Nectar de pere. O băutură răcoritoare, cremoasă și aromată

Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului: Băuturi
bucătăria: Internațională

Pe lângă rețetele de gem, dulceață sau compot pe care le poți prepara din pere, mai poți încerca și un delicios nectar de pere. Este rețeta unei băuturi răcoritoare, plină de savoare și vitamine, cu o consistență cremoasă.

Maria Udrea
Publicat: 28 august 2024, 05:00

Galerie foto

Nectarul de fructe este consumat ca băutură răcoritoare și poate fi servit simplu, cu gheață / Shutterstock

Nectarul de fructe este o băutură obținută din sucul concentrat sau din piureul de fructe. La acesta se adaugă și apă și, de obicei, este îndulcit cu zahăr sau alți îndulcitori. Spre deosebire de sucul de fructe 100% pur, care este format doar din sucul fructelor fără adaosuri, nectarul de fructe conține un procentaj mai mic de suc de fructe și aditivi pentru a-i conferi o textură și un gust plăcut.

Citește și

Procentul de fruct prezent în nectar variază, de obicei, între 25% și 50%, în funcție de tipul de fruct. Nectarul de fructe este de obicei mai gros decât sucul de fructe, datorită prezenței piureului de fructe. Are un gust dulce și aromat. Iar consistența sa este mai plăcută și mai ușor de băut decât sucul de fructe pur.

Nectarul de fructe este popular în multe părți ale lumii datorită gustului său plăcut și ușurinței cu care poate fi consumat. Poate fi o alegere preferată pentru cei care caută o alternativă la sucurile de fructe pure. Descoperă și o rețetă de sirop de coacăze roșii, care este o băutură delicioasă și revigorantă. Iar în continuare vei descoperi rețeta detaliată pentru prepararea deliciosului nectar de pere.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea nectarului constă în sortare și pregătirea perelor. Optează pentru perele cele mai coapte și mai sănătoase, pentru un gust desăvârșit al nectarului. Spală fructele și șterge-le. Înlătură coaja doar dacă este deteriorată sau foarte tare. Coaja perelor este și gustoasă, dar conține și vitamine și pectină care ajută la consistența nectarului.

Cum prepari nectar de pere

Într-o cratiță mare adaugă 500 ml de apă rece, iar peste aceasta stoarce sucul de la o lămâie.

Taie perele în jumătăți și îndepărtează de la acestea cotoarele și căsuța semințelor. Pentru a nu oxida, scufundă imediat par secționată în apa cu suc de lămâie. Apoi continui cu următoarea pară. După ce pregătit toate perele așază cratița pe flacăra aragazului și adaugă zahărul. Adaugă și aromele  și fierbe perele în sirop până când acestea se pătrund și încep să se paseze. Timpul de fierbere depinde de tipul perelor.

Când toate perele s-au înmuiat pasează-le cu un blender vertical. Vei obține un piure cremos, dar mai diluat decât piureul clasic. În funcție de gust mai poți adăuga puțin zahăr în nectar.

Între timp, poți steriliza sticlele sau borcanele.

După ce nectarul este preparat și recipientele sterilizate, umple-le cu nectarul fierbinte. Închide-le ermetic cu capacele aferente și așază o pătură peste ele. Lasă-le sub pătură până când se răcesc complet. Apoi le poți eticheta și depozita în cămară sau în beci.

Nectarul de fructe este consumat ca băutură răcoritoare și poate fi servit simplu, cu gheață sau utilizat ca bază pentru cocktailuri și alte băuturi mixte. De asemenea, poate fi folosit în rețete culinare, cum ar fi deserturi, smoothie-uri sau sosuri pentru salate de fructe.

Tot din categoria rețetelor de băuturi răcoritoare mai poți prepara și rețeta de Sangria, băutura specială a verii.

Citește și
Marmeladă de ardei iuți, ideală pentru sosuri sau aperitive
Marmeladă de ardei iuți, ideală pentru sosuri sau aperitive
Ardei copți cu smântână. Rețetă pentru o masă delicioasă
Ardei copți cu smântână. Rețetă pentru o masă delicioasă
Lichior de smochine. O băutură rafinată și cremoasă cu gust divin
Lichior de smochine. O băutură rafinată și cremoasă cu gust divin
Cum se face ciocolata Dubai cu fistic. Desertul viral, foarte ușor de făcut
Cum se face ciocolata Dubai cu fistic. Desertul viral, foarte ușor de făcut
Sos de roșii pentru paste. Se face singur în doar 15 minute
Sos de roșii pentru paste. Se face singur în doar 15 minute
Te-ar mai putea interesa și
Nectar de piersici. Rețeta unei băuturi ce cucerește prin aromă și culoare
Nectar de piersici. Rețeta unei băuturi ce cucerește prin aromă și culoare
Nectar de caise. Un mod delicios de a te bucura de aroma caiselor
Nectar de caise. Un mod delicios de a te bucura de aroma caiselor
Limonadă cu zmeură. Rețetă de băutură răcoritoare, foarte aromată
Limonadă cu zmeură. Rețetă de băutură răcoritoare, foarte aromată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
07:57
Ghebe cu usturoi la tigaie. Una dintre cele mai gustoase rețete cu ciuperci Ghebe cu usturoi la tigaie. Una dintre cele mai gustoase rețete cu ciuperci
05:28
Pastă de zahăr. Cum faci un decor fin și elegant pentru deserturi Pastă de zahăr. Cum faci un decor fin și elegant pentru deserturi
16 septembrie, 06:51
Pâine cu făină de hrișcă și semințe, mai gustoasă și mai consistentă Pâine cu făină de hrișcă și semințe, mai gustoasă și mai consistentă
16 septembrie, 06:13
Cum se face siropul de gutui. Rețeta simplă și delicioasă Cum se face siropul de gutui. Rețeta simplă și delicioasă
15 septembrie, 06:07
Aluat fraged pe bază de iaurt. Rețeta de care ai nevoie atunci când vrei să prepari tarte, pizza, biscuiți Aluat fraged pe bază de iaurt. Rețeta de care ai nevoie atunci când vrei să prepari tarte, pizza, biscuiți
15 septembrie, 04:05
Unde poți să păstrezi cartofii ca să reziste până la șase luni Unde poți să păstrezi cartofii ca să reziste până la șase luni
14 septembrie, 03:58
Ciorbă de păstrăv cu legume, perfectă pentru un prânz savuros Ciorbă de păstrăv cu legume, perfectă pentru un prânz savuros
14 septembrie, 03:47
Tartă cu pere și ciocolată, o combinație de nerefuzat Tartă cu pere și ciocolată, o combinație de nerefuzat
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Dacă vrei să aduni toată savoarea legumelor de vară și de toamnă la un loc, prepară rețeta de ghiveci de legume pentru iarnă. Nu este o rețetă complexă, dar necesită mai...
2
Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară
Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară
Rețeta de tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă este o rețetă tradițională românească, perfectă pentru a conserva aromele legumelor în borcane pe care le poți deschide în zilele...
3
Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș
Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș
Dacă ești în căutare de rețete tradiționale cu gust delicios de copilărie, avem pentru tine o rețetă de ciurigăi sau minciunele. Este o rețetă tradițională din bucătăria maramureșeană, mult apreciată în...
4
Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene
Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene
Rețeta de salată de ardei copți cu măsline și capere este o rețetă simplă și plină de arome mediteraneene. Prepar-o și tu urmărind mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Este...
5
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
Printre conservele pe care ți-ai propus să le prepari în acest sezon, poți face loc și pentru rețeta de tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă. Este o rețetă simplă și...

Parteneri

Compot de struguri. Cea mai simplă metodă de a conserva aroma strugurilor
Compot de struguri. Cea mai simplă metodă de a conserva aroma strugurilor
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Cum va fi vremea până la jumătatea lunii octombrie
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Cum va fi vremea până la jumătatea lunii octombrie
Ce relaţie există între Ion Ţiriac şi singura femeie care i-a fost soţie: „Am învățat lecția și am terminat”
Ce relaţie există între Ion Ţiriac şi singura femeie care i-a fost soţie: „Am învățat lecția și am terminat”
Ispita Mădălina de la Insula Iubirii a ajuns pe mâinile medicului estetician după ce a suferit complicații. Cum arată acum
Ispita Mădălina de la Insula Iubirii a ajuns pe mâinile medicului estetician după ce a suferit complicații. Cum arată acum
Bárbara Mori a trăit o experiență paranormală cu fiul decedat al lui Sylvester Stallone. “Am văzut un mort”
Bárbara Mori a trăit o experiență paranormală cu fiul decedat al lui Sylvester Stallone. “Am văzut un mort”
Fenomenul astronomic care va schimba cerul. Ce se va întâmpla pe 17 septembrie
Fenomenul astronomic care va schimba cerul. Ce se va întâmpla pe 17 septembrie
Somon cu spanac în sos de smântână cu usturoi
Somon cu spanac în sos de smântână cu usturoi
Boala Hashimoto în sarcină. Ce provocări pot întâlni gravidele care suferă de tiroidita autoimună
Boala Hashimoto în sarcină. Ce provocări pot întâlni gravidele care suferă de tiroidita autoimună
Shakira a coborât brusc de pe scena de la LIV Miami. Diva a fost dezamăgită de comportamentul fanilor prezenți
Shakira a coborât brusc de pe scena de la LIV Miami. Diva a fost dezamăgită de comportamentul fanilor prezenți
Proprietățile consumului de mure. Cât de nutritive sunt aceste fructe de toamnă
Proprietățile consumului de mure. Cât de nutritive sunt aceste fructe de toamnă
fresh

Aluat fraged pe bază de iaurt. Rețeta de care ai nevoie atunci când vrei să prepari tarte, pizza, biscuiți

Aluat fraged pe bază de iaurt. Rețeta de care ai nevoie atunci când vrei să prepari tarte, pizza, biscuiți

Unde poți să păstrezi cartofii ca să reziste până la șase luni

Unde poți să păstrezi cartofii ca să reziste până la șase luni

Pâine cu făină de hrișcă și semințe, mai gustoasă și mai consistentă

Pâine cu făină de hrișcă și semințe, mai gustoasă și mai consistentă

Cum se face siropul de gutui. Rețeta simplă și delicioasă

Cum se face siropul de gutui. Rețeta simplă și delicioasă

Pastă de zahăr. Cum faci un decor fin și elegant pentru deserturi

Pastă de zahăr. Cum faci un decor fin și elegant pentru deserturi