Spumă de zmeură fără zahăr, gata în 10 minute. Desert dietetic
Rețeta de spumă de zmeură fără zahăr este o alternativă sănătoasă la deserturile tradiționale, utilizând îndulcitori naturali în loc de zahăr. Este un desert ușor și răcoritor, perfect pentru zilele calde de vară. Poate fi o alegere excelentă pentru cei care doresc să se bucure de un desert gustos, fără a compromite dieta sănătoasă.
Galerie foto
Zmeura este unul dintre cele mai delicate și aromate fructe de vară. În plus, este și foarte hrănitoare. Are un conținut bogat de vitamine și minerale. Printre acestea se numără vitaminele C, K, E, B și minerale precum magneziu, cupru, fier, potasiu, quercetină, etc.
Descoperă aici mai multe despre beneficiile consumului de zmeură și de ce e recomandat să o incluzi în dieta ta. Iar în continuare vei descoperi rețeta detaliată cu listă de ingrediente și pași necesari pentru a prepara și tu delicioasa spumă de zmeură fără zahăr.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru reușita deplină a desertului este necesar să ai în vedere câteva aspecte importante. Calitatea ingredientelor stă la baza oricărui preparat sănătos și gustos. Pentru că laptele de cocos este al doilea ingredient esențial în prepararea spumei de zmeură, va trebui să alegi un lapte de cocos de calitate. Optează pentru laptele de cocos ambalat în cutii de carton și nu în cutii metalice. Cele metalice influențează gustul acestuia.
Înainte de folosire acesta va fi depozitat în frigider și ținut de seara până dimineața. Astfel va putea deveni mai cremos. După desfacerea ambalajului, transferă laptele de cocos într-o sită foarte deasă pentru a se scurge partea lichidă.
Al treilea ingredient pentru prepararea desertului este banana. Alege o banană bine coaptă pentru a fi cât mai dulce și a putea înlocui cu succes zahărul. Dar poți opta și pentru alți îndulcitori naturali precum cei pe bază de stevia, eritritol, xylitol, etc. Important este să nu adaugi cantitate mare de îndulcitor, pentru că aceștia nu vor ajuta suficient ca desertul să rămână spumos.
Descoperă și o rețetă de spumă din căpșuni cu albușuri.
Cum prepari spumă de zmeură fără zahăr
Mai întâi te vei ocupa de curățarea zmeurei de impurități. Zmeura nu se spală pentru că ar reține apa în interiorul ei și s-ar înmuia. După curățare pune zmeura în recipientul unui blender.
Curăță și banana și adaug-o în recipientul blenderului, ruptă în bucăți mai mici. Pornește blenderul și pasează bine fructele. Dacă dorești un desert cu textură mai fină, trece piureul rezultat prin sită. Astfel se vor elimina semințele de la zmeură. Pune piureul de zmeură cu banană la rece pentru cel puțin 30 de minute. Cu cât sunt mai reci ingredientele cu atât reușita texturii desertului va fi mai sigură. Pune la frigider și bolul mixerului.
Apoi, scoate mai întâi laptele de cocos de la frigider. Adaugă-l în bolul rece și mixează-l energic până când devine cremos.
Scoate de la rece și piureul de fructe și amestecă-l cu laptele de cocos cremos. Folosește o spatulă pentru a amesteca ingredientele și procedează ca la rețetele de pandișpan. Amestecă delicat cu mișcări circulare, de jos în sus.
După preparare împarte delicioasa spumă de zmeură fără zahăr în pahare sau cupe de înghețată. Servește-o imediat, cât încă este rece și aerată.
Dacă mai dorești si alte variante de deserturi cremoase la pahar, mai poți încerca și rețeta de panna cotta cu fructe de pădure.