Prăjitură cu mere și brânză. O combinație gustoasă și interesantă
Dacă dorești să încerci combinații mai interesante de ingrediente în rețetele de prăjituri, încearcă și rețeta de prăjitură cu mere și brânză. Te va surprinde plăcut asocierea celor două ingrediente, atât ca gust, cât și ca aspect.
Atât deserturile cu mere cât și cele cu brânză fac parte dintre cele mai des preparate, în bucătăriile de acasă. Sunt ingredientele cele mai accesibile de pe piață, pe care le găsești în orice anotimp al anului. Le poți include într-o mulțime de rețete de deserturi. Poți prepara plăcinte cu mere sau cu brânză, tarte, cornuri, checuri, cheesecake-uri, prăjituri și torturi.
Pentru prăjitura din rețeta actuală, poți opta pentru mere dulci sau ușor acrișoare. Ca și tip de brânză, cea mai potrivită este brânza proaspătă de vaci, întâlnită și sub denumirea de brânză dulce. Este brânza care se combină cel mai bine cu fructele în rețetele de deserturi.
Descoperă aici și o rețetă de prăjitură cu caise și brânză de vaci, simplă și ușor de preparat. Iar mai jos vei descoperi rețeta de prăjitură cu mere și brânză, detaliată cu listă de ingrediente și pașii de urmat.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea aluatului care necesită un timp scurt de amestecare a ingredientelor, apoi un timp de relaxare. În acest interval de timp poți pregăti merele și compoziția cu brânză.
Cum prepari aluatul pentru prăjitură cu mere și brânză
Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru aluat, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Apoi, adaugă ouăle într-un bol și presară sare peste ele. Amestecă-le până la omogenizare. Adaugă zahărul și coaja de lămâie răzuită fin. Amestecă intens până când compoziția devine spumoasă și granulele de sare și de zahăr nu se mai simt.
Adaugă pe rând uleiul și laptele, omogenizează după fiecare, iar la final, încorporează făina amestecată cu praful de copt.
Pune hârtie de copt în tavă sau unge-o cu ulei și presară făină. Întinde în ea jumătate din aluatul rezultat. Introdu tava în cuptor pentru 10 minute sau până când aluatul este ușor rumenit la suprafață.
În acest interval de timp pregătește merele. Secționează-le în jumătăți, îndepărtează cotoarele, apoi taie-le în felii nu foarte subțiri. Pune-le imediat într-un vas cu apă rece. Amestecă într-un bol brânza cu zahărul, ouăle și smântâna. Adaugă grișul și feliile de mere bine scurse de apă. Oprește feliile de la un măr pentru a le așeza la suprafața prăjiturii.
Când aluatul din tavă este rumenit, întinde peste el compoziția de brânză cu mere. Adaugă deasupra restul de aluat și așază feliile de mere oprite. Introdu din nou tava în cuptor și mai coace delicioasa prăjitură cu mere și brânză pentru 15-20 de minute.
După coacere las-o să se răcească, decoreaz-o cu zahăr pudră și porționeaz-o frumos.