Era la mai puţin de 200 de metri de fosta iubită
Fiica Anamariei Prodan, complet răvășită: „M-a rupt chestia asta! Plâng automat!”

Fiica Anamariei Prodan, complet răvășită: „M-a rupt chestia asta! Plâng automat!”

Fiica Anamariei Prodan, complet răvășită: „M-a rupt chestia asta! Plâng automat!”
Descoperirea tulburătoare dintr-un conac abandonat în care maganații lumii dădeau petreceri. O scrisoare a fost găsită pe covoare

Descoperirea tulburătoare dintr-un conac abandonat în care maganații lumii dădeau petreceri. O scrisoare a fost găsită pe covoare

Descoperirea tulburătoare dintr-un conac abandonat în care maganații lumii dădeau petreceri. O scrisoare a fost găsită pe covoare
Gökberk Demirci din “Jurământul prezintă imagini din cel mai nou proiect profesional. Despre ce este vorba

Gökberk Demirci din “Jurământul” prezintă imagini din cel mai nou proiect profesional. Despre ce este vorba

Gökberk Demirci din “Jurământul” prezintă imagini din cel mai nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Cel mai scump medicament din lume a fost aprobat în SUA. Cât costă o singură doză Hemgenix

Cel mai scump medicament din lume a fost aprobat în SUA. Cât costă o singură doză Hemgenix

Cel mai scump medicament din lume a fost aprobat în SUA. Cât costă o singură doză Hemgenix
A răsărit soarele pe strada lui Demi Lovato. Cine este noul iubit al artistei. Sunt recunoscătoare

A răsărit soarele pe strada lui Demi Lovato. Cine este noul iubit al artistei. „Sunt recunoscătoare”

A răsărit soarele pe strada lui Demi Lovato. Cine este noul iubit al artistei. „Sunt recunoscătoare”
fresh
Porție de supă cremă de mazăre cu mentă într-o farfurie albă, alături de o legătură de pătrunjel verde și o ceașcă cu boabe de mazăre
Supă cremă de mazăre cu mentă, colorată și aromată
Supă cremă de mazăre cu mentă, colorată și aromată
6 alimente congelate care nu trebuie să-ți lipsească din casă
6 alimente congelate care nu trebuie să-ți lipsească din casă
Falafel. Rețetă de chifteluțe din năut
Falafel. Rețetă de chifteluțe din năut
Chifteluțe de ton. Rețetă simplă și ușor de preparat
Chifteluțe de ton. Rețetă simplă și ușor de preparat
Cartofi aromați la cuptor. Rețetă simplă de post
Cartofi aromați la cuptor. Rețetă simplă de post
închide