Ștrudel cu vișine. Rețeta unui desert delicios, cu gust ușor acrișor

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Acest ștrudel cu vișine este o delicatesă clasică de patiserie, adorată pentru combinația sa perfectă de aluat subțire, crocant și umplutură suculentă de vișine. Această rețetă transformă vișinele proaspete, cu gustul lor dulce-acrișor, într-o umplutură delicioasă care contrastează minunat cu textura fină și crocantă a aluatului.

Ștrudel cu vișine porționat pe un tocîtor de lemn
Galerie foto

Galerie foto

Opțional, ștrudelul se decorează cu zahăr / Shutterstock

Aluatul, preparat cu grijă și întins foarte subțire, devine incredibil de ușor și crocant după coacere. Umplutura bogată în vișine este îndulcită cu zahăr și parfumată subtil cu esență de vanilie. Această combinație oferă o experiență gustativă rafinată și memorabilă. Adăugarea de amidon sau griș în umplutură ajută la absorbția sucului lăsat de vișine. Astfel se asigură o consistență perfectă a desertului. Este ideal de preparat cu vișine proaspete, dar merge și cu vișine congelate sau din compot.

Citește și

Servit cu un strat fin de zahăr pudră deasupra, ștrudelul cu vișine este ideal ca o gustare dulce alături de o cafea sau un ceai. Dar poate fi servit și ca desert festiv. Fiecare felie de ștrudel dezvăluie straturi subțiri de aluat crocant și umplutura generoasă de vișine. Nu are cum să nu-ți ofere o bucurie culinară autentică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă de plăcintă cu vișine, delicioasă și răcoroasă. Iar în continuare îți oferim rețeta detaliată pentru a prepara și tu deliciosul ștrudel cu vișine.

Ingrediente

Mod de preparare

Prima dată vei aduna pe masa de lucru toate ingredientele necesare preparării aluatului. Apoi vei prepara aluatul care necesită un timp de modelare, dar și un timp de stat la rece. Ideal ar fi să stea de seara până dimineața, sau cel puțin 4-5 ore.

Umplutura de vișine o prepari înainte de a scoate aluatul de la rece.

Cum prepari aluatul pentru ștrudel cu vișine

Trece făina prin sită într-un bol și amestec-o cu sarea. Adaugă untul rece, tăiat în cuburi și oțetul. cu ajutorul degetelor frământă untul cu făina, până când obții niște firimituri. Toarnă apa și continuă frământarea aluatului până când devine mai compact.

Formează o bilă din el, împacheteaz-o într-o folie de prospețime și pune-o la rece pentru 2-3 ore.

Apoi, scoate aluatul din folie și pune-l pe masa presărată cu făină. Întinde-l într-o foaie cât mai subțire. Unge 2/3 din suprafața foii cu unt topit și împăturește aluatul în trei. Pune partea neunsă peste aluat, iar peste aceasta pune partea de aluat unsă.

Cu ajutorul sucitorului mai întinde pachetul de aluat  într-o foaie mai subțire. Repetă procedeul de împăturire a aluatului în trei. Acoperă-l cu folie și pune-l la rece pentru 1-2 ore.

Cum prepari umplutura de vișine

Într-un bol amestecă vișinele cu zahărul și lasă-le la rece până când se formează sirop. Adaugă amidonul alimentar, omogenizează bine amestecul și fierbe-l până când rezultă un sos consistent de vișine. Lăsă sosul la răcit înainte de a-l întinde peste aluatul de ștrudel.

Pentru a forma deliciosul ștrudel cu vișine, presară făină pe masa de lucru și întinde aluatul într-o foaie subțire. Adaugă compoziția de vișine la unul din capete și rulează pornind de la capătul cu vișine. Așază ștrudelul în tavă, pe hârtie de copt.

Introdu tava în cuptor și coace ștrudelul cu vișine pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se răcească bine, decorează-l cu zahăr pudră și îl poți porționa.

Pentru data următoare când mai dorești să prepari un desert cu vișine, poți încerca rețeta de tort cu cafea și jeleu de vișine.

Citește și
Porții de desert cu vișine pe un tocător, alături de un cuțit și un bol cu vișine
Galerie foto

Galerie foto

Ștrudel cu vișine porționat în tavă, pe hârtie de copt
Femeie rulând ștrudelul pe o hârtie de copt
Ștrudel cu vișine porționat pe un tocîtor de lemn
+21
CELE MAI CITITE
Borcan cu sos de roșii cu cimbru și busuioc
Sos de roșii cu cimbru și busuioc, ideal pentru paste și pizza
Sos de roșii cu cimbru și busuioc, ideal pentru paste și pizza
Salată de ardei multicolori, cu semințe de susan în bol alb
Salată de ardei multicolori, cu semințe de susan
Salată de ardei multicolori, cu semințe de susan
Porție de prăjitură cu prune și migdale, glazurată cu ciocolată albă și decorată cu felii de prune și mentă
Prăjitură cu prune și migdale, glazurată cu ciocolată albă
Prăjitură cu prune și migdale, glazurată cu ciocolată albă
Rulouri de vițel cu pesto și cașcaval, servite cu sos de ciuperci în bol oval
Rulouri de vițel cu pesto și cașcaval, servite cu sos de ciuperci
Rulouri de vițel cu pesto și cașcaval, servite cu sos de ciuperci
Porție de prăjitură răsturnată cu caise și ciocolată
Prăjitură răsturnată cu caise și ciocolată. Desertul vedetă al verii
Prăjitură răsturnată cu caise și ciocolată. Desertul vedetă al verii
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porție de prăjitură cu prune și migdale, glazurată cu ciocolată albă și decorată cu felii de prune și mentă
Galerie foto
Prăjitură cu prune și migdale, glazurată cu ciocolată albă
Prăjitură cu prune și migdale, glazurată cu ciocolată albă
Porție de prăjitură răsturnată cu caise și ciocolată
Galerie foto
Prăjitură răsturnată cu caise și ciocolată. Desertul vedetă al verii
Prăjitură răsturnată cu caise și ciocolată. Desertul vedetă al verii
Foaie de aluat pentru pizza întinsă pe un platou de lemn, alături de o bucată de aluat, un bol cu ketchup, roșii, frunze de busuioc și un sucitor
Aluat pentru pizza. Rețetă inspirată din bucătăria lui Jamie Oliver
Aluat pentru pizza. Rețetă inspirată din bucătăria lui Jamie Oliver
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
persoana care pune untul în deserturi
07:47
Cum poți folosi untul în deserturi și produse de patiserie. 5 moduri care îmbunătățesc aluatul Cum poți folosi untul în deserturi și produse de patiserie. 5 moduri care îmbunătățesc aluatul
Pita pentru gyros pusă pe o masă
06:41
Pita pentru gyros. Cum poți face acasă tradiționala pâine grecească Pita pentru gyros. Cum poți face acasă tradiționala pâine grecească
Prăjitura proteică cu unt de arahide pe un blat gri
20 august, 07:21
Prăjitura proteică cu unt de arahide, gustarea nutritivă potrivită după antrenamente Prăjitura proteică cu unt de arahide, gustarea nutritivă potrivită după antrenamente
Limonadă cu pepene galben
20 august, 06:15
Limonadă cu pepene galben. Rețeta simplă prin care obții o băutură răcoritoare de vară Limonadă cu pepene galben. Rețeta simplă prin care obții o băutură răcoritoare de vară
Mâncare de legume coapte în cuptor, într-o tigaie cu lingură
19 august, 06:02
Mâncare de legume coapte în cuptor. O explozie de gusturi și arome Mâncare de legume coapte în cuptor. O explozie de gusturi și arome
Zucchini bread feliată pe bun tocător
19 august, 05:07
Zucchini bread sau pâine cu dovlecel, gustarea pe care o vei adora Zucchini bread sau pâine cu dovlecel, gustarea pe care o vei adora
cea mai bună ceapa caramelizată
18 august, 06:34
Cum poți face cea mai bună ceapă caramelizată acasă. Rețeta pe care o poate prepara oricine Cum poți face cea mai bună ceapă caramelizată acasă. Rețeta pe care o poate prepara oricine
Un bol plin cu ramen
18 august, 05:10
Cum se mănâncă corect ramenul la restaurant. 8 sfaturi utile Cum se mănâncă corect ramenul la restaurant. 8 sfaturi utile
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cum se coc corect vinetele și cum se descojesc mai ușor
1
Cum se coc corect vinetele și cum se descojesc mai ușor
Cum se coc corect vinetele și cum se descojesc mai ușor
A sosit vremea să faci provizii pentru cămară sau congelator, dar te sperie coacerea și curățarea legumelor? Avem pentru tine mai jos câteva sfaturi despre cum se coc corect vinetele și...
Dulceață de prune. Rețetă veche, de la bunica
2
Dulceață de prune. Rețetă veche, de la bunica
Dulceață de prune. Rețetă veche, de la bunica
Dacă vrei să conservi aroma prunelor pentru iarnă, trece pe lista de preparat și rețeta de dulceață de prune. Rețeta este veche, din caietul bunicii îngălbenit de trecerea timpului. Dulceața de...
Salată de fasole verde cu ardei și usturoi, pentru gustări sănătoase
3
Salată de fasole verde cu ardei și usturoi, pentru gustări sănătoase
Salată de fasole verde cu ardei și usturoi, pentru gustări sănătoase
Dacă îți place salata clasică de fasole verde cu usturoi, îți recomandăm să încerci și rețeta de salată de fasole verde cu ardei și usturoi. Adaosul de ardei preparați la tigaie...
Salată de vinete cu dovlecei și ardei copți, gustoasă și rapidă
4
Salată de vinete cu dovlecei și ardei copți, gustoasă și rapidă
Salată de vinete cu dovlecei și ardei copți, gustoasă și rapidă
Dacă te-ai plictisit de gustul salatei de vinete preparată în modul clasic, poți încerca rețeta de salată de vinete cu dovlecei și ardei copți. Dovleceii adăugați oferă consistență și cremozitate, iar...
Mâncare de cartofi cu fasole verde. Rețetă pentru un prânz savuros
5
Mâncare de cartofi cu fasole verde. Rețetă pentru un prânz savuros
Mâncare de cartofi cu fasole verde. Rețetă pentru un prânz savuros
Rețeta de mâncare de cartofi cu fasole verde este foarte populară în bucătăria românească, fiind o mâncare savuroasă și sățioasă. Este de fapt o tocană ideală pentru zilele de post sau...
Parteneri
Musaca de vinete. Rețetă delicioasă pentru un prânz hrănitor
Musaca de vinete. Rețetă delicioasă pentru un prânz hrănitor
Musaca de vinete. Rețetă delicioasă pentru un prânz hrănitor
Cele mai căutate joburi pe platformele de angajări. Salariile ajung şi la 12.000 de lei
Cele mai căutate joburi pe platformele de angajări. Salariile ajung şi la 12.000 de lei
Cele mai căutate joburi pe platformele de angajări. Salariile ajung şi la 12.000 de lei
Giovanni Becali, dezvăluiri fabuloase despre triunghiul amoros al lui Cristi Borcea cu Valentina şi Alina: „Ţineam cu Valentina”!
Giovanni Becali, dezvăluiri fabuloase despre triunghiul amoros al lui Cristi Borcea cu Valentina şi Alina: „Ţineam cu Valentina”!
Giovanni Becali, dezvăluiri fabuloase despre triunghiul amoros al lui Cristi Borcea cu Valentina şi Alina: „Ţineam cu Valentina”!
Nu, scumpu.... Reacția dură a Daianei din online, după ce s-au văzut la TV imaginile cu Flori și Rareș. Mesajul pe care tânără l-a șters imediat de pe rețelele sociale
„Nu, scumpu...”. Reacția dură a Daianei din online, după ce s-au văzut la TV imaginile cu Flori și Rareș. Mesajul pe care tânără l-a șters imediat de pe rețelele sociale
„Nu, scumpu...”. Reacția dură a Daianei din online, după ce s-au văzut la TV imaginile cu Flori și Rareș. Mesajul pe care tânără l-a șters imediat de pe rețelele sociale
Dilan Çiçek Deniz și-a sărbătorit partenerul. Rafael Cemo Cetin a publicat prima fotografie oficială de cuplu
Dilan Çiçek Deniz și-a sărbătorit partenerul. Rafael Cemo Cetin a publicat prima fotografie oficială de cuplu
Dilan Çiçek Deniz și-a sărbătorit partenerul. Rafael Cemo Cetin a publicat prima fotografie oficială de cuplu
Ce s-ar întâmpla cu Pământul dacă oamenii dispar brusc. Schimbările fantastice care ar avea loc într-o singură zi
Ce s-ar întâmpla cu Pământul dacă oamenii dispar brusc. Schimbările fantastice care ar avea loc într-o singură zi
Ce s-ar întâmpla cu Pământul dacă oamenii dispar brusc. Schimbările fantastice care ar avea loc într-o singură zi
Pandișpan cu prune și ciocolată în aluat
Pandișpan cu prune și ciocolată în aluat
Pandișpan cu prune și ciocolată în aluat
Cum îți înveți copilul să se spele pe mâini. Un ghid simplu și util
Cum îți înveți copilul să se spele pe mâini. Un ghid simplu și util
Cum îți înveți copilul să se spele pe mâini. Un ghid simplu și util
Madonna și-a sărbătorit cea de-a 66-a aniversare în Italia. Cântăreața a postat o fotografie alături de cei șase copii ai ei pe Instagram
Madonna și-a sărbătorit cea de-a 66-a aniversare în Italia. Cântăreața a postat o fotografie alături de cei șase copii ai ei pe Instagram
Madonna și-a sărbătorit cea de-a 66-a aniversare în Italia. Cântăreața a postat o fotografie alături de cei șase copii ai ei pe Instagram
Mic dejun cu ovăz. Ce beneficii are ,,ovăzul lăsat peste noapte la frigider
Mic dejun cu ovăz. Ce beneficii are ,,ovăzul lăsat peste noapte la frigider”
Mic dejun cu ovăz. Ce beneficii are ,,ovăzul lăsat peste noapte la frigider”
fresh
Mâncare de legume coapte în cuptor. O explozie de gusturi și arome

Mâncare de legume coapte în cuptor. O explozie de gusturi și arome

Mâncare de legume coapte în cuptor. O explozie de gusturi și arome

Zucchini bread sau pâine cu dovlecel, gustarea pe care o vei adora

Zucchini bread sau pâine cu dovlecel, gustarea pe care o vei adora

Prăjitura proteică cu unt de arahide, gustarea nutritivă potrivită după antrenamente

Prăjitura proteică cu unt de arahide, gustarea nutritivă potrivită după antrenamente

Limonadă cu pepene galben. Rețeta simplă prin care obții o băutură răcoritoare de vară

Limonadă cu pepene galben. Rețeta simplă prin care obții o băutură răcoritoare de vară

Pita pentru gyros. Cum poți face acasă tradiționala pâine grecească

Pita pentru gyros. Cum poți face acasă tradiționala pâine grecească
închide