Nectar de pere. O băutură răcoritoare, cremoasă și aromată

Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului: Băuturi
bucătăria: Internațională

Pe lângă rețetele de gem, dulceață sau compot pe care le poți prepara din pere, mai poți încerca și un delicios nectar de pere. Este rețeta unei băuturi răcoritoare, plină de savoare și vitamine, cu o consistență cremoasă.

Maria Udrea
Publicat: 28 august 2024, 05:00

Galerie foto

Nectarul de fructe este consumat ca băutură răcoritoare și poate fi servit simplu, cu gheață / Shutterstock

Nectarul de fructe este o băutură obținută din sucul concentrat sau din piureul de fructe. La acesta se adaugă și apă și, de obicei, este îndulcit cu zahăr sau alți îndulcitori. Spre deosebire de sucul de fructe 100% pur, care este format doar din sucul fructelor fără adaosuri, nectarul de fructe conține un procentaj mai mic de suc de fructe și aditivi pentru a-i conferi o textură și un gust plăcut.

Citește și

Procentul de fruct prezent în nectar variază, de obicei, între 25% și 50%, în funcție de tipul de fruct. Nectarul de fructe este de obicei mai gros decât sucul de fructe, datorită prezenței piureului de fructe. Are un gust dulce și aromat. Iar consistența sa este mai plăcută și mai ușor de băut decât sucul de fructe pur.

Nectarul de fructe este popular în multe părți ale lumii datorită gustului său plăcut și ușurinței cu care poate fi consumat. Poate fi o alegere preferată pentru cei care caută o alternativă la sucurile de fructe pure. Descoperă și o rețetă de sirop de coacăze roșii, care este o băutură delicioasă și revigorantă. Iar în continuare vei descoperi rețeta detaliată pentru prepararea deliciosului nectar de pere.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea nectarului constă în sortare și pregătirea perelor. Optează pentru perele cele mai coapte și mai sănătoase, pentru un gust desăvârșit al nectarului. Spală fructele și șterge-le. Înlătură coaja doar dacă este deteriorată sau foarte tare. Coaja perelor este și gustoasă, dar conține și vitamine și pectină care ajută la consistența nectarului.

Cum prepari nectar de pere

Într-o cratiță mare adaugă 500 ml de apă rece, iar peste aceasta stoarce sucul de la o lămâie.

Taie perele în jumătăți și îndepărtează de la acestea cotoarele și căsuța semințelor. Pentru a nu oxida, scufundă imediat par secționată în apa cu suc de lămâie. Apoi continui cu următoarea pară. După ce pregătit toate perele așază cratița pe flacăra aragazului și adaugă zahărul. Adaugă și aromele  și fierbe perele în sirop până când acestea se pătrund și încep să se paseze. Timpul de fierbere depinde de tipul perelor.

Când toate perele s-au înmuiat pasează-le cu un blender vertical. Vei obține un piure cremos, dar mai diluat decât piureul clasic. În funcție de gust mai poți adăuga puțin zahăr în nectar.

Între timp, poți steriliza sticlele sau borcanele.

După ce nectarul este preparat și recipientele sterilizate, umple-le cu nectarul fierbinte. Închide-le ermetic cu capacele aferente și așază o pătură peste ele. Lasă-le sub pătură până când se răcesc complet. Apoi le poți eticheta și depozita în cămară sau în beci.

Nectarul de fructe este consumat ca băutură răcoritoare și poate fi servit simplu, cu gheață sau utilizat ca bază pentru cocktailuri și alte băuturi mixte. De asemenea, poate fi folosit în rețete culinare, cum ar fi deserturi, smoothie-uri sau sosuri pentru salate de fructe.

Tot din categoria rețetelor de băuturi răcoritoare mai poți prepara și rețeta de Sangria, băutura specială a verii.

Citește și
Prăjitura Deliciu cu nuci și caramel, pentru momente deosebite
Prăjitura Deliciu cu nuci și caramel, pentru momente deosebite
Bomboane de cocos cu migdale și cremă de brânză
Bomboane de cocos cu migdale și cremă de brânză
Joulutorttu. Rețetă de desert tradițional finlandez
Joulutorttu. Rețetă de desert tradițional finlandez
Glazura regală - Royal Icing. Rețeta celui mai elegant decor de prăjituri
Glazura regală - Royal Icing. Rețeta celui mai elegant decor de prăjituri
Piadina, pâinea specială a italienilor. Cum o poți face chiar la tine acasă
Piadina, pâinea specială a italienilor. Cum o poți face chiar la tine acasă
Te-ar mai putea interesa și
Nectar de piersici. Rețeta unei băuturi ce cucerește prin aromă și culoare
Nectar de piersici. Rețeta unei băuturi ce cucerește prin aromă și culoare
Nectar de caise. Un mod delicios de a te bucura de aroma caiselor
Nectar de caise. Un mod delicios de a te bucura de aroma caiselor
Limonadă cu zmeură. Rețetă de băutură răcoritoare, foarte aromată
Limonadă cu zmeură. Rețetă de băutură răcoritoare, foarte aromată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
21 decembrie, 05:51
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
21 decembrie, 05:02
Coaste de porc la cuptor, frăgezite cu vin roșu Coaste de porc la cuptor, frăgezite cu vin roșu
21 decembrie, 05:02
Blat de tort cu mac. Un blat cu aspect spectaculos Blat de tort cu mac. Un blat cu aspect spectaculos
20 decembrie, 06:35
Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită
20 decembrie, 06:32
Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte
20 decembrie, 05:48
Tartă cu gem și ciocolată, decorată cu migdale și jeleuri Tartă cu gem și ciocolată, decorată cu migdale și jeleuri
19 decembrie, 06:07
Cele mai eficiente metode de a frăgezi carnea. Următoarea ta friptură ți se va topi în gură Cele mai eficiente metode de a frăgezi carnea. Următoarea ta friptură ți se va topi în gură
19 decembrie, 05:45
Blat de tort cu cacao și alune, mai dens și mai consistent Blat de tort cu cacao și alune, mai dens și mai consistent
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...

Parteneri

3 zodii au o intuiție puternică. Află dacă te numeri printre ele
3 zodii au o intuiție puternică. Află dacă te numeri printre ele
Staţiunea aflată la 20 de kilometri de Miercurea Ciuc care concurează cu Poiana Braşov. Peisajele fabuloase şi pârtiile excelente atrag turiştii ca un magnet
Staţiunea aflată la 20 de kilometri de Miercurea Ciuc care concurează cu Poiana Braşov. Peisajele fabuloase şi pârtiile excelente atrag turiştii ca un magnet
„Neica nimeni, care nu au făcut nimic! Aruncă cu lături” Diana Şucu, reacţie vehementă după ce soţul său a cumpărat Genoa
„Neica nimeni, care nu au făcut nimic! Aruncă cu lături” Diana Şucu, reacţie vehementă după ce soţul său a cumpărat Genoa
Finala celui de-al zecelea sezon Mireasa - Iubește de 10!, lider detașat de audienţă! Laura şi Mihai, câştigătorii
Finala celui de-al zecelea sezon Mireasa - Iubește de 10!, lider detașat de audienţă! Laura şi Mihai, câştigătorii
Apariția extrem de elegantă a actriței Eiza González la Red Sea Film Festival. Ținuta cu care a întors toate privirile
Apariția extrem de elegantă a actriței Eiza González la Red Sea Film Festival. Ținuta cu care a întors toate privirile
Cele mai bune jocuri video din 2024. Ce titluri au impresionat
Cele mai bune jocuri video din 2024. Ce titluri au impresionat
Chec cu ciocolată și gem de caise în compoziție
Chec cu ciocolată și gem de caise în compoziție
Cum poți să te organizezi eficient pentru cumpărăturile de Crăciun. Sfaturi simple și utile de la specialiștii în parenting
Cum poți să te organizezi eficient pentru cumpărăturile de Crăciun. Sfaturi simple și utile de la specialiștii în parenting
Elton John a împărtășit mesajul emoționant pe care ar vrea să-l aibă pe piatra funerară: „Moștenirea mea este că am fost un soț minunat și un tată și mai bunamp;#8230;”
Elton John a împărtășit mesajul emoționant pe care ar vrea să-l aibă pe piatra funerară: „Moștenirea mea este că am fost un soț minunat și un tată și mai bunamp;#8230;”
Când nu este indicat să ții post. Ce boli și afecțiuni pot opri această practică
Când nu este indicat să ții post. Ce boli și afecțiuni pot opri această practică
fresh

Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită

Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită

Tartă cu gem și ciocolată, decorată cu migdale și jeleuri

Tartă cu gem și ciocolată, decorată cu migdale și jeleuri

Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte

Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte

Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive

Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive

Blat de tort cu mac. Un blat cu aspect spectaculos

Blat de tort cu mac. Un blat cu aspect spectaculos