Salata boeuf cu piept de pui și mazăre nu este doar gustoasă, ci și foarte hrănitoare
Rețeta de salată boeuf cu piept de pui și mazăre este ușor de făcut, gustoasă, cu un conținut caloric scăzut, dar totuși hrănitoare. Amestecul de legume cu carne legat cu puțină maioneză este perfect pentru mesele de sărbători sau atunci când ai o masă specială în familie.
Salata boeuf se face în mod tradițional cu carne de vită, însă de-a lungul timpului a tot fost reinterpretată.
Legumelor, care ar trebui să fie obligatorii, li s-au mai adăugat și altele. Urmărește mai jos pașii pentru a prepara salata boeuf cu piept de pui.
Rețeta de salată boeuf cu piept de pui și mazăre
Pentru salata boeuf cu piept de pui și mazăre ai nevoie de legume rădăcinoase, mazăre, condimente, maioneză și piept de pui.
Acesta din urmă poate fi atât dezosat sau cu os. Oricum îl vei toca mărunt după ce îl vei fierbe. Încearcă și rețeta de salată de boeuf cu carne de porc.
Ingrediente
Mod de preparare
Se curăță și se spală bine legumele. Se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare. Se lasă să fiarbă până când sunt moi suficient cât să intre furculița în ele ușor. Apoi se scot și se lasă să se răcească suficient cât să poată fi manevrate. Dacă se folosește mazăre din conservă se scurge într-o strecurătoare. Mazărea proaspătă se fierbe până devine fragedă.
Cartofii, morcovii, țelina, păstârnacul și rădăcina de pătrunjel se toacă mărunt. Se pun într-un castron mare. Castraveții și gogoșarii murați se toacă și se storc bine înainte de a fi puse peste celelalte legume.
Pieptul de pui se dezosează dacă este cazul și se pune la fiert cu puțină sare. Se lasă aproximativ 40-60 de minute. Se mai pot pune și condimente: boabe de piper, foaie de dafin, boabe de coriandru. Când este gata se scoate și se lasă să se răcească.
Pașii necesari pentru prepararea salatei de boeuf cu piept de pui
Într-un castron mare se pun legumele tocate, pieptul de pui mărunțit, o lingură de muștar, sare și piper. Se amestecă bine până se omogenizează toate ingredientele. Se mai gustă și se potrivește de sare și piper dacă mai este necesar.
Între timp se face maioneza din gălbenușuri și 1 lingură de muștar. Acestea se bat cu mixerul turnând ulei în fir subțire până când ajunge la consistența dorită. Jumătate din cantitatea de maioneză se pune în amestecul de legume și piept de pui și se amestecă ușor până se încorporează.
Salata boeuf cu piept de pui și mazăre se pune pe un platou și se nivelează cu o spatulă. Se îmbracă în maioneza rămasă și se ornează cu bucățele de castraveți murați, gogoșari, frunze de pătrunjel, bucăți de morcov fiert. Se păstrează la rece. Dacă ți-a plăcut această rețetă, te invităm să încerci și rețeta de ruladă de porc cu cașcaval și legume.