Nuci cu cacao și cremă de vanilie. Mici bijuterii culinare
Dacă obișnuiești să prepari fursecuri în casă și ai o formă specială pentru copt fursecuri, îți oferim o rețetă foarte interesantă de nuci cu cacao și cremă de vanilie.
Fursecurile sub formă de nuci umplute fac parte dintre deserturile copilăriei, pentru mulți dintre noi. Le preparau de sărbători mamele și bunicile noastre. Ele au transmis rețetele din generație în generație, pentru a ne putea bucura în continuare de savoarea acestui desert delicios.
Dacă vrei să testezi această rețetă, trebuia să ai în vedere că, în afară de ingredientele necesare preparării fursecurilor, mai trebuie să deții o formă de copt specială.
Există forme de copt electrice sau pentru flacăra aragazului, dar există în comerț și tăvi cu forme de nuci. Indiferent ce formă de copt alegi, nucile vor ieși senzaționale și îi poți cuceri cu ele pe cei dragi.
Rețetele de nuci umplute sunt foarte versatile. Poți prepara aluatul fraged simplu sau cu cacao, iar crema o poți alege în funcție de preferințe. Mai jos, îți oferim una dintre rețetele de nuci umplute, cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu prepararea aluatului care necesită un timp de frământare, dar și timp de relaxare la rece. Adună pe masa de lucru toate ingredientele și ustensilele necesare. Este important să scoți untul de la rece cu 10-15 minute înainte, pentru a deveni moale și a se putea lucra cu el.
Pași necesari pentru prepararea aluatului de nuci cu cacao și cremă de vanilie
Pune untul moale într-un bo și adaugă peste el zahărul și vanilia. Amestecă intens cu un tel sau cu o spatulă până când obții o compoziție cremoasă. Apoi, adaugă pe rând, ouăle, omogenizând compoziția după fiecare.
Amestecă făina cu pudra de cacao, praful de copt și sarea și trece amestecul prin sită. Adaugă-l treptat peste compoziția de unt cu ouă. Frământă aluatul până când devine compact și nu se mai lipește de mâini. Acoperă-l cu o folie de prospețime și pune-l la frigider pentru aproximativ o oră.
În acest interval de timp poți prepara crema, pentru a avea timp să se răcească până la umplerea nucilor.
Pași necesari pentru prepararea cremei de vanilie
Pune într-o cratiță așezată pe flacăra aragazului 300 ml de lapte și lasă-l să atingă punctul de fierbere. Restul de 100 ml de lapte îl amesteci cu făina sau cu amidonul.
Amestecă într-un bol gălbenușurile cu sarea, vanilia și zahărul. Amestecă, folosind un tel, până când compoziția se deschide la culoare. Adaugă făina amestecată cu lapte, omogenizează compoziția și toarn-o, treptat în cratița cu lapte fierbinte, în timp ce amesteci energic.
Fierbe crema de vanilie până când devine consistentă și începe să clocotească, amestecând continuu în ea. Apoi, stinge focul, adaugă untul tăiat în cuburi și nuca măcinată și amestecă până când acesta se topește și este absorbit uniform în cremă. Așază o folie de prospețime la contact cu crema și las-o să se răcească în timp ce coci cojile pentru nuci.
Pași necesari coacerii și umplerii cojilor pentru nuci cu cacao și cremă de vanilie
Scoate aluatul de la rece și rupe din el bucăți mici pe care le modelezi sub formă de biluțe. Mărimea biluțelor trebuie să ocupe 1/4 din adâncimea formelor de copt. Când ai terminat de modelat biluțele poți pune forma de copt la încălzit.
Adaugă în orificiile acesteia biluțele de aluat, închide capacul și coace cojile pentru nuci întorcând forma de pe o parte pe cealaltă, pe flacăra aragazului. Dacă folosești o formă electrică te ghidezi după ledurile de pe capacul aparatului. Pentru primele 2-3 runde de coji timpul de coacere este de 4-5 minute, apoi se reduce treptat, în timp ce forma se încălzește.
Vezi mai multe imagini cu pașii de preparare în GALERIA FOTO!
Umple cojile de nuci cu cacao cu crema de vanilie și lipește-le două câte două. Așază-le pe platouri și decorează-le cu zahăr pudră. Vor fi mult mai delicioase după câteva ore, timp în care aluatul cojilor se va frăgezi de la umiditatea cremei.
Poți opta și pentru altă cremă de umplere a nucilor. Îți recomandăm pe această cale o rețetă de cremă de mascarpone și frișcă, mai simplă și fără fierbere.