Orez cu legume mexicane și lapte de cocos. Rețetă de post
Pentru una dintre mesele principale ale unei zile de post, poate fi alegerea perfectă rețeta de orez cu legume mexicane și lapte de cocos. Combinația de ingrediente este și delicioasă, dar și foarte consistentă.
Galerie foto
Nu mai ai nevoie de pâine la masă, lângă o astfel de mâncare. Doar o salată proaspătă i se poate alătura cu succes. Rețetele cu orez sunt foarte versatil, foarte ușor de preparat, într-un timp foarte scurt. Sunt ideale pentru atunci când nu ai timp suficient de stat în bucătărie. Și, mai ales, sunt ideale pentru perioadele de post.
Combinația dintre orez și legumele mexicane este printre cele mai simple pe care le poți prepara. Găsești legume congelate în orice magazin alimentar, iar avantajul acestora este că nu necesită decongelare înainte de preparare. Iar pentru ca preparatul din rețeta de azi să iasă și gustos, dar și aspectuos, fierbe orezul separat de legumele mexicane, pentru a rămâne alb. Laptele de cocos adăugat, îi va oferi și un plus de cremozitate.
Descoperă aici și o rețetă de pilaf aromat cu legume. Este rețeta unui preparat simplu, gustos și hrănitor. Iar în rândurile ce urmează îți oferim rețeta detaliată pentru orez cu legume mexicane și lapte de cocos.
Ingrediente
Mod de preparare
De menționat că rețeta orezului cu legumele mexicane poate fi preparată și în zilele de post când nu se consumă ulei. Acesta lipsește din lista de ingrediente, ceea ce face ca mâncarea să fie și mai sănătoasă.
Cum prepari rețeta de orez cu legume mexicane și lapte de cocos
Pregătește două cratițe în care adaugi apă și pune-le la fiert. În cratița pentru orez adaugi 400 ml de apă, iar în cealaltă 1200 ml de apă.
Clătește orezul și pune-l în oala cu apă. Lasă orezul să fiarbă până când absoarbe toată apa, apoi adaugă laptele de cocos. Tot acum adaugă și o linguriță de sare, dar și puțin piper alb, măcinat. Amestecă ușor pentru a pătrunde condimentele printre boabele de orez. Mai lasă orezul să fiarbă la foc încet până când absoarbe și laptele de cocos. Scutură ușor oala, pentru a nu se lipi, fără a mai amesteca în orez.
Stinge focul și așază un capac peste oala cu orez. Lasă orezul să se mai înăbușe sub capac și să se hidrateze până la maxim.
În cratița cu apa pentru legume adaugă sarea și lasă apa să ajungă la punctul de fierbere. Adaugă legumele direct congelate și lasă-le să fiarbă pentru aproximativ 8-10 minute, atât cât să fie pătrunse, dar să rămână ușor al dente, ca și orezul.
Nu le fierbe în exces pentru a nu se stafidi boabele de mazăre. Mai adaugă puțin piper și condimentele preferate, dacă optezi și pentru alte condimente. Potrivește-le după gust.
După ce a expirat timpul de fierbere, scurge imediat legumele fierte și amestecă-le cu orezul fiert.
Poți servi mâncarea de orez cu legume mexicane și lapte de cocos atât caldă, cât și rece. Este delicioasă în ambele variante și este sățioasă. Nu mai necesită nici pâine la masă, doar o salată proaspătă sau una de murături.
Descoperă și o rețetă de orez cu legume în sos de roșii, tot din categoria rețetelor de post..
Galerie foto