Sos de miere și muștar. Dressingul perfect pentru orice preparat din carne
Rețeta de sos de miere și muștar poate fi considerată o rețetă de un sos universal. Are o textură netedă și cremoasă datorită emulsiei de ulei, miere și muștar, condimentate cu usturoi, sare, piper și un strop de oțet.
Poți folosi sos de miere și muștar pentru preparate din carne, pentru legume pe grătar, chiar și pentru cartofi prăjiți dacă vrei o combinație mai îndrăzneață.
Muștarul de Dijon este unul dintre ingredientele principale ale acestui sos. Alege un muștar fin, care să dea sosului o textură cremoasă și o aromă echilibrată. Pentru miere poți alege orice sortiment vrei, însă ai grijă ca aroma ei să nu o copleșească pe cea a celorlalte ingrediente. Beneficiile ei sunt nenumărate pentru sănătate.
Pentru ca sosul tău să fie neted ai grijă ca mierea să nu fie zaharisită. Dacă ai în dulap un astfel de borcan, nu îl arunca. Pune-l într-un borcan cu apă fiartă și lasă-l până mierea devine din nou lichidă.
Oțetul de mere poate fi înlocuit cu orice fel de oțet sau cu suc proaspăt stors de lămâie sau de limetă. Rolul lor este să dea o notă acidă acestui sos. Usturoiul adaugă profunzime puternică a aromei.
Ingrediente
Mod de preparare
Se amestecă cu mixerul usturoiul, oțetul, muștarul, mierea, sare și piper într-un castron mic. După ce s-au omogenizat se încorporează ușor uleiul turnat în fir subțire.
Sosul de muștar cu miere se păstrează într-un recipient închis ermetic sau într-un borcan în frigider timp de până la o săptămână. Este versatil, așa că îl poți folosi în foarte multe feluri.
Cum se folosește sosul de muștar cu miere
Sosul poate fi pus în diferite salate de legume, de fasole, de cartofi obișnuiți sau dulci sau salate care au în compoziție și carne. Poate completa bine o garnitură din legume pe grătar.
Se potrivește bine cu broccoli, conopidă, cartofi sau varză de Bruxelles. De asemenea, este excelent alături de cartofi prăjiți. Poți pune sos de miere și muștar peste preparate din farro, quinoa sau orez brun.