Pastă de ouă fierte. Rețetă de aperitiv rapid și gustos
Printre gustările cu care îți poți răsfăța familia atunci când se adună la povești, poți trece pe lista de preparat și rețeta de pastă de ouă fierte. Este o rețetă rapidă, gustoasă și consistentă.
Galerie foto
Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a prepara o astfel de gustare. Însă poți adapta rețeta după propriul gust. Ouăle fierte se pot combina cu diferite creme aperitiv, cu legume sau cu verdețuri proaspete.
Le poți combina și cu pește proaspăt preparat sau cu pește din conservă. Fileul de ton, este cel mai popular tip de pește conservat, care se combină perfect cu ouăle fierte.
Pasta din ouă fierte merită preparată și pentru un platou cu aperitive pentru mesele festive. Se pot umple cu ea diferite cruste din aluaturi sau cupe de legume, frunze de andive sau de salată verde. O mai poți prepara și după sărbătorile Pascale și ouăle vopsite și rămase neconsumate.
Descoperă aici și o rețetă de ouă umplute cu ton. Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a prepara și tu rețeta de pastă de ouă fierte.
Ingrediente
Mod de preparare
Rețeta acestui aperitiv se prepară într-un timp foarte scurt. Vei începe cu pregătirea ouălor care necesită fierbere, răcire și curățare. În timp ce ouăle se fierb poți pregăti și celelalte ingrediente.
Cum prepari pastă de ouă fierte
Spală bine ouăle și pune-le într-o crăticioară. Acoperă-le cu apă, apoi adaugă în apă 1/2 linguriță cu sare și o linguriță cu oțet. Oțetul și sarea au rolul de a coagula rapid albușurile dacă ouăle se sparg în timpul fierberii. Mai au și proprietatea de a ajuta la curățarea perfectă a cojilor de ouă după fierbere.
Așază crăticioara pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie și lasă ouăle să fiarbă. Poți fierbe ouăle tari sau cleioase pentru a le folosi la acest fel de aperitiv.
Pentru a fierbe ouă cleioase, din momentul în care apa din crăticioară a atins punctul de fierbere, lasă ouăle să fiarbă 6 minute, iar pentru a fierbe ouă cu gălbenușul tare, din momentul în care apa din crăticioară a atins punctul de fierbere, lasă ouăle să fiarbă 8 minute.
După ce ai fiert ouăle, sparge-le ușor coaja și transferă-le în apă rece. Astfel le vei putea decoji mult mai bine și mai ușor.
În timpul cât ouăle fierb poți spăla mărarul sau pătrunjelul și frunzele de busuioc. Le lași să se scurgă bine și le toci mărunt. Amestecă-le într-un bol cu crema de brânză. Poți folosi o cremă de brânză simplă, cu smântână sau cu condimente.
După ce decojești ouăle, toacă-le mărunt și amestecă-le cu celelalte ingrediente. Asezonează delicioasa pastă de ouă fierte cu sare și piper sau cu condimentele preferate. O poți servi pe felii de pâine prăjită, pe crackers sau în cupe de ardei.
Dacă mai dorești și alte rețete de aperitive simple și delicioase, cu ouă fierte, mai poți prepara și rețeta de ouă scoțiene. Este de fapt o rețetă de chiftele umplute cu ouă, foarte gustoase și consistente.
Galerie foto