Sirop de căpșuni. Rețetă simplă și rapidă

Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului: Băuturi
bucătăria: Internațională

Dacă dorești să te bucuri de aroma căpșunilor și altfel decât savurându-le proaspete sau incluse în deserturi, prepară și rețeta de sirop de căpșuni concentrat și aromat. Te vei răsfăța cu el stând la propria terasă, alături de familie și prieteni.

Maria Udrea
Publicat: 17 mai 2023, 06:00

Galerie foto

Siropul de căpșuni poate fi păstrat până la 3 ani în locuri răcoroase / Shutterstock

Siropurile de fructe preparate în casă sunt adevărate elixiruri pentru sănătate, în comparație cu cele din comerț. Nu necesită conservanți, iar fructele își păstrează o parte din proprietăți. Sunt pline de savoare și vitamine ce îți oferă energie din plin. Siropul de căpșuni este tonic, mineralizant și vitaminizant, iar băut în cure poate ajuta digestia, fiind un bun diuretic și laxativ. Mai are și proprietăți antiinflamatoare, dar și detoxifiante. Cât despre zahăr, îl poți adăuga în sirop după propriul gust.

Citește și

Siropurile din fructe preparate în casă sunt ideale de savurat vara, reci, cu apă plată sau minerală și câteva cuburi de gheață. Dar, pe lângă acest mod de a le consuma, le mai poți folosi și la însiroparea blaturilor de prăjituri sau de torturi. Mai poți prepara din ele și jeleuri delicioase și spectaculoase pentru decorarea torturilor și prăjiturilor.

Descoperă aici și o rețetă de cheesecake cu jeleu de căpșuni, fără coacere. În continuare vei descoperi lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de sirop de căpșuni concentrat și aromat.

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a începe prepararea siropului, pregătește sticlele și borcanele în care îl vei îmbutelia. Este important să le ai pregătite pentru că timpul de preparare a siropului este scurt.

Spală bine recipientele cu apă și detergent de vase, la fel și capacele din dotare. Sterilizează-le în timp ce fierbi siropul, pentru a fi fierbinți atunci când le vei umple cu sirop.

Descoperă aici mai multe metode pentru sterilizarea sticlelor și borcanelor pentru conserve.

Cum prepari sirop de căpșuni concentrat și aromat

Alege căpșunile cele mai coapte pentru prepararea siropului, așa încât aroma lor să fie maximă. Spală-le bine, îndepărtează-le codițele și frunzele și pune-le într-o cratiță. Procesează-le cu ajutorul unui blender vertical și transformă-le în piure. Toarnă apa peste piureul de căpșuni, apoi trece totul prin sită.

Adaugă zahărul peste căpșunile trecute prin sită și așază cratița pe flacăra aragazului. Adaugă tot acum și sucul de la cele două lămâi, proaspăt stors. Amestecă bine totul și așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie.

Fierbe siropul, amestecând constant până când devine consistent. Înlătură spuma care se formează pe parcursul fierberii. După ce siropul se limpezește și nu se mai formează spumă, redu intensitatea focului la minim și mai fierbe siropul până când obții consistența siropului pentru dulceață.

Pune siropul fierbinte în sticle sau borcanele sterilizate, de asemeni fierbinți. Închide-le ermetic cu capacele din dotare și acoperă-le cu o pătură. Lasă-le acolo până când se răcesc pentru a le putea depozita în cămară. Nu uita să le etichetezi cu data preparării. Siropurile preparate în casă pot fi păstrate până la 3 ani depozitate în locuri răcoroase și ferite de lumină.

Descoperă și o rețetă de sirop concentrat de păpădie, denumit și miere falsă.

Citește și
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Te-ar mai putea interesa și
Cu ce se stropesc mucenicii după ce i-ai scos din cuptor. Sfaturi simple și utile pentru a avea o aromă specială
Cu ce se stropesc mucenicii după ce i-ai scos din cuptor. Sfaturi simple și utile pentru a avea o aromă specială
Sirop cu miere pentru mucenici. Cel mai aromat sirop pe care îl poți face acasă
Sirop cu miere pentru mucenici. Cel mai aromat sirop pe care îl poți face acasă
Sirop de afine pentru iarnă. Rețetă simplă și rapidă
Sirop de afine pentru iarnă. Rețetă simplă și rapidă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
26 aprilie, 09:17
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
26 aprilie, 09:08
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
25 aprilie, 08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
25 aprilie, 06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...

Parteneri

Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Proprietățile medicinale ale ceaiului Rooibos. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
Proprietățile medicinale ale ceaiului Rooibos. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
fresh

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă