Pancakes cu ciocolată și nuci în interior, perfecte pentru gustări dulci
Dacă ești în căutarea unei rețete delicioase pentru micul dejun sau pentru gustările de mai târziu, îți recomandăm rețeta de pancakes cu ciocolată și nuci în interior. Rețeta reprezintă o variantă mai bogată și mai delicioasă a tradiționalelor clătite americane. Vor cuceri negreșit datorită surprizei dulci de la mijloc.
Galerie foto
Rețetele de pancakes sunt cunoscute ca fiind parte a micului dejun american.
Spre deosebire de clătitele clasice subțiri, pancakes sunt mai groase, pufoase și aerate, datorită utilizării prafului de copt sau a bicarbonatului de sodiu.
Istoria clătitelor americane
Pancakes au o istorie îndelungată, fiind prezente în diferite forme în multe culturi ale lumii. Primele referințe datează din Grecia Antică, unde erau numite „tagenites” și erau preparate pe o piatră încinsă. În Evul Mediu, clătitele au început să fie îndulcite și aromatizate, iar odată cu migrațiile europene în America, au apărut pancakes pufoase așa cum le cunoaștem astăzi.
Aceste prăjituri micuțe și pufoase sunt o bucurie la orice masă și pot fi personalizate pentru toate gusturile. Descoperă și o rețetă de pancakes cu dovleac plăcintar și sirop de arțar, perfecte pentru zilele de post. Iar în continuare vei descoperi rețeta de pancakes cu ciocolată și nuci în interior, detaliată pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Prima dată vei prepara umplutura de ciocolată care care necesită un proces de topire și un proces de răcire modelată sub formă de discuri. Abia când ai ciocolata pregătită poți prepara și aluatul pentru clătite.
Cum prepari umplutura pentru pancakes cu ciocolată și nuci în interior
Rupe ciocolata în bucăți mici și pune-le într-o crăticioară așezată pe baie de aburi. Adaugă și smântâna lichidă și amestecă ingredientele cu o spatulă până când ciocolata este topită și compoziția omogenizată.
Scoate crăticioara cu ciocolată din baia de aburi și adaugă nuca măcinată mai grosier sau mai fin, după referință. Adaugă și 1-2 linguri de miere, dacă dorești compoziția de ciocolată mai dulce. Omogenizează bine compoziția.
Întinde o hârtie de copt pe o suprafață plană. Apoi ia câte o lingură din compoziția de ciocolată cu nuci și formează discuri micuțe pe hârtia de copt. Lasă discurile de ciocolată cu nuci să se răcească și ocupă-te de aluatul pentru pancakes.
Folosește un bol mare în care adaugi făina trecută prin sită împreună cu praful de copt. Adaugă bicarbonatul, zahărul și sarea și amestecă bine ingredientele
Sparge ouăle în alt bol și amestecă-le până la omogenizare. Adaugă pe rând: laptele, untul topit și extractul de vanilie, omogenizând după fiecare.
Apoi amestecă compoziția lichidă cu ingredientele uscate din celălalt bol și omogenizează bine amestecul.
Pentru a coace delicioasele pancakes cu ciocolată și nuci în interior încălzește o tigaie mică la foc mediu și unge-o cu puțin unt.
Pune în tigaie 1/2 polonic de aluat și întinde-l pe toată suprafața tigăii. Așază la mijloc un disc de ciocolată cu nuci, apoi adaugă peste acesta 1/2 polonic de aluat.
Lasă clătita să se rumenească pe prima parte, apoi întoarce-o cu o paletă. Rumenește-o rapid și pe a doua parte, apoi transferă clătita pe un platou. Repetă procedeul până când prepari toate clătitele.
Dacă mai dorești să prepari clătitele și în alte variante mai poți încerca și rețeta de clătite cu mere în aluat, aromate cu scorțișoară.
Galerie foto