Sos de miere și grepfrut. Tot ce ai nevoie pentru a asezona salata verde
Dacă te-ai plictisit de amestecul de ulei, sare și oțet pentru salata verde poți încerca un sos de miere și grepfrut. Notele sale dulci-acrișoare sunt perfecte pentru orice preparat cu frunze verzi de la salată la baby spanac.
Sosul de miere și grepfrut se potrivește perfect cu legumele și salatele cu frunze verzi, dar completează destul de bine și preparate cu somon la grătar sau chiar salatele pe bază de orez. Poate fi soluția pe care ai tot căutat-o pentru ca toată lumea din familia ta să mănânce varză kale, varză de Bruxelles sau broccoli.
Dacă ești fan miere, uite și rețeta unui dressing pentru salata de fructe, tot pe bază de miere.
Ingrediente
Mod de preparare
Se combină uleiul, oțetul, sucul de grepfrut, șalota, mierea, sarea și piperul într-un borcan cu un capac etanș. Se acoperă și se agită până se omogenizează bine.
Sfaturi pentru a obține cel mai bun sos de miere și grepfrut
Dressing-ul de grepfrut și miere se face ușor și nu are nevoie de multe ingrediente. Cele mai importante sunt fructele de grepfrut și mierea, așa că alege-le cu grijă. Poți folosi atât grepfrut roșu, cât și galben însă ai grijă să nu fie amar. Ideal este să guști din el înainte de a-l folosi pentru sos. Pentru 3 linguri de suc este suficient jumătate de fruct.
Pentru sos poți alege orice fel de miere. Având în vedere că fructul de grepfrut este destul de acru cu cât este mai dulce și mai parfumată cu atât este mai bine. Poți pune chiar o lingură și jumătate dacă ți se pare că sosul este mult prea acru pentru gustul tău.
Rețeta propusă de noi cere oțet de orez însă. Pentru că are în compoziție și zahăr, acesta este mult mai fin și are note dulci. Se folosește în general pentru a prepara sushi. Dacă nu ai la îndemână, poți folosi oțet de mere sau oțet de vin alb. Înlocuirea se face în raport de 1:1.
Sosul de miere și grepfrut poate fi preparat în cantități mai mari și păstrat în recipient de sticlă închis ermetic la rece. Va rezista până la 5 zile, cu condiția să îl pui la frigider imediat ce l-ai folosit. Dacă te-am convins, ai aici și lista cu efectele benefice ale consumului de miere.