Supă cremă de sfeclă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post

timpul de preparare
Timp de gătire: 1 oră și 15 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Această supă cremă de sfeclă cu lapte de cocos are o combinație vibrantă de culori și arome. Sfecla aduce o dulceață naturală, completată perfect de cremozitatea laptelui de cocos și o notă subtilă de ghimbir pentru prospețime. Este o alegere sănătoasă, sățioasă și reconfortantă, perfectă pentru zilele reci.

Supă cremă de sfeclă cu lapte de cocos în bol, alături de crutoane, frunze de busuioc și un bol cu lapte de cocos
Laptele de cocos oferă aromă și cremozitate supei / Shutterstock

Fiecare lingură aduce o senzație reconfortantă, fiind suficient de sățioasă pentru a deveni o masă principală ușoară, dar și delicată și rafinată. Este perfectă și pentru o masă de sărbătoare în timpul postului. Textura fină, aproape mătăsoasă, face această supă un preparat potrivit pentru toate gusturile. Este o rețetă versatilă, care poate fi personalizată cu diverse toppinguri, de la semințe crocante la frunze proaspete de pătrunjel sau chiar fulgi de chili pentru un plus de savoare.

Citește și

Această supă se remarcă nu doar prin gust, ci și prin beneficiile nutritive. Sfecla este o sursă excelentă de antioxidanți și vitamine, în timp ce laptele de cocos adaugă grăsimi sănătoase, fiind un ingredient cremos, dar ușor. În zilele friguroase, această supă este ca o îmbrățișare caldă într-un bol. Iar aroma subtilă de ghimbir și notele ușor exotice de cocos aduc un strop de aventură culinară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici totul despre sfeclă, dar și câteva rețete sănătoase și ușoare. Iar în continuare îți oferim rețeta detaliată pentru supă cremă de sfeclă cu lapte de cocos.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei coace sfecla roșie, pentru ca aroma și culoare să fie intensificate. Spală sfecla, învelește-o în folie de aluminiu și coace-o la 200°C timp de 45-60 de minute, până devine fragedă. Las-o să se răcească, curăță coaja și taie-o cuburi.

Cum prepari supă cremă de sfeclă cu lapte de cocos

În timp ce sfecla se coace la cuptor te poți ocupa de pregătirea celorlalte ingrediente necesare supei. Curăță ceapa, clătește-o și toac-o mărunt. Curăță morcovii și cartofii, clătește-i și toacă-i în cuburi. Ghimbirul curăță-l și dă-l pe răzătoare.

Într-o oală mare, încinge uleiul de măsline. Adaugă ceapa tocată mărunt și călește-o până când devine translucidă, amestecând-o cu o spatulă pentru a nu se arde.

Adaugă morcovii și cartofii, tăiați cuburi, și sotează-i timp de 5 minute, amestecându-i constant cu ceapa și uleiul din oală. Adaugă ghimbirul ras pentru un plus de aromă.

Toarnă supa de legume sau apa peste legumele călite, apoi adaugă sfecla coaptă și tocată cuburi. Fierbe ingredientele la foc mediu timp de 20 de minute, până când toate legumele sunt pătrunse și se pot pasa.

După fierbere scurge din supă și folosind un blender vertical sau un blender clasic, pasează legumele împreună cu lichidul rămas în oală până când obții o consistență cremoasă.

Adaugă laptele de cocos și mai mixează o dată. Potrivește de sare și piper. Dacă supa cremă este prea groasă mai adaugă din supa de legume pe care ai oprit-o

Servește delicioasa supă cremă de sfeclă cu lapte de cocos caldă, decorată cu semințe de dovleac prăjite sau pătrunjel verde tocat.

Poți adăuga câteva picături de suc de lămâie pentru un echilibru plăcut între dulceața sfeclei și cremozitatea laptelui de cocos.

Această supă este ideală pentru post, dar și pentru oricine caută o masă ușoară, bogată în nutrienți.

Descoperă și o rețetă de risotto cu sfeclă roșie și parmezan, pentru un prânz hrănitor.

Citește și
CELE MAI CITITE
Pască cu Nutella, fără aluat porționată
Pască cu Nutella, fără aluat. Rețetă simplă și rapidă
Pască cu Nutella, fără aluat. Rețetă simplă și rapidă
Cozonac Babka cu mac și nuci porționat pe un grătar și un bol cu mac și lingură
Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament
Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament
carne de miel pusă într-o tavă
6 greșeli pe care le faci când gătești carne de miel. Cum poți să le eviți
6 greșeli pe care le faci când gătești carne de miel. Cum poți să le eviți
Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă și porționat pe un tocător
Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă
Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșun pe un platou
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni, fragede și aromate
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni, fragede și aromate
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cartofi cu ciuperci la cuptor și frunze de pătrunjel
Galerie foto
Cartofi cu ciuperci la cuptor. Un preparat simplu, dar plin de savoare
Cartofi cu ciuperci la cuptor. Un preparat simplu, dar plin de savoare
Piure de cartofi cu sos de leurdă în farfurie albă, alături de felii de pâine și sos de leurdă într-un bol
Piure de cartofi cu sos de leurdă. Rețetă savuroasă și hrănitoare
Piure de cartofi cu sos de leurdă. Rețetă savuroasă și hrănitoare
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Patru porții din prăjitura cu foi fragede și cremă caramel pe o farfurie
06:57
Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată
Două bucăți de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel
21 aprilie, 05:08
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Mini tarte cu mousse de ton
20 aprilie, 05:14
Mousse de ton. Un aperitiv fin, cu textură catifelată și gust rafinat Mousse de ton. Un aperitiv fin, cu textură catifelată și gust rafinat
Cozonac Cruffin cu multe stafide secționat
19 aprilie, 05:48
Cozonac Cruffin cu multe stafide. Rețeta unui desert rafinat Cozonac Cruffin cu multe stafide. Rețeta unui desert rafinat
Piftie de curcan cu ouă fierte în trei vase, alături de un bol cu muștar, felii de pâine, furculițe, ceapă verde și usturoi
19 aprilie, 05:35
Piftie de curcan cu ouă fierte, pentru o masă de sărbătoare Piftie de curcan cu ouă fierte, pentru o masă de sărbătoare
Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi
19 aprilie, 05:21
Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi
Două porții de cozonac Gubana pe o farfurie, alături de platoul cu cozonacul secționat
18 aprilie, 06:11
Cozonac Gubana – Rețetă tradițională din bucătăria italiană Cozonac Gubana – Rețetă tradițională din bucătăria italiană
Prăjitura Valurile Dunării cu vișine porționată pe farfurii
18 aprilie, 05:31
Prăjitura Valurile Dunării cu vișine. Un desert spectaculos și delicios Prăjitura Valurile Dunării cu vișine. Un desert spectaculos și delicios
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Detox după sărbători: Cum îți poți ajuta organismul să se refacă după masa de Paște
Detox după sărbători: Cum îți poți ajuta organismul să se refacă după masa de Paște
Detox după sărbători: Cum îți poți ajuta organismul să se refacă după masa de Paște
25 de judeţe intră de la ora 12.00 sub cod galben de ploi, grindină şi vijelii. Vreme severă până la noapte
25 de judeţe intră de la ora 12.00 sub cod galben de ploi, grindină şi vijelii. Vreme severă până la noapte
25 de judeţe intră de la ora 12.00 sub cod galben de ploi, grindină şi vijelii. Vreme severă până la noapte
Aroganţă pe mulţi bani a lui Gigi Becali! Ce a făcut după victoria cu CFR Cluj: „Am luat-o albastră”
Aroganţă pe mulţi bani a lui Gigi Becali! Ce a făcut după victoria cu CFR Cluj: „Am luat-o albastră”
Aroganţă pe mulţi bani a lui Gigi Becali! Ce a făcut după victoria cu CFR Cluj: „Am luat-o albastră”
Ultimele imagini cu Papa Francisc în viață, de Paște. Cum a apărut în fața credincioșilor. Ce detaliu a ieșit la iveală
Ultimele imagini cu Papa Francisc în viață, de Paște. Cum a apărut în fața credincioșilor. Ce detaliu a ieșit la iveală
Ultimele imagini cu Papa Francisc în viață, de Paște. Cum a apărut în fața credincioșilor. Ce detaliu a ieșit la iveală
Vlad Udrescu: “Încerc să mă racordez foarte tare la parteneri. Pe cine ar alege Vlad Udrescu dintre Ana și Alexia| EXCLUSIV
Vlad Udrescu: “Încerc să mă racordez foarte tare la parteneri”. Pe cine ar alege Vlad Udrescu dintre Ana și Alexia| EXCLUSIV
Vlad Udrescu: “Încerc să mă racordez foarte tare la parteneri”. Pe cine ar alege Vlad Udrescu dintre Ana și Alexia| EXCLUSIV
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Chocotorta. Un desert argentinian fără coacere
Chocotorta. Un desert argentinian fără coacere
Chocotorta. Un desert argentinian fără coacere
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Hailey Bieber a postat o fotografie rară cu băiețelul ei, Jack, cu ocazia sărbătorii de Paște
Hailey Bieber a postat o fotografie rară cu băiețelul ei, Jack, cu ocazia sărbătorii de Paște
Hailey Bieber a postat o fotografie rară cu băiețelul ei, Jack, cu ocazia sărbătorii de Paște
Beneficiile masajului cu bețe de bambus. Care sunt efectele acestei terapii
Beneficiile masajului cu bețe de bambus. Care sunt efectele acestei terapii
Beneficiile masajului cu bețe de bambus. Care sunt efectele acestei terapii
fresh
Mousse de ton. Un aperitiv fin, cu textură catifelată și gust rafinat

Mousse de ton. Un aperitiv fin, cu textură catifelată și gust rafinat

Mousse de ton. Un aperitiv fin, cu textură catifelată și gust rafinat

Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare

Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare

Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată

Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată
închide