Salată de fructe specială. Propunerea Roxanei Blenche pentru un desert spectaculos

Fără coacere

Salata de fructe este în general un amestec de mai multe fructe, cu texturi și arome diferite, care se pot asezona cu diferite topping-uri sau sosuri dulci. Și pentru că a venit primăvara, îți propunem în continuare o salată de fructe specială, propunerea Roxanei Blenche pentru un desert spectaculos.

Publicat: 17 iulie 2022, 18:27 / Actualizat: 22 iulie 2022, 13:07
Pentru această rețetă este important să ai în vedere următorul aspect: lama cuțitului trebuie să taie cât mai aproape de fibra fructului / Shutterstock

Dacă te întrebi ce poate face o salată de fructe să fie specială, răspunsul vine tot de la Chef Roxana Blenche. Aceasta este rețeta care a ajutat-o să meargă mai departe în competiția Chefi la Cuțite și care are în compoziție busuioc și alte arome deosebite, dar fresh în același timp.

Salată de fructe specială

Pentru salata de fructe specială ai nevoie de banane, avocado, kiwi, portocale, pepene galben, căpșuni, busuioc fresh, zmeură și mure proaspete. În cazul în care îți plac deserturile cu fructe, îți propunem să încerci și o rețetă delicioasă de prăjitură pufoasă cu căpșuni.

Mai ai nevoie de un cuțit și un tocător și te poți apuca de treabă. Poți începe cu portocalele pentru că au nevoie să fie curățate de coajă. Tăietura este una specială, lama cuțitului trebuie să taie cât mai aproape de fibra fructului. Sunt suficienți 5 segmenți de portocală. Și la kiwi se procedează la fel pentru curățarea cojii, dar cu aplicarea tehnicii brunoise. Aceasta presupune tăierea fructului în cubulețe de dimensiuni egale, 2 mm x 2 mm.

În continuare poți tăia pepenele galben. Curățarea se face ca și la celelate fructe. Pentru îndepărtarea semințelor ai nevoie de o lingură care te va ajuta să scoți tot interiorul. Tot tehnica brunoiase se aplică și în cazul pepenelui.

Tehnici care te vor ajuta să ai un plating deosebit

La banană, Chef Roxana Blenche a aplicat două tehnici. O parte din fruct a fost tăiat cu ajutrul tehnicii brunoise, iar cealaltă parte se taie în formă de cruce.

Mai apoi poți tăia avocado. Ai grijă ca acesta să fie copt atunci când îl alegi din galantarele magazinelor. Tehnica brunoise s-a aplicat și în cazul lui. La fel poți proceda și cu căpșunile.

Următorul pas este să pui toate fructele tăiate brunoise într-un bol. Acestea se amestecă foarte bine și după ce ai tocat fin busuiocul, îl poți pune și pe el în bolul cu fructe.

Chef Roxana Blenche a organizat plating-ul pentru această salată de fructe specială cu ajutorul tehnicii chenel. Ea se realizează ușor, cu ajutorul a două linguri. Teoretic chenelul are trei laturi și se poate folosi și la piureuri sau ale compoziții dense și consistente. Dacă te pasionează procesul de decorare a preparatelor în farfurie, descoperă și câteva tehnici de aranjare a piureurilor.

Mai apoi, fructele precum segmenții de portocală, zmeura și murele se aranjează printre cele trei cheneluri. Totul se decorază cu busuioc proaspăt și flori comestibile. Siropul de fructe nu are cum să lipsească de lângă acest desert spectaculos. El se combină perfect cu apă minerală și mentă proaspătă.

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă
Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Te-ar mai putea interesa și
Mușchiuleț de porc cu sos de muștar și legume. Rețetă simplă de la Roxana Blenche
Mușchiuleț de porc cu sos de muștar și legume. Rețetă simplă de la Roxana Blenche
Tehnici de tăiere a legumelor în bucătărie. Sfaturile oferite de Chef Roxana Blenche
Tehnici de tăiere a legumelor în bucătărie. Sfaturile oferite de Chef Roxana Blenche
Piept de pui în crustă de cașcaval cu varză chinezească. Rețetă simplă și gustoasă
Piept de pui în crustă de cașcaval cu varză chinezească. Rețetă simplă și gustoasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:07
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
06:02
Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver
5 mai, 06:12
5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul 5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul
5 mai, 06:00
Cea mai sănătoasă brânză. Nu are multe grăsimi și nici sare în cantitate mare Cea mai sănătoasă brânză. Nu are multe grăsimi și nici sare în cantitate mare
4 mai, 06:57
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
4 mai, 06:44
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
4 mai, 06:41
Pastă de ouă fierte. Rețetă de aperitiv rapid și gustos Pastă de ouă fierte. Rețetă de aperitiv rapid și gustos
4 mai, 06:18
Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Umple toată casa cu aroma sa. Este pufos, plin de cremă delicioasă, parfumat. Muști din el și te duci instantaneu în copilăria ta, în care te uitai cu drag la bunica...
2
Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute
Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute
Rețeta de pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză este perfectă pentru masa de Paște. Cu o consistență cremoasă, aromată și potrivit de dulce, este desertul care completează într-un...
3
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Drobul este o mâncare pe care în România o consumăm de obicei de Paște, însă în alte părți ale lumii reprezintă un preparat obișnuit, potrivit pentru oricare zi a anului. Americanii...
4
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Dacă vrei să petreci sărbătorile Pascale în cel mai tradițional mod și ești în căutare de rețete culinare, trece pe listă și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi....
5
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
Cozonacul și pasca sunt deserturile tradiționale pentru masa de Paște. Dacă vrei să își delectezi oaspeții și cu alte preparate dulci, fără să stai prea mult în bucătărie, poți să încerci...

Parteneri

Cum să folosești metoda de cumpărături 6 la 1 pentru a economisi timp și bani
Cum să folosești metoda de cumpărături 6 la 1 pentru a economisi timp și bani
"N-am văzut de când sunt așa ceva!" Potop cu grindină în Prahova. Mașini înghițite de ape și strat de gheață chiar și de 10 cm, la Vâlcănești
"N-am văzut de când sunt așa ceva!" Potop cu grindină în Prahova. Mașini înghițite de ape și strat de gheață chiar și de 10 cm, la Vâlcănești
Dezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: „L-am văzut schimbat!” Gestul făcut de Gică Hagi
Dezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: „L-am văzut schimbat!” Gestul făcut de Gică Hagi
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru trei semne zodiacale
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru trei semne zodiacale
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Tot ce trebuie să știe părinții despre pubertatea precoce: sfaturi de la specialiști
Tot ce trebuie să știe părinții despre pubertatea precoce: sfaturi de la specialiști
Cher s-a destăinuit cu privire la viața ei amoroasă: „Mă întâlnesc cu băieți mai tineri pentru că bărbații de vârsta mea au fost mereu prea speriați să mă abordeze”
Cher s-a destăinuit cu privire la viața ei amoroasă: „Mă întâlnesc cu băieți mai tineri pentru că bărbații de vârsta mea au fost mereu prea speriați să mă abordeze”
Ceaiuri pentru gestionarea colesterolului. Cum pot regla nivelurile acestei substanțe
Ceaiuri pentru gestionarea colesterolului. Cum pot regla nivelurile acestei substanțe
fresh

Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare

Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare

Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute

Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute

Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște

Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște

Pastă de ouă fierte. Rețetă de aperitiv rapid și gustos

Pastă de ouă fierte. Rețetă de aperitiv rapid și gustos

5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul

5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul