Plăcintă cu mere și foi subțiri de casă. Desert simplu si delicios
Dacă te întrebi ce desert simplu și delicios să mai prepari pentru porția de dulce, îți oferim o rețetă de plăcintă cu mere și foi subțiri de casă.
Galerie foto
Poți opta pentru a procura foile de plăcintă din magazinele alimentare, dar sunt mult mai gustoase și mai sănătoase dacă le prepari în casă. Aluatul se prepară foarte simplu, doar din apă cu făină și puțin oțet. Însă, necesită puțină atenție și răbdare întinderea foilor cât mai subțire.
Merele sunt fructele cele mai accesibile pentru deserturi. Le găsești în piețe sau în magazinele alimentare pe tot parcursul anului. Poți alege sortimentul dorit sau le poți combina pentru gusturi și arome deosebite. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării plăcintei cu mere, pentru a-i răsfăța și tu pe cei dragi cu ea.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea aluatului pentru foile de plăcintă care necesită un timp de relaxare la rece.
Cum prepari aluat pentru plăcintă cu mere și foi subțiri de casă
Trece făina prin sită într-un bol încăpător, adaugă sarea și amestecă-le bine.
Amestecă apa, uleiul și oțetul într-un vas și așază vasul pe flacăra aragazului. Lasă lichidul să se încălzească doar puțin, fără a atinge punctul de fierbere. Apoi, toarnă în fir subțire lichidul cald, în vasul cu făină și amestecă intens cu o spatulă sau un tel. Amestecă până când făina din vas absoarbe tot lichidul. Frământă aluatul cu mâinile pentru 10-15 minute. Vei obține un aluat compact și elastic, dar nelipicios.
Aluatul pentru foile de plăcinte nu trebuie să fie foarte ferm, precum aluatul pentru pâine, dar nici foarte moale, precum aluatul pentru gogoși.
Dacă ai un robot de bucătărie sau un mixer, le poți folos pentru frământarea aluatului să îți ușurezi munca.
Modelează aluatul în formă de bilă și acoperă-l cu un bol de sticlă. Așază marginea bolului pe muchia unei furculițe, pentru a lăsa umiditatea care se formează să se evapore. Lasă aluatul sub bolul de sticlă pentru o oră, la temperatura camerei.
Între timp spală merele și dă-le pe răzătoare sau taie-le în cuburi micuțe. Amestecă-le cu zahărul, nuca măcinată și pudra de scorțișoară.
Cum formezi și coci plăcinta cu mere
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Scoate aluatul pentru foi de plăcintă de sub bol și întinde -l într-o foaie foarte subțire. Unge foaia cu ulei și așază umplutura de mere la unul dintre capete. Începe să rulezi strâns pornind de la capătul cu mere. Introdu marginile aluatului la capete în interior și așază plăcinta într-o tavă de cuptor acoperită cu hârtie de copt.
Coace delicioasa plăcintă cu mere și foi subțiri de casă pentru 40 de minute la 180 de grade Celsius. Las-o să se tempereze bine înainte de a o porționa.
Pentru data viitoare când îți propui să mai prepari un desert cu mere îți recomandăm o rețetă de prăjitură cu mere rase și bezea. Este și gustoasă și spectaculoasă.
Galerie foto