Sirop de căpșuni. Rețetă simplă și rapidă

Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului: Băuturi
bucătăria: Internațională

Dacă dorești să te bucuri de aroma căpșunilor și altfel decât savurându-le proaspete sau incluse în deserturi, prepară și rețeta de sirop de căpșuni concentrat și aromat. Te vei răsfăța cu el stând la propria terasă, alături de familie și prieteni.

Maria Udrea
Publicat: 17 mai 2023, 06:00

Galerie foto

Siropul de căpșuni poate fi păstrat până la 3 ani în locuri răcoroase / Shutterstock

Siropurile de fructe preparate în casă sunt adevărate elixiruri pentru sănătate, în comparație cu cele din comerț. Nu necesită conservanți, iar fructele își păstrează o parte din proprietăți. Sunt pline de savoare și vitamine ce îți oferă energie din plin. Siropul de căpșuni este tonic, mineralizant și vitaminizant, iar băut în cure poate ajuta digestia, fiind un bun diuretic și laxativ. Mai are și proprietăți antiinflamatoare, dar și detoxifiante. Cât despre zahăr, îl poți adăuga în sirop după propriul gust.

Citește și

Siropurile din fructe preparate în casă sunt ideale de savurat vara, reci, cu apă plată sau minerală și câteva cuburi de gheață. Dar, pe lângă acest mod de a le consuma, le mai poți folosi și la însiroparea blaturilor de prăjituri sau de torturi. Mai poți prepara din ele și jeleuri delicioase și spectaculoase pentru decorarea torturilor și prăjiturilor.

Descoperă aici și o rețetă de cheesecake cu jeleu de căpșuni, fără coacere. În continuare vei descoperi lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de sirop de căpșuni concentrat și aromat.

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a începe prepararea siropului, pregătește sticlele și borcanele în care îl vei îmbutelia. Este important să le ai pregătite pentru că timpul de preparare a siropului este scurt.

Spală bine recipientele cu apă și detergent de vase, la fel și capacele din dotare. Sterilizează-le în timp ce fierbi siropul, pentru a fi fierbinți atunci când le vei umple cu sirop.

Descoperă aici mai multe metode pentru sterilizarea sticlelor și borcanelor pentru conserve.

Cum prepari sirop de căpșuni concentrat și aromat

Alege căpșunile cele mai coapte pentru prepararea siropului, așa încât aroma lor să fie maximă. Spală-le bine, îndepărtează-le codițele și frunzele și pune-le într-o cratiță. Procesează-le cu ajutorul unui blender vertical și transformă-le în piure. Toarnă apa peste piureul de căpșuni, apoi trece totul prin sită.

Adaugă zahărul peste căpșunile trecute prin sită și așază cratița pe flacăra aragazului. Adaugă tot acum și sucul de la cele două lămâi, proaspăt stors. Amestecă bine totul și așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie.

Fierbe siropul, amestecând constant până când devine consistent. Înlătură spuma care se formează pe parcursul fierberii. După ce siropul se limpezește și nu se mai formează spumă, redu intensitatea focului la minim și mai fierbe siropul până când obții consistența siropului pentru dulceață.

Pune siropul fierbinte în sticle sau borcanele sterilizate, de asemeni fierbinți. Închide-le ermetic cu capacele din dotare și acoperă-le cu o pătură. Lasă-le acolo până când se răcesc pentru a le putea depozita în cămară. Nu uita să le etichetezi cu data preparării. Siropurile preparate în casă pot fi păstrate până la 3 ani depozitate în locuri răcoroase și ferite de lumină.

Descoperă și o rețetă de sirop concentrat de păpădie, denumit și miere falsă.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Te-ar mai putea interesa și
Sirop din muguri de pin. O băutură cu efecte benefice pentru sănătate
Sirop din muguri de pin. O băutură cu efecte benefice pentru sănătate
Sirop de coacăze roșii, o băutură delicioasă și revigorantă
Sirop de coacăze roșii, o băutură delicioasă și revigorantă
Cu ce se stropesc mucenicii după ce i-ai scos din cuptor. Sfaturi simple și utile pentru a avea o aromă specială
Cu ce se stropesc mucenicii după ce i-ai scos din cuptor. Sfaturi simple și utile pentru a avea o aromă specială
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
20 noiembrie, 04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. "Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă"
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. "Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă"
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
fresh

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros