Rețeta pentru foi de plăcintă. Cum poți face acasă cel mai gustos aluat
Pentru atunci când dorești să prepari plăcinte și nu ai în congelator un pachet de aluat, îți recomandăm să încerci rețeta de aluat pentru foi de plăcintă. Este rețeta celor mai fine foi de plăcintă pe care le poți prepara acasă. Nu sunt doar fine, sunt și sănătoase, pentru că sunt preparate cu ingrediente naturale.
Galerie foto
Ingredientele necesare preparării foilor pentru plăcinte sunt simple, cu siguranță le deții în cămară. Iar modul de preparare este atât de simplu și ușor încât te vei întreba de ce nu ai descoperit până acum rețeta. După ce vei pregăti foile de plăcintă, dar și plăcinta preferată, cu siguranță va deveni rețeta ta preferată de aluat. Poți pregăti o cantitate mai mare de foi de plăcintă pe care le împachetezi frumos și le depozitezi la congelator. Astfel nu vei mai fi nevoită să apelezi la cele din comerț.
Poți folosi aluatul la orice rețetă de plăcintă dulce sau sărată. Îl poți folosi cu succes și la rețeta de ștrudele sau de pateuri. Îți oferim în acest scop și o rețetă de ștrudel cu mere și foi fine de plăcintă făcute în casă. Iar mai jos, poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari preparării aluatului.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru reușita unui aluat foarte elastic și ușor de întins, este necesar să folosești făină de calitate tip 000. De asemeni și uleiul va fi ales tot calitativ, iar oțet poți folosi din cel de vin de 9 grade.
Îți recomandăm să citești și articolul despre cum să păstrezi făina și sfaturi pentru depozitare corectă.
Pași necesari preparării rețetei de aluat
Pune făina într-un bol încăpător, dar nu înainte de a o trece prin sită. Adaugă sarea și amestec-o bine cu făina.
Într-un ibric sau într-o cratiță, pune apa, uleiul, oțetul. Așază vasul pe flacăra aragazului și încălzește ușor amestecul de lichide. Ai grijă ca amestecul de lichide să nu atingă punctul de fierbere. Dacă cumva s-a încălzit foarte mult, lasă-l să se mai tempereze înainte de a-l folosi. Încearcă temperatura lichidului cu degetul mic de la mână. Nu trebuie să ardă.
Toarnă amestecul de lichide cald în vasul cu făină, în timp ce amesteci intens cu o spatulă. Când făina din vas absoarbe tot lichidul, începe să frămânți bine aluatul. Frământă-l pentru 10-15 minute, pentru a deveni compact și elastic. Aluatul pentru foile de plăcinte nu va fi foarte ferm, dar nici foarte moale. Nu trebuie să se lipească nici de mâini.
Poți folosi robotul pentru frământarea aluatului dacă îți este mai comod.
Modelează aluatul în formă sferică și așază-l pe un tocător de lemn. Acoperă-l cu un bol de sticlă, dar introdu muchia unei furculițe sub bol, pentru a lăsa umiditatea care se formează să se evapore. lasă aluatul la odihnit la temperatura camerei pentru o oră.
Cum modelezi foi subțiri de plăcintă
După ce aluatul s-a relaxat suficient sub bolul de sticlă, împarte-l în patru părți egale.
Presară făină pe masa de lucru și trece și sucitorul de aluaturi prin făină. Întinde fiecare foaie de aluat cu ajutorul sucitorului, într-o foaie cât de subțire poți. Presară făină peste foi, apoi le poți așeza una peste alta și împacheta frumos. Poți păstra aluatul la frigider împachetat în hârtie de copt până la 7 zile.
Poți prepara din foile de aluat o delicioasă rețetă de plăcintă cu mere, fără zahăr, sau o plăcintă cu brânză.