Plăcintă cu mere și foi subțiri de casă. Desert simplu si delicios

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Dacă te întrebi ce desert simplu și delicios să mai prepari pentru porția de dulce, îți oferim o rețetă de plăcintă cu mere și foi subțiri de casă.

Publicat: 30 septembrie 2022, 06:22
Două porții de plăcintă cu mere și foi subțiri de casă
Galerie foto

Galerie foto

Plăcinta cu mere se lasă la temperat înainte de a fi porționată / Shutterstock

Poți opta pentru a procura foile de plăcintă din magazinele alimentare, dar sunt mult mai gustoase și mai sănătoase dacă le prepari în casă. Aluatul se prepară foarte simplu, doar din apă cu făină și puțin oțet. Însă, necesită puțină atenție și răbdare întinderea foilor cât mai subțire.

Citește și

Merele sunt fructele cele mai accesibile pentru deserturi. Le găsești în piețe sau în magazinele alimentare pe tot parcursul anului. Poți alege sortimentul dorit sau le poți combina pentru gusturi și arome deosebite. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării plăcintei cu mere, pentru a-i răsfăța și tu pe cei dragi cu ea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea aluatului pentru foile de plăcintă care necesită un timp de relaxare la rece.

Cum prepari aluat pentru plăcintă cu mere și foi subțiri de casă

Trece făina prin sită într-un bol încăpător, adaugă sarea și amestecă-le bine.

Amestecă apa, uleiul și oțetul într-un vas și așază vasul pe flacăra aragazului. Lasă lichidul să se încălzească doar puțin, fără a atinge punctul de fierbere. Apoi, toarnă în fir subțire lichidul cald, în vasul cu făină și amestecă intens cu o spatulă sau un tel. Amestecă până când făina din vas absoarbe tot lichidul. Frământă aluatul cu mâinile pentru 10-15 minute. Vei obține un aluat compact și elastic, dar nelipicios.

Aluatul pentru foile de plăcinte nu trebuie să fie foarte ferm, precum aluatul pentru pâine, dar nici foarte moale, precum aluatul pentru gogoși.

Dacă ai un robot de bucătărie sau un mixer, le poți folos pentru frământarea aluatului să îți ușurezi munca.

Modelează aluatul în formă de bilă și acoperă-l cu un bol de sticlă. Așază marginea bolului pe muchia unei furculițe, pentru a lăsa umiditatea care se formează să se evapore. Lasă aluatul sub bolul de sticlă pentru o oră, la temperatura camerei.

Între timp spală merele și dă-le pe răzătoare sau taie-le în cuburi micuțe. Amestecă-le cu zahărul, nuca măcinată și pudra de scorțișoară.

Cum formezi și coci plăcinta cu mere

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Scoate aluatul pentru foi de plăcintă de sub bol și întinde -l într-o foaie foarte subțire. Unge foaia cu ulei și așază umplutura de mere la unul dintre capete. Începe să rulezi strâns pornind de la capătul cu mere. Introdu marginile aluatului la capete în interior și așază plăcinta într-o tavă de cuptor acoperită cu hârtie de copt.

Coace delicioasa plăcintă cu mere și foi subțiri de casă pentru 40 de minute la 180 de grade Celsius. Las-o să se tempereze bine înainte de a o porționa.

Pentru data viitoare când îți propui să mai prepari un desert cu mere îți recomandăm o rețetă de prăjitură cu mere rase și bezea. Este și gustoasă și spectaculoasă.

Citește și
Porție de plăcintă cu mere pe o farfurie cu furculiță și o frunză de mentă
Galerie foto

Galerie foto

Două porții de plăcintă cu mere și foi subțiri de casă
Pasul de decorare cu zahăr pudră a plăcintei cu mere
Plăcintă cu mere porționată pe un platou de lemn
+1
CELE MAI CITITE
Cheesecake cu jeleu de struguri porționat
Cheesecake cu jeleu de struguri. Un desert delicios și elegant
Cheesecake cu jeleu de struguri. Un desert delicios și elegant
Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline în vas negru
Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline
Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline
Două pere în vin roșu glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie în borcan și în bol
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Brioșe cu banane, nuci și scorțișoară în tava de copt și una ruptă alături
Brioșe cu banane, nuci și scorțișoară. Desert simplu și aromat
Brioșe cu banane, nuci și scorțișoară. Desert simplu și aromat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate porționată
Galerie foto
Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate. Desert cu arome de toamnă
Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate. Desert cu arome de toamnă
Brioșe cu mere, nuci și scorțișoară, alături de o ceașcă cu ceai
Galerie foto
Brioșe cu mere răzuite, nuci și scorțișoară. Un desert gustos și aromat
Brioșe cu mere răzuite, nuci și scorțișoară. Un desert gustos și aromat
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate porționat
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Chutney de pere în două borcane, ardei iuți roșii, pere și pătrunjel verde
06:43
Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil
poutine
05:58
Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți
Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola în două farfurii
05:49
Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate
Gem de pere cu ghimbir proaspăt în borcan, două pere și o bucată de ghimbir
10 octombrie, 06:26
Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă
Cum să păstrezi lămâile zemoase
10 octombrie, 06:20
Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână
Chec cu morcovi și nuci porționat
10 octombrie, 05:51
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant
plăcinte la tigaie cu iaurt
9 octombrie, 09:24
Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă porționată, alături de un dovleac secționat, o bucată de brânză și un dovleac turcesc
9 octombrie, 06:55
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Câte grade ar trebui să ai în casă toamna? Recomandarea specialiștilor pentru setarea centralei
Câte grade ar trebui să ai în casă toamna? Recomandarea specialiștilor pentru setarea centralei
Câte grade ar trebui să ai în casă toamna? Recomandarea specialiștilor pentru setarea centralei
Afacere de milioane. Un român a lăsat în urmă Anglia şi a deschis o fermă de prepeliţe
Afacere de milioane. Un român a lăsat în urmă Anglia şi a deschis o fermă de prepeliţe
Afacere de milioane. Un român a lăsat în urmă Anglia şi a deschis o fermă de prepeliţe
Celebrul milionar din România care are avion privat, dar merge cu metroul şi autobuzul: amp;#8220;Ies mult mai ieftin”
Celebrul milionar din România care are avion privat, dar merge cu metroul şi autobuzul: amp;#8220;Ies mult mai ieftin”
Celebrul milionar din România care are avion privat, dar merge cu metroul şi autobuzul: amp;#8220;Ies mult mai ieftin”
Cum arăta Claudia Florescu de la Insula Iubirii sezonul 7 fără extensii și acid în buze. Transformare neașteptată
Cum arăta Claudia Florescu de la Insula Iubirii sezonul 7 fără extensii și acid în buze. Transformare neașteptată
Cum arăta Claudia Florescu de la Insula Iubirii sezonul 7 fără extensii și acid în buze. Transformare neașteptată
Anahí a primit noi critici pentru aspectul fizic. Ce artist RBD i-a luat apărarea
Anahí a primit noi critici pentru aspectul fizic. Ce artist RBD i-a luat apărarea
Anahí a primit noi critici pentru aspectul fizic. Ce artist RBD i-a luat apărarea
OpenAI lansează Sora 2 alături de o aplicație specială. Ce probleme a creat deja modelul AI 
OpenAI lansează Sora 2 alături de o aplicație specială. Ce probleme a creat deja modelul AI 
OpenAI lansează Sora 2 alături de o aplicație specială. Ce probleme a creat deja modelul AI 
Legume rădăcinoase coapte cu mirodenii la cuptor
Legume rădăcinoase coapte cu mirodenii la cuptor
Legume rădăcinoase coapte cu mirodenii la cuptor
Igiena intimă la băieței
Igiena intimă la băieței
Igiena intimă la băieței
Noul spin-off Game of Thrones va avea premiera luna aceasta pe HBO. Cine joacă în Cavalerul celor șapte regate
Noul spin-off Game of Thrones va avea premiera luna aceasta pe HBO. Cine joacă în Cavalerul celor șapte regate
Noul spin-off Game of Thrones va avea premiera luna aceasta pe HBO. Cine joacă în Cavalerul celor șapte regate
Cele mai bune semințe. Ce efecte poate avea conținutul lor nutritiv
Cele mai bune semințe. Ce efecte poate avea conținutul lor nutritiv
Cele mai bune semințe. Ce efecte poate avea conținutul lor nutritiv
fresh
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă

Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă

Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă

Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar

Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar

Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară

Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară

Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant

Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant

Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână

Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână
închide