Prăjitură cu foi cu miere și cremă de mascarpone cu ciocolată albă

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Prăjiturile cu foi coapte pe dosul tăvii sunt foarte apreciate, în special din punct de vedere al aspectului simetric și uniform. Una dintre rețetele pe care ți-o recomandăm s-o testezi este rețeta de prăjitură cu foi cu miere și cremă de mascarpone cu ciocolată albă.

Porție de prăjitură cu foi cu miere și cremă de mascarpone cu ciocolată albă pe o farfurie
Galerie foto

Galerie foto

Prăjitura cu foi cu miere se porționează perfect a doua zi / Shutterstock

Foile cu miere în compoziție sunt și delicioase, dar vor avea și o culoare plăcută. Pentru a obține culoarea chihlimbarului, folosește miere polifloră, mai închisă la culoare. Foile se combină perfect cu crema albă de mascarpone, oferind un contrast armonios de culori și gusturi. Ca și aromă pentru cremă cea mai potrivită este aroma de lămâie. Poți opta și pentru vanilie dacă îți place mai mult.

Citește și

Chiar dacă ai mai mult de muncă la prepararea foilor, vei constata că rezultatul final a meritat tot efortul. Prepară și tu prăjitura, urmărind lista de ingrediente și modul de preparare pe care ți le oferim mai jos. Familia și prietenii vor fi cuceriți de un așa desert delicios și spectaculos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea prăjiturii constă în prepararea aluatului fraged pentru cele șapte foi cu miere. Apoi vei coace foile pe dosul tăvii și la final vei prepara crema. Crema este foarte simplă și rapid de preparat..

Cum prepari aluatul pentru prăjitură cu foi cu miere

Pune mierea, scorțișoara și zahărul într-o crăticioară și așaz-o pe flacăra aragazului. Amestecă intens ingredientele, folosind o spatulă, până când ai obținut un sos consistent. Lasă sosul de miere la răcit și pregătește celelalte ingrediente.

Într-un bol încăpător amestecă ouăle cu un praf de sare până la omogenizare. Într-un pahar, dizolvă bicarbonatul de sodiu în oțet.

Trece făina prin sită în alt bol și creează un loc adânc la mijlocul ei. Pune acolo ouăle amestecate, sosul de miere și bicarbonatul stins în oțet. Amestecă toate aceste ingrediente cu făina din bol. Potrivește consistența aluatului adăugând și câte puțin lapte.

Pentru a forma foile de aluat împarte aluatul în șapte părți egale și modelează-le sub formă de bile.

Presară făină pe masă și pe sucitorul de aluaturi și întinde câte o bilă de aluat într-o foaie dreptunghiulară de dimensiunile tăvii. Cu ajutorul sucitorului transferă foaia de aluat pe dosul tăvii pe care așezi hârtie de copt. Înțeapă foaia de aluat din loc în loc cu o furculiță, pentru a nu se deforma în timpul tratamentului termic.

Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, apoi coace pe rând cele șapte foi, pentru 4-5 minute fiecare.

Descoperă aici și rețeta clasică pentru foi coapte pe dosul tăvii.

Cum prepari crema de mascarpone cu ciocolată albă

Așază o crăticioară pe flacăra aragazului și pune la încălzit jumătate din cantitatea de smântână pentru frișcă. Nu o lăsa să atingă punctul de fierbere, ci doar încălzește-o atât cât să poți topi ciocolata albă în ea. Adaugă ciocolata ruptă sau răzuită și coaja de lămâie și amestecă până când ai obținut o compoziție omogenă.

Cealaltă parte de smântână pentru frișcă pune-o în bolul mixerului. Amestec-o până când începe să capete consistență. Adaugă mascarponele și continuă să amesteci  atât cât să se omogenizeze compoziția. Adaugă treptat și crema de ciocolată albă, răcită. Presară și un praf de sare și potrivește gustul cremei cu suc de lămâie.

După ce ai pregătit crema, iar foile cu miere s-au răcit poți monta delicioasa prăjitură cu foi cu miere și cremă de mascarpone.

Împarte crema în șase părți egale pe care le întinzi între foile cu miere. Transformă una dintre foi în firimituri fine și presară firimiturile peste ultimul strat de cremă. Pune prăjitura la rece pentru 8 ore sau de pe o zi pe alta. A doua zi se porționează cel mai bine prăjiturile cu foi coapte pe dosul tăvii.

Dacă mai dorești să prepari și altă prăjitură cu foi, poți încerca rețeta de prăjitură Carpați. Este una dintre cele mai îndrăgite prăjituri cu foi coapte pe dosul tăvii.

Citește și
Patru porții de prăjitură cu foi cu miere și cremă de mascarpone cu ciocolată albă pe un platou de lemn
Galerie foto

Galerie foto

Pasul de montare a prăjiturii cu foi și cremă
Foi cu miere coapte pe dosul tăvii
Porție de prăjitură cu foi cu miere și cremă de mascarpone cu ciocolată albă pe o farfurie
+1
CELE MAI CITITE
Chec festiv pentru masa de Crăciun porționat
Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice
Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, porționată pe platou și o porție pe farfurie
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, delicioasă și cu aspect cuceritor
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, delicioasă și cu aspect cuceritor
Cozonac spiralat cu umplutură de mac porționat pe o farfurie, alături de batoane de scorțișoare, anason stelat și portocale
Cozonac spiralat cu umplutură de mac. Un cozonac cu umplutură generoasă și aspect frumos la secțiune
Cozonac spiralat cu umplutură de mac. Un cozonac cu umplutură generoasă și aspect frumos la secțiune
Porție de cremșnit duo cu vanilie și frișcă
Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată
Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă porționată
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone secționat pe platou
Galerie foto
Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone
Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone
Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos secționat pe platou și două porții pe farfurii
Galerie foto
Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos
Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
cel mai bun punch
25 decembrie, 10:25
Vrei să faci cel mai bun punch acasă? Iată tot ce ai nevoie Vrei să faci cel mai bun punch acasă? Iată tot ce ai nevoie
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon pe un platou, alături de roșii cherry, frunze de busuioc și un bol cu ketchup
25 decembrie, 06:21
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară pe un platou
25 decembrie, 05:04
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao porționat într-o tavă de lemn
24 decembrie, 05:57
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao
cele mai bune sarmale
24 decembrie, 05:28
Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț pe un platou
24 decembrie, 05:07
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț
cârnați de porc de casă
23 decembrie, 05:27
Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională
fursecuri pentru Crăciun
23 decembrie, 05:22
6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv 6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Modalități simple de a evita balonarea după mesele de sărbători. Ce arată specialiștii
Modalități simple de a evita balonarea după mesele de sărbători. Ce arată specialiștii
Modalități simple de a evita balonarea după mesele de sărbători. Ce arată specialiștii
Momentul în care un şofer băut la volanul unui BMW se izbeşte de o casă, în Satu Mare. Se grăbea la colindat
Momentul în care un şofer băut la volanul unui BMW se izbeşte de o casă, în Satu Mare. Se grăbea la colindat
Momentul în care un şofer băut la volanul unui BMW se izbeşte de o casă, în Satu Mare. Se grăbea la colindat
Unde petrece Crăciunul Ioana Țiriac. Fiica miliardarului român a ales o destinație exotică
Unde petrece Crăciunul Ioana Țiriac. Fiica miliardarului român a ales o destinație exotică
Unde petrece Crăciunul Ioana Țiriac. Fiica miliardarului român a ales o destinație exotică
Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN, 25 decembrie. Constance, decizie radicală pentru a salva numele familiei: O fată pentru o fată!
Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN, 25 decembrie. Constance, decizie radicală pentru a salva numele familiei: „O fată pentru o fată!”
Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN, 25 decembrie. Constance, decizie radicală pentru a salva numele familiei: „O fată pentru o fată!”
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. Îmi amintește despre iubirile imposibile
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
fresh
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț

Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț

Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț

Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao

Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao

Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare

Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare

Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară

Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară

Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente

Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente
închide