Prăjitură răsturnată cu pere, nuci și dropsuri de ciocolată
Una dintre prăjiturile cu care te poți răsfăța toamna poate fi o delicioasă prăjitură răsturnată cu pere, nuci și dropsuri de ciocolată. Rețeta se prepară destul de ușor, cu ingrediente simple și la îndemâna tuturor.
Galerie foto
Prăjiturile cu fructe de sezon sunt cele mai căutate, pentru că au și gust delicios, dar și aspect spectaculos. Indiferent dacă fructele se găsesc în interior sau deasupra prăjiturilor, oferă gust și aspect deosebit acestora. Fructele mai pot fi incluse și în cremele de prăjituri. Pot fi transformate în jeleuri sau în toppinguri delicioase și frumos colorate.
Iar pentru a prepara și în sezonul rece prăjituri cu fructe de vară sau de toamnă, acestea pot fi congelate sau conservate la borcan. Poți prepara compot, gem, dulceață sau diferite băuturi. Siropurile de fructe pot fi folosite pentru a însiropa blaturile. Nectarurile de fructe, care sunt mai dense, pot fi transformate în jeleuri delicioase. Cu gemul sau dulceața poți glazura blaturile de prăjituri. Iar fructele din compot pot fi adăugate în interiorul blaturilor.
Descoperă aici și o rețetă de nectar de pere, perfectă pentru recomandările de mai sus. Iar în continuare poți descoperi rețeta detaliată pentru delicioasa prăjitură răsturnată cu pere, nuci și dropsuri de ciocolată.
Ingrediente
Mod de preparare
Înainte de a începe să amesteci ingredientele pentru aluatul de prăjitură, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi unge cu unt o formă rotundă de copt, cu diametrul de 25-26 cm. Peste unt presară zahăr brun din belșug. Acesta va carameliza perele în timpul coacerii.
Cum prepari delicioasa prăjitură răsturnată cu pere
Așază o sită deasupra unui bol și pune în ea făina, pudra de scorțișoară și praful de copt. Trece aceste ingrediente prin sită și amestecă-le în bol.
Amestecă în alt bol untul moale cu zahărul brun, până când obții o compoziție cremoasă, iar granulele de zahăr nu se mai simt. Zahărul brun va oferi o culoare mai deosebită blatului de prăjitură.
Sparge ouăle în al treilea bol și amestecă-le cu un praf de sare. Adaugă-le peste compoziția de unt și amestecă energic până la omogenizare. Încorporează treptat și amestecul de făină cu scorțișoară și praf de copt. Iar la final adaugă nucile tocate grosier și dropsurile de ciocolată și amestecă-le ușor în compoziție.
Descoperă și o rețetă de chec fantezie de toamnă, cu ciocolată și pere.
Spală perele, șterge-le și taie-le în felii longitudinale. Așază feliile la baza formei de copt, peste zahărul presărat în aceasta. Întinde compoziția pentru blat peste ele, cu atenție să nu le deplasezi.
Introdu tava în cuptor și coace prăjitura pentru 35-40 de minute sau până când se rumenește și trece testul scobitorii.
Las-o să se răcească timp de câteva minute în tavă, apoi o poți răsturna pe un suport de răcire. Porționează delicioasa prăjitură răsturnată cu pere după răcirea completă. Decoreaz-o cu nuci tocate grosier.
Dacă adori perele în deserturi, pentru un eveniment deosebit sau pentru un weekend petrecut cu familia, poți prepara rețeta de tort cu ciocolată albă și pere poșate în vin.
Galerie foto